Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Første post!

Skrevet av Sindre | 01. februar, 2008

Da, mine damer og herrer, er vi i gang. Det er 1. februar og jeg har nådd mitt første mål: Å få siden klar til i dag. De første par ukene kommer nok denne siden til å fremstå som litt rotete, men pytt sann.

Jeg må først rette en stor takk til Peter Andre (nei, ikke artisten) (hvis noen husker han) som har hjulpet meg med design og generelt holdt ut med maset mitt de siste dagene (og nok må belage seg på litt mer mas i tiden fremover også *kremt*). Selv kan jeg nemlig null og niks om det å lage websider fra scratch. Han har laget en flott mal, som får denne bloggen(!) til å se ut som en avis.

Og da er det kanskje på tide å si litt om hva i heiteste dette egentlig er for en side. Vel… Denne siden kommer til å være et motstykke til den typiske norske avisen. Du kommer ikke til å få vite om Britneys siste sprell her. For hvem bryr seg vel egentlig om det? Du kommer heller ikke til å gå livredd herfra fordi jeg skulle ha skremt deg med spådommer om at verdens undergang er nær, enten det er grunnet global oppvarming eller fugleinfluensa.

Her skal det nemlig fokuseres på et mer positivt innhold. Det skjer da mye positivt i denne verden også, eller hva? Dette skal være et sted hvor du kan få nyttige tips, skrevet av meg personlig. Det skal være en slags selvhjelpsside, kan man si. Den skal ta for seg å gjøre folk mer bevisst. – Mer bevisst? Det hørtes rart ut, sier kanskje du. Men det har faktisk mange fordeler, sier kanskje jeg. Anyway, det får du lese mer om i tiden som kommer.

Litt meninger kommer det til å bli plass til. Som f.eks. avskaffing av verneplikten og forlenget pappapermisjon. Sånn ca. de to eneste sakene Glabladet virkelig brenner for.

Politikk er jeg så lite opptatt av som det overhodet er mulig å bli. Dvs, jeg syns ofte det er morsomt å se på debattprogrammer på TV. De sitter der og krangler og snakker i munnen på hverandre, men egentlig ser de jo ut til å være gode venner. Sånt liker jeg! Hvis ikke det bare er jeg som har misforstått, og de må late som at de er gode venner, mens de egentlig har lyst til å fly i strupen på hverandre, da… Ikke godt å si, men jeg er ganske så fascinert av politikere hvertfall!

Ja, da får jeg kanskje presentere meg selv: Sindre heter jeg. Født og oppvokst i Bergen, bor for tiden sammen med kjæresten min i Drammen. Blir 23 år om 6 dager. Hvis hoderegning ikke var det sterkeste faget ditt på skolen, kan jeg røpe at det er 7. februar. Er det noe dere vil vite om meg, idéen bak siden, eller dere har forslag, tilbakemeldinger av noe som helst slag, så skal jeg snart opprette en kontaktmulighet her på siden. Jeg er åpen for innspill, og jeg tenkte å forme en F.A.Q. på bakgrunn av reelle spørsmål. Så til en viss grad er dette også en svært brukervennlig side, som du faktisk kan være med å påvirke.

Og ja; www.Glabladet.no er et enmannsprosjekt. Det kommer til å være regelmessige oppdateringer, ikke hver eneste dag, men ca. 3-5 ganger i uken. I stedet for overfladiske nyheter og halvgode tips, kommer jeg til å dykke litt dypere i hvert tema, og gi deg noe av verdi. Hvertfall sånn hovedsaklig.

Grunnen til at jeg har valgt å utforme denne bloggen som en avis, er rett og slett at nordmenn elsker aviser. Så om dette virker tvilsomt ved første øyekast, er det jo en sjans for at noen faktisk blir her en stund og leser litt, ettersom det ligner såpass på en avis som det gjør. Men jeg tenker nok at de fleste kommer til å merke litt forskjell på innholdet. Det vil som sagt ikke hovedsaklig dreie seg om nyheter i det hele tatt. Jeg satser på mer tidløse artikler/blogginnlegg som kan leses i dag, og om 10 år, kanskje til og med om 100 år, eller 5000 år, og samtidig være like aktuell da.

Og da tviler jeg på at Britney er det beste temaet, for å si det sånn. Det er nok av dustenyhetsaviser/magasiner som dekker det allerede!

Og så, til sist: Idéen om navnet Glabladet kom fordi jeg tenkte på at nyheter generelt rapporterer bare om død, fordervelse og «alvorlige ting». Så ved å ha et navn som Glabladet, skjønner forhåpentligvis folk at denne siden handler om helt andre ting. Så etterhvert som du blir kjent med siden og du finner noe innhold du liker, er det bare å legge Glabladet til i RSS-leseren din, eller gjøre det på den gammeldagse måten: Legge til i favoritter. Til og med epost-feed kan du kunne velge etterhvert. :)

Og da er vi i gang!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 01. februar 2008 klokken 14:07 i kategoriene: Generelt, Inspirasjon,

LESERNE MENER:
5 kommentarer så langt

[…] I dag har Glabladet ettårsdag! Det er nøyaktig et år siden jeg skrev min første post. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke alle dere som har hjulpet denne siden med å vokse. De siste månedene har bloggen holdt et stabilt lesertall på rundt 13000 unike besøkende som har generert opptil mer enn 110 000 sidevisninger pr. mnd. Ikke verst for en nesten bildefri blogg med til tider tungt, langt, utfordrende, omfattende og krevende innhold. […]

[…] I dag blir Glabladet to år! På denne datoen for to år siden skrev jeg mitt første innlegg. Og for ett år siden skrev jeg om mine mål for hvordan jeg skulle jobbe med Glabladet det neste året. Jeg ønsket å oppnå en bedre balanse mellom jobb og fritid. Det første året gikk det nemlig i ett eneste kjør med blogging og et ikke-eksisterende sosialliv. Dette har definitivt forandret seg til det bedre for år 2! […]

3. Sabai
23.10.10

Savner en ting på Glabladet, nemlig ett kommentar arkiv. Nå viser du de 10 siste i sidebaren men hva om jeg vil se eldre kommentarer? Er det mulig å sette opp mon tro?

23.10.10

@Sabai: Det der var jammen meg ikke en dårlig idé, spesielt for en blogg med så aktivt kommentarfelt som Glabladet. Er en borte fra bloggen en liten stund så får en kun med seg de aller siste kommentarene og har ikke mulighet til å vite om det er kommentert noe nytt andre steder.

[…] Ein av Noregs største bloggarar, og ein av dei få som kan livnære seg på bloggen sjølv, heiter Sindre Låstad. Han driv www.Glabladet.no, og skriv hovudsakleg glade blogginnlegg om sjølvrealisering, karriererealisering og blogging som livsstil, med både forretningsmessige og livsstilsmessige emner. […]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2015 | >> Personvern | >> Disclaimer |