Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Formålet med Glabladet

Skrevet av Sindre | 04. februar, 2008

I en intens brainstorm-periode jeg hadde like før Glabladet ble lansert, tenkte jeg gjennom mange idéer. En av idéene mine var å lage en avis som kun fokuserte på gode nyheter. Dette for å være en kontrast til den generelle norske presse, som bare er ute etter å spre unødig frykt. Man skulle jo tro at det bare død og fordervelse rundt omkring.

Men så fant jeg ut at det å drive en 100% glad-avis hørtes mer ut som en oppgave for en eller annen tvilsom, erkekristen sekt, enn noe jeg hadde lyst å ta på meg. Det ble for dumt å late som at det ikke skjer negative ting også. Når jeg ikke selv er i stand til å være 100% positiv hele tiden, så følte jeg ikke at jeg kunne ha en avis som bare fokuserte på gode nyheter heller. Eksempler på ting som fortsatt kan gjøre Sindre negativ er regninger, folk som bråker i kinosalen, og høylytte fjortiser på bussen, for å nevne noen. Så jeg er ikke helt «der» enda.

Det var mens jeg enda hadde denne «gladnyhetsavis»-idéen at navnet ‘Glabladet’ kom opp. Grunnen til at jeg valgte å likevel beholde navnet, er fordi til tross for alt, så skal man helst forlate Glabladet med en positiv følelse. Formålet med denne bloggen i avisforkledning, er å gi, hjelpe, inspirere, utfordre måten du tenker på og å skape reaksjoner.

Det er klart at ikke alle kan bli glad og fornøyd hver gang. Ingen kan forvente at alle skal være enig. Og det er også et av problemene med en eventuell glad-avis. Det som er en god nyhet for noen, kan være en dårlig nyhet for andre.

Når det er sagt, kan det hende jeg kommer til å utvikle en egen kategori for gode nyheter etterhvert, men det vil tiden vise. Hovedfokuset på denne bloggen vil uansett være å skrive om personlig utvikling.

Jeg kommer til å fokusere på de kategoriene du ser i høyre menyen på skjermen din. Dette skal være en blogg beregnet på smarte, oppegående mennesker. Den skal utfordre folks tankegang, hjelpe med å gjøre folk mer bevisst, og forhåpentligvis gjøre en positiv forskjell der ute i vårt langstrakte land.

En del av planen er at ved å gi gode råd, og tilby en gratis side med godt innhold, skal jeg også etterhvert kunne tjene til livets opphold ved hjelp av denne siden. Etter en brå slutt på Kiwi, har det seg nå sånn at dette er det eneste jeg driver med akkurat nå. Og sånn har jeg tenkt å fortsette det en stund. Jeg er altså ikke arbeidsledig. Kall meg heller nettgründer. :)

Ved å ikke ha distraherende elementer i livet som en jobb, så vil jeg være i stand til å fokusere og konsentrere bedre om det jeg skal på denne siden, og å jobbe med den som en fulltidsjobb. Jeg kommer til å være opptatt av å skape verdi for mine lesere. Liker de det du leser her, er det en god sjanse for at de kommer tilbake igjen.

Så formålet her er først og fremst å kunne bidra til å gjøre verden bedre, på min helt egen spesielle lille måte, samtidig som jeg kan jobbe med noe jeg trives med.

Det jeg tror kommer til å være spesielt med min blogg, er at jeg har noe unikt å tilby. Ingen andre i verden har hatt de samme erfaringene som meg. Det er noe alle kan si, men alle kan ikke presentere stoff på den måten jeg gjør. Og prinsippet mitt er enkelt: Ved å gi skal jeg få. Jeg er ikke bare ute etter å tjene penger. Jeg er opptatt av personlig utvikling og å kunne hjelpe andre. Derfor vil du ikke se 10 nye innlegg her på én dag. Jeg satser på færre poster og mer verdi. For deg. Pengene er jeg ikke bekymret for. De kommer når tiden er inne.

Så etter mange gode tilbakemeldinger på skrivingen min, har jeg funnet ut at det faktisk kan være noe av det beste jeg kan gjøre med livet. Og mange som kjenner meg i det virkelige liv ville kanskje ikke trodd det, men jeg har blitt fortalt at jeg nesten kunne blitt psykolog. Dette fordi jeg har hjulpet mange mennesker tidligere. Deriblant har jeg forhindret et mulig selvmord. (Nei, ikke meg selv). Det å bli takket for at en annen fortsatt er i live, er en ganske så ubeskrivelig følelse. Jeg sier ikke dette for å skryte, men rett og slett som en grunn til hvorfor jeg nå vil bruke mine evner til å skrive og å hjelpe, til å hjelpe enda flere. Noen ganger blir det på et dypt nivå, andre ganger på et lettere nivå, og andre ganger igjen, blir det bare tull og tøys. Litt moro må man jo ha det.

Mange har oppfordret meg til å skrive en bok eller bli skribent. Og nå tar jeg omsider konsekvensene av dette, og går mine egne veier. Kanskje det blir bok etterhvert, men i første omgang skal jeg konsentrere meg om denne siden her.

Jeg kommer til å fokusere på ting som personlig utvikling og bevisstgjøring. Det høres kanskje ubeskrivelig kjedelig ut. Men jeg har funnet inspirasjonen til dette hos en rekke amerikanske og engelskspråklige blogger. Og det er faktisk alt annet enn kjedelig, hvertfall hvis det blir presentert på den rette måten. Jeg har som mål å skrive om det på en enkel, grei og forståelig måte.

Det virker som det fins lite av dette på det norske markedet. Derfor ser jeg på dette som en svært god mulighet for meg til å kunne drive med noe jeg har lyst til, samtidig som jeg kan potensielt skape verdi for andre. Det er en vinn-vinn situasjon!

I tillegg har jeg lagt bak meg en fortid full av såkalt «Sindreflaks», dvs. en masse uflaks. Så for gamle «fans» (og selvsagt nye lesere) vil det bli gjensyn med gode gamle latterkick. Jeg trodde jeg var forfulgt av uflaks, og at det ikke var håp for meg. Men så innså jeg at virkeligheten min var akkurat sånn jeg gjorde den til. Jeg har nå skjønt at ingen på denne planeten på noen måte er forutbestemt til å bare ha uflaks eller bare ha flaks. Kan nesten dra det så langt som å si at det er ingenting som heter flaks/uflaks. Det er du selv som gjør livet til hva det blir. Dette kommer jeg også til å skrive mye mer om etterhvert.

Så hvis dette høres interessant ut, er det bare å legge siden i dine favoritter, eller abonnere på RSS-feeden min! Jeg gleder meg til å virkelig komme i gang med siden, og jeg håper at dere også blir med videre! Nå vet dere litt om hva som kan forventes, og det blir nok også en del overraskelser fremover. Følg med! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 04. februar 2008 klokken 22:10 i kategoriene: Bevissthet, Business, Jobb & Karriere,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

1. siv tufte
28.02.08

2 ting:

1: Det sitter et utsagn fast for mitt øye… Hvis dette er det eneste du driver med bør du legge inn elementer av trening i ditt arbeide :)
- Sitt litt på huk foran skjermen. Du burde klare en 20 sek. Bra trim for bena og litt for pulsen. Husk å tøye ut og :)
-Drikk vann mens du jobber, strekkk armer jevnlig mot taket og vift med dem og – og gå litt rundt mens du grubler. Data er fryktelig stillesittende jobb vettu.
-Dans litt om hodet står stille, ingenting gir gode ideer som litt rytmisk bevegelse
-Og som ikke dette var nok: Husk å gå helt ut av huset avogtil. Noe som heter KONDIS forsvinner farlig fort når du får deg et slikt syssel dag ut og dag inn.

2: Lage en liten leser-kommentar-funksjon? Folk ER faktisk helt gale etter nettby, blink osv. Jeg vet BT har syslet m tanken, hvorfor ikke slå dem? Ligger faktisk litt kr i det. (Selge funksjoner osv)

2. Sindre
28.02.08

Hehe, flott kommentar. Gode treningstips. Trening kommer jeg til å begynne med regelmessig igjen, tenkte å blogge litt om det også.

Hva mener du med leser-kommentar-funksjon? Kan du utdype den litt nærmere? Send meg gjerne en mail!

3. siv tufte
28.02.08

Nei, DEN har jeg kranglet med før idag.
Det jeg mener er en interaktiv funksjon type: Sitt her og chat da vel. Vil dere ha extra smileys el tilgang til å farge nicket o.l. – så koster det …tja… kr 30,- pr mnd el noe (For at du skal ta deg bryderiet m å programmere dette.

Har du aldri sett på VG’s variant? Nettby?
Dagbladets variant Blink?

Folk elsker å sitte å chatte sånn, men noe av poenget er at bege disse er østlandsfenomener som VIPS ble riksdekkende.

Tro meg, min mor er bergenser, og enn om jeg ikke selv bor i byen så vet jeg at er det noe dere har så er det lojalitet mot byen :)

Du hadde sopt med deg det som ER av vestlendinger.

MEN det er en enorm jobb da, om du vil kjøre stort. Hva m en rullegardin på siden hvor man kan logge inn og chatte på?

4. Sindre
29.02.08

Høh? Er det noe galt med kontaktfunksjonen? :P

Absolutt en idé som kunne vært lønnsom det der. Men jeg mangler de tekniske skillsene som trengs for noe sånt. Skal heller fikse et diskusjonsforum med tiden.

5. Hilde
05.03.08

Hei:)

Vet du at jeg har nettopp sagt til mannen min at det skulle være en nyhetskanal/avis som bare ga ut gla-nyheter! Og her kommer jeg plutselig til Glabladet:) Supert! Stå på! Du er helt klart på min favorittliste!

Loven om tiltrekking – den jobber også jeg med! Jeg starter i disse dager opp min coaching-virksomhet som går ut på å hjelpe andre mennesker til å styre livet sitt bevisst etter loven om tiltrekking. Som du, har jeg hjulpet mange mennesker, ved å hjelpe dem i å tenke riktig.

I den forbindelse ønsker jeg meg hjelp til å starte min egen hjemmeside/blogg, så da er det ønsket spredt:)

Stå på Sindre, jeg skal anbefale siden din til andre:)

Klem fra Hilde

6. Sindre
05.03.08

Hei Hilde! Meget hyggelig å høre! Jeg prøver så godt jeg kan å spre det glade budksap om Law of Attraction, og gla-nyheter generelt. Var nettopp den tanken du nevnte for mannen din jeg opprinnelig hadde også. Norge trenger virkelig noe sånt. Noe litt mer positivt. :)

Du må bare sende en mail hvis du trenger hjelp til bloggen underveis. Forøvrig begynner jeg å selge annonseplasser her på Glabladet fra og med neste uke. Si fra hvis du er interessert, har nemlig tenkt å prøve å reklamere for nettopp coaching-virksomheter.. Så det kunne vært en fin begynnelse!

Lykke til!

Klem!

29.03.08

«There will be, in the next generation or so, a pharmacological method of making people love their servitude, and producing dictatorship without tears, so to speak, producing a kind of painless concentration camp for entire societies, so that people will in fact have their liberties taken away from them, but will rather enjoy it, because they will be distracted from any desire to rebel by propaganda or brainwashing, or brainwashing enhanced by pharmacological methods. And this seems to be the final revolution.»
Aldous Huxley, Tavistock Group, California Medical School, 1961

I tillegg til den pharma-metode, som Huxley peker på, så ble den mentale metode satt i system etter siste krig, med stort hell. Noe enhver kan se av massemedias utvikling, innhold og utforming over de siste 60 år.

VG er etter hva jeg har forstått, Norges mest solgte avis, og forholdet i andre land gjenspeiler samme situasjon, om ikke værre. I Tyskland til eksempel, er det Bild som topper statistikken!… og gir et «bilde» av Huxleys saueflokk. Situasjonen er forøvrig den samme gjennom hele EU.

Som jeg allerede har sagt i en tidligere kommentar, så har jeg liten tro på at ditt initiativ har noen mulighet til å stå opp mot et tilnærmet 100% samkjørt massemedia, og en tilnærmet 100% hjernevasket befokning.

Men Glabladet har sannsynligvis en mulighet til å tjene som en slags «strutsepost» for en del av den befolkning som for lengst har sluttet å lese norsk presse både på net og papir?

Imidlertid, all den tid jeg er helt enig i hva Max Weber mener om politikere, og jeg noterte at du har planer om glade budskap om ærlige, oppriktige politikere, som jobber livet av seg for folket ( :O ), så antar jeg at du er relativt ung av år, eller at du kjører et prosjekt for et av landets mange partier.

Uansett, pakker du alt inn på rett vis, så er det slett ikke umulig at du kan gjøre butikk på ideen. ;-)

8. Sindre
29.03.08

Takk for det, Brandulph! Det skal nok godt gjøres å stille opp mot et tilnærmet hjernevasket folk ja, som du sier, men som du også sier, Glabladet er beregnet på den mer intelligente del av befolkningen, som er trøtt og lei av all negativiteten fra pressen. Jeg vil fortsette å skrive om gladnyheter fremover, samt blogge om personlig utvikling.

Og nei, jeg skriver ikke for et politisk parti. Jeg er politisk «avholdsmann». Jeg støtter ikke noen, samtidig som jeg delvis «støtter» alle. Politikk får politikerne styre med, jeg bruker heller tiden min på mer interessante ting. ;)

29.03.08

Med berettiget håp om at din «rygg» tåler belastningen i tiden som kommer, ser jeg derfor fram til at du setter mangt og meget «på spissen» i Glabladet… til stor ergelse for den hjernevaskede masse.
Derfor ønsker jeg deg alt vel, Sindre! Stå fram i manndom og villskap, min venn!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere