Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Bok: The Secret (Hemmeligheten)

Skrevet av Sindre | 29. februar, 2008

The Secret – Hemmeligheten er noe så sjeldent som en film som ble til en bok. Vanligvis pleier det å være omvendt. Men siden det foreløpig bare er boken som er tilgjengelig i Norge, anmelder jeg herved boken. Og hva handler The Secret om? Vel, for de som har fulgt med her på Glabladet en stund, er det ingen overraskelse: Law of Attraction.

Denne tiltrekningsloven beskrives som noe vi alle jobber med hver eneste dag. Det gjelder alle og enhver, uansett om man tror det, skjønner det, eller ikke. Uansett om man befinner seg i øst eller vest, nord eller sør. Det er ingen unntak. Og den er like sikker som tyngdekraften.

Jeg anbefaler å lese mitt tidligere innlegg om Law of Attraction for en dypere innføring.

Det jeg liker spesielt med denne boken, er at den går enda dypere inn i teorien enn filmen gjorde. Boken er sammensatt av mange av de samme utspillene av «lærerne» fra filmen. Forskjellen er at forfatteren, Rhonda Byrne, har utdypet det enda mer. Det presenteres en rekke gode og forståelige eksempler for de som måtte være litt treig i oppfattelsen.

Det som er litt kritikkverdig med dette, er jo at det grenser til tider til mas. Kanskje jeg føler det sånn fordi jeg forsto det så godt fra før. Men samtidig skjønner jeg at det er vanskelig å skrive en sånn bok på en bra måte. Jeg mener likevel at Rhonda Byrne har lykkes med det.

Noen har påpekt at det blir litt religionspreg over det hele, noe som kan oppfattes som negativt, både av de som allerede er troende i en religion, og de som overhodet ikke tror på noe som helst. Personlig mener jeg det er snakk om å se på det på riktig måte. Dette er simpelthen en innføring for de som ikke var klar over at denne loven eksisterte. Ikke noe mer. Vi har ikke en religion for loven om tyngdekraft (så vidt jeg vet), og vi har heller ikke en religion for loven om tiltrekning. Det handler om å gjøre folk mer bevisst.

Man får en innføring i hvordan man kan anvende Hemmeligheten på penger, forhold, helse, verden, seg selv og livet. Denne boken er altså gull verdt dersom du ønsker å forbedre noe innenfor et av disse feltene, eller hvis du ønsker å beholde den situasjonen du har i dag. Dette er på en måte en bruksanvisning i hvordan man får et bedre liv på alle plan.

Jeg vil forøvrig bare benytte anledningen til å si at jeg aldri har vært noen lesehest. Jeg leser egentlig ikke bøker. Jeg kommer neppe til å anmelde en bok igjen her på Glabladet før det regner sjokoladesaus fra himmelen. Så det at jeg overhodet anmelder denne boken, er i seg selv et tegn på at denne boken virkelig er verdt å lese. Jeg ville ikke tatt meg bryet å lese en hel bok fra perm til perm, og deretter skrive en anmeldelse, hvis det ikke var en god grunn.

Selv fant jeg den meget inspirerende og underholdende. Jeg likte også filmen godt. Boken og filmen er bra på hver sin måte. I filmen får man en rekke illustrasjoner, i tillegg til svært god og behagelig filmmusikk, mens i boken får man en dypere innføring. Dessuten er hver enkelt side trykt i et fancy «gammeldags» design. Man får en følelse av å bla i en eldgammel, klok bok, noe som neppe er tilfeldig.

Alle de store lærerne og geniene opp gjennom historien kjente visstnok til denne Hemmeligheten. Jeg nevner i fleng: Beethoven, Einstein, Edison, Platon, Newton, Shakespeare mm. Og nå: Låstad. :) Og deg. Hvis du leser boken. Evt. ser filmen.

Jeg kan ikke annet enn å anbefale denne boken på det sterkeste, og gir den et sterkt terningkast 5, på nippet til 6. Dette er den beste innføringen man kan få i Law of Attraction, nest etter Glabladets egne innlegg om fenomenet. ;)

For de med den rette innstillingen vil livet kanskje aldri bli det samme igjen.

Boken kan kjøpes hos Bokkilden og Haugen Bok (fraktfri levering).


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 29. februar 2008 klokken 0:08 i kategoriene: Bevissthet, Business, Helse, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Kultur & Media, Law of Attraction, Omtaler, Penger, Samliv, Selvutvikling, Suksess, Vitenskap,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

1. Adrian
29.02.08

Begynner å komme seg nå Sindre!
Liker mye bedre når du legger inn bilde, slik du har gjort i denne teksten.
Og en slik lenke du har i teksten nå, vil gi deg mye mer annonseinntekter enn alle bannerene dine tilsammen.
Du lærer fort!

2. Sindre
29.02.08

:D Takk, Adrian. Byttet også ut skriften på innleggene igår. Større og mer vennlig for øynene, syns jeg.

3. Kjetil
21.04.08

The Secret er også på DVD med norsk tekst..Det er også spillt inn på samme DVD med norsk tale for de som liker dette.

Spennende denne nye trenden altså.

4. Marius 15 år
02.08.08

Den høres veldig tung lest ut. men jeg vil forberede meg på fremtiden min.
burde jeg lese denne nå eller vente til jeg blir eldre og kansje skjønner mer?

5. Sindre
02.08.08

@ Marius: Å forberede seg på fremtiden sin høres ut som en god, og klok idé. Jeg skulle ønske jeg visste mye av det jeg vet nå, da jeg var 15 år. (Jeg er 23 nå). Jeg foreslår gjerne at du leser boken nå. Du finner kanskje ut at du skjønner mer enn du tror. :) Den er faktisk ganske lettlest og lett å forstå. Og er det noe du ikke forstår helt, så vil du skjønne det etterhvert. Jeg har lest boken og sett filmen mange ganger nå, og det er ikke lenge siden sist jeg fikk noen nye «aha-opplevelser». Så bare begynn å les nå, så finner du ut om det var verdt det. Lykke til!

24.10.09

[…] Nina skal begynne å lese The Secret nå! Får håpe hun er litt mindre skeptisk enn Susanne ;p Hvis du lurer på hva dette i alle dager er er for noe, les her […]

[…] The Secret (Hemmeligheten) […]

8. Rebecca C.
30.07.10

Denne boken er fantastisk! Så også filmen etter jeg leste boken, og ble så hekta at jeg har ikke tall på hvor mange ganger den har snurret i dvd spilleren. Repetisjon er nemlig nøkkelen til loa suksess og det krevdes mange gjennomganger før jeg virkelig begynte å forstå prinsippene fullstendig og la dem virke i mitt liv.

Jeg tjener mer på en måned enn jeg hadde trodd var mulig for 3 år siden, og jeg har fått den perfekte kjæreste. Og jeg er sikker på det er takket være the secret, for ellers ville jeg aldri ha påbegynt tankegangen som fikk meg til å tiltrekke alt dette i mitt liv. Føler meg som verdens lykkeligste person!!!

Folkens gå og kjøp boken, dere vil ikke angre!!!!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker