Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Samfunnets hjernevask

Skrevet av Sindre | 14. mars, 2008

Har du sett The Truman Show med Jim Carrey? Jeg husker godt jeg så den på kino i sin tid. Har den forøvrig også i DVD-samlingen min. Det jeg liker med denne filmen er idéen bak. Tanken på at alt du ser og gjør, alle menneskene du kjenner, hele livet bare er tilrettelagt. Alt er et skuespill. Alt er løgn. Selv dine aller nærmeste. Merkelig nok hadde jeg hatt disse tankene allerede da jeg så denne filmen på kino i 1998, som 13-åring. Ikke det at jeg trodde det var sånn, men tenk om?

En annen som ikke følte at verden var helt som den skulle, var Neo, i The Matrix. Denne filmen foreslår at hele virkeligheten som vi kjenner den, er en simulasjon. Et dataprogram som du og jeg lever inni. Når du ser denne teksten gjennom din dataskjerm, er det Matrix du ser på. Når du ser ut vinduet, når du puster, når du går på jobb. Matrix er overalt. Formålet? Å blinde oss fra den egentlige sannheten, nemlig at vi er slaver i «den virkelige verden», en verden som er langt mer dyster enn datasimulasjonen «The Matrix» (verden som vi kjenner den).

Det er slettens ikke en dum tanke. Hvis vår verden virkelig var et dataprogram, hvordan i alle dager skulle vi kunne finne ut det? I Matrix-filmene får vi til og med datageek-forklaringer på hvorfor vi av og til opplever deja vu og andre ganger mener å ha sett et gjenferd eller utenomjordiske vesner.

The Truman Show, The Matrix (og The Island, som illustrasjonsbildet er hentet fra) er 3 helt forskjellige filmer som bygger på en ganske lik idé: Vi blir lurt. Trill rundt. Vi går bare rundt som blinde, uvitende mennesker med null peiling på hva som egentlig foregår.

Tenk deg nå den verden vi faktisk lever i. Den du kjenner så godt fra før. Kan disse science fiction-aktige filmidéene på noen måte ligne på noe vi faktisk kjenner fra den virkelige verden?

Ja, det mener jeg de kan.

Tenk deg om nå.

Komplisert intelligens

Vi som lever i den vestlige verden ser på oss selv som ganske opplyste, klartenkte mennesker. Likevel ser jeg noe som ikke stemmer, noe som bare ikke føles riktig for meg. Noe veldig mange andre sluker rått, men som jeg føler at jeg står utenfor og ser på, og sier: «Hva holder vi på med?»

Jeg føler meg nesten som en av de to aliene i Simpsons som observerer vår planet og oppsummerer det de ser ved å begynne hver setning med: «Foolish earthlings».

Mennesker er faktisk også dyr. Som alle andre dyr i naturen, har også vi våre naturlige instinkter. Men samfunnet vil ikke at vi skal vise dette. Vi skal helst oppføre oss etter våre mange normer og regler. Det er kanskje en av grunnene til at så mange mennesker velger å bli i en jobb de overhodet ikke trives i. Mange er bare glad for at de overhodet fikk en jobb. Lurt til å tro at det er den eneste måten man kan leve på.

Et dyr derimot, ville ha benyttet første sjanse til å stikke av hvis det befant seg i en ukomfortabel situasjon. Hvorfor? Fordi de ikke har blitt forvirret av altfor mye intelligens, slik vi mennesker ser ut til å ha. Og hvorfor gjør ikke vi det samme? Fordi vår intelligens er et dobbeltsidig sverd. Den fører med seg både fordeler og ulemper. En av ulempene er bekymring. Bekymring fører til frykt. Frykt for hva andre vil si. Frykt for å være seg selv. Frykt for å tenke selvstendige tanker. Frykt for å leve.

Dermed skjuler vi våre egentlige følelser og instinkter, fordi samfunnet «ikke tillater den slags». Hvis folk hadde levd mer bevisst, hadde ikke dette vært et stort problem. Men folk flest lever ikke bevisst. De tror de gjør det, men de gjør det ikke. De tror de er fri. Men føler du deg fri? Virkelig fri? …Vi er kanskje så intelligente og opplyste som aldri før, men det hjelper lite hvis vi ikke gidder å ta ansvar for våre egne liv.

All denne intelligensen har rett og slett bare gjort ting mer komplisert for oss. Vi har så mye å ta hensyn til. Det ene hensynet hindrer det andre, og dermed ender vi opp med å være falske. Vi blir svake og stakkarslige sveklinger, uten å vite det selv.

I ytterste konsekvens fører dette til at vi lever ulykkelige liv. Vi går i en demotiverende jobb for å tjene penger til vårt demotiverende liv. Alt ser meningsløst, mørkt og trist ut. Folk havner på kjøret, fortvilt fordi de føler seg utstøtt av samfunnet. Selv om et system med lover og regler er vel og bra, er det ikke bare fryd og gammen.

Dressert til perfeksjon

Ved å følge våre normer og regler slavisk, kommer vi aldri til å bli mer bevisst. Men hva er det som gjør at vi blir så blinde og håpløst avhengige av systemet som vi blir? Det er det jeg velger å kalle samfunnets hjernevask. Se på denne modellen:

  • Man blir født.
  • Man er oppriktig fri i noen få år, før
  • 10 år grunnskole overtar, etterfulgt av
  • 3-4 år videregående, og
  • enda lenger dersom man tar høyere utdanning.
  • Jobb. Jobb. Jobb. Jobb. Jobb. Jobb. Jobb. Jobb.
  • Pensjonist. Fri igjen (så lenge det varer).
  • Man dør.

Så det kjent ut? Dette er oppsummeringen av «alles» liv. På utsiden av denne modellen står samfunnet og sier: «Sånn skal det være!» Samfunnet defineres som din familie, dine venner, din lærer, din sjef, alle andre rundt deg, og våre nedskrevne (og uskrevne) lover og regler. Det er samfunnet. Samfunnet er din dressør. Og du er en hund!

Mens noen hunder blir dressert til å jakte på ryper, blir andre dressert til å utføre fancy sirkustriks. Noen holder sauene på plass, mens andre sporer opp narkotika. Noen av disse hundene blir ekstremt flinke i det de gjør. Som deg. Kanskje du ble en flink tømrer, mens kompisen din ble en dyktig selger. Kanskje en du kjenner ble en kløpper til å sitte i kassen på Rimi, mens en annen du kjenner ble en lydig og trofast industrislave.

Hvilken godbit får du når du har vært flink? Joda, samfunnet er riktig så raus med deg. De har funnet opp mange måter å opprettholde hjernevaskingen din på, og dermed hindre deg i å bli mer bevisst. Hovedmålet er selvsagt at hvis du klarer å gjøre som samfunnet sier så får du en skikkelig godbit i slutten av måneden i form av en lønnsslipp. Voff! Flink bisk!

Logrer du med halen nå? (I hope not). I mellomtiden gjør du det du kan for å lure deg selv til å trives med å være en slave for samfunnet. Du kjøper deg en iPod som du hører på hver dag, til og fra jobb. Hjemme har samfunnet gitt deg en stor, fin skjerm som viser levende bilder, for å hypnotisere tankene dine vekk fra virkeligheten. På jobben prøver de å ta bort lidelsene dine med å fôre deg radio med innslag av musikk og innslag som får deg til å tenke på noe annet. Gud forby at det måtte gå opp for deg at du egentlig kaster bort livet ditt på noe meningsløst.

Tenker du en selvstendig tanke går det en alarm inne på sjefens kontor. Tro ikke du slipper unna med noe sånt! Du kommer tvert imot til å bli servert mer bevissthetspulveriserende vissvass om hvorfor det er viktig å gjøre som du blir fortalt og hvorfor du må utføre enda fler hjernedøde oppgaver.

Du lar sjefen din bestemme når du skal være på plass, og når du får lov å løpe ut i det fri. Sjefen (som forresten jobber for samfunnet – ikke stol på ham) hiver en pinn helt hjem til der du bor, og du løper og sikler febrilskt etter pinnen. Når du kommer hjem finner du pinnen, men du er så sliten at du tar deg en god natts søvn. Neste dag er du klar igjen, full av energi, og møter opp med pinnen i munnen. Sjefen din klapper deg på hodet, men sier: «Nå er det slutt på moroa. Nå må du jobbe!» Og du går til arbeidsbenken din med halen mellom beina, mens du teller ned timene til sjefen nok en gang hiver pinnen for deg. Sånn fortsetter det i det uendelige. Og akkurat som en snobbete gammel dame ville kledd opp puddelen sin i små, meningsløse hundeklær, uten å ta hensyn til puddelens selvfølelse, forlanger sjefen din at du har å gå i de klærne han sier. Du må jo matche dine med-pudler.

Gratulerer, du er nå temmet av samfunnet. Du er nå dressert til perfeksjon og enda et offer for samfunnets hjernevask.

Fighting the force

Er du klar for å leve et mer bevisst liv nå? Vær klar over at det ikke er for sent, enten du allerede er på kjøret, eller skjønner at du er på god vei. Vis at du ikke lenger finner deg i å bli behandlet respektløst. Begynn å se deg om etter andre muligheter. Stepp inn på kontoret til sjefen og si de to ordene: «Jeg slutter». Realiser din mange år gamle drøm, og start for deg selv. Gjør noe med livet, og begynn i dag!

Vær klar over at dette blir en utfordrende reise, og sterke krefter kommer til å jobbe mot deg. Dette motarbeider du ved å ha et positivt og åpent sinn og si til deg selv: «Dette klarer jeg!». Andre har klart det før deg. Du kan i aller høyeste grad klare det, du og. Folk kommer til å komme med all slags løgner om hvorfor du ikke burde gjøre det. Uansett hvor smart du tror de er eller hvor overbevisende du syns de høres ut, så må du ikke bry deg om det. Husk at dette kommer sannsynligvis fra dresserte hunder. Med all respekt, det er ikke vanskelig å forstå hvorfor de syns det du gjør er risikofylt. De vet jo ikke bedre.

En frisatt hund derimot, tar en dag av gangen, og ordet «bekymring» er bortimot ikke-eksisterende. En frisatt hund vil mene at å følge sine drømmer er mye mindre risikofylt enn det å ha en fast jobb. I en fast jobb har du nemlig ikke noen kontroll over stillingen din. En dressert hund kan når som helst erstattes med en hund som er bedre dressert. Og da står den oppsagte, dresserte hunden der uten noenting, helt fortvilet fordi han ikke vet hva han skal gjøre nå. Det er her den frisatte hunden (du) kommer inn i bildet, og viser den dresserte hunden at det fins muligheter. Du kan sette fri den dresserte hunden, og la den få et bedre liv.

En frisatt hund som turde å gjøre noe med situasjonen sin, fungerer som en inspirasjonskilde og veiviser for andre dresserte hunder som begynner å våkne opp. Hvis du ikke har sett The Matrix, se den. Ta på deg rollen som Morpheus har i filmen… Free your mind!

Jeg ønsker deg lykke til på reisen. Det er nå livet begynner. Alt starter med at du tar et valg. Og denne gangen velger du deg selv!

Voff!

Alle innlegg i «Samfunnets hjernevask»-serien:
Samfunnets hjernevask del 1
Samfunnets hjernevask del 2: Janteloven
Samfunnets hjernevask del 3: Er det lykke du vil ha?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 14. mars 2008 klokken 5:54 i kategoriene: Bevissthet, Jobb & Karriere, Selvutvikling, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
20 kommentarer så langt

1. Roger
16.03.08

Leste det siste innlegget ditt, hvor du referer til dette, og sier du ønsker deg mer tilbakemeldinger… Jeg kan fortelle deg hvorfor du ikke har kommentarer på dette innlegget enda..

Antakeligvis provoserer du så mange mennesker med måten du skriver på her, at de ikke ønsker å vise at de har vært innom og lest.

Ble provosert selv jeg ;) Du skapte iallefall reaksjoner av en eller annen grad, men det var kanskje det du egentlig var ute etter i utgangspunktet.

Først og fremst kom provokasjonen fordi jeg følte du kalte meg en hund. 2 sekunder etter tenkte jeg; bikkje kan du selv være.. før jeg 4 sekunder etter det igjen tenkte: Hva faan veit vel han, og hvorfor skulle jeg brydd meg..

Men joda, på en skrudd måte har du smårett uansett.. Samfunnet blir litt for «big brother» og bestemmer litt for mye – stort sett alltid. Og jeg kan ikke hjelpe for at det kan irritere meg også…, selv om jeg nødig ville satt ting så på spissen som du gjorde her.

Men jeg er meg, og du er deg, og en annen er en annen, og heldigvis lever vi i samme verden alle sammen, men med forskjellige øyne. DET er iallefall en god ting.

Roger

2. Sindre
16.03.08

Ruller meg rundt (som en hund) og ler litt over at du ble provosert av det med hund.. :D Hehe! Hund er ikke et skjellsord ;) Hunder kan være søte, små koselige dyr, de! Hvis jeg provoserte flere med dette innlegget, kom frem. Jeg har et stort, saftig kjøttbein til dere. ;)

Neida. Jeg brukte sterke virkemidler med hensikt i dette innlegget. Det var meningen å sette ting litt på spissen. Poenget er at folk skal få opp øynene litt.. Det er alt. Det var ikke meningen å personlig fornærme noen. Men, som du sier, du reagerte, og det viser at det når frem. Jeg er ute etter nettopp reaksjoner.

Beskrev jeg virkeligheten litt for godt her?

Jeg takker for din kommentar, og ønsker flere velkommen!

3. Fri-dolf
16.03.08

Du setter fokus på en rekke punkter i det såkalte siviliserte samfunnet vi lever i! :)
Tror nok at de som ikke kan annet enn å føle seg fornærmet eller provosert, er såpass hjernevasket at de ikke kan se klart! ;)

4. Vofsen
30.03.08

Jeg må si at glabladet faktisk presterte noe her, jeg lo.
Sånne meninger viser til en veldig misforstått oppfatning av samfunnet samt elementær psykologi.

Du betviler den skapte verden i bakgrunn av dine inntrykk, det er ikke noe nytt.
Mennesket har gjort dette for «all evighet», tidligst nedtegnede tvil er vel alt å spore hos Platon. Woho, big f*n deal, get real.

At samfunnet «dresserer» en er forsåvidt en tanke jeg er temmelig enig i, men dressuren blir gjennomfør med tanke på flokken, og som du sikkert kan gjette er mennesket et flokkdyr. I en flokk kommer IKKE individet på topp av prioriteringslisten, men dette visste du kanskje.
Samfunnet idag er høyt teknologisk utviklet nettopp takket være en lengre skolegang, hvor en deler informasjonen nyskapere har bevist (og enkelte løgner, selvsagt).
Du hadde ikke hatt mye mulighet til å sitte med slike dekadente tanker for så lite som 2-300 år siden, da de fleste aktiviteter enda var bundet opp i matsanking(for hoveddelen av populasjonen), noe jeg håper du er glad for.
Gå lengre tilbake i tid da mennesket var såvidt definert som «sapien», og tenk nøye over, hvor «FRI» var da disse? Joda, de kunne gå hvor de ville, formidle hva de mente og videre, men jeg har en anelse om at de var temmelig opptatt med mat, og dermed led kommunikasjon, kunst og lignende takket være dette.
Oppfinnere kunne ikke dedikere liv og helse på oppfinnelsene sine, og dermed tok utviklingen lang tid, først når man effektiviserte matsanking er slike ting mulig. Men de var altså fri?

Forøvrig, i samfunnet idag har man jobber som er noenlunde spesialiserte etter samfunnsbehov, politi for å fikse «kriminelle», brannfolk for ild, osv.
Dette er behovsprøvd av flokken, og nye roller dukker opp sammen med nyskapning og behov. Penger er til for å gjøre det hele mulig ved å sette en felles handelsvare med fast verdi (innenfor landegrensene iallefall).
Takket være det systemet sitter du nå på en pc du aldri selv kunne fremstilt, spiser mat du neppe dyrker selv, osv.
Niceness, eh? Jeg tror du er mer fri enn du selv forstår.

Forøvrig, oppfordre alle til å begynne for seg selv er i grunnlag av å være «fri» er temmelig latterlig.
Selvsagt, man kan bestemme mer over arbeidstider o.l, .. Min erfaring er at de fleste som faktisk klarer å drive selvstendig (og ikke bare blir gjeldsslaver) jobber mer enn andre, verre timer, og har mindre fritid. Dette for å unngå å bli gjeldsslave.
Joda, joda, de jobber for seg selv, men er ikke beskyttet av mange goder vanlige ansatte har. Prøv eksempelvis å organisere deg mot degselv.
Jeg ville heller oppfordret folk til å høre på kjente, erfarne mennesker og ikke en
tilfeldig amatørjournalist.

Men, jeg skeier ut. Jeg sier heller bare det jeg ville si:
Hunder liker seg best ved «bålet», disse holdningene var ufattelig dekadente og du virker på meg temmelig samfunnsuvitende og utviser en manglende logisk sans.

5. Sindre
30.03.08

Neimen, er det lille Vofsen? ;) Hyggelig at Glabladet fikk deg til å le!

Forøvrig: Tror du har misforstått hele artikkelen ganske grundig. Selvfølgelig er vi friere nå enn noengang før, i den forstand du snakker om. Jeg er også utrolig glad for at jeg lever nå og ikke for 2-300 år siden. Men, å kalle meg samfunnsuvitende fordi du er uenig vitner om lav eller ingen forståelse for at folk kan ha et annet synspunkt enn deg selv.

Det er nå en gang sånn at vi lever i et samfunn med mange goder. Jeg kritiserer ikke det, eller alle de som har hatt noe å si for at vi kan leve i det samfunnet vi har i dag. Men jeg kritiserer samfunnsholdningen vi har i dag. Det jeg vil frem til med denne artikkelen er at folk må få øynene opp for mange av de godene vi faktisk har. Denne artikkelen snakker til de som sliter i en vanlig, gørrkjedelig jobb som de ikke trives i. Den oppfordrer disse menneskene til å utnytte de godene vi faktisk har. Nemlig at enhver som velger det, kan begynne for seg selv, når som helst.

Og din erfaring om at selvstendig næringsdrivende må jobbe mer, stemmer jo for noen. Men ikke alle. Er du smart, skaper du et system som jobber for deg. Sånn at du selv får fri til å gjøre mer av det du liker, og jobbe mindre.

Jeg har så absolutt ikke misforstått. Det er heller du som har misforstatt meningen med denne artikkelen. Jeg vet om mange som har fått til det jeg snakker om. Om det er én ting som gjør at folk ikke kommer til å lykkes med å starte for seg selv, så er det nettopp den slags holdninger som du kommer med her:

«Min erfaring er at de fleste som faktisk klarer å drive selvstendig (og ikke bare blir gjeldsslaver) jobber mer enn andre, verre timer, og har mindre fritid. (…)
Joda, joda, de jobber for seg selv, men er ikke beskyttet av mange goder vanlige ansatte har. Prøv eksempelvis å organisere deg mot degselv.»

Den største feilen folk kan gjøre når de skal starte for seg selv, er å høre på sånne tanketomme «tenk om..»-tanker som du kommer med her. Det er litt feil innstilling å ha. Uten selvtillit og tro på seg selv er man dømt til å ikke komme langt.

6. Vofsen
05.04.08

Errh, Systemet som arbeider for deg? Du vet, da må du ha disse arbeidstakerene med gørrkjedelige jobber.
Ellers må du gjøre alt selv fra planlegging til utføring.
Eller du tenker vel på jobber som muligens bare tjener penger uten noen innblanding.

Å oppfordre ALLE til å starte for seg selv er latterlig.
Man må være økonomisk fri nok til å gjøre det i og med at det blir uansvarlig ellers.
Forøvrig, jeg ser gjerne at folk som kan starter for seg selv, men det er risiko.
Det er gjerne noe en familiefar/mor ikke kan påkoste seg…?

7. Sindre
06.04.08

Enkelt sagt: Sett opp en suksessfull webside som drar mange besøkende hver dag. Ha annonseinntekter på denne. Det eneste du trenger å gjøre er å holde websiden ved like (dersom du har en blogg, som f.eks. dette er). Fins til og med sider du knapt nok trenger å oppdatere, og likevel tjene på.

Flere eksempler? Okey, man kan gi ut musikk? Igjen, ikke for alle, men det er mange musikalske som ikke gjør så mye utav potensialet sitt. Tenk på de store norske artistene. Bjørn Eidsvåg f.eks. Ja, han må jobbe for å lage musikk som selger, men når den jobben er gjort, kan han i teorien leve på radiospilling av én sang, salg av én CD, eller konsertholding i flere måneder og år.

Samme gjelder forfattere, og det finnes flere eksempler enn hodet mitt klarer å rote frem akkurat nå. Man er selvsagt avhengig av å score en «hit», ja, men det gjelder å ikke gi opp. Nei, å starte for seg selv er ikke for alle, den skal jeg gi deg. Du kan f.eks lese denne artikkelen, hvor jeg gir klart uttrykk for hva jeg mener om det. Det viktigste er å finne noe du trives med, å gjøre det! Samme om det er en vanlig jobb, eller å starte for seg selv. «Samfunnets hjernevask» er skrevet med tanke på å være en vekker, ikke for å oppfordre alle i hele verden til å bli næringsdrivende.

[...] Først vil jeg bare gjøre dette helt klart: Jeg er ikke motstander av TV. Jeg er faktisk stor tilhenger av å se en god film eller serier på TV. Men jeg gjør det mindre enn før. Ikke fordi jeg valgte det bevisst. Det har bare blitt sånn. Jeg ser dette i direkte sammenheng med at jeg har blitt “selvstendig næringsdrivende”. (Ja, det er litt rart å kalle seg det). Ettersom jeg er min egen sjef, har jeg gitt meg selv langt mer ansvar enn før. Jeg kunne valgt å hatt det samme forholdet til TV’en som jeg hadde da jeg var fast ansatt i en slavejobb. Da var nemlig dagens høydepunkt å komme seg hjem og å slappe av i mange timer foran skjermen. Dette er det såkalte A4-mønsteret som jeg var inne på i “Samfunnets hjernevask“. [...]

[...] “Samfunnets hjernevask” er en artikkel jeg skrev i mars. Jeg leste den på nytt i dag tidlig, og innså at den hadde noen fellestrekk med typiske konspirasjonsteorier, selv om dette overhodet ikke var intensjonen med den artikkelen. Den er ikke ment å tas helt bokstavelig, spesielt ikke når det kommer til det med hunder (voff!). Men underholdende og bevisstgjørende lesning vil jeg påstå at det er. [...]

10. VVB
28.11.08

Eg skynar at sume tenner på pluggane av dette, men sjølv smilte og nikka eg meg gjenom heile innlegget. Samanlikningi med hundar er det beste med det heile. :D

Folk tarv lesestoff som dette.

11. LisaSophie
29.11.08

Haha, Jævlig bra Sindre! Gidder ikke skrive en laaaaang avhandling om mine synspunkter, er i grunn ganske like dine.. Bra skrevet da:)
Morsomt å se at andre har våknet! Voff voff :P

[...] I stedet for å tenke selv, har man en religion man “abonnerer” på, og som forteller hva du skal tenke. Og som til og med manipulerer deg til å gi den økonomisk støtte. Du er med andre ord en ganske flink og lydig bisk, selv om bevissthetsnivået ditt sannsynligvis er mer på linje med en snegl, og ganske langt fra et frittenkende menneske. [...]

[...] Det kan virke som at meningene jeg ytrer her ligger i sterk kontrast med Sindres meninger som i f.eks. Samfunnets hjernevask. Det er de ikke. Sindre skriver om mulighetene man har og kan ta seg med den friheten vi er tillat. Jeg skriver om hvor mye frihet vi skal og bør tillate oss. Rett og slett to forskjellige tema. [...]

[...] Folk flest vil aldri klare overgangen til denne livsstilen fordi de er programmert fra fødselen av til å tenke på en bestemt måte. F.eks. at man skal ta seg en god utdanning, få seg en jobb og pensjonere seg når man blir 67. [...]

[...] Samfunnets hjernevask [...]

16. Per R.
22.02.10

Hei Sindre!

Måtte smile litt av vedkommende som ble provosert av dette innlegget. Selv leste jeg det med stor interesse. Det er viktig å «flyte» i forhold til det å motta informasjon, og ikke ta ting personlig. Viktig å være litt avslappet, og å kunne lese mellom linjene. Dessverre har veldig mange nordmenn en tendens til å ta ting for seriøst, og til å være fryktelig selvhøgtidelige! Det er da deilig å kunne styre sine egne reaksjoner og å ha et avslappet sinn! Personlig synes jeg mye av det du skriver er interessant, og du har en del gode poenger.

Jeg er enig i at det er viktig å være våken, og å leve, ikke bare å eksistere. Det er noe som heter: Gjør det du elsker, og resten vil følge.

Det er fort gjort å la seg rive med av samfunnets forventninger, og bli «en i massen». Nei, man må være sterk, fighte, og ikke la livet forsvinne mellom sine hender!

Stå på Sindre!

Per R.

17. Dag
14.03.10

«Samfunnets hjernevask» er noe av det BESTE jeg har lest! Jeg har så utrolig lyst til å starte noe selv! Tusen takk for inspirasjonen, jeg skal definitivt nå målet mitt en dag. Jeg må bare klare det.

18. Søta!
16.04.10

yo!
fant siden din i dag tidlig, og den er et bokmerke herved ;)
Jeg har lest en del av det du har skrevet, og jeg må si meg enig i det meste, særlig mye av det du har skrevet i denne artikkelen er tanker jeg selv har tenkt før. Det meste av de du har skrevet har jeg vært inne på før faktisk. Dette sier jeg ikke for å få noe creds, men for at du skal annerkjenne at jeg føler jeg harmonerer med din tankegang.
jeg elsker å tenke, og var forrige uke og starten av denne uken inni en mini «depresion» som alltid er så vakkert og oppbyggende (i hvertfall i ettertid;)
det var slik jeg fant bloggen din :) som nå har gitt meg så mye å fundere rundt, som er noe av det beste jeg vet, det å få bredere innsikt i hva dette livet egentlig er/gir/går ut på!
alt skjer for en grunn, og livet er herlig :) forbedringer skjer der det er nødvendig og for de som behøver/tiltrekker det.

Hvor gammel er du forresten?

Hei og Hopp =)

19. henry
10.08.10

mennesker er også dyr? IT IS USING TRUTH TO SERVE LIES

[...] Jeg kan anbefale folk å gå sine egne veier fordi jeg personlig er alt annet enn en flink, hjernevasket bisk for samfunnets regler. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere