10 raske og enkle steg til å få uknuselig selvtillit

Dette er et gjesteinnlegg sponset av Core Confidence, skrevet av Mads N. Lunde, lærling hos Morten Hake.

Du har sikkert sett utallige blogginnlegg og magasinartikler med slike overskrifter. Det fins nok ytterst få temaer som det er blitt skrevet like mye om som selvtillit. Det er den egenskapen folk flest vil ha mer enn noe annet by far, men det er ytterst få som faktisk sitter inne med det. Mange sitter fanget av sin egen frykt og indre kritiker og føler seg elendige fordi de føler de mangler selvtilliten de mener de trenger for å leve ut det livet de ser for seg når de dagdrømmer seg vekk fra sine hverdager på skolebenken eller ved arbeidspulten sin. Det fins utallige produkter som lover folk den selvtilliten de higer og sulter etter, og internett florerer artikler med tips til hvordan du kan bygge selvtillit.

Slike handlingssteg er absolutt essensielle for å tilegne deg selvtillit, men konseptet er blitt skrevet så mye om fra så mange ulike vinkler at definisjonen er blitt vag og grumsete. Hvis vi har en klar idé om hva selvtillit er i sin kjerne og legger vekk mytene, vil selvtillit fremstå som et langt mer håndgripelig emne, og du kan starte å ta riktig handling, hvilket er det som til slutt vil hjelpe deg å:

  • Finne motet til å leve det livet du virkelig ønsker å leve.

  • Føle at du kan takle alle utfordringer du står ovenfor

  • Legge livet av frykt og usikkerhet bak deg

  • Fremkalle den bunnsolide selvtilliten i deg selv og føle at den strømmer fra kjernen din

  • Føle deg som en million i hverdagen fordi du VET du har det som trengs.

Høres det bra ut? Selvfølgelig gjør det da ;) La oss starte med det fundamentale.

Hva er selvtillit?

 

Noen ganger kan det være vanskelig å forstå hva selvtillit egentlig er, noe som må være den fremste forutsetning for å gjøre noe som helst fremgang. Vi går gjennom et vidt spekter av gode følelser hele tiden, og klarer ikke alltid å sette en nøyaktig merkelapp på dem. Hvordan skal vi kunne utvikle selvtillit når vi er usikre på hvordan det føles?

  • Er den den følelsen du får når du gjør det bra på en eksamen?

  • Er det følelsen du får når laget ditt ligger under med ett mål ti minutter før slutt og du bestemmer at du skal vinne denne kampen uansett hva?

  • Er det følelsen av å skulle holde et foredrag foran en forsamling uten å ha forberedt deg noe grundig i det hele tatt, men allikevel ha roen i deg om at du på et eller annet vis kommer til å klare å få frem noe intelligent og nyttig, og at det kommer til å gå bra?

Med mange fremstillinger blir termen ganske vag, å det å gjenkjenne selvtillit i seg selv blir vanskeligere. Allikevel har alle eksemplene over et element av selvtillit i seg.

Selvtillit er ganske enkelt summen av de to ordene som utgjør begrepet: selv + tillit. Selvtillit er tillit til selvet, evnen til å stole på seg selv og sine ferdigheter og troen på at man kan utføre den oppgaven man står overfor på en måte som frembringer et ønsket resultat. Enten det er tilliten du føler til at du er flink på skolen, til at du kan score de målene som trengs for å vinne kampen eller til at du kan gjøre en god fremføring på sparket, så handler det om tilliten du har til hva du selv kan prestere innenfor en viss kontekst.

All selvtillit er situasjonsbetinget

Sannheten er at all selvtillit i bunn og grunn er situasjonell, det vil si at den er avhengig av kontekst og av situasjonen vi er i. Selvtillit er det vi har bevist for oss selv at vi kan klare gjennom konstant repetisjon av en og samme aktivitet til vi har mestret det.

«Repetition is the mother of all skill»

Ingen er født med selvtillit, det er en latterlig myte. Vi tilegner oss og fortjener selvtilliten vår gjennom å lære oss det som er nødvendig for å lykkes i det vi velger å vie tiden vår til. David Beckham møtte ikke bare opp på treningsfeltet til Manchester United og skjøt ballen i mål fra alle mulige vinkler. Fra barnsben av sto han i bakgården hjemme og trente og trente og trente ustanselig. Wayne Gretzky gikk på skøyter i familiens hage i opptil seks timer hver dag. Faren hans ga ham treningsøvelser som var forut for sin tid, og med all den tiden han la inn økte evnene hans steg for steg til han ble urimelig dyktig.

 

Hva med kjerneselvtillit? – selvfølelsens rolle

For flere er allikevel den definisjonen ikke god nok. Mange trekker frem begrepet kjerneselvtillit, idéen om at noen har selvtillit i alt. De bare går gjennom verden og har tro på at de kan få til hva enn det er. De er ikke begrenset av situasjonell selvtillit. Det er sant at det finnes slike mennesker, mennesker som har tro på seg selv hvor enn de går, men å kalle det selvtillit i alt er ekstremt misvisende. Kjerneselvtillit er i sin kjerne (unnskyld ordspillet) situasjonell selvtillit det òg, bare i stor skala. Kjerneselvtillit er rett og slett tillit til sin egen selvfølelse.

Selvfølelse og selvtillit er to nært beslektede begreper. Selvtillit er som sagt det vi har bevist til oss selv, men selvfølelsen er hvordan vi føler oss rundt den vi er; respekten vi har for oss selv, hvor godt vi liker den personen vi er, hvor komfortable vi er med å gå gjennom verden og la personligheten vår skinne gjennom. Folk som har såkalt kjerneselvtillit er ikke gode i alt, de er kanskje ikke gode i mye engang, men de har mestret selvtillit innenfor den kanskje viktigste konteksten av alle, forholdet til seg selv. For å bringe frem eksempelet med å holde en uforberedt fremførelse foran en forsamling igjen, så vil det å føle at du kan levere noe bra fordi du har gjort det før bero på selvtillit til konteksten, altså å snakke uforberedt, mens det å føle at det går bra fordi det ikke er så farlig om du driter deg ut eller ikke beror på selvtilliten du har til din selvfølelse og ditt selvbilde, såkalt kjerneselvtillit.

Les mer om kjerneselvtillit her.

 

Jeg kjenner en person som er den mest selvsikre, komfortable og lykkeligste personen jeg noensinne har møtt. Han har en aura og en tilstedeværelse man kan føle når han er i rommet, og omtrent alle han møter elsker ham umiddelbart. Han virker til å ha stor kunnskap om hva enn det skal være og som han er selvsikker i alle situasjoner. Jeg spurte ham om hvordan han kunne være så selvsikker i alt og svaret hans var følgende:

«Jeg er ikke selvsikker i alt. Det fins haugevis av ting jeg ikke har noen anelse om hvordan jeg skal gjøre på noen som helst måte. Jeg er derimot helt komfortabel med å ikke være selvsikker i alle situasjoner. Det at jeg ikke kan gjøre en viss ting her og nå er ingen grunn til at jeg skal kunne føle meg usikker på meg selv eller ukomfortabel i situasjonen, det betyr kun at jeg må bruke tid og krefter på å lære meg hvordan jeg skal gjøre det, og dersom jeg ønsket å lære det, så er jeg selvsikker på at jeg kan mestre det dersom jeg legger inn det arbeidet som er nødvendig. For hvordan skulle jeg forvente å være selvsikker i noe jeg aldri har gjort før? Så du ser, jeg er ikke selvsikker i alle situasjoner, men jeg er komfortabel i alle situasjoner, fordi det at jeg ikke vet hvordan jeg skal gjøre en ting ikke er noen grunn til at jeg ikke skal føle meg bra om meg selv.»

Kjerneselvtillit er uten tvil noe av det beste og mest givende man kan tilegne seg, men handler altså ikke om å ha selvtillit i alt, men å mestre det i konteksten av å føle seg bra med seg selv og være komfortabel med å ikke være selvsikker i alt, samtidig som man ikke er redd for å dumme seg ut eller gjøre feil. Det har ingenting med evner i alt å gjøre. En person kan være verdens best fotballspiller, men dersom du setter ham bak rattet på en traktor, og han er like troende til å frontkollidere med en ku som å pløye jorda. Du kan kanskje være en av verdens beste talere, men jeg setter meg ikke i et fly der du er kaptein dersom du ikke har logga flytimene dine, uansett hvor komfortabel du måtte være i situasjonen ;)

Lakmustesten for selvtillit

Nå har vi et ganske godt konsept om hva selvtillit er, og da er det på tide å dykke mer ned i det som virkelig teller: hvordan vi kan føle det og skape det for oss selv.

Alle av oss har opplevd selvtillit flere ganger i livet, utfordringen oppstår når vi kaster oss inn i noe der vi ikke føler oss veldig selvsikre. Når vi skal gjøre noe vi aldri har gjort før står vi på vaklende bein. Når vi aldri har opplevd selvtillit i situasjonen før, føler vi at vi ikke har noe sammenligningsgrunnlag. Da er det lett å bli demotivert når prestasjonscoacher eller guruer sier

«Tenk tilbake på en gang du var selvsikker og kopier det!», fordi vi gjerne tenker «Lett for deg å si, jeg har aldri følt meg selvsikker.» Vi er gjerne så fokusert på det vi vil mestre og på selvtilliten vi mangler at vi glemmer de andre tilfellene der vi har det.

For å føle den følelsen fins det en god øvelse, som rett og slett går ut på å gå litt i oss selv og stille tre enkle spørsmål:

Tenk på en ting du er god i her i verden, noe du vet du virkelig klarer og som du både tenker og føler at du har et grep om. Det kan være alt fra å skrive, få folk til å le, spille fotball, spille gitar, mekke bil eller hva som helst. Du har sikkert fått komplimenter fra andre på hvordan du gjør dette. Du føler en energi når du gjør det, en slags ro. Stemmen i hodet ditt er kanskje mer stille enn ellers når du gjør akkurat denne aktiviteten. Spør deg selv så disse tre spørsmålene:

  1. Tenk deg at noen har sett deg gjøre dette og kommer bort til deg og sier at du gjorde en dårlig, at du virkelig suger i dette. Tar du det til deg? Blir du demotivert og tenker at «Ja, jeg er dårlig i dette.», eller tenker du, «Javel, din mening, min mening. Jeg vet jeg kan dette uansett hva du sier.»

  1. Tenk at du gjør det virkelig bra i aktiviteten. Du presterer på topp. Hvordan føler og tenker du rundt det etterpå? Tenker du «Phew, godt jeg fikk til det der, det hadde jeg ikke trodd, der var jeg heldig.», eller tenker du «Meh, selvfølgelig fikk jeg det greit til. Jeg kan det her.»

  1. Tenk at du virkelig driter deg ut når du gjør det. Der du vanligvis briljerer gjør du av en eller annen grunn en forferdelig dårlig jobb, og du vet det selv etterpå. Hvordan reagerer du? Tenker du: «Hva faen, jeg pleier å gjøre det bra, men nå gikk det til hælvete. Kanskje jeg begynner å miste teken, kanskje jeg rett og slett ikke er god lenger?» og stresser med det, eller ler du godt av deg selv og tenker «Haha, der dreit jeg meg grassat ut! Vanligvis går dette som en lek, men i dag var det bare noe som virkelig ikke klaffa. Jeg må ha en dårlig dag eller noe. Jaja, jeg gjør det bra igjen neste gang, dette blir en kul historie å fortelle vennene mine.»

Hvis reaksjonene dine i disse situasjonene ligner på de grønne alternativene, så er det en god indikator på at du har god selvtillit innen det feltet du tenker. Hvis de ligner mer på de rød, så er selvtilliten ustabil. Når vi har selvtillit lar vi oss ikke demoralisere så lett. Vi vet vi kan gjøre det, og noen bevis på det motsatte forandrer ikke den vissheten på noen måte. Vi er flinke til å bruke bevisene for at vi er gode istedenfor de som viser at vi ikke er det. Sannheten er at folk med selvtillit ofte opplever like mange og kanskje flere nederlag enn de som ikke har det, men de lar seg ikke affisere. De vet hva de kan og holder humøret oppe, og fordi de prøver oftere lykkes de også oftere, noe som øker selvtilliten. De er heller ikke så stressa når det gjelder å feile, fordi de har opplevd det og vet at det ikke er noen big deal i det hele tatt.

Selvtillit bygges kun ved handling, og det er ved å prøve gjentatte ganger og feile her og lykkes der at vi bygger opp den erfaringen, de ferdighetene og det perspektivet som trengs for å virkelig ha selvtillit i noe. For å gå gjennom den prosessen er det også viktig å bygge selvfølelsen opp, slik at vi tåler påkjenningen av det å kaste oss ut i noe nytt og ukjent og drive gjennom utfordringen vi møter på. På den måten bygges både den situasjonelle selvtilliten i disiplinen vi velger å fordype oss i og kjerneselvtilliten (tilliten til selvfølelsen vår) samtidig, på en harmonisk måte. Det som gjenstår er da å velge ut det vi vil bli god i og gå for det 100% til vi er på det nivået vi ønsker. Like viktig som å ha selvtillit er å velge de kontekstene der vi vil oppleve det med omhu.

«Du kan ikke mestre alt, men du kan mestre hva enn du vil.»

10 måter å bygge selvtillit på

Jeg vil nødig bli kalt en skitten, smålig og pill råtten løgner, så nå er det på tide å gi deg det som ble lovet i starten av innlegget, nemlig 10 gode tips for å bygge selvtillit. Enjoy!

  1. Begynn å se på selvtillit som en evne istedenfor et personlighetstrekk

For mange er personlighetstrekk noe som er forbundet med genetikk, og som virker uforanderlig. Enten har man det, eller så har man det ikke. Ved å se på selvtillit som en evne vil du skifte perspektiv og anse det som noe som er lærbart og under din kontroll og tilegne deg, noe som er et langt bedre og mer motiverende utgangspunkt.

  1. Tren

Ved å gjøre fysisk trening til en del av livet ditt vil du oppleve en rask forbedring i både selvfølelse og selvtillit. Det å vite at du kan ta vare på kroppen din, å se at du blir sterkere og får mer energi til å gjøre mer vil få deg til å føle deg bedre, og du vil også nyte alle fordelene av det, som mer interesse fra det motsatte kjønn, renere hud, bedre holding osv. Å ha disiplinen til å gjennomføre tung fysisk trening avler også selvrespekt og komfort rundt egen kropp. Fysisk selvtillit er ikke å undervurdere.

 

  1. Bruk kroppspråket ditt til din fordel

Måten du bruker kroppen din på har faktisk mye mer å si for hvordan du føler deg enn du aner. Tenk deg hvordan du bruker den når du er trøtt og slapper av i sofaen. Du ligger langflat ut og bare hviler. Du har sikkert opplevd å gjøre det når en venn snakker, og plutselig blir du utrolig slapp, selv om historien vennen din forteller ikke er kjedelig. Du har sikkert også opplevd å ligge der og ikke ha energi til noe, men med en gang du reiser deg får du langt mer energi og har ikke lyst til å legge deg igjen. Ved å kopiere kroppsspråket du har når du føler deg selvsikker (for eksempel brystet frem, dype åndedrag, hevet hode) vil følelsene fort slenge seg med på lasset.

«Motion creates emotion.»

  1. Sett mål og fullfør dem

Det fins få følelser som er så givende som å oppnå et mål. Endorfinrushet som kroppen gir i belønning klistrer et smil om kjeften din som du ikke kunne ha fått vekk med et brekkjern engang. Det å oppnå mål innenfor ulike områder øker også vår visshet om at vi kan klare hva enn vi vil bare vi jobber hardt, og det finnes ingen raskere vei til kjerneselvtillit enn å forstå og kjenne akkurat det på kroppen. Start enkelt og bygg momentum derfra. Sett et mål om å kutte junkfood i en uke, om å trene to ganger i uka i en måned, rydde rommet ditt, leiligheten eller hybelen hver dag i en uke og bygg på det. Etterhvert vil du bli avhengig.

  1. Les biografier om personer du beundrer og se etter alle gangene de dreit seg ut

Dette er ikke en øvelse i skadefryd, men heller en skikkelig positivitetsinnsprøytning av rang. Vi får ofte et bilde av våre helter som ufeilbarlige mennesker som gjør alt de rører ved om til gull og som alltid får det som de vil. Ved å se hvor ofte de feilet på veien dit, og hvor brutalt, ofte verre enn vi kunne ha tenkt oss, så føler vi oss bedre med de små feiltrinnene vi gjør og forstår at det ikke dømmer oss til å mislykkes. Vi får også en langt bedre innstilling til å dumme oss ut og feile et par ganger eller tusen, fordi vi ser at det er en nødvendig del av veien mot mestring. Tillat deg selv å gjøre feil, og lær av dem. Det bygger erfaring, som igjen bygger evner.

«Experience is what I get, when I don’t get what I want.»

~Mark Twain

  1. Sett av faste tider hver uke til å øve på det du vil bli god i og finn ut hva som gjør det gøy

Som nevnt er vi nødt til å øve, øve, øve for å bli god i noe, og vi må gjøre det konsistent og jevnlig. Ved å ha faste tider satt av til øving skaper vi ritualer og vaner, vi kan lett måle fremskrittene vi gjør fra gang til gang, og det holder motivasjonen oppe og skaper selvtillit. Vi vet at vi øver for å bli bedre og at det bare er et spørsmål om tid. Det er ikke tid som bestemmer hvor god vi blir, men innsats og hvor mye vi øver. Ved å finne det som er morsomt holder vi også motivasjonen opp og ønsker å gjøre mer. Jo mer gøy, jo mer iver, jo mer handling, jo mer resultater.

«Vi har en merkelig tendens til å bli god i det vi syns er gøy.»

  1. Ta deg selv i det hver gang du gjør det bra

Vi har en lei tendens til å kjefte på oss selv hver gang vi presterer på et nivå vi anser som under pari. Vi rakker ned på oss selv, og vi føler at vi synker sammen. Det funker like dårlig til å motivere oss selv som det funker til å oppdra barn. En studie ved universitetet i Kansas viste at dersom de prøvde å forbedre spillerne på fotballaget ved å påpeke når de gjorde feil og forsøke å rette på det, så forble utviklingskurven flat som en pannekake. Når de derimot forsøkte å forbedre dem ved å påpeke og rose dem for alle gangene de gjorde noe riktig, så skjøt kurven i været. Vi responderer langt bedre på fremheving og oppmuntring av ønsket oppførsel i oss selv enn vi gjør på å påpeke å hele tiden skulle rette på våre egne feil. Ignorer når du gjør noe dårlig og ta lærdom av det og klapp deg selv massivt på skulderen hver gang du gjør noe bra. Skjem deg selv bort med litt god gammeldags selvdigging.

  1. Skriv et personlig brev til deg selv der du gratulerer deg selv for alt som er bra ved deg

Vi elsker alle ros, og vi føler oss bra hver gang vi får komplimenter. Allikevel er det sjelden vi gir det til oss selv. Ved å skrive et personlig brev der vi påpeker alle våre gode sider blir vi mer oppmerksomme på alle de positive egenskapene våre og trener hjernen vår til å fokusere på det som er bra. Dersom vi har alle våre fantastiske sider i minnet hver gang vi skal prestere på vårt beste, så vil vi ha langt mer tiltro til oss selv. Vi vet jo at vi er awesome!

  1. Skriv en liste over 100 seire du har hatt i ditt liv

Selv om vi ofte glemmer det har vi alle gjort ting i livet vårt som er imponerende og som vi kan være stolt av, men vi lar det ofte gå i glemmeboka. Vi har jo så mange feil vi skal sippe over, tida strekker ikke til! Ved å skrive en slik liste gjør vi oss klar over alt vi har fått til, alle de gangene vi allerede har seiret, alle grunnene til at vi bør ha selvtillit. Bare den øvelsen alene kan faktisk øke selvtilliten din om du bare gjør den. Ha lista i nærheten hele tida slik at du kan legge til nye seire. Du kan komme tilbake til lista hver gang du føler deg nede, og når du en dag sitter der med 300 seire å lese gjennom vil du unektelig føle en god følelse som begynner å svirre rundt i magen.

 

  1. Gjør gode ting for andre og hjelp til der du kan

Det er få ting som gjør oss så glade og som får oss til å føle oss så bra som det å kunne hjelpe og være til nytte for andre. Når vi kan hjelpe andre føler vi at vi bidrar, noe som er et viktig menneskelig behov, og vi føler også at vi er verdifulle. Det fins ikke den ting som er mer ødeleggende for et menneskes selvfølelse og følelse av eget verd som det å føle seg verdiløs og ubrukelig, som at vi ikke har noe verdifullt å yte. Ved å se at vi gjør andres liv bedre og enklere vil vi få større respekt for oss selv og for vår verdi, flere mennesker ønsker å være rundt oss fordi vi er verdigivere og vi setter i gang en kjedereaksjon som bringer mer og mer godt inn i livet vårt. For å føle deg verdifull, opptre verdifullt.

Det var ti måter å….Fuck it! Overlevering! Vi slenger på en til:

  1. Gjør noe du frykter hver dag

Frykt kan være lammende. Frykt er det som holder oss vekk fra det vi vil ha, som bygger murer mellom oss og våre drømmer. Frykt er stort, skummelt, altomsvøpende. Det er også totalt bullshit i de aller fleste tilfeller. Om du står i et bur fullt av sultne løver, innsmurt i gaselleblod of med en lapp på ryggen der det står «Jeg drepte Mufasa», ja, da kan du gjerne få lov til å være livredd og skrike og grine etter mamma som en liten unge. Når du derimot befinner deg blant folk i trygge, fantastiske Norge og det verste du risikerer er litt spott og spe fra folk rundt deg, folk som gjerne ikke tør å gjøre det du gjør, da er det på tide å le litt av seg selv og gønne på.

 

Ved å gjøre ting vi frykter minner vi oss selv på at frykt bare er noe vi skaper i hodet vårt og at det går bra selv om vi har skapt masse forestillinger i hodet vårt. Visste du at 95% av våre bekymringer aldri ser dagens lys? Det er en skremmende (hehe) liten prosentandel. Vi har all grunn til å gjøre det vi vil. En god øvelse er å skrive en liste over våre 21 største frykter og så knuse dem en etter en. Hvor mange klarer du på en måned?

Sånn! Der har du elleve gode råd å ta med ut i verden. Kast deg ut i det med et smil og husk for all del at ALLE føler frykt og usikkerhet fra tid til annen, uansett hvor dyktige de er, det er de som pusher gjennom uansett som er de som skiller seg ut fra resten. Jeg ser på meg selv som en dyktig skribent, men i de timene jeg har sittet her har jeg flere ganger følt tvil og usikkerhet, og den lille stemmen har surra rundt i hodet mitt.

  • «Hva hvis jeg får det uklart frem? Er det for kronglete skrevet?»

  • «Hva om det er for langt og ingen gidder å lese det?»

  • «Hva om folk ikke liker det? Det skal ut på et populært nettsted, hva om mottagelsen er dårlig?»

  • «Har jeg formulert meg dårlig der, bør innledningen være kortere? Skal jeg ha underavsnitt?»

  • «Kommer folk til å syns det er underholdende, er det for tørt?»

Masse sånne tanker melder seg, og det er helt menneskelig. Jeg må bare ta meg selv i nakken og minne meg selv på at jeg har skrevet massevis av tekster før og at det nesten alltid har gått bra, og de gangene det ikke gjorde det har det ikke vært noe problem. Det er bare å lære av det. Godt mulig noen eller mange syns det er for langt, for tørt osv, men kanskje mange syns det motsatte: at det treffer dem midt i blinken og snakker til dem. Alt jeg kan gjøre er å stole på egen intuisjon for hva jeg syns er bra og hva jeg er fornøyd med. Om noen får noe ut av det er det kun en stor bonus. Jeg må la tvilen komme meg til gode og ha selvtillit, både til det jeg presterer og til å ta det med ro og ikke ta det innover meg dersom det ikke blir godt mottatt. Livet går videre uansett hva.

Husk: Du dør aldri av å gjøre et feiltrinn med mindre du bor i et minefelt ;)

Skriv gjerne en kommentar dersom du lærte noe, har et innspill eller ris eller ros. Skriv gjerne også ned dine 21 frykter (we will hold you accountable) og dine 100 suksesser her og del dem med Sindre. Sharing is caring og vekst blir større når du deler den.

Det viktigste jeg vil at du skal ta ut av denne artikkelen, om du bare skal ta ut én eneste ting, er å ta handling mot det du vil ha. Dersom du føler du mangler selvtillit, bruk de rådene og tipsene her til å skape forandring i livet ditt. Dersom det er stort og skummelt er det ingen skam i å be om hjelp, det er faktisk idioti å ikke gjøre det! Det fins utallige andre der ute som har gjort det før, og som kan hjelpe deg å ta de stegene du må ta. Søk opp de som kan hjelpe deg og grip mulighetene du har rundt deg til å vokse. Veksten du vil få er verdt ALT du legger i det.

«Fortune favours the brave.»

Om du er klar for å endelig si farvel til dine utfordringer som usikkerhet, frykt og angst som holder deg tilbake fra EKTE suksess i livet… vil dette være det viktigste brevet du noen gang vil lese.

Klikk på banneren under for å komme til et brev min mentor har skrevet om hvordan han gikk fra å være usikker og ha dårlig selvtillit, til å leve en attraktiv livsstil fylt med ‘kjerneselvtillit’.

Tro meg, dette vil du lese…

Legg igjen en kommentar