Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hva er dine styrker?

Skrevet av Sindre | 12. mars, 2008

Målet med denne artikkelen er å gjøre deg mer bevisst på deg selv og dine egenskaper. Hva er du flink til? Hva liker du? Hva vil du egentlig drive med? Kanskje du kommer et skritt nærmere i jakten på den ultimate meningen med livet ditt. Det vil ikke nødvendigvis gå opp for deg umiddelbart. Sånne ting tar litt tid. Men hvis du allerede har vært på leting en stund, kan det være nettopp nå det går opp et lys for deg.

Mennesker undervurderer virkelig sin egen kraftfulle beslutningsevne. Man kan bevisst velge hele livet, hvis man vil. Du har selv valgt å være der du er i dag, fordi du har tatt mange mindre valg underveis. Ingen trenger å være fattige, og alle har potensiale til å bli rik. Det har ingenting med intelligens å gjøre. Det fins meget intelligente mennesker som er ulykkelige og/eller fattige. Det fins også intelligente mennesker som er lykkelige. Men intelligens er overhodet ikke avgjørende for å være rik og lykkelig. Det har med å gjøre hvor mye verdi man kan skape for andre.

Så hvordan kan du på best mulig måte skape verdi for andre? Hva er du flinkest til, hva brenner du virkelig for? Elsker du musikk, spiller et instrument og drømmer om å leve av en musikk-karriere, men sitter og bipper varer i kassen på Rimi? Det er greit. Men du må innse at du selv tok det valget. Valget om å aldri komme deg noen vei med drømmene og ambisjonene dine.

Hvis du er moden nok til å ta ansvar for dine egne valg, innser du kanskje at du bør velge noe annet så fort som mulig. Du blir ikke advokat av å jobbe i posten. Du blir ikke forfatter hvis du aldri faktisk begynner å skrive noe. Samme hva du vil bli – gjør du i dag det som skal til for at du kommer deg dit? Hvis svaret er ja, så er du på rett spor. Nei? Les videre.

Dust eller geni?

Mange undervurderer seg selv. Bare fordi du er håpløs innenfor et felt betyr ikke det nødvendigvis at du er håpløs innenfor alt. Ikke mist motet bare fordi du ikke mestrer alt i verden. Ingen kan mestre alt. Cluet er å finne ut hva man er god på. Det kan være noe så enkelt som å tegne. Kanskje du burde bli tegneserietegner? Kunstner? Karikaturtegner? (Forsiktig hva du tegner, da!) Mulighetene er mange.

Er det sånn at hvis en hjerne er stappfull av kunnskap og detaljer innenfor ett spesielt emne, så har man ikke plass til så mye annet? Er det derfor noen folk blir oppfattet som «rare» av allmennheten? Fordi de er brennende opptatt av én ting, og bruker 90% av tiden sin på å dyrke den lidenskapen? Hva er best? Å vite alt om litt eller litt om alt?

Jeg vet litt om en del, men kan ikke si at jeg vet litt om alt. Jeg er fortsatt ganske talentløs når det gjelder ting som går på å lage nettsider. Søkemotoroptimalisering og den slags. Jeg har ikke laget designet på Glabladet selv. Glabladet bruker en nettavis/magasin-mal laget av Peter André Jensen. Alle artikler, poster og innlegg er derimot skrevet av meg. Alle annonser er plassert av meg. Jeg har gjort denne siden ganske personlig likevel. Jeg har på kort tid lært langt mer om hvordan en sånn nettside fungerer, enn jeg ante ved utgangen av fjoråret. Og jeg lærer stadig noe nytt.

Det jeg derimot er god på, er å guide andre mennesker til å ta de riktige valgene. Jeg elsker å være kreativ også. Jeg lager musikk. Jeg driver med digital design og bildemanipulasjon. Jeg skriver selvhjelpsartikler og driver en slags nettavis her på Glabladet. Jeg har en brennende interesse for film og musikk. Jeg liker å gjøre forskjellige ting. Jeg liker frihetsfølelsen, og det å ha muligheten til å gjøre det jeg vil til enhver tid.

Livet handler ikke om destinasjoner. Livet er en evigvarende reise. Man lærer stort sett noe nytt hver dag. Jeg valgte å begynne å blogge fordi jeg vet jeg kan skrive, og jeg vet også at jeg har hjulpet mange tidligere. Dette var evner som var der hele tiden, men det tok lang tid før det gikk opp for meg hva jeg burde gjøre. I hvert fall en god stund fremover. Samtidig kan jeg videreutvikle meg innenfor de andre interessene mine. Jeg jobber for tiden med et filmmanus også.

Jeg ville aldri vært lykkelig i kassen på Kiwi. Allerede etter dag 2 på Kiwi ville jeg aldri tilbake igjen. Andre kan bippe varer. Jeg har seriøst bedre ting å gjøre. Jeg vil bruke blogging som en måte å bidra til verden på, samtidig som jeg bidrar til meg selv.

Dust eller geni? Hvorfor ikke begge deler?

Vær en smart dust

Mange har en hobby eller fler. Kanskje du også. Noe du har likt å gjøre siden du var liten. Noe du liker å gjøre på fritiden, hvis du i det hele tatt får tid. Det du fantaserer om på jobben som du gleder deg til å gjøre når du kommer hjem. Kan dette på noen måte gjøres om til en inntektsgivende aktivitet? Kan du på noen som helst måte starte for deg selv og kunne tjene penger på dette?

Finn en måte å gjøre det du elsker om til en karriere. Finn en måte å «jobbe» uten at det føles som slit, men mer som en hobby. Du er ikke på riktig vei før du oppriktig føler at du gleder deg til hver dag du skal på jobb. Inntil da, er det verste du kan gjøre mot deg selv, å fortsette i den misfornøyde jobbsituasjonen. Finn en måte å benytte dine styrker, det du kan, det du er flink til, i det du jobber med. Hvis du overhodet ikke interesserer deg for maskiner, burde du kanskje heller ikke hatt den industrijobben. Hvis du ikke kan fordra støy, men velger å utsette deg selv for det dag ut og dag inn. Hvis du noe motvillig gikk inn for å lære å håndtere noe, bare for å ha en måte å tjene penger på, bør du leite videre.

Så kom deg ut og lag den filmen. Komponer det musikkstykket. Skriv den boken. Start den klubben. Skap din egen virkelighet med de realitetene du faktisk ønsker å møte hver dag. Bare da kan du være oppriktig lykkelig.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 12. mars 2008 klokken 16:00 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
1 kommentar så langt

1. Roger
13.03.08

Meget bra! Fullstendig enig.
Hvem har vel ikke sittet på jobben fra kl. 08 og gledet seg frem til 16:01 for å kunne endelig gå å gjøre det du EGENTLIG har hatt lyst til hele dagen?

En gleder seg nok alltid mest til å gjøre ting man er flink til – iallefall når en tar stilling til «skaper-evnen». Jeg tror følelsen av å skape noe er stor hos alle, og spesielt da hvis en får skapt noe innenfor et område hvor en er flink.

God tekst – godt budskap :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere