Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvor mange inntektskilder vil du ha?

Skrevet av Sindre | 25. mars, 2008

Svaret burde være at du vil ha massevis av inntektskilder. Likevel går de fleste av oss rundt med kun én. Nemlig den vi har i jobben. Men du har kanskje hørt noe om at det ikke er så lurt å samle alle eggene i én kurv?

Hvorfor er det sånn at mange nordmenn ikke fatter det? Hva skal til for at du skal fatte det? Å lese en sånn artikkel kan muligens gi midlertidig inspirasjon og et snev av lyst til å gjøre noe. Men hvor blir det av handlingen? Hvis du fortsatt befinner deg i en jobbsituasjon med kun én inntekt, ville jeg fått fingeren i gir og ræven ut, som det heter hvis man stokker litt om på ordene.

Inntekt for dummies

Å kun ha én inntekt å lene seg på er virkelig inntekt for dummies. Det som skjer når man er fastlåst i en jobbsituasjon er at man går glipp av så utrolig mange muligheter til å tjene atskillig mer. Og det valget er det fullt og helt du selv som har tatt.

Da jeg sluttet på Kiwi for en stund siden, hadde jeg ingenting. Jeg sa adjø og farvel til all fast inntekt. Jeg ga frivillig fra meg det mange mennesker oppfatter som trygghet. Jeg hadde kun noen sparepenger og det lille jeg hadde tjent i min 40%-stilling hos Kiwi.

Men jeg hadde en plan. Den var på et tidlig og uferdig stadie, men det var likefullt en plan. Et bevisst valg om å gjøre noe mer fornuftig utav livet. Å kunne være til nytte og hjelpe andre, samtidig som jeg tjener penger på det i samme slengen. Å kunne velge mine egne arbeidstimer, fremfor å måtte slave rundt for en sjef, for å tjene mer penger til et allerede stort konsern.

Å fortsette etter samme mønster som resten av samfunnet, var simpelthen ikke lenger attraktivt. Jeg ville gå mine egne veier.

Ansvar for egen inntekt

Folk snakker om at det er så risikofyllt å starte for seg selv, mens det i realiteten er helt omvendt. Starter man for seg selv, tar man ansvar for egen inntekt. I skolen har man for lengst begynt med noe som heter ansvar for egen læring. Og hvorfor ikke? Jo tidligere man lærer at man selv må ta ansvar for sitt eget liv, jo bedre utgangspunkt stiller man med senere.

Skal man få noe gjort, må man gjøre det selv.

Blir du sagt opp mens du befinner deg i en situasjon hvor du har kun har én inntekt, sliter du. Da må du jobbe på spreng for å finne deg en annen løsning så fort som mulig; i ditt tilfelle mest sannsynlig en ny jobb. Forståelig nok. Du kan godt begynne med det. Men jeg ville i tillegg startet noe eget ved siden av.

Når man har startet for seg selv, slipper man de alvorlige konsekvensene det måtte medføre å bli sagt opp. Man har fremdeles sin egen, trofaste inntektskilde, som man selv er sjefen over. Du ville ikke sagt opp deg selv, ville du vel? Nei? Du vil selvsagt heller jobbe på spreng for å holde din egen lille private business oppe og gående. På den måten har du noe eget som du alltid kan stole på.

Mangfoldige inntektskilder

Kom i gang og sett opp flere inntektskilder så fort du kan! Det er det tryggeste du kan gjøre for deg selv, din familie og din fremtid. Dessuten, med den rette innsatsen fra din side, vil du kunne tjene langt mer enn i en vanlig 9-16-jobb.

Jeg gikk i 0,- i hele januar. 1. februar kom Glabladet på plass, og jeg fikk opp pay-per-click-annonser den 11.02. Ved utgangen av februar hadde jeg allerede tjent rundt 150 kr. Det er langt mer enn jeg hadde regnet med. Og hittil i mars har jeg tjent i overkant av 1000 kr. på Glabladet! Det presterte jeg ved å begynne å selge annonseplasser her.

Jeg sier dette for å vise at det går an. Fra 150 til 1000 kr. på 2 måneder tilsvarer en 700% inntektsøkning! Fortsetter det sånn har jeg 7000 kr. neste måned. ;)

Så heldig er jeg nok ikke – prosentveksten vil nok jevne seg ut etterhvert. Men, om jeg selv kunne klare det dobbelte neste måned, så er jeg fornøyd med det!

Mén det du gjør

Jeg har altså 2-3 inntektskilder her på Glabladet sånn som situasjonen er nå, og jeg kommer selvfølgelig til å legge til flere etterhvert. Jeg leker ikke butikk (/nettside) her. Det bør heller ikke du gjøre. Enten det er snakk om butikk, nettside eller noe annet.

Skal du sette opp annonser, så sett virkelig opp annonser. Skal du selge et produkt, så markedsfør virkelig det produktet! Det er ingen vits i å vente med inntjeningen. Vi lever i en verden full av muligheter. Det kommer bare an på om du er villig til å se dem eller ikke.

Spørsmålet er om du er villig til å gjennomføre det. Har du nok tro på deg selv og det du kan tilby? I så fall bør du ikke bare komme i gang for din egen del, men du kommer samtidig til å gjøre andre en tjeneste ved å komme i gang fortest mulig!

Hvis du går inne med idéer du aldri kommer i gang med, må det ganske enkelt bety at idéene dine ikke er verdt hjernecellekombinasjonsprosessen det tar å tenke tanken engang. Hvis du har noe av verdi å tilby; hva venter du på?

Så enten du jobber fulltid, deltid, er sykemeldt, uføretrygdet, pensjonist, elev eller arbeidsledig: Vit at du har muligheter. Begynn gjerne i det små, men begynn! Jo flere inntektskilder du kan ha, jo bedre er det! Mange elver små, vettu. Det blir penger av sånt til slutt! Og når du først har fått én elv til å renne, blir det lettere å gjøre det flere ganger. Spørsmålet jeg da ber deg tenke over, er: Hvor mange inntektskilder vil du ha?

Finn billigste Forbrukslån her!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 25. mars 2008 klokken 3:10 i kategoriene: Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Penger, Suksess,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

1. harald
25.03.08

hør hør.. veldig bra innlegg dette her altså.

2. picxx
25.03.08

Om du driver en kolonial har du ikke en inntektskilde for hvert produkt du selger, men en inntekt på kolonialen.

Om man derimot hadde drevet 5, eller 10 kolonialer hadde man hatt flere inntekstkilder ;)

3. Sindre
25.03.08

Man trenger ikke starte 100 ting for å lykkes. Det fins uendelig mange eksempler på folk som har startet én virksomhet og klarer seg med det. Så derfor: Finn heller flere inntektskilder til din hovedvirksomhet enn å stresse rundt på flere enn du klarer å holde styr på. ;)

4. picxx
25.03.08

Om en starter 100 ting har man 100 ganger så stor mulighet for å lykkes ;)

Selvsagt ligger det en begrensning i hvor mye man greier å holde styr på, og det er bedre å ha 1 ting man virkelig brenner for, enn å ha 100 halvferdige prosjekter man aldri kommer noen vei med, men nøkkelordet her er organisering :)

5. Sindre
25.03.08

Det handler også om hvordan man prioriterer. Det skal godt gjøres å starte 100 kvalitetsvirksomheter ene og alene. Har man én ting, kan man bruke all sin energi på det, og slipper å stresse så mye rundt.

Men her er det forskjellige fremgangsmåter alt etter hva slags virksomhet(er) det er snakk om, og hvilken person man er.

26.03.08

Er vel kanskje ikke riktig å kalle bloggen din flere inntektskilder all den tid alle inntekstkildene dine er avhengig av bloggen. Altså, om du legger ned bloggen legger du ned alle inntektskildene dine. Det blir som picxx sitt eksempel over.. du har ikke flere inntekskilder selv om butikken din selger både ost og melk.

Men når vi tenker på internettnivået, så har du helt rett. Du driter deg fort ut om du baserer inntekten din på en inntektskilde. Jeg ser det er alt for mange som fokuserer 100% på adsense, noe som er kjent for å gå galt i lengden for «de små».

7. sirJarl
26.03.08

Jeg vil si dette var en meget nyttig blogg! Alt for mange følger bare etter flokken og tør ikke å ta egne sjanser.

Det er pengene, tryggheten, arbeidsmiljøet og det sosiale som gjør at folk er i en jobb enda dem kanskje brenner mer for å gjøre noe annet.

Men dem tør ikke å satse, for dem har ingen garanti for at gresset er grønnere på den andre siden.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere