Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Law of Attraction

Skrevet av Sindre | 13. februar, 2008

Et tema man trolig kommer til å få høre mer om i tiden fremover er Law of Attraction. Jeg har allerede opprettet en egen kategori for det her på Glabladet. Etter at den populære filmen/boken The Secret (Hemmeligheten) tok opp fenomenet, har en hel verden blitt obs på denne loven om tiltrekning. Men hva går den egentlig ut på?

Jo, at man tiltrekker seg det man tenker på. Ikke umiddelbart. Men over en viss tid. Jo mer avslappet man er i forhold til å oppnå hva man enn har som mål, jo større er sjansen for at ens ønske vil bli oppfylt.

Ved å benytte deg bevisst av Law of Attraction kan du få et bedre liv. Du kan oppleve lykke, rikdom, gode forhold og god helse. Selvfølgelig vil dette for mange høres ut som tull og tøys. Men det hevdes at Law of Attraction er like reell som loven om tyngdekraften. La oss nevne noen eksempler på loven i praksis:

Kanskje du har hatt en vanskelig oppvekst. Kanskje du har følt deg utstøtt av samfunnet. Kanskje du har opplevd mye sorg og ulykkelighet i livet. Og kanskje du stadig vekk bringer dette opp igjen i tankene dine. Samtidig går du og drømmer om et bedre liv. Vinne i lotto, treffe den rette, få drømmejobben, oppnå økonomisk uavhengighet, leve det livet du alltid har drømt om.

Du kan drømme og håpe så mye du vil. Men så lenge du stadig bringer opp igjen all denne ulykkeligheten i tankene dine, kansellerer du samtidig muligheten til å oppnå et bedre liv. Du er nødt til å legge bak deg alle de vonde minnene du har. Alle de lave tankene du har om deg selv. Hvis det høres vanskelig ut å legge det bak seg, må du i det minste gi det mindre fokus. Du må innse at du er like mye verdt som alle andre mennesker på denne planeten. Du er i stand til mye mer enn du gir deg æren for. Men du har til nå levd i en illusjon om at ingenting noengang ser ut til å ordne seg for deg. Du har trodd at du har vært forfulgt av uflaks, og at gode ting bare var forbeholdt de fleste andre. Men ikke deg.

Du har tatt feil. Det du har trodd om livet er basert på det du har erfart. Har du erfart at du ofte har uflaks, vil du fortsette å ha uflaks. Dette skjer fordi du stadig tenker tanker om å ha uflaks. Hver tanke er en intensjon. Med andre ord har du som intensjon å ha mer uflaks i livet. Dette skjer ikke bevisst, men det er sånn det funker. 

Tanker kan måles. Dette betyr at hver eneste tanke du har sender ut et signal. Dermed kan man måle din intensjon. Det er bevist at disse signalene er sterkere når man har positive tanker, enn når man har negative. Derfor trenger du ikke bekymre deg så mye for de negative tankene du måtte ha. Bare bry deg mindre om dem. Jo mer du tenker negative tanker, jo mer tiltrekker du deg det samme. Gang på gang. Du er fanget i en ond sirkel. Men den gode nyheten er at du kan komme deg ut av den.

Kvitt deg med denne destruktive tankegangen! Syns du ikke det er på tide å begynne å leve det livet du alltid har ønsket? Begynn i dag! Hvis du nå har innsett at du ikke er noe dårligere menneske enn alle andre (for du er jo ikke det, helt seriøst – uansett hva du har gjort eller ikke gjort), finn frem penn og papir. Eller åpne et word-dokument på dataen din.

List opp de tingene du faktisk er takknemlig over. Det kan være ting som at du har øyner til å lese denne artikkelen akkurat nå. Det kan være at du puster, og har helsen i behold. Det kan være musikk. At du har et tak over hodet. Hva som helst. Vri hjernen din godt, og skriv ned alt som tenkes kan. Spiller ingen rolle hvor rart det høres ut. Hvis du er takknemlig for kviser og fett hår; skriv det også! Hvorfor skulle du ikke være det? Det viser jo at du er i live. :)

Hvorfor skrive en liste? For at du skal komme i en bedre sinnsstemning, rett og slett. For å komme deg ut av denne kullsvarte sirkelen du har vært innelåst i så altfor lenge. Når du nå har skrevet listen… (vent med å lese videre til du har skrevet listen, eller eventuelt gå tilbake og skriv listen etterpå) …så har det åpnet seg en nødutgang fra sirkelen din. Benytt den!

Hva mener jeg med «benytt den»? Simpelthen at du tar deg tid til å tenke positive tanker, ved hjelp av å se på listen du nettopp skrev. Når disse signalene som tankene dine avgir, når ut til universet, «svarer» universet med å fremstå som mer positivt mot deg. Dette kan for noen høres sprøtt ut. Men ta deg tid til å prøve selv. Bare vær flink til å observere! De positive resultatene kan komme når du minst venter det… Benytt den sjansen du får.

Det gjelder nemlig å føle seg positiv, ikke bare tenke positivt. Du lurer ikke deg selv, og hvertfall ikke universet. Så hvis du, ved hjelp av å skrive en takknemlighetsliste, kan føle deg litt mer positiv, om enn bare for en liten stund, så benytt den muligheten. Tenk en liten tanke om at du skal oppnå noe som helst positivt. Du kan i teorien oppnå absolutt alt, men du bør kanskje begynne i det små; med en intensjon om å manifestere noe du faktisk selv tror kan skje.

Er det virkelig så vanskelig å akseptere? Er det ikke egentlig bare sunn fornuft vi snakker om? Er det ikke kanskje en grunn for at en person som ser ut til å ha mye uflaks, stadig oppnår mer uflaks? Mens en person som ser ut til å oppnå alt han vil, stadig bryter nye grenser? Jo – og grunnen heter Law of Attraction. Den uflaksforfulgte ser ikke mye håp i verden, tror han er ment til å ha uflaks, og opplever derfor bare mer av det samme. Det er den verdenen han ser. Mens den positive karen som aldri gir opp, stadig får bedre resultater, nettopp fordi han har opplevd det så mange ganger før. Han vet at det går an. Dermed ser han mer muligheter fremfor hindringer (som den uflaksforfulgte ser). Dette er Law of Attraction. Og det er like bombesikkert som tyngdekraften!

Men hva er egentlig forskjellen på de to menneskene? Ingenting! De er to personer som har vokst opp med forskjellige lærdommer, opplevd to forskjellige livserfaringer, og ut fra dette, skaper de sin virkelighet. Du skaper din virkelighet ut fra det du har opplevd. Det du syns virker sannsynlig, blir sannsynlig for deg. Dersom du tror dette er mumbo jumbo, så er det den virkeligheten som er ekte for deg. Dersom du tror at det er sånn verden funker, vil du begynne å se fler og fler beviser på dette overalt rundt deg. Hvis du er usikker på hele Law of Attraction-greiene og tror at utfallet av våre tanker er helt tilfeldig, da tiltrekker du mer «tilfeldighet» inn i ditt liv. For loven fungerer for alle, uansett om du befinner deg i New York, Berlin, Moskva eller Kautokeino. Om du er mann, kvinne eller intetkjønn… Vi er alle lagd av det samme materialet som alt annet i hele universet.

Så den store «Hemmeligheten», som det er lagd både film og bok av, er altså Law of Attraction. Og den gjelder for alle. Og vet du hva? Jo mer bevisst du blir på dette, jo mer kan du selv utnytte Law of Attraction til både din og andres fordel. Men husk: Tenk positivt!

The fun has just begun! ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 13. februar 2008 klokken 5:21 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Law of Attraction, Selvutvikling, Suksess, Vitenskap,

LESERNE MENER:
24 kommentarer så langt

1. Bårds
13.02.08

Tusen takk !
Dette var god lesning.
Bårds

2. Magnus
13.02.08

Her kan du se de første 20 minuttene av filmen:

http://youtube.com/watch?v=_b1GKGWJbE8

17.02.08

Hei, jeg har både sett «The Secret» og lest boka «The Law of Attraction» av Hicks ekteparet. Det er fascinerende lesning.

De prøver å gjøre det til en «naturlov» i likhet med tyngdekraften, og har selvsagt fått mye kritikk for dette. Jeg har en pragmatisk innfallsvinkel til dette – det stemmer at det ikke er en naturlov (sannsynligvis) – men hvis det hjelper å tenke på den som en, hvem bryr seg? ;-)

17.02.08

Her er forresten et innslag på TV2′s God Morgen Norge om Law of Attraction:

http://nlp-notater.blogspot.com/2007/12/innslag-p-tv2-om-law-of-attraction.html

.. det har blitt litt mer mainstream i det siste ja ;-)

25.02.08

Hvorfor har alle sett eller lest «The Secret» når jeg aldri har noenting om verken film eller bok? – Føler at dette nesten grenser til å være dårlig gjort ;)

Kan noen fortelle meg hvilket miljø en skulle vanket i, hvilke typer blokklubber en skulle vært medlem av osv.. for å faktisk ha hørt om The Secret, når jeg skjønner at filmen er så ny at den enda ikke har kommet til Norge…?

6. Sindre
25.02.08

Roger: Jeg hørte først om The Secret på utenlandske blogger om personlig utvikling. Forleden gikk jeg til det skritt å laste ned filmen på engelsk, fordi nysgjerrigheten tok overhånd. Jeg kommer til å kjøpe den uansett, så snart den kommer på norsk! Den er så absolutt verdt å ha i filmsamlingen. :)

Ellers hadde jeg bursdag 7. februar, og da fikk jeg boken The Secret / Hemmeligheten av min kjære. Den er allerede oversatt til norsk, og ved å *kremt* klikke på affiliatelinken min til The Secret i dette innlegget, kan DU få den også! ;)

Anbefaler boken og filmen på det sterkeste. Skal skrive en anmeldelse snart.

7. Kjetil
21.04.08

DVDen er også her med norsk tekst:

http://www.networkshop.no

Den er utrolig bra, en forlenget versjon av den også faktisk. I alle fall i forhold til den jeg så først.

Ellers er det andre her som kjenner til Tim Sales? Så at det er et seminar med ham i november som skal være veldig bra..

Fant denne linken, det ser faktisk veldig spennende ut…

http://www.qseminars.no/2008/promo.html

[...] Hva er det viktigste budskapet til Glabladet? Sindre: Å få folk til å tenke selv fremfor å følge strømmen blindt. Selv om mange gjør noe (har jobb f.eks.) så betyr det ikke at det er lurt. Mitt mål er ikke å overbevise noen om at jeg har rett, men å øke bevisstheten til folk og gjenopprette troen på seg selv. Du skriver mye om “Law of Attraction”. Dette er blitt populære artikler. Hva er egentlig dette? Sindre: Law of Attraction sier ganske enkelt at det du tenker på er det du vil se mer av i livet. Med andre ord vil en negativ person oppleve mer negativitet og en positiv person vil oppleve positivitet. Det er et utrolig bredt tema, men man kan få en generell innføring i denne artikkelen. [...]

9. Kai H.
11.01.09

Hei Sindre, og godt nytt år!

Kom over denne «anmeldelsen» av boka The Secret. Mulig du har sett den, men jeg synes den var ganske bra :)

http://www.amazon.com/review/R2X2TB3S4O5I60/ref=cm_cr_dp_cmt

Ha en fin dag!

[...] Har du lagt merke til at når du tenker på regninger, får du bare mer regninger? Det er Law of Attraction at work. [...]

[...] Ser man på påstandene bak Law of Attraction – om at man får mer av det man tenker på, eller rettere sagt: FØLER – kan det nok konkluderes med at jeg har latt LoA virke mot meg den siste tiden. [...]

08.06.09

Noen som har sett filmen til Esther & Jerry Hicks?

http://www.abraham-hickslawofattraction.com/lawofattractionstore/product/2DVD-SBS.html

Jeg kom over den helt ’tilfeldig’ (et ord jeg ikke bruker lenger)
Personlig synes jeg den gir meg mer enn filmen The Secret. (selv om The Secret også er en god film for selvutviklere samt også de som føler de stanger hodet i veggen og ikke kommer noen vei)
Abraham, The secret behind the secret er på en måte ‘grunnlaget’ for hele filmen The Secret.
Esther Hicks er bare med i det første opptrykket av The Secret.
Hun er blitt erstattet av en annen i bla. de filmene som selges i Norge.
Kan det ha noe med at hun selv kom ut med en dvd med nesten samme tittel?
Hmm.. Det blir neste ukes spørsmål. ;)

[...] Skriv din mening (evt. erfaringer) om Law of Attraction. Virker det? Er det bullshit? [...]

[...] Det er veldig lett å falle i den fella, så her er det viktig å være seg bevist. Dette er klassisk “law of attraction“, så enkelt, men dog så virkningsfullt. [...]

[...] Ut fra det du har lest vil du kanskje tro at jeg er motstander av bryllup og ekteskap. Det er jeg absolutt ikke. Jeg er ikke tilhenger av å være motstander av noe som helst, fordi jeg aksepterer at alt “er”. Å være motstander av noe, bidrar bare til å helle bensin på bålet og gi mer energi til det man ikke vil se. Det er basic LoA. [...]

[...] Denne “regelen”, som jeg liker å se det som, gjelder overalt i verden, hver eneste dag, for alle og enhver. Noen kaller det Law of Attraction. Noen prøver å pakke det inn som en stor hemmelighet. [...]

[...] Til tross for all min kunnskap om tankegang, Law of Attraction og tilsynelatende positive livsholdning, var det ingen vei utenom å bli innhentet av den begredelige offer-rollen som jeg trodde jeg hadde vokst fra. [...]

[...] Min lille internettvirksomhet har vokst i det siste. I takt med at jeg har tjent mer penger, har også utgiftene blitt større. Jeg har alltid vært flink til å spare, men i løpet av de siste to årene har jeg tilegnet meg tankegangen av at man ikke må være redd for å bruke pengene sine heller. Hvis du tviholder på pengene som om du var fattig og desperat, vil Law of Attraction sørge for at du forblir på det nivået hele livet. ;) [...]

19. Sindre
30.12.10

Dette kommentarfeltet har blitt stengt grunnet massive, automatiserte spam-angrep. Skulle du ha en tilbakemelding til dette innlegget kan du kommentere et relevant innlegg om Law of Attraction på Glabladet, eller sende meg en mail.

[...] Bedrevitende skeptikere og trangsynte kritikere til boken The Secret og the Law of Attraction anklager det hele for å være “magi”. Men det er ikke sant. [...]

[...] Jeg ser til stadighet personer som påstår at de bruker Law of Attraction ordentlig, men klager over at det ikke virker. De har gjerne positive intensjoner og tenker hovedsaklig på det de ønsker å tiltrekke seg. Men så, etter noen uker med lite eller ingen resultater, fyrer de av en vill eksplosjon av klager: [...]

[...] Når vi blir bevisst på hvor «magnetiske» tankene våre er mtp. hva vi opplever og utretter av ting i livet, fokuserer vi på personlig ansvar for vår virkelighet, mens en narsissist, på den andre siden, vil klandre andre (ofte irrasjonelt) for sine opplevelser og skuffelser. Deres følelse av tilfredshet vil ofte gå på bekostning av andre, mens når vi lærer om ting som Law of Attraction, handler det mer om en forventning av å lykkes, enn å gå over lik for en illusjon av oppnåelsen av et «perfekt» resultat. Vi lærer å tillate at ting skjer, fremfor å prøve å kontrollere andre til å gjøre som vi vil. [...]

[...] Les mye mer om “Law of attraction” på sidene til www.Glabladet.no, min favorittside på nett : http://www.glabladet.no/2008/02/law-of-attraction/ [...]

[…] Wow! Så sinna jeg var i den drømmen. Forståelig nok, vil jeg si, med tanke på hva jeg «ble utsatt» for. En drøm som også fungerer som et prakteksempel på en negativ Law of Attraction-spiral. […]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |