Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Utrolige tilfeldigheter

Skrevet av Sindre | 05. mars, 2008

Se hva jeg fant ut da jeg bare skulle redigere mitt forrige innlegg: Jeg postet de to siste innleggene nøyaktig likt, på sekundet. Riktignok var det 4 dagers mellomrom på disse postene, ja, faktisk så nøyaktig 4 dager som det kunne blitt. Hvor tilfeldig er ikke det? Skal vi finne det ut, folkens?

Right. Det er 60 sekunder i 1 minutt. Og det er 60 minutter i en time. Og det er 24 timer i døgnet. Regnestykket skulle da bli noe sånt som dette:

60×60 = 3600. Det er 3600 sekunder i en time.

3600×24 er 90,000.

Sjansen for å poste nøyaktig på sekundet likt, var altså 1 av 90,000. Hva gir du meg?

Og nei, dette var overhodet ikke planlagt. Og det var kanskje litt teit å poste et eget innlegg om dette. Men jeg syns sånne sammentreff er for gode til å være sann. Jeg husker for 3 år siden, da jeg skulle kjøpe den nylig utgitte DVD’en The Bourne Supremacy. Jeg har aldri vært spesielt glad i å kjøpe nye filmer til full pris, men tenkte jeg skulle gjøre et unntak. Da jeg kom til kassen for å betale, sa damen at de kjørte en kampanje på den filmen, som gikk ut på at jeg skulle trille 2 terninger. Hvis begge landet på 6, fikk jeg filmen gratis. Og man fikk bare et forsøk.

- Vel, okey, tenkte jeg, skadet jo ikke å prøve.

Og begge landet på 6! Alle som har spilt yatzy vet hvor sannsynlig det er å få akkurat det du skal ha, på bare ett forsøk. Det er som regel no chance in hell. Men jammen klarte jeg det, og spaserte ut fra butikken med en gratis film i hånden.

Jeg har opplevd mange snodige tilfeldigheter de siste årene. Kanskje jeg legger merke til dem, og dermed tiltrekker meg mer. Kanskje det er Law of Attraction i aksjon.

Noen ganger har jeg tenkt på en person for første gang på lenge, og plutselig dukker det opp noe mer som minner meg om den personen, og kanskje jeg til og med ser eller treffer den personen. Les f.eks. hva som skjedde da jeg prøvde å manifestere 3 ting fra en liste, hvorav det ene punktet var å høre fra en gammel bekjent!

Eller så er det et ord eller uttrykk jeg enten hører for første gang, og plutselig legger jeg merke til det overalt. Da begynner jeg å lure på om jeg har vært blind i alle år, eller om det faktisk er helt tilfeldig.

Og innen den siste uken nå, har jeg sett 2 filmer omtalt i 2 forskjellige blogger. Henholdsvis V for Vendetta og Der Untergang. Begge filmene tenkte jeg på å se kvelden før jeg så dem omtalt på disse bloggene. Er det et tegn? Noen ganger er det ikke godt å vite hva man skal tro.

Så har vi den gode, gamle klokkeslett-tilfeldigheten. Jeg husker da Renate og jeg enda hadde et avstandsforhold, og vi snakket i telefonen hver dag. Bergenstoget, som hun pleide å komme med når hun var på besøk, var fremme 22:35. Og hver gang, i flere dager på rad, når jeg tilfeldigvis så på klokken, mens jeg snakket med Renate på telefonen, var faktisk klokken akkurat 22:35!

Konkurranse:

Noe av det som ga meg mest frysninger, var likevel da jeg fant ut at mitt og Renates navn hadde et slående fellestrekk.

Navnene er:

(Edit 2009: Slettet navnet til min eks, da dette begynner å bli litt utgått på dato. Poenget var at bokstav 3 i begge sine 3 navn var identiske og utgjorde ordet «NØS»…)

Klarer du å se hva disse navnene har tilfelles?

Noen vil kanskje se det kjapt, mens andre må tenke en stund.

Hva er det jeg skal frem til? Skriv svaret i kommentarfeltet nedenfor. Vinneren får heder og ære. Ok, jeg skal være snill. Hvis vinneren har en hjemmeside eller blogg, så får vinneren en gratis tekst-link inni en av mine poster. Ok? Sett hjernecellene i sving nå! ;)

Har du noen utrolige tilfeldigheter å fortelle om? Skriv det i kommentarfeltet, eller send det inn på mail.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 05. mars 2008 klokken 17:43 i kategoriene: Generelt,

«
LESERNE MENER:
5 kommentarer så langt

1. Siri
05.03.08

Lett ;) det du skal frem til her er at hver tredje bokstav er lik i navnene, bortsett fra den aller siste da;) så likheten er NEØS.

:D

2. Sindre
05.03.08

Korrekt. :D Egentlig hadde det holdt med NØS. Den E’en passer liksom ikke inn.

Poenget var liksom at den 3. bokstaven i hvert av de 3 navnene var helt lik.

Og når ble Renate og jeg sammen? 03.03.2006. Altså går tallet 3 veldig mye igjen her syns jeg.

Nå ble det sikkert veldig åpenbart siden jeg skrev navnene sånn, men gjett om det var sykt da jeg tilfeldigvis fant det ut! Husker ikke engang hvordan jeg fant det ut… Gikk vel bare opp for meg mens jeg filosoferte over alt og ingenting, som jeg så ofte gjør. :P

Grattis!

3. picxx
08.03.08

Om du blogger i wordpress kan du sette publiserings dato, og klokkelsett selv, så du kan faktisk poste på sekundet samtidig hver dag, i et helt år ;)

4. ole brum
10.06.08

Jeg tror ikke noe er tilfeldig, alt skjer av en grunn!!
Tenk bare på hvor mye en tilsynelatende tilfeldig episode kan få å si for resten av ditt liv…..
Det er nok en mening med det meste!! :-)
Jeg har forøvrig lest «hemmeligheten», og er i full gang med å teste den ut.
Venter litt på å få den tilbake fra en venninne som har lånt den, for å lese den en gang til!! trenger en oppfrisiking.
Jeg har i et års tid tenkt på at jeg kunne tenkt meg å være avlastningshjem i helgene, kanskje som en forløper til fosterhjem. Har også vært innom barnevernet uten å få noe hjelp der. Men for et par uker siden ble jeg spurt av en mor om jeg kunne tenke meg å ha være avlastningshjem for hennes barn, som jeg kjenner fra før……Tiltrekning?????

Synes dette er en flott avis sindre,og det er enda bedre at du kan leve av den!!
Stå på, jeg beundrer det du har fått til :-)

5. Sindre
11.06.08

@ Ole Brum: Sounds like tiltrekning to me! :) Hold oss gjerne oppdatert dersom denne saken utvikler seg noe videre! Og takk for det siste du sa, veldig hyggelig å høre! :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere