10 måter å bevare den gode nyttårsstemningen hele året

Hvordan skape nyttårsstemning hver eneste dag, uten å bruke en eneste krone på overfladiske ting som champagne og fyrverkeri!

Nyttårsaften – kvelden for optimisme, glede og tro på fremtiden og en intens fellesskapsfølelse med alt og alle som beveger seg innenfor din nærmeste omkrets. Tenk om du kunne hatt det sånn hver eneste dag?

Det er en morsom skikk vi bedriver her i Norge når vi lager oss nyttårsforsett. En ny, god vane du lover deg selv å installere fra og med midnatt. Det er lite eller ingen ting som føles bedre enn å få en slik ”ny start”. Det skaper momentum, og man går i gang med en ny appetitt på livet og økt pågangsmot.

Dessverre, som alle vet, har slike gode forsetter en tendens til å kollapse etter et par dager, eller et par uker om man er riktig flink. Følelsen varer ikke, hverdagen setter inn. Og man blir nødt til å sette sin lit til selvdisiplinen for å holde ut med ens valg i både gode og onde dager.

Iblant er dette vanskelig…

Derfor introduserer jeg nå muligheten for å skape den gode nyttårsfølelsen litt oftere. Den samme gode følelsen av optimisme og virketrang, hver eneste dag om du vil, og det uten å søle bort penger på overfladisk stæsj som fyrverkeri og champagne.

Jeg gir dere mine ti beste tips for å få til noe av det samme.

Noen av disse tipsene er selvinnlysende, men gode å repetere…

Mange av dem har du sikkert hørt før…

Noen av dem er litt teite, men har kanskje noe for seg allikevel…

Men et par av tipsene er, om jeg får si det selv…

Ganske enkelt geniale.

Jeg presenterer:

TOPP TI MÅTER Å SKAPE DEN FANTASTISKE, RESSURSFULLE ”ENDELIG-SKAL-JEG-KLARE-DET-HURRA-NÅ-ER-JEG-INSPIRERT–YABBADABBADO- I-CAN-SEE-CLEARLY-NOW-THE-RAIN-HAS-GONE -NYTTÅRSFØLELSEN” HVER ENESTE DAG!!

10. Klipp håret. Av en eller annen mystisk grunn kan dette skape en nydelig følelse av friskhet og kraft. Og man føler seg også mer attraktiv. Dette kan du riktignok ikke gjøre hver dag, så spar denne til en regnfull ettermiddag når du trenger det som mest!

9. Rydd og vask rommet. Jeg vet at jeg er pedantisk, men ingenting er bedre enn og gir en bedre følelse av ny start og blanke ark enn et rom som lukter rent og en seng som har nytt dynetrekk. Dette er kanskje heller ikke noe man gjør hver dag, men når det er sagt: I militæret støvsuger de faktisk hver eneste dag, og noen av de mest handlingskraftige menneskene jeg kjenner har tatt med seg denne vanen hjem. De støvsuger 5-10 minutter hver dag. Tror du et rent støvfritt gulv kan gi deg en økt tro på egen handlingskraft, en økt tro på forandring og kan sende sterke signaler til ubevisstheten om at du mener BUSINESS? Jeg tror det… (Nå mener jeg ikke at alle bør støvsuge hver dag, du vet selv om dette er for deg eller ikke. Det finnes en balanse.)

8. Ta en treningsøkt. Kanskje den beste måten å fornye seg selv på. Du får i gang blodomløpet, du får i gang kreativiteten. Det er sykt hvor mange ideer som kan komme frem etter en treningsøkt. Om det er lenge siden du har trent, bare gjør det og merk hvordan det gode humøret kommer sigende. Flere undersøkelser viser at humøret ditt er positivt påvirket i 24 timer etter en god aerobisk treningsøkt. Obama trener en time om morgenen 6 dager i uken. Har The President Of The United States tid har du tid. For de avanserte: Sjekk ut Tony Robbins ”Hour of Power” prinsipp.

7. En god dose kroppskontakt. Gruppeklem, massasje eller… ja du tenkte det. Sex. Trenger jeg si mer?

6. Planlegg. Lag en detaljert timeplan, og en oversikt over dine topp 3 viktigste mål for neste dag. Skriv også gjerne ned to ting du gleder deg til med morgendagen. Klarhet skaper handlingskraft og klarhet gjør også at du slapper mer av og enklere kan relatere deg til andre mennesker. Ta den gjerne lenger. Lag en ukeplanlegger, en plan for neste måned, en plan for neste år osv. Det er lettere å være spontan hvis du har en plan å gjøre unntak fra.

5. Gå igjennom målene dine, og dine ”core desires”. Hva er du inspirert til å gjøre? Hva vil du få til? Hva er det som driver deg akkurat nå? Hva er det som får hjertet ditt til å slå litt ekstra? Ved å virkelig knytte deg følelsesmessig opp mot dine egne mål og drømmer, fornyer du deg selv og skaper forventning og spenning. Noen tips:

  • Heng opp målene dine på veggen et sted hvor du ser dem ofte
  • Oppdater målene dine så ofte du kan
  • Målene skal hjelpe deg å bli inspirert og skape klarhet, kun da er de verdifulle. Tilpass deretter. Kanskje trenger du bare en retning å gå, kanskje trenger du konkrete datoer.

4. Les inspirerende litteratur. (Les Glabladet :) ) Kan få deg i supergod stemning og fornyet tro på livet. Det samme gjelder selvfølgelig podcasts og lydklipp med motiverende folk.

3. Gjør noe du er litt redd for. Dette kan skape en voldsom optimisme etterpå. Som om du nettopp har vært i en farlig ulykke og overlevd. Alt annet blir liksom barnemat etter du har gjort noe du syns er litt skummelt. Folk i sjekkemiljøet kaller det å gjøre seg selv «Unstifled».

2. Ta en fortrolig samtale med en person du stoler på. Glem alt som heter positiv tenking, glem reframing, ikke prøv å holde på noen fasade. Bare snakk om livet ditt og ting du er opptatt av, ting som plager deg, bekymrer deg, og snakk gjerne om de tingene du helst vil unngå. Og hver helt ærlig. En slik ærlig samtale, uten å forsøke å forandre, men med et ønske om å undersøke tankene dine nøytralt, kan gjøre store underverker. Det å sette ord på ting du vanligvis lar forbli usagt, kombinert med ærlighet skaper nye perspektiver, og ofte ny optimisme!

1. Gå igjennom din overordnede mening med hvorfor du er her i verden. Du har selv ansvar for å finne meningen med ditt eget liv. Mange har skrevet mye om hvordan man utvikler en sterkere følelse av mening i livet. Ved å utvikle noe slikt og knytte deg opp mot det følelsemessig, hver eneste dag, booster du motivasjonen din til himmels. Det som i hvertfall er sikkert er at går det for lang tid mellom hver gang man reflekterer rundt dette kan man fort havne på feil spor.

Om alt annet feiler så er det heldigvis bare 95 dager igjen til nyttårsaften.

Skål og fest med måte! :)

Legg igjen en kommentar