Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Glabladet anbefaler filmer

Skrevet av Sindre | 31. mars, 2008

Noen ganger kan det være greit å ta en pause fra hverdagens fjas og mas, og se en god film. Og en betegnelse på en god film kan for eksempel være Independence Day. Dette var en slager da jeg var yngre. Inntil jeg så den på kino i 1996 hadde jeg ikke sett en bedre film. Det var riktignok frem til Titanic kom i 1998, som igjen ble slått av The Matrix i 1999. Sistnevnte har faktisk tronet på toppen ever since. Kommer tilbake med en bredere omtale av denne ved en senere anledning.matrix.jpg

Dette er filmer som har en god dose av «alt». The Matrix har for eksempel dyp filosofi blandet med tegneserieaktig actionsekvenser, som tidligere aldri hadde klart overgangen til filmlerretet på samme måte. Og skikkelig tøff musikk. :cool:

Titanic er basert på en sann historie som alltid har fascinert meg, og inneholder riktignok en mengde oppdiktede handlingssekvenser. Men å lage en god skildring av hva som skjedde med Titanic-båten kunne neppe vært gjort mer elegant og virkelig, enn nettopp å dikte opp deler av handlingen, mens dtitanic.jpgen «sanne historien» skjer mer i bakgrunnen. Filmen lykkes likevel med å få med de viktigste begivenhetene fra virkeligheten, som for eksempel at båten sank. Og brakk i to. Og at altfor mange aldri fikk være med i livbåtene fordi en eller annen idiot trodde at skipet ikke kunne synke, og de dermed hadde beregnet altfor få livbåter. Eller fordi de reiste på 3. klasse, og var «uverdige». Eller de var menn. Ja, i det hele tatt. Uverdige… :roll:

Og så har vi Independence Day. Denne så jeg i helgen, for første gang på mange år. Det jeg merker meg er at ting ikke slår meg som like «imponerende», selv på vår relativt store 37″-TV, som da jeg var en fascinert 11-åring på kino og så «den beste filmen jeg hadde sett».

Spesialeffektene var revolusjonerende for sin tid, og flotte å se på er de enda. Men jeg har vel muligens sett så altfor mange filmer de siste årene, at det skal godt gjøres å virkelig gjøre inntrykk på meg. Jeg merket meg forøvrig at jeg husker de fleste replikkene nærmest utenat.

Independence Day er genial fordi man blir kjent med alle hovedrollene hver for seg, og så ender de opp med å forenes alle sammen, på en eller annen måte. Selvfølgelig er det en del litt for «utrolige tilfeldigheter» for de mange pirkete bedreviterne der ute, men godta filmen for det den er: En reinspikket popcornactionspenningsfilm i beste Hollywood-stil! Av en eller annen grunn syns jeg Bill Pullman passer utmerket som president. Synd ikke han kunne styrt USA på ordentlig. :)

Dette er en film som forener hele verden i kamp mot det ukjente. I kamp mot tilintetgjørelse. Hva blir vel våre små, meningsløse hverdagslige uoverensstemmelser, mot noe sånt? Hva hadde vel en såkalt «tragedie» på vår lille jord vært mot total utsletting av de største byene på planeten? Da, da snakker vi katastrofe, kjære eventulle mediafolk som leser dette.

Å slenge ut begreper som «katastrofe» i hytt og pine, om noe som på betydningsnivå med et sandkorn i den store sammenhengen, er som hun kjæresten jeg hadde, som sa «unnskyld» for den minste lille ting. Når den dagen kommer at man virkelig må ta i bruk ord som «unnskyld» (f.eks utroskap), eller «katastrofe» (f.eks komet på kollisjonskurs med jorden), ja da skal henholdsvis kjæresten og pressen værsågod få lov å bruke de. Men innen den tid vil begrepene ha mistet sin betydning pga. misbruk, eller såkalt «begrepsvoldtekt», som forøvrig er et splitter nytt ord jeg lærte av en ilsint kommentator for noen dager siden.

For flere kometfilmer, sjekk ut Armageddon og Deep Impact. For flere «kan du tilgi meg for at jeg gjorde noe dumt, kjære?»-filmer, kan Glabladet anbefale enhver film merket med «Romantisk komedie». :roll:

Ta deg tid til å se en skikkelig god film. Kjøp disse, og flere gode filmer på cdon.com.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 31. mars 2008 klokken 5:27 i kategoriene: Kultur & Media, Omtaler,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

1. veronica
31.03.08

Er usikker på om jeg har sett den, så den skal jeg sjekke ut. Vi har jo ganske lik filmsmak stort sett så regner med at det er en type film jeg liker :)

31.03.08

haha, bra å høre at jeg ikke er den eneste gutten som liker romantiske komedier :)

01.04.08

Hehe Kenneth… da er vi to!

Har du sett «50 First Dates» med Adam Sandler og Drew Barrymore.. den er jo bare kanon.. Og «How To Get Dumped in 10 Days». Skikkelig bra filmer egentlig hvis dama tvinger deg til å se en film en fredagskveld, og du egentlig hadde lyst til å drikke øl, spille poker og snakke om eksosanlegg og motorer…

PS. Når du går i videobutikken og skal leie «50 First Dates», så forvent at videomannen kommer tilbake med «51 State» hvis ikke du snakker veldig tydelig :)

4. Sindre
01.04.08

Haha, artig at du påpekte det, Roger. Jeg spurte nemlig mannen i DVD-sjappen om han hadde sett 50 First Dates da den nettopp var utgitt, fordi jeg lurte på om den var verdt å kjøpe.

Mannen i DVD-sjappen svarte: «Jaja, den gikk på TV i går. Jævlig bra film».

Og da visste jeg at 51st State hadde gått på TV’en i går, og at han dermed hørte feil. ;) 50 First Dates var jo uansett for ny til at den kunne ha gått på TV allerede.

Så, ja: Snakk tydelig! Og begge filmene er forresten geniale!

5. Erik
16.05.08

Jeg gikk på den samme smellen.

Lillesøster: Hei Erik, skal du være med å se film?
Erik: Ja, kanskje det, hvilken film skal dere se? Jeg orker ikke noe hvitt-cover-crap.
Lillesøster: Vi skal se 50 first dates.
Erik: Åh, 51th state. Den har jeg hørt er bra.

-_-

6. Sindre
16.05.08

Hehe.. Tror det er mange som har hørt feil der gitt! ;)
51st State er veldig bra. Tenker jeg må se den igjen snart!
50 First Dates er morsom dersom man liker litt Adam Sandler-humor, som jeg ofte gjør, men syns det kan bli litt for mye noen ganger. Jeg syns forøvrig at 50 First Dates holder seg akkurat innenfor å bli «for mye av det gode», og funker veldig bra. Og så kan man jo ikke nekte for at Drew Barrymore er ganske søt, da! :)

[...] Titanic var inntil nylig den mest suksessfulle filmen gjennom alle tider. Her møter vi Jack, en livsglad og spontan ung mann, full av energi. Hvorfor er han så happy? Fordi han er fattig og dermed “fri”. Han kan gjøre som han vil, og han tror til og med han er kongen av verden, woohoooooooooo!! [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere