Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan kutte ut Cola

Skrevet av Sindre | 05. februar, 2008

Jeg vil gjøre oppmerksom på at metoden jeg beskriver her også vil kunne benyttes hvis du vil kutte ut kaffe, røyking, sukkerinntak, alkohol, dop eller andre usunne vaner. Lykke til!

Er du en av de cola-junkiene som går rundt og sutter på en flaske i tide og utide? Du syns det smaker ubegripelig godt, men innerst inni deg et sted, vet du at tennene dine blir gulere og gulere og faren for sukkersyke øker betraktelig?

Da er du ikke den eneste. Det vet du sikkert. Kanskje du drikker i et Cola-fellesskap sammen med kompiser eller venninner, noe som gjør det lettere å unnskylde at du drikker?

Okey, la det være sagt med en gang. Jeg gidder ikke å skrive en artikkel om hvor farlig og skummelt det er å drikke brus. Jeg gidder ikke informere om hvor mange sukkerbiter det er i hver flaske, eller at syren etser bort fortennene dine til de blir gjennomsiktig og svake. Jeg regner med du vet alt dette, ettersom du er smart nok til å ha forvillet deg inn på siden min. ;)

I stedet skal jeg fortelle deg om en metode jeg brukte da jeg innså at det var på tide å kutte ned Cola-inntaket.

Den heter.. øh.. “The Ultimate Cola Terminating Experiment”. Men drit i det.

Here we go: Jeg var übercolajunkie. Se der ja, enda et ord som går rett inn i Sindres private ordbok. Men for å holde oss til saken: Jeg drakk cola hver dag. I flere år. Det jeg syns var litt skummelt, var hvor lang tid det tok før jeg faktisk innså det selv. “Sindre, du drikker faktisk cola hver eneste dag”. I begynnelsen fulgte en periode der jeg ble mer bevisst, og prøvde å erstatte cola med alt mulig annet. Men det tok ikke lange tiden før colaen hadde funnet sin faste plass inn i livet mitt igjen.

Så flyttet jeg sammen med Renate. Som alle andre jenter, er hun under oppfatning av at hun ser feit og fæl ut, selv om hele verden ser en syltynn jente som faktisk er mer undervektig enn overvektig. Nevertheless, vi inngikk ganske enkelt en pakt. Hun ville kutte ned på alt godteri-inntaket. Jeg ville kutte ned på all coladrikkingen, fordi jeg var så smart som du forhåpentligvis er, og skjønte det jeg skrev i åpningen av denne artikkelen.

Hva gikk pakten ut på? Jo, det høres kanskje ikke så “ille” ut, men det var ikke så lett i begynnelsen. Men effektivt var det: Jeg skulle ikke drikke cola mellom mandag og onsdag! Noen ville kanskje foreslått hele uken, og vi var inne på tanken. Opprinnelig var planen mandag til torsdag. Men da måtte jeg protestere. Jeg har alltid sett på torsdag som en halv-kose dag a’la fredag og lørdag, og argumenterte dermed sterkt for å ha muligheten åpen for at jeg kunne drikke cola på torsdager.

Men hvis du vil prøve mandag til torsdag, eller fredag, eller enda bedre: hele uken (ikke sett deg for høye mål i begynnelsen da, spesielt ikke hvis du er *kremt* übercolajunkie), så gjerne det! Til gjengjeld gikk avtalen ut på at Renate, på samme måte, ikke skulle spise godteri disse dagene. Og den som brøt avtalen måtte… *trommevirvel* SPANDERE MIDDAG!! :)

Renate og jeg kan vel karaktiriseres som relativt gnitne. Vi bruker hvertfall ikke penger på alt mulig tull vi ikke trenger, og liker å få ting gratis. Egentlig ser jeg mer på det som fornuftig og økonomisk, enn gniten, men samme det. Dealen var høyst effektiv, fordi ingen av oss hadde lyst til å spandere middag på den andre. ;)

Og så, en liten avsløring. Denne artikkelen heter riktignok “Hvordan kutte ut Cola”, men for min del er det snakk om å kutte ned på cola. Jeg har enda ikke kuttet ut cola helt og totalt, fordi jeg liker å unne meg det hvis jeg skulle ha lyst på det.

Hvis du ble skuffet over meg nå, så bare slapp av. Jeg kan nemlig bekrefte at cola-inntaket mitt ikke bare er redusert til 0 de dagene avtalen gjelder. Men jeg drikker MYE mindre cola de resterende dagene også! Nå som jeg er mindre vant til å drikke cola, smaker det ikke nødvendigvis like godt når jeg har lov igjen. Noen ganger gjør det det, andre ganger ikke.

Hvis du derimot er mer fornuftig enn meg, og virkelig vil kutte ut helt, så skal jeg vise deg hvordan du ved hjelp av samme modellen kan kutte det helt ut:

Etter en tid, når du føler at det går greit å leve uten cola i 3 dager, så utvider du simpelthen cola-terminating-eksperimentet til enda en dag. Og når du er tilfreds og fornøyd uten cola i 4 dager, da utvider du til enda en dag. Om du velger bort torsdag, fredag eller søndag her, spiller ingen rolle. Til syvende og sist skal alle dagene vekk uansett. Til slutt sitter du igjen med kun én dag i uken hvor du har lov å drikke cola. Og let’s face it. Nå er cola-inntaket ditt så minimalt anyway, at å kutte det helt ut ikke blir så big deal som da du drakk cola i bøttevis hver dag.

Prøv det selv! Jeg er sikker på at du kan bli colafri eller cola-ned-kutter hvis du virkelig vil det. Det er en fordel å ha en medsammensvoren å gjennomføre eksperimentet med, som jeg har. Det er alltid lettere å være to om ting. Men med en positiv dose viljestyrke og ambisiøsitet, så kan du fint klare det alene også! Du kan dele dine erfaringer med dine venner og familie underveis, så de i det minste vet hva du holder på med, og at du har noen å skryte til når du klarer det. Du kan offentliggjøre dine planer i bloggen din og skrive en post om hvordan eksperimentet går, dag for dag. Del dine erfaringer med verden, og andre vil bli inspirert til å gjøre det samme. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 05. februar 2008 klokken 3:44 i kategoriene: Helse, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
1 kommentar så langt

[...] En ekstra bonus er det om løsningen er testet og godkjent av deg selv, som i Glabladets Hvordan kutte ut Cola. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere