Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Til topps på Bloggrevyen

Skrevet av Sindre | 10. mars, 2008

Jeg snakker ikke om «siste døgn». Ikke «7 dager» heller. Ikke engang «30 dager». De listene er for pingler. Jeg snakker «365 dager». Jeg snakker Rank 9 her. Hvordan kommer du deg dit? Enkelt. Skriv en post hvor du kritiserer andre bloggere eller påstår at du kjenner Lommemannens identitet. Eller inkluder ordet «Bloggeliten» i tittelen din. Gode, gamle «pupper», «fitte» og «naken» slår heller ikke feil.

Nå skal det sies at jeg ikke har gått inn og lest disse postene, men jeg prøver med dette å få frem et poeng: Alle kan klare å nå langt på Bloggrevyen. Det gjelder egentlig bare å ha en smart overskrift og innledning. Jeg tviler på at det alltid er de mest interessante og nyttige innleggene som kommer seg til topps uansett.

Nå er det mange meninger om blogging. Noen mener at man skal ha en blogg for å skrive om helt dagligdagse ting. Jeg mener at det får bli opp til hver enkelt. På www.Glabladet.no skriver jeg artikler beregnet på andre mennesker. Jeg prøver å bidra på best mulig måte, for de som måtte være interessert. Enda har jeg til gode å trone øverst på selv den mest pinglete listen av de alle; «siste døgn»-listen. I hvert fall så vidt jeg selv har fått med meg. Jeg har ofte fått en bra rank, og jeg er storfornøyd med det. 

Men dette er et eksperiment for å finne ut om et innlegg med denne overskriften og innledningen er nok til å komme høyt på listene. I så fall har jeg bevist mitt poeng: De innleggene som troner øverst på pallen, fortjener ikke nødvendigvis å være der. Hvis eksperimentet faktisk funker, er det ganske ironisk. Bortimot samtlige av de artiklene jeg tidligere har skrevet, hadde vært mer fortjent å komme høyt opp, enn denne.

Lister er egentlig uinteressant. Jeg driter i hva som er øverst på VG-listen f.eks. Jeg hører på den musikken jeg liker uansett. Samme bør gjelde blogging. Jeg leser de bloggene jeg liker, ikke de som troner øverst på listene til Bloggrevyen. Det er ikke verdt det å alltid trykke på de øverste postene for å se hva de skriver om. På den måten sørger man bare for en stadig tryggere plassering for dem. Skriv på din egen måte, og det vil lønne seg i lengden.

PS: Hvis du ble skuffet og/eller irritert nå fordi denne posten var ufattelig lame, så kan du jo ta en titt i arkivet. Du finner garantert noe med mer intelligent innhold der. Dette eksperimentet er forøvrig delvis inspirert av Tommy Steine, som for en del år siden ga ut singelen «Nr. 1 på VG-lista». Tror ikke han nådde helt opp, men han nådde langt. ;)

Edit: Norske Plugins skrev nylig en post om hva du kan gjøre for å komme deg på topplisten til Bloggrevyen. Der går han mer i dybden på mye av det jeg nevnte her.

Hva er Bloggrevyen?

Hvis du er en av de få som fant dette innlegget uten å komme inn gjennom Bloggrevyen (gratulerer, jeg vil ha flere av deg), så lurer du kanskje på hva Bloggrevyen er. Bloggrevyen er ganske enkelt et nettsted hvor alle som har en blogg (og en feed) kan legge ut sine siste poster. Da ser man overskriften og et utdrag fra innledningen, og man får en link tilbake til artikkelen. Innleggene vises i kronologisk rekkefølge på hovedsiden, men man har også egne lister for populære poster. Jo flere som trykker/favoriserer et innlegg, jo mer populært blir det.

Følg populariteten til denne posten på www.bloggrevyen.no.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 10. mars 2008 klokken 11:49 i kategoriene: Blogging,

Kommentarer er stengt.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere