Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Er det penger å hente i en norsk blogg?

Skrevet av Sindre | 15. februar, 2008

Som jeg har vært inne på bl.a. i gårsdagens post, har jeg et mål om å tjene en brukbar inntekt på å blogge. Det er ingen vits i å være flau over det. Det er like greit å være ærlig om den slags. Troverdighet er en av de viktigste egenskapene en blogger kan ha.

Men jeg blogger likevel ikke først og fremst for penger. Jeg er ikke så bekymret for pengene i det hele tatt. Det viktigste i denne begynnerfasen er å dra inn så mye trafikk som overhodet mulig. Når jeg har samlet meg et 4-sifret antall brukere hver dag, kan jeg begynne å tenke på litt seriøse inntektsmuligheter.

Noen syns kanskje at denne siden allerede oversvømmes av reklame. Og ja, jeg er helt enig. Men dette er hovedsaklig satt opp fordi jeg har den malen jeg har. Det var veldig tomt uten. Og når jeg allerede etter få dager har begynt å se en aldri så liten inntjening på disse annonsene, ser jeg ingen grunn til å fjerne dem. Men likevel; jeg kommer ikke til å sitte febrilsk og sjekke Adsense-resultatene annenhvert minutt. Den inntjeningen jeg måtte få allerede nå, er hjertelig velkommen, men jeg regner ikke med noen helt hysteriske beløp så tidlig i gamet.

Trafikk, trafikk, trafikk! 

Etter disse første to ukene som blogger, har jeg forstått litt hvordan «systemet» i Norge fungerer. Ut fra det jeg har erfart hittil er det ikke så veldig mange muligheter man har til å spre ryktet om bloggen. Jeg har lagt inn et par saker på Kudos, og de fleste kudosene jeg har fått der, må jeg ærlig innrømme at jeg har gitt meg selv. Regner med de fleste gir seg selv en kudos når man legger ut en ny sak. Er ikke noe galt i det, så lenge det ikke går for langt. Men de fleste sakene på Kudos omhandler nyheter eller babes. Og dermed har jeg konkludert med at Kudos neppe er noe for meg. Kanskje det norske folk ikke er klar for en mer intelligent blogg enda? Men jeg kommer ikke til å slutte helt å legge inn saker der av den grunn, det kan jo alltids hende at flere våkner opp og ser den fantastiske kvaliteten denne siden faktisk innehar. :cool:

Og så har vi Bloggrevyen da. En ganske grei side det. Jeg tror faktisk jeg har fått en del trafikk derfra også. Men når det er så mange små blogger rundt omkring, og det stadig legges inn nye innlegg, forsvinner fort sakene nedover. Og på neste side. Og på neste deretter. Så helt optimalt er det ikke.

Jeg har også prøvd meg på metoden om å skrive litt kommentarer rundt omkring på andres blogger. Men stort sett er det relativt vanskelig å finne blogger jeg føler jeg har noe å tilføye. Jeg skjønner seriøst ikke at så mange gidder å skrive om politikk og nyheter. Og det er nettopp her Glabladet gjør en forskjell.

Kunsten å skille seg ut

Seriøst. Hvor mange andre norske blogger er det som faktisk har prøvd å tjene penger på bloggvirksomhet? Jeg snakker ikke om ekstra lommepenger her. Jeg snakker om ordentlige penger. Store summer. Nok til å faktisk kunne leve av å blogge. Vet dere om noen? Ikke? Nei, for det høres jo umulig/utrolig ut, ikke sant? Vel, ingenting er umulig. En rekke engelskspråklige bloggere har allerede tjent meget gode penger i flere år. Langt mer enn man får i en «vanlig jobb».

Så vil kanskje noen være kjapp med å si: «Jammen, det er mye større marked for engelske blogger, ettersom så mange i verden snakker engelsk!» True, true. Men så må man huske på at det engelske markedet allerede er over-representert. Det skal utrolig mye til for å komme seg opp og frem i det engelske markedet nå. Svært mange av de som begynner engelske blogger i håp om å tjene store penger, må gi opp etter 6-12 måneder. Man må virkelig ha noe helt unikt å komme med, hvis man skal ha en sjanse.

Og derfor ser jeg nå et stort potensiale i det å blogge på norsk, og å tjene gode penger på det. Det kunne ikke vært en bedre tid å begynne på. Jeg er allerede i gang med gjennomføringen av min plan om å tjene mer enn jeg hadde gjort på 40%-stillingen jeg hadde på Kiwi (5824 kr. i mnd. før skatt), og så snart det målet er nådd, er målet å tjene 5000 kr. i uken, og deretter 10 000. Og jeg stopper ikke der heller, for å si det sånn.

Jeg håper at flere bloggere ser potensialet her, og begynner å gi meg litt konkurranse. It’s lonely at the top, vet dere. Jeg vil ikke være den eneste i Norge som klarer meg med å blogge. Jeg oppfordrer alle andre til å prøve på det samme. Det er faktisk mulig. Jeg er helt sikker på det. Jeg har selv mange planer for hvordan jeg kan tjene penger på denne siden, så snart jeg begynner å få litt ordentlig trafikk.

Og litt konkurranse skal man ikke være redd for, verken den ene eller andre veien. Det hadde vært en ekstra motivasjon for meg å vite at det er andre der ute som holder på med det samme. Uansett om man lykkes eller ikke, så er det en vokse-opplevelse. Man taper ingenting på det, bortsett fra tiden man investerer.

Så, jeg tror absolutt at det er penger å hente i en norsk blogg. Hva tror dere andre om dette? Legg gjerne igjen ditt synspunkt i kommentarfeltet nedenfor.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 15. februar 2008 klokken 13:33 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Inspirasjon, Teknologi,

LESERNE MENER:
20 kommentarer så langt

1. emelie
15.02.08

Et lite tips fra meg er å ha et slagord/design/en logo som ikke ligner på det noen andre har.

2. Iversen
15.02.08

Ehm. Du spør hvor mange andre blogger som har ambisjoner om å tjene godt med penger på norsk blogging og konkluderer med at vi ikke vet om noen andre enn Glabladet. «Zett utenfra» har såvidt jeg har lest meg frem til et mål om å tjene ca 40.000 i måneden (!) innen utgangen av 2009 på blogging. Dere entret den norske bloggsfæren ganske samtidig, så det er kanskje litt rart at du ikke har lagt merke til den bloggen?

For øvrig er det jo interessant å følge med på dere, og den ellers økende trenden om at man skal tjene penger på norsk blogging. Det finnes jo dem som har tjent greie penger på norsk blogging før dere, og som gjennom blogging har bygd seg opp noe jeg har tolket som et levebrød. Selv syns jeg det hele virker fryktelig slitsomt, og den dagen jeg er økonomisk avhengig av å måtte blogge tror jeg kreativiteten ville få seg et slag i ansiktet.

15.02.08

Det er ikkje til å kome frå at det gapande holet i marknad er den største utfordringa. Men umogleg? Ikkje i det heile. Sånn ut av det blå kan eg tenke meg at ein vil måtte arbeide mykje meir for å nå det målet fordi ein må bruke mykje tid på å produsere innhald og meir tid på å promotere innhaldet. Kudos og bloggrevyen vil aldri kunne gje tilstrekkeleg vitjarar fordi fyrstnemnde krev at du utelukkande legger ut morosame vidoar og/eller puppar og sistnemnde krev at du skriver ein meta-post for å få nemneverdige resultat.

Eg trur at kanskje den lettaste måten (utan at eg med det meiner at det vil vere lett) er å blogge veldig tematisk og informativt – altså bevege seg tett opptil nyheitssider eller tradisjonelle tema-nettstader. Fordelane her er at ein kan produsere større mengde stoff dersom ein kommenterer aktuelle nyheiter innan feltet, samt at ein treffer eit publikum som er meir interessert i å kome tilbake.

Men sjølvsagt, dette blir lettere spekulasjon frå mi side då eg ikkje kan seie å ha ambisjon om eller ser mulighet for å sjølv kunne greie å tene pengar på blogging.

4. Sindre
15.02.08

Takk for tilbakemeldinger :)
@ emilie: Takk for tipset. Slagordet er «Gjør Norge gladere… Forhåpentligvis :) »
Syns du logoen minner om noe du har sett før? *kremt* skjønner ikke..

@ Iversen: Har lagt merke til «zett utenfra» ja, har til og med kommentert på bloggen hans. Ja, det er han og meg. Men hvem fler?

Er fullt klar over at P.A. har klart dette ganske bra. Men han er vel også den eneste. Tror tiden er inne for å se flere som klarer dette. Ellers vil jeg si at med det synspunktet du har (om at det virker slitsomt) så er det jo bare å la vær. Overlat det til de som syns det er gøy å blogge!

@ sjukheit: Det med å kommentere nyheter kunne vært en måte å gjøre det på, ja. Men den biten overlater jeg til andre… ;) Glabladet er ingen nyhetsblogg.

5. Iversen
15.02.08

Sindre: Nå var ikke kommentaren min ment så syrlig som du ser ut til å ha oppfattet den. 1 er mer enn ingen. ;)

6. Sindre
15.02.08

Da misforstod du meg, Iversen! Innlegget mitt var skrevet på den måten jeg skrev det, for å trykke på knappene til andre bloggere der ute. Var ikke meningen å utelate «zett utenfra», men gjort er gjort. Syns det er suverent at han og jeg prøver oss samtidig med dette :)

15.02.08

Ikke glem andre kilder til trafikk! Jeg sier det her til deg og alle andre som også lurer på andre kilder enn kudos og bloggrevyen. Artikkelmarkedsføring er noe som må være midt i blinken for bloggere… For det første så liker dere å skrive, for det andre har dere allerede skrevet sikkert et hundretalls artikler i hodet allerede, og for det tredje, dere er flinke til å skrive, og er flinke til å fenge andre med tekstene.

- Det siste mener jeg virkelig. Bra greier Sindre! Stå på.

Så kommer reklamen min.. jeg driver WebArtikler.com. Det er nytt i Norge, men vil vokse med tiden. Garantert. Skriv artikler, legg dem ut på WebArtikler.com, la andre bruke tekstene deres som innhold på sine egen blogger/nettsteder, og høst trafikk fra alle og enhver.

Det beste er at det er gratis :)

Uansett: Stå på, det er ingenting som stopper den med positiv tankegang, vilje og pågangsmot. Tålmodighet, Utholdenhet og annonseplassering er kanskje det viktigste en skal tenke på når man jobber med IM.

Lykke til!

8. Andrea
16.02.08

Hei Sindre!:)

Jeg er rett og slett veldig glad i å skrive; å tjene penger på en blogg burde vel være drømmen. Likevel er det ikke det; heller motsattt. Jeg kunne ikke tenkt meg å tjent penger på bloggen min, faktisk. (Selvfølgelig, jeg tror på det samme som deg; vil man det nok og går inn for det hundre prosent har man faktisk en sjanse til å lykkes.) Jeg vet bare ikke om jeg har hatt energien til det. Man må hele tiden komme opp med noe nytt. Man må være først med ideer. Man må bruke så utrolig mye tid på det, og med tanke på hvor mye tid jeg faktisk bruker på mine egne blogger (har to..) , som er helt amatørmessige, enkle og «just for fun», tørr jeg ikke tenke på hvor mye mer tid en slik seriøs blogg ville ha tatt. Selv om det antagelig hadde vært morsomt, spennende og givende.

Man blir på en måte fanget av dette bloggmiljøet. Man blir litt avhengig. Man må til stadighet innpå for å se om trafikken har økt i løpet av dagen. Får man nye kommentarer? Liker folk bloggen min? Om dette skulle vært det jeg gjorde for å tjene til livets kostnader hadde jeg nok lidd av kronisk hodepine.

Men, uansett. Jeg ønsker deg virkelig lykke til og jeg ser opp til deg som tørr å satse på dette! Du skriver virkelig godt og fengende, og jeg skulle også selvfølgelig ønske du også (som så mange andre, som du sier…) hadde skrevet litt mer om både politiske og samfunnsengasjerte temaer, og ikke bare om hvordan man skal tjene penger her og der… :)

Mvh. Andrea

9. Sindre
16.02.08

@ Andrea: For å tjene penger på en blogg er det viktig å skifte synspunkt i forhold til det du har nå. Du har en hobbyblogg. Og du er vel fortsatt ganske ung? Jeg vet ikke jeg, du ser ung ut hvertfall ;) Jeg er 23, og har prøvd 4 forskjellige jobber. Funnet ut at å jobbe ikke er noe for meg. Jeg liker bedre tanken på å ha kontroll over min egen tid og inntekt. Jeg vil styre livet mitt selv, uavhengig av andre. Derfor startet jeg denne bloggen; primært med formålet om å hjelpe folk. Ved å gi mine beste tips, dype innblikk og intelligente tilnærmelser til hvert tema, har jeg troen på at Glabladet etterhvert kan bli en kilde for folk som ønsker å gjøre noe ordentlig ut av livet sitt. Jeg kommer i gjennomsnitt til å poste 4-5 innlegg i uken. Jeg kommer til å ha hovedfokus på det å hjelpe andre mennesker. Ikke bare når det gjelder å tjene penger, som du nevner, men også å bli mer bevisst på ting. Jeg kommer til å utfordre tankene til folk, og forhåpentligvis «vekke» mange av de som surrer rundt i blinde, og slavisk følger det samme mønsteret som alle andre. Det fins andre muligheter! Og Glabladet er her for å vise det.

Så skal du ha en blogg som virkelig gir en inntekt, må man se på det som en business. Ikke en blogg. Du har en blogg, jeg har en business. Kanskje du en dag (når du virkelig har funnet deg selv) finner ut at du har et tema du føler du har mye å gi av, og kan dele med verden. Kanskje du kan ha en «businessblogg» du også, når den tid kommer. Det trenger ikke være den eneste businessen. Men det er en fordel å ikke ha altfor mye å styre med også. Dette finner du nok ut av etterhvert. Blogging (som business) er nok ikke for alle :)

17.02.08

Jeg tror ikke det er vits i å ha så store ambisjoner, om å hale inn mer enn småpenger på blogging.

Det artigste med for eksempel adsense, er at man lager overskriften «Sodomi på orientekspressen» og får annonsen «Ta ett cruise med Hurtigruta».
Litt moro altså, om man (som meg) har litt halvskrudd humor, men rik eller respektert blir man aldri som norsk blogger.

Vi norske bloggere er mediesamfunnets avskum, de urene og uverdige, men vi kan tale de tauses sak der andre media ikke våger, og det er ***det*** som er vår verdi som norske bloggere.

Sorr y mister, du blir nok aldri en holden mann på norsk blogging.
Hat meg gjerne, men sånn er det bare ;-)

11. Sindre
17.02.08

Jo eldre de blir, jo mer skeptisk er de :)
Jeg tror det er godt mulig! Hvilken begrunnelse har du egentlig for å si det du sier? Har du prøvd selv?

18.02.08

Jeg har en blogg, peterandrej.com, som betaler billånet mitt på 150.000 hver måned og mer til. Og den bloggen oppdaterte jeg sist en gang før jul.

Greia er at du må ha tålmodighet, forsake en hel del fritid og sikkert bli nødt til å krangle en der med kjerringa som aldri ser deg lenger. Men det er mulig. Jo.

Om Sindre klarer det er en annen sak. Mange som er ivrige i starten for å gi seg etter et halvt år, men Sindre sier selv at han er in it for the lang haul, så da må vi jo tro ham på det.

13. picxx
21.02.08

Litt sent å svare på denne nå, men bedre sent enn aldri. :P

Jeg heller litt mot svaret til Lars Hendrik, men jeg er ikke fullt så negativ da.
Det meste beror vel egentlig på hvordan du markedsfører bloggen, og også i hvor stor utstrekning du greier å sette igang en «word of the mouth» kampanje der ute. Norge er ett lite land, og sladderen går jævla kjapt, både off-og online.

Peter er erfaren og har også god innsikt i hvordan man best markedsfører en norsk blogg. Husk at peterandrej ble poppis før kudos og reporter tiden, og jeg vil nok tro at ganske mye av trafikken kom fra word of the mouth, og var et resultat av hvordan peter selv markedsførte bloggen, noe han sikkert selv også kan svare på.

Det viktigste er jo selvsagt uansett å ha tro på det man holder på med, og et eget .no domene på bloggen gjør siden plutselig mye mere seriøs enn en gratis hostet blogg.

Er også litt lurt å ikke ha «kommer snart» sider liggende åpne for publikum ;)

14. a.
22.02.08

Selvsagt er det mulig å tjene penger (til tider gode penger også) på en blogg/nettsted, men lett er det ikke. Utfordringen ligger ikke i å komme opp med et brukbart konsept, men heller i markedsføringen av nettstedet. Sånn vil det alltid være. Det finnes flust med talentfulle mennesker som kan alle mulige programmeringsspråk og tom. er en rev på PS. Resultatet er at det popper opp nettsteder som paddehatter, men stort sett de aller fleste lider den samme skjebne – organisk vekst er knalltøft. Det er ytterst sjelden folkemunne virkelig tar av, og uten tilstrekkelig med tid og (penge)ressurser blir det vanskelig å bygge en solid business ut av et nettsted. Tilknytning til et distribusjonsapparat er i ni av ti tilfeller et «must».

Med «solid business» henviser jeg til en omsetning som er vesentlig høyere enn en OK månedslønn.

Begrepet «blogg» har forresten i mine øyne blitt ytterst utvannet. Det er mulig f.eks. Peterandrej.com blir/bør bli definert som en blogg, men for meg er dette heller et kommersielt nettsted som publiserer egenprodusert innhold. Grenselandet mellom hobby og kommers er fint liten. Ikke at det er noe galt med det. All ære til Peter Andre som tilsynelatende er dyktig til å opprettholde/øke trafikken gjennom interessante innlegg og sitt til tider humoristiske ordspråk :-) .

Lykke til.

15. lena
28.07.08

nå er det faktisk slik at hun som aldri kunne tenkt seg å tjene penger på bloggen sin ovenfor her, tjener penger på bloggen sin!
haha..

16. Fredrik
02.08.08

Å tjene penger på reklame er er artig konsept det, men jeg er skeptisk. Jeg bruker en brannmur (Agnitum Outpost Firewall) som kommer med en default filter som fjerne veldig mye reklame. Jeg kan legge til blokkering av f.eks:
pagead2.googlesyndication.com
tradedoubler.com
og dermed forsvinner all reklamen som de fleste blogger har.

[...] spørsmålet om hvorvidt det er penger å hente i en norsk blogg er for lengst blitt besvart. Om det er mulig å leve av det? Ja, helt sikkert. Jeg klarer å leve [...]

[...] – “Er det penger å hente i en norsk blogg?“, spurte jeg en gang. Svaret er “ja”. Nå vet du hvordan. [...]

[...] Glabladet dro inn 38,000 kroner i september, og nei, jeg kan nesten ikke tro det når jeg skriver det. Alle som kjenner Glabladet vet at jeg startet hele denne bloggen med et formål av å se om det var mulig å “leve av blogging i Norge“. Det er vel ingen tvil om at hvis en tilsvarende månedlig inntekt begynner å gjelde for alle årets måneder, har jeg endelig fått mitt svar i form av et rungende “ja”? [...]

[...] Denne strategien er et godt eksempel på hvordan snu negativ energi til positiv energi. Jeg har selv benyttet en variant av denne ved all kritikk jeg har fått. For hver «du kommer aldri til å klare det»-kommentar, har jeg blitt mer sikker på nettopp å klare det. Et godt eksempel finnes i kommentar nr. 10 til dette innlegget, skrevet bare 15 dager etter at bloggen ble lansert. Skulle vært artig å fått en kommentar fra denne Lars i dag. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere