Pitapizza med biffstrim… eh, kjøttdeig
Skrevet av Sindre | 26. november, 2010Da var det på tide med rett nr. 2 i «Sindres kjøkken». Denne gangen var det pitapizza som sto for tur, og jeg tok utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på nettet (med visse forandringer):
Jeg brukte kjøttdeig i stedet for biffstrimler, byttet ut hakkede, hermetiske tomater med «Pizzasaus» fra Idun, samt droppet rødløk og «ruccula» (som jeg ikke aner hva er).
Dette ble veldig enkle «minipizzaer» med få ingredienser:
Folk ler ofte av hamburgerne mine fordi jeg har så lite på. Når det gjelder pizza pleier jeg å plukke vekk all paprika og ananas og annen dritt som ikke har noe der å gjøre. (Jepp… Jeg sa jo jeg var kresen i matveien!)
Slik lagde jeg pitapizzaene:
- Jeg tok de dypfryste pitabrødene ut av posen
- Jeg klinte på med pizzasaus
- Steikte kjøttdeig og pælmet den på pitabrødene, oppå sausen
- Fylte på med opprevet ost på toppen av det hele
- …og så var det bare å sette de inn i steikeovnen i ca. 10 min (don’t quote me on that!)
Avansert, eller hva?
Jeg mente å ha lest eller hørt et tips om å krydre kjøttdeigen med Piffi-krydder for å sette en bedre smak på det, så jeg tok meg friheten av å gjøre nettopp det:
…men den merket jeg ikke så mye til i det ferdige resultatet.
Jeg tenkte også at pizzasausen fra Idun sikkert var en god erstatning for de tvilsomme hermetiske tomatene. Men jeg klæsjet kanskje litt mye på… Syns i hvert fall det ble litt kraftig pizzasaussmak.
I tilfelle du ikke kan få nok, her er et nærbilde av det ferdige resultatet igjen:
Alt i alt syns jeg pitapizzaene ble «ganske gode», men definitivt ikke den samme smaksopplevelsen som ved skinkebiffen, kinakålen og pestoen. Jeg kunne nok ha supplementert med litt ekstra ingredienser, kanskje, men jeg er litt fantasiløs når det kommer til mat. Noen som har forslag til gode pitapizzaer?
Jeg vil gi denne retten en snill karakter 4 av 6, fordi jeg vet det kunne blitt enda bedre. Funker bra som fredagsdigg eller midt-i-uken-digg.
Neste rett ut i mateksperimentet blir både søt og sur… Stay tuned!
Dette innlegget var en del av serien «Sindre lager retter han ikke kan«.
Del på Twitter | Del på Facebook |


Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 26. november 2010 klokken 12:00 i kategoriene: Inspirasjon, Mat & Drikke, Omtaler, Selvutvikling,
[Facebook] Mmm, pepperoni! Det skal jeg teste neste gang!
[Facebook] kjempegodt! =)
[Facebook] hva med å lage sylte og ribberull?
Du må jo ha i løk.:) dessuten er Toro sin pizzasaus mykje bedre;)
Det hjelper også med litt oregano, basilikumskrydder, pepper i sausen.
Takk for Toro-tipset. Jeg tok bare det jeg fant i Kiwi-butikken jeg var i.
Oregano var en ren forglemmelse, men det viste seg at den jeg hadde stående var utgått på dato for noen år siden, så har kjøpt ny nå. Skal bruke det neste gang.
De andre tipsene er tatt til etterretning!
6 pitapizzaer – skal si dere er storspiste i Bergen
Mener å huske at jeg bare spiste to av de der… orket ikke mer den dagen.
Nå vart eg faktisk litt usikker på om det er Toro eller Knorr sin pizzasaus som var best, men begge er nok bedre enn idun sin
Jeg gleder meg til å se videre hva du skal lage Selv om du er kresen nå, så kanskje du blir mindre kresen etterhvert hvis du smaker på nye ting du ikke har smakt før.
Jeg ble i hvert fall allerede et hakk mindre kresen etter den første retten.
ruccola er en type salat.
Det som kunne vært godt med litt mer fyll på den pizzaen din, f.eks løk, bacon, sopp, bytte ut kjøttdeigen med pepperoni eller bare gjøre noe så enkelt som å steke kjøttdeigen i taco krydder som du bruker når du lager taco. hiv litt oregano over før du spiser den.
Siden du først nevnte dette med tacokrydder kan jeg jo si at jeg gjorde akkurat dette i går, på løvbiffen. (Ja, jeg gjorde det enkelt i går!) Tacoløvbiff… Helt greit, men syns Piffi-krydderet egner seg bedre. (På løvbiffen smaker man faktisk Piffi-krydderet).
Kan ikke tenke meg at dette er bedre enn verken pizza eller taco, altså totalt waste
Dette er jo pizza og du kan jo krydre med tacokrydder, og sikkert noe annet tacotilbehør, så da kan du jo få «the best of both worlds».
Gå for hakkede tomater i stedet for tomatsaus neste gang, smaken blir mer frisk og god! Bytt ut den billige pizzaosten med revet mozzarella, og bruk fersk basilikumblader. Ikke bruk ruccola. Bruk aldri ruccola. Ruccola er ugress. Selv løvetenner smaker bedre enn ruccola.
Nå føler jeg vi begynner å bevege oss inn på direkte matsnobberi her…
Den First Price-osten var ikke det helt store, men alt skal prøves! Artig å se så mange meninger om mat her, og jeg kan vel slå fast at det vil bli umulig å gjøre dere alle fornøyde… Men jeg skal prøve å bli flinkere til å ikke glemme ingredienser (dog må man regne med at jeg kutter ut noen med hensikt… som f.eks. ananas!)
Hva kan jeg si, jeg er en feinschmecker
Grunnen til at First Price osten ikke var det helt store er at det ikke er ost! Tror det er stivnet kokosmelk eller noe slikt. Det er en grunn til at den heter Revet og det er fordi de ikke får lov til å kalle det revet ost.
Sitter nå med ingrediensene rett foran meg, og det står ingenting om kokosmelk her.
Topping (skummetmelk, palmeolje, salt, løpe, syrekultur, fargestoff E160a), ost (melk, salt, løpe, konserveringsmiddel E251, surhetsregulerende middel E509, syrekultur) og potetmel.
De er inne på noe med salt, løpe, etc, men skal likevel bruke Mozzarella neste gang.
Palmeolje! Det e det det e!
I den artikkelen står det om Arla og Synnøve Findens «oster», men ikke First Price sin. Riktignok står det bare «Revet» på First Price sin, så jeg vil derfor tro at heller ikke den kan regnes som ekte ost (ellers hadde det vel stått på pakken).
Vanligvis kjøper jeg alltid kjøpt Tine sin pizzaost. Og den er betydelig mye bedre.
Jeg river osten selv jeg
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
[Facebook] jeg gjør det enda enklere…
pitabrød, litt pazzasaus på, legg på noen skiver pepperoni(eller annet kjøttpålegg) revet ost og noen minutter i ovn. ferdig! =)