10 tips til å øke antall kommentarer på din blogg

En av de beste måtene å overbevise folk om å bli faste lesere av din blogg er å vise at du allerede har mange faste lesere som følger deg fra før. Når folk ser andre kommentere på din blogg vil de anta at du skriver godt innhold siden du har så mange lesere. Dette bidrar til at nye lesere blir værende for å se hva alt oppstyret er for.

Ved forrige opptelling hadde Glabladet allerede litt over 11 kommentarer pr. innlegg i snitt, men tallet er nok høyere nå. Så hva må du gjøre hvis du selv ønsker flere kommentarer på din blogg?

Du må oppfordre til det! Og ikke nødvendigvis direkte. Her er 10 tips til å oppfordre til flere kommentarer på akkurat din blogg:

  1. Godt innhold slår aldri feil. Skriv tankevekkende, nyttige innlegg, og bruk din egen stil. Du vet at du skriver gode innlegg med en viss verdi hvis du får A) mange kommentarer, og B) mer enn bare «Bra innlegg» som respons.
  2. Bygg tillit. Hvordan bygger du tillit? Vær deg selv. Ikke lek med tall og prestasjoner, ikke før leseren bak lyset (ikke, aldri, under noen omstendighet!), ikke utgi deg for noe annet enn det du er. Vær konsekvent og vis at du står inne for det du sier, så leseren slipper «ubehagelige overraskelser».
  3. Positiv innstilling. Du vet at godt humør smitter? Når du skriver dine tekster «fra hjertet», uten å tenke deg for mye om, fremstår teksten som lett leselig og du får raskt leserens oppmerksomhet. Før h*n vet ordet av det har h*n lest hele det lange innlegget som h*n egentlig ikke hadde tid til. Og jo flere du får til å lese hele innlegget, jo flere kommentarer kan du potensielt få.
  4. Skriv provoserende. Mange er gode til dette punktet. Jeg mistenker at jeg selv har mestret dette ovenfor enkelte personer ved tidligere anledninger. Skal du skrive noe du skjønner kommer til å provosere, gjør det på en intelligent og tankeutfordrende måte. Innlegg «bare for å provosere» er unødvendig og bygger ikke nødvendigvis mer tillit hos leserne.
  5. Kommenter på andre blogger. Du skulle kanskje ikke trodd det, men flere ganger da jeg har kommentert på en annen blogg, medfører det at eieren av bloggen kommer tilbake til Glabladet og kommenterer her også. En utmerket måte å få kommentarer fra nye mennesker.
  6. Åpne for trackbacks. Etterhvert som du mestrer å skrive eksepsjonelt innhold, vil du begynne å omtales i andre blogger. Hvis de linker til et innlegg du har skrevet, vil du motta en trackback i kommentarfeltet. Dette vil si at den andre personen sin blogg sender en melding til din blogg om at vedkommende har omtalt deg, og du får et kort utdrag av vedkommendes innlegg i kommentarfeltet ditt.
  7. Vær aktiv i kommentarfeltet. Vis at du bryr deg om leserne dine og setter pris på deres hyggelige tilbakemeldinger og konstruktive kritikk. Dette kan faktisk bli vanskeligere enn det høres ut når antall kommentarer begynner å overstige dine villeste drømmer. Så sørg for å svar dine lesere så langt det lar seg gjøre. Dette skaper og styrker båndet mellom deg og leseren, og medfører svært ofte at kommentatoren kommer tilbake ved en senere anledning.
  8. Oppdater bloggen så ofte som mulig. Daglige oppdateringer er å anbefale. Da forventer leseren å finne noe nytt hver dag, og kommer derfor oftere inn for å sjekke etter oppdateringer. Denne metoden bygger trafikk, som igjen medfører økt antall kommentarer og økt blogginntekt (hvis du tjener penger på bloggen din).
  9. Still et spørsmål. En av de mest åpenbare løsningene på «lavt antall kommentarer» er å simpelthen stille leseren et spørsmål. Skriv tittelen som et spørsmål eller still spørsmålet i selve teksten.
  10. Tenk trafikkbygging. Tips til å øke antall kommentarer og tips til økt trafikk går hånd i hånd. Jeg kunne like godt kalt dette innlegget »10 tips til å øke trafikken til din blogg». Øker du trafikken kan du banne på at du øker kommentarene. Tenk at jo større bloggen blir, jo mer får du igjen. Av alt.

Legg igjen en kommentar