Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Bakvendtmentaliteten

Skrevet av Sindre | 09. april, 2008

Jeg har det jævlig bra! Jeg lever livet. Jeg gjør som jeg vil. Jeg våkner når jeg våkner, og bestemmer selv hva jeg bruker tiden min til. Hvis jeg vil se en film, gjør jeg det. Hvis jeg vil komponere musikk, gjør jeg det. Hvis jeg vil skrive et nytt innlegg i bloggen min, gjør jeg det. Jeg er min egen sjef. Jeg kan ta meg fri når jeg vil. Eller rettere sagt: Jeg er fri hele tiden. Jeg har ikke en jobb. Jeg har en blogg. Det er her jeg hovedsaklig bidrar til verden. Det og musikk. Jeg bor sammen med en flott jente, og livet er skjønt. Jeg kan egentlig rett og slett ikke klage!

Kan du si det samme?

Hvordan kom jeg meg hit? Hva skulle til for å leve dette livet? Svaret er veldig enkelt. Det som skulle til, var å si disse to ordene: «Jeg slutter!»

Gledestilstand

Er du i en gledestilstand akkurat nå? Hele livet lurte jeg på hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Jeg trodde jeg måtte finne meg en jobb for å tjene penger. Jeg trodde hele livet gikk ut på å tjene penger. Folk flest er bare ute etter penger. Folk flest er opplært til å ta den første og beste jobben de får, for å tjene penger. Og deretter forbedre seg selv og bli flinkere. Satse på at trivsel og dyktighet kommer etterhvert. Utvikle sine kunnskaper, og tjene mer penger etterhvert. *BIIIIIP*, wrong answer.

Det er her den største feilen ligger. Dette er hva jeg kaller bakvendtmentaliteten. Man må først finne ut hva man vil. Hvem man er, hvordan man på best mulig måte kan være seg selv og dermed gjøre det man elsker. Pengene er ikke så viktig. Jeg ville heller vært fattig og gjøre noe jeg liker, enn å være rik og gjøre noe jeg hater. Og da jeg jobbet på Kiwi, f.eks., var jeg nesten fattig OG gjorde noe jeg hatet. Jeg jobbet 40% og tjente lommerusk. De resterende 60% tok livet av all min kreativitet og livsglede. Jeg var så langt unna en gledestilstand jeg kunne komme. Renate kan bekrefte dette. Enda jeg akkurat hadde flyttet sammen med henne, og burde være glad, right? Nei. Jeg kunne ikke ha det bra med meg selv så lenge jeg visste at jeg måtte på den meningsløse Kiwi-jobben. Det var bare feil.

Penger? Pøh. Livet er viktigere enn penger. Finn ut hva du elsker, og gjør det! Penger vil komme etterhvert som du utvikler deg innenfor det du elsker, og skaper større verdi for andre. Enten det er gjennom å skrive en bok, lage et maleri, komponere et musikkstykke eller noe annet.

Jo lenger tid som går uten at du er i en gledestilstand, jo verre vil du føle deg. Du kan prøve så hardt du orker, men livet vil alltid føles som en kamp. En evig oppoverbakke. Selv om du faktisk skulle tjene godt, vil du ikke bli lykkeligere av den grunn.

Flow, feel og groove, ikke sant?

Er du i en gledestilstand akkurat nå? En måte å tenke på, er å finne ut om det du gjør gir deg noen mening. Gruer du deg til jobb? Syns du jobbing er hardt og slitsomt? Gjør du det bare for å tjene til livets opphold, og that’s it?

Det er først når du virkelig føler at du gleder deg til jobb, at du er på rett spor. Når du virkelig er deg selv, 100%. Da gjør du det du elsker. Ingenting føles som en kamp, og livet er lett. Du har kommet deg inn i en god sirkel.

Ikke la deg styre av bakvendtmentaliteten. Finn ut hvem du er. Vær den du er. Gjør det som gir deg aller mest glede, og som du aldri trenger å grue deg til. Når du gjør det, vil andre se at du er inspirert, og at du har det bra. Og andre vil dermed selv bli inspirert til å gjøre det samme.

Jeg vil avslutte med noen kloke ord fra en tidligere Idol-dommer: Jeg savner litt flow og litt feel og litt groove, ikke sant? Når du flower deg gjennom livet og feeler deg good, da føles livet som en god groove. Da er du på rett road! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 09. april 2008 klokken 11:34 i kategoriene: Inspirasjon, Jobb & Karriere, Law of Attraction, Samliv, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

[...] inspirert av dette [...]

2. veronica
09.04.08

Men hvordan klarer du å overleve, hehe. Hva med husleie, strøm og matpenger? har du råd til det? (nå håper jeg ikke du sier at du lever på kjæresten din ;P) Penger kommer jo ikke ut i løse lufta..

3. Sindre
09.04.08

Tjener penger på nettsiden, sier jeg jo. :) Gjelder å følge med i timen, Vero. ;) Renate er en god hjelp og støtter meg 100%. (Og det tok sin tid). Forøvrig hadde jeg en god og sunn økonomi fra før jeg startet opp dette, og jeg har enda langt igjen til minus!

4. veronica
09.04.08

Men det at du har først 150 kr i mnd holder ikke til husleie, strøm og mat. ikke gjør 1200 kr det heller..
ok, men om du har ekstra penger på kontoen fra før av er det jo ikke noe problem.

5. Sindre
09.04.08

Jeg er, i motsetning til mange andre (har jeg skjønt) ganske økonomisk. Jeg klarer meg med veldig lite. Jeg sløser ikke. Og det var ikke så lenge siden sist jeg hadde jobb før jeg begynte med dette. Så, de pengene har kommet godt med. :) Satser på å overgå 1200 denne måneden!

10.04.08

Stå på du! :D
Hvordan ligger du an så langt denne måneden da?
Har tro på at du skal kunne leve av dette etter hvert jeg ja :) Håper også at du klarer det.
Du skriver på en meget overbevisende måte forresten!
Gjort meg til fast leser hvertfall.
mvh

7. Sindre
11.04.08

@ Fashionist: Tusen takk for månedens hittil mest oppmuntrende feedback. ;) Det er så kjekt å høre at jeg når ut til folk. Så langt denne måneden ligger jeg bra an. Adsenseinntjeningen er på god vei til å overgå forrige måned, og nå ser det ut som jeg får et par nye annonsører klar også. Så får vi se om jeg kan klare å overgå forrige måned der òg. Jeg har et mål: At det skal gå oppover hver måned. Om det så er snakk om en krone mer, så jubler jeg for det! :)

8. WPNorge
11.04.08

Bra blogg :)
Du skriver bra, og også jeg kommer nok innom flere ganger.

Er på jakt etter norske WordPress-blogger på WPNorge.org, og denne bloggen er allerede lagt inn. Stå på :)

9. Sindre
11.04.08

Takk for det! :) Hyggelig å høre!

12.06.08

Hey Sindre! Bra at det er noen som har skjønt det;) Det er fantastisk å være på rett vei, det kan jeg skrive under på. Siden jeg sluttet jobben som programmerer og systemutvikler og begynte å seile jorda rundt har alt gått oppover. Jobber nå heltid med seiling og seiler hvert halve år rundt jorda med min egen båt. Bare å si det, «Jeg slutter» og finne ut hvem du er, hva du vil…så gjør nesten «tiltrekningsloven» eller «law of attraction» resten. Det er sant, det fungerer! Stå på Sindre, du er på rett vei:-)

11. Sindre
12.06.08

Tusen hjertelig takk, Claus Ulrik! Oppmuntrende å høre – og jeg har kommet meg mye lenger enn der jeg var da jeg skrev denne artikkelen, allerede! Flott at du har funnet en måte å gjøre akkurat det du vil på. Blir så glad når jeg hører sånt! :)
Lykke til videre, og nyt livet!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere