Abonner via RSS | epost

8 tegn på at du bør bli din egen sjef

Skrevet av Sindre | 27. februar, 2008

En måte å finne ut om du har gründergenet i deg, er å åpne øynene og tenke over hva du faktisk mener og føler om ting. Er du typen som har lyst til å satse på nye ting, og starte noe nytt? Eller liker du å ha noe fast å gå til, uten å tenke noe mer på det? Nedenfor har jeg snekret sammen en liste som hjelper deg med nettopp det. Bruk den for å finne ut om kanskje du også burde bli din egen sjef!

 1. Du ser muligheter overalt

  Sannheten er jo at det er mer enn nok til alle. Hele vår vakre verden består av millioner av muligheter som bare venter på å bli oppdaget. Alt som ikke er oppfunnet enda vil bli det en gang. Kanskje av nettopp deg?

  Det beste du kan gjøre for denne verden er noe som virkelig er unikt og skaper verdi både for verden og andre mennesker. La meg bruke meg selv som eksempel, igjen: Tidligere har jeg vært inne på at jeg er billig i drift. Vel, siden jeg jobber hjemmefra, sparer jeg miljøet og dermed verden for store påkjenninger av drivstoff og forurensning. Jeg gjør rett og slett utrolig lite utav meg, samtidig som jeg enkelt og effektivt bidrar på min egen måte til verden, og klarer å nå ut til ganske mange likevel.

  Selvsagt er jeg utendørs i løpet av dagen, selv om jeg jobber hjemme. Men forskjellen er at jeg kan gå ut når jeg vil, og gjøre det jeg vil. Det kan ikke den som er fastlåst til en 7-15-jobb.

 2. Du spisser ørene hver gang noen snakker om et fritt yrke

  Jeg husker da jeg satt i passasjersetet i bilen til sjefen i min første jobb. Jeg husker så godt hvordan vi kunne være rundt omkring over hele Bergen i løpet av én arbeidsdag. Jeg trodde nesten ikke det gikk an. Jeg var vant med to foreldre som måtte på samme jobb, på samme sted, til samme tid, år etter år. Og selv hadde jeg jo bare skoleerfaring, noe som også innebærer det samme, gjentagende mønsteret hver dag.

  Det gikk opp for meg at livet overhodet ikke trengte å være så ensformig. Jeg elsket friheten over å kunne ende opp hvor som helst og utføre et arbeid, hver dag. Jeg tenkte med meg selv at det hadde vært flott om jeg kunne vært like fri!

  I all ettertid har jeg sperret opp øynene og ørene når noen har snakket om et tilsvarende, fritt yrke. Likevel skjønte jeg ikke før lenge etterpå at dette selvsagt var det eneste riktige for meg også. Kanskje du har hatt de samme tenkene selv? Kanskje det er et tegn på at du bør gjøre noe mer fornuftig med livet ditt?

 3. Du liker å ha fri, og nyte livet

  Hva er vel bedre enn å ligge i en hengekøye eller solseng og bare slappe av og nyte dette fantastiske livet mens du leser et blad eller hører på favorittmusikken din? Det å måtte møte opp på jobb midt på sommeren, grenser nærmest til moderne slaveri, spør du meg.

  Eller hva med å måtte jobbe i julen? Høytiden som forener familien, god middag og julestemningen man bare får den ene gangen i året. Jobbe på julaften?! Da skulle det stått om liv og død, for min del.

  Likevel finner folk seg velvillig i det, akkurat som om at det ikke fins andre alternativer. Personlig skjønner jeg ikke at det går an. Livet er til for å nytes! Så nyt det!

 4. Du ønsker ikke å bytte tiden din mot penger

  Hvem har sagt at du bare kan tjene til livets opphold akkurat den tiden du er på jobb? Er ikke du i stand til å skape verdi utenom timene 7-15? Eller 8-16, eller 9-17, osv? Jo, visst er du det. Ingen trenger å bytte tiden sin mot penger, men likevel er det det de fleste gjør. Akkurat nå jobber jeg uten å tjene et øre på det. Med mindre noen har vært inne og snust på annonser i mellomtiden da, det kan jo hende. Men poenget er at jeg legger grunnlaget for en fremtidig inntjening som det skal være fullt mulig å leve av når den tid kommer. Jo flere verdiskapende artikler jeg skriver, jo større publikum kommer jeg til å trekke til meg, og jo større inntjening vil jeg ha på sikt. Ikke alle innser dette den dag i dag. Men jeg har ikke lagt skjul på planene mine. De sjalu folkene som ikke tåler at noen tjener penger på denne måten, bryr jeg meg ganske enkelt ikke om. Det gjør meg bare mer motivert. :)

 5. Du har et ønske om å tjene masse penger på det du gjør

  Og du har kanskje innsett at du ikke blir rik av en 7-15-jobb? Helt riktig. Den slags jobber er forbeholdt de som kun er ute etter å tjene akkurat nok til å klare seg. Det morsomme er at samtlige av disse (som jeg vet om) velvillig tipper Lotto hver uke. For ikke å snakke om fotball og hest. Drømmen om den store formuen eksisterer i oss alle, det er åpenbart. Det er dermed ironisk og synd å se at folk kaster bort livet sitt på en sånn jobb, vel vitende om at de aldri kommer til å tjene mer enn akkurat det de trenger for å klare seg.

  Det skal godt gjøres for arbeiderklassen å tjene seg rik på jobben sin. Med mindre du sitter på toppen i firmaet og håver inn 6-7-sifrede beløp, så har du ikke mye å stille opp med. Men er ikke tiden din verdt mer? Hvem har bestemt hva en time av ditt arbeid skal være verdt? Jo, det er mest sannsynlig han overvektige sjefen på toppen, som håver inn de store summene takket være arbeidet du er med på å utføre. Rettferdig? Det får du avgjøre.

 6. Du skjønner at jo høyere oppe du sitter, jo bedre er det

  Da jeg var arbeidsledig i fjor høst, spurte tanten til Renate meg om ikke jeg ville selge noen “digitale lagringsplasser” for alt man måtte ha av verdifulle filer og dokumenter på dataen. Det var et relativt nytt firma hun hadde begynt å jobbe for, som het DiSafe. Jeg skulle få 30% av fortjenesten, sa hun, noe som er veldig bra. Jeg ble fullstendig giret, og skjønte at dette var genialt. Men det tok ikke lange tiden før jeg skjønte mer. Nemlig at han som startet dette firmaet var den som virkelig tjente de store pengene. Under seg hadde han nemlig en rekke “avdelinger” over hele landet, med folk som tanten til Renate, som gjorde all den harde jobben for han. Da dette gikk opp for meg, var det et vendepunkt i livet mitt. Det tok nemlig ikke mange månedene før jeg tok det store steget (som egentlig ikke var så stort), og startet for meg selv, med nettopp denne nettsiden.

  Den sikreste måten å sitte på toppen i et firma, er å starte sitt eget! Er det ikke åpenbart? Selvsagt kan du prøve å forhandle deg til topps i et eksisterende firma, ligge med sjefen og generelt slikke han/henne opp etter.. Ja, nå skal ikke Glabladet støte noen her. Men for det første tar det altfor lang tid og mye energi. For det andre er det en forkastelig oppførsel, og du stempler deg selv som “billig” for hele arbeidsplassen, for tro meg; ryktene  sprer seg fort! Og for det tredje bidrar du bare til å bygge noen andre sin drøm. Ikke noe galt i det, men hva med å bygge din egen drøm? Ikke kom og fortell meg at du ikke hadde drømmer, du også? Vel, ta sjansen. Det er tross alt en mindre sjans å ta hvis man starter for seg selv, enn hvis man utsetter seg for at andre bestemmer over tiden din og at du evt. ikke får lov til å jobbe der mer, når den tid kommer. Trygt å ha jobb, sa du? Pffft!

 7. Du synes alltid du har skilt deg litt ut fra alle andre

  Har du alltid vært rar og sær? Har du alltid hatt litt kontroversielle meninger og skilt deg ut fra mengden? Følt deg utstøtt av samfunnet? Vært fattig, vært arbeidsledig? Hatt tanker og drømmer men aldri visst helt hvordan du skulle gjennomført det? Jeg håper du har fått en pekepinn nå. Løsningen er simpelthen å bare hoppe ut i det. Selvsagt skal du ha tenkt en del gjennom viktige ting som hvordan du skal tjene på det. Men, når sant skal sies, så kan du planlegge til du blir grønn og blå, men i 99% av tilfellene går ikke ting helt etter planen uansett. Og det kan være både positivt og negativt. Ikke bli for opphengt i “hvordan”, og bare kjør på. Stol på at ting ordner seg. Ingen hindringer er for store til å løses. Andre har klart det før deg. Og viktigst av alt: Stol på deg selv, drit i hva andre sier, og ikke hør på statistikk. Den sier ingenting om hva du er i stand til!

  Jeg ønsker deg lykke til, og husk at hvis du står litt fast, er det bare å sjekke Glabladets arkiver for inspirasjon og tips underveis.

 8. Du har drømmer…

  Følg dem, for pokker! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis denne nettsiden har hjulpet deg, klikk på PayPal-knappen for å sende en donasjon. Jeg er takknemlig for din støtte.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 27. februar 2008 klokken 10:47 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

1. Kenneth
27.02.08

Skulle likt å ha en dose av lykkepillene dine..

2. picxx
27.02.08

¤4: Du ønsker ikke å bytte tiden din mot penger

Enhver ønsker å bytte tiden sin mot penger! Spørsmålet er hvor mye penger du får for tiden din!

3. Sindre
27.02.08

@ picxx: Man må riktignok investere en masse tid først, men hvis man har investert klokt, kan man lene seg tilbake og se pengene strømme inn. La oss si du var forfatter, eller musiker: Du bruker tid på å skrive en bok, eller lage et album. Når det er gjort, og hvis det blir en suksess, kan du faktisk gjøre alt annet enn å jobbe, samtidig som du tjener penger. Det samme gjelder mange andre former for business. Det gjelder egentlig bare hva du investerer tiden din i.

4. Mats
01.08.08

det er mange jeg kjenner som sier at, det å realisere det de ønsker er et problem, siden de ikke har “tid og penger”. vrøvel….
det jeg pleier å si, er det at: det er ikke et problem, men det er en mulighet med flere løsninger…

men de har til vane og ignorere den tanken.

[...] I januar for et år siden sto jeg foran tidenes utfordring. Jeg var en kar som tenkte veldig mye på dette med å være sin egen sjef, og kunne gjøre som man ville. [...]

6. Lars
22.02.09

Herrigud du er så rå. stå på Sindre!!!

[...] Dette i seg selv gjorde at ting begynte å skurre for meg. Selv om den såkalte “dot .no-livsstilen” medførte en rekke fordeler som å være sin egen sjef, jobbe hjemmefra, etc., begynte det etterhvert å føles litt feil å skulle fremstå som et suksesseksempel på noen som hadde lyktes (økonomisk) med blogging, når jeg i realiteten stadig måtte streve for å holde den relativt beskjedne inntekten oppe. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2011 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer med bannere

Tekstlinksponsorer

Affiliatelenker