Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Du skal elske jobben

Skrevet av Sindre | 23. april, 2008

Så lenge jeg kan huske har jeg vært omringet av folk som gruer seg til hva de enn driver med, og bare snakker dritt om skolen/jobben når de ikke er der. Jeg har selv gjort dette. Nesten ingen gleder seg oppriktig til skolen. Man gleder seg muligens til første skoledag, men så finner man ut at det ikke var så stas. Etter et langt år med skolegang, etter å ha gruet seg til hver skoledag, og bare sett frem til å kunne begynne å jobbe og tjene penger… hva finner man ut? At jobbing ikke var så stas heller.

Greit nok, det er en luksus å få betalt for å gjøre noe. Men som jeg var inne på i Bakvendtmentaliteten – det er en stor sjanse for at du har gjort det bakvendt. Du har bare prøvd å finne deg en jobb i den hensikt å tjene penger.

Da det er denne fremgangsmåten som er den mest vanlige, er det viktig å være klar over at dette er et giftig ansettelsesforhold. Så sant man ikke tilhører den minimale prosenten som faktisk begynner å elske det å stå i kassen på Rema, er man på feil spor i livet.

Hvorfor er dette et giftig forhold? Vel… ville du blitt sammen med hvem som helst bare for å ha noen å være sammen med? Neppe. Det er viktig å føle seg vel med de valgene man har tatt. Føler man seg ikke vel (f.eks. gruer seg til jobb), utsetter man seg selv for en kontinuerlig skade innvendig. Faktisk, jo fortere du kan innse at du er på feil spor, og begynne å ta grep for å få livet inn på rett spor, jo større er sjansen for å klare nettopp det. Jo lenger tid du påfører deg denne innvendige skaden fordi du gruer deg, jo mindre sannsynlig syns du det høres ut å klare å gjøre noe annet.

Hvorfor? Fordi du er vant til et helt liv hvor ingenting kommer lett, det finnes ikke noe sånt som et drømmeliv, man må arbeide for å få penger, livet er vanskelig, penger vokser ikke på trær, etc. Law of Attraction har tiltrukket dette ugresset inn i ditt liv så altfor lenge, og dermed ser du ikke annet enn ugress. «Muligheter» er synonymt med «ønsketenkning».

Er det riktig å være en slave som må finne seg i ordre hver dag, kun for at du skal få penger? Hvordan kan du leve med deg selv når du gjør noe du ikke liker, hver dag, år etter år? Du tror kanskje at det ikke finnes andre muligheter, og at enhver mulighet for å leve et drømmeliv er et forsøk på svindel? Da må du tro om igjen.

Elsk det du gjør

Jeg bryr meg ikke om hva slags liv du har levd før. Jeg vet at uansett hvem du er, kan du bevisst velge hvilket liv du skal leve resten av livet, her og nå. Det første du må gjøre er å ta et bevisst valg. Jeg har gjort dette. Jeg sa rett ut til sjefen at jeg sluttet på dagen. Jeg hadde fått nok. Jeg hadde våknet opp og innsett at «det er ikke sånn livet skal være».

Når skal du våkne opp? Jeg foreslår at du våkner NÅ! Vi snakker om livet ditt, og du lever bare en gang. Du skal ikke kaste bort et sekund mer på ting du ikke ønsker. Det kaller jeg sløsing av verdifull tid.

Nå lever jeg et rikere liv enn noengang før. Jeg slipper å grue meg til jobb og jeg tjener penger uten å egentlig ha en jobb. Jeg har bare registrert et enkeltpersonforetak, og satt meg som mål å tjene penger på Glabladet. Og jeg elsker virkelig det jeg gjør.

På denne måten er alle utrivelige faktorer i livet pulverisert. Jeg kan stå opp en morgen og bestemme meg for å skrive artikler til Glabladet hvis jeg ønsker det, eller ta meg fri hvis jeg ønsker det, og heller se en film, gå en tur, gjøre andre ting enn å jobbe. Jeg så at dette var en mulighet, og jeg tok den.

A4-mentaliteten

«Hvorfor er det så viktig å elske jobben? Kan man ikke bare leve med at man går til en jobb, får betalt, og that’s it?»

Vel, føler du deg fri? Hvor mye tid bruker du på jobben? Mest sannsynlig 8 timer hver dag. Hvor mye får du betalt for dette? I en vanlig jobb får du sikkert mellom 112 og under 200 kroner i timen. Blir du rik av dette? Nei. Føler du at du har tid til overs når du kommer hjem? Mest sannsynlig ikke mer enn såvidt. Hva kalles et sånt liv? Ehm… A4?

Du har en drøm om å bli økonomisk uavhengig, bare innrøm det. Alle vet at det hadde medført en haug med fordeler. Men i en A4-jobb vil du aldri oppnå økonomisk uavhengighet. Du vil aldri oppnå trygghet, fordi trygghet er en illusjon. Du er som en forhåndsprogrammert robot som bare gjør det du har å gjøre, uten å stille et eneste kritisk spørsmål.

Men du har en hjerne, har du ikke? En hjerne som kan skape tanker? Kan du ikke da benytte de tankene til å skape din egen virkelighet? Som jeg gjorde? Det er ingenting forhåndsprogrammert med min hverdag lenger. Jeg tar ansvar for egen inntekt, og har dermed mulighet til å tjene langt mer enn de som aldri tar dette ansvaret, de som tar til takke med middelmådighet, og «ordnede løsninger». Joda, det er mer lettvint, men det er ikke akkurat et drømmeliv.

Hva kan jeg gjøre?!

Som sagt, du må ta et bevisst valg. Hvis du vil komme deg ut av A4-livet, leve et liv som er deg verdig, og kanskje oppnå økonomisk uavhengighet i prosessen, må du ta et valg. Du skal ikke lenger fortsette som slave for den jobben du gruer deg til. Den skal du kvitte deg med så fort som mulig. Men du må finne ut hva du er virkelig lidenskapelig opptatt av. Hva liker du? Hva syns du er interessant? Har du en hobby du elsker å drive med, som kanskje er det eneste som har holdt motet ditt oppe på disse grufulle jobbdagene?

Gjør hobbyen om til en inntektskilde!

Du sier kanskje at du ikke skjønner hvordan i all verden du skal klare det. Men bare slapp av, sitt ned, og stol på at universet overleverer en måte for deg å tjene penger på denne hobbyen/det du kan. Stol på at løsningen kommer av seg selv. Ikke begynn å stress over at du ikke har alle kortene på bordet enda. Alle suksessfulle forretningsfolk kan fortelle om at de ikke hadde en anelse om hvordan de skulle gjennomføre det som gjorde at de ble suksessfull til slutt. Det viktigste er at du bare begynner. Ta et valg, gjør en merkbar forandring i ditt liv, og du vil åpne for at universet tar seg av resten. Selvfølgelig kreves det innsats av deg selv, men fokuser på de rette tingene. Gjør deg selv om til en levende reklame for det du har tenkt å oppnå, ved å tenke på det hele tiden, natt og dag, og du vil finne suksess.

Om det skulle være interessant å ta en annen jobb, så står du fritt til å prøve dette. Men det frieste alternativet du kan velge, er å starte fullstendig for deg selv. Da må du bare forholde deg til deg selv, og du blir din egen sjef. Du vil aldri få sparken, og så sant du virkelig mener det du gjør, har lidenskapelige tanker om det, og tar de rette valgene underveis, vil du aldri måtte bekymre deg for ting som å gå personlig konkurs. Innse at det er du selv som styrer denne skuten, og med de rette tankene vil du aldri gå under!

Er du lidenskapelig opptatt av musikk? Elsker du å ta bilder? Kunne du tenke deg å drive en nettbasert virksomhet? Men du vet ikke helt hvordan du skal klare det? Hvis du finner ut hva du er mest opptatt av (det kan være hva som helst) – så vil du finne en måte å gjøre det til en inntektskilde, og du vil finne ut hva som må gjøres – etterhvert.

Det verste du kan gjøre mot deg selv, er å utsette deg for innvendig tortur hver dag, ved å kontinuerlig gjøre noe du ikke vil. Du skal elske jobben. Da vil du se at alt kommer lettere. Du skal faktisk ikke se på din virksomhet som en «jobb». Det skal være noe du elsker å gjøre. Tror du jeg gruer meg til å skrive et blogginnlegg? Tror du det kreves mye av meg? Tvert imot, jeg elsker det. Det er en befriende følelse uten sidestykke. For hvert nye innlegg jeg poster, bygger det seg opp et stadig større og bedre arkiv hvor folk kan finne flere selvutviklingsartikler, og den aller største gleden ved å drive Glabladet, er å høre at folk er hjertens enig i det jeg skriver, og at jeg til og med har hjulpet dem med å leve et bedre liv.

Dette er min lidenskap. Hva er din?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 23. april 2008 klokken 3:41 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Law of Attraction, Penger, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

1. Knut
23.04.08

Så sant så sant. Hvis man bare kunne prøve å starte for seg selv. Men jeg tror ikke de 123 besøkende på bloggen min er nok til å tjene til livets opphold.

23.04.08

Helt enig, jobbing skal være gøy. Og det kan hver enkelt av oss sørge for at det blir. Selv holder jeg The Happy At Work Manifesto klart i minne hver dag.

http://blog.kjempekjekt.com/2007/08/09/er-du-lykkelig-pa-jobb/

Jeg velger å være lykkelig på jobb!

24.04.08

Det dummeste du kan gjøre er jo å oppfordre andre til å gjøre som deg.
Uten at jeg kan si noe om hva du tjener her, så er det en veldig liten prosent som lykkes med å tjene penger på web etc.

Foto som du nevner her er det ENORMT vanskelig å tjene penger på, da det finnes enormt mangen fotografer, og vanlige folk begynner å ta bilder som de selger til spottpris.

Å si at du skal elske jobben din er jo forsåvidt korrekt, men alle har dårlige dager på jobb. Du har nok noen dårlige dager du også, på denne bloggen? La oss si at du får skrivesperr. Vil du ikke kategorisere det som en dårlig dag?

Etter å ha sett på skrivingen din her så passer du nok ikke inn i en kassejobb på kiwi eller whatever. Du passer vell bedre som en selger.
Du vet hvordan du skal beskrive ting, du kan snakke for deg, og har tro på deg selv. Hva mer trenger du for å bli en selger?

Og nei, jeg snakker ikke om telefon/dørselger, men selger på en butikk enten i privatmarked eller bedriftsmarked. Du burde hvertfall prøvd det ut.

Jaja, nå ble jeg litt offtopic her, men hovedpoenget mitt:

Ikke skryt deg selv opp i skyene med saker som dette. Det er faktisk folk som kan få lysst til å prøve, og kan dermed gå på en kjempesmell.

4. Sindre
24.04.08

Jeg oppfordrer folk til å finne ut hva de virkelig vil, og det trenger ikke være det samme som meg. Les avsnitt nummer 3 i «Tjene penger på blogging«.

Tror nok sjansen er stor for at du har misforstått, Helge. Det dummeste, absolutt aller dummeste valget du kan ta er å gå i en jobb du ikke trives i. Hvis du leste denne artikkelen, burde det poenget ha kommet tydelig frem.

Og nei, jeg har ingen dårlige «jobb»-dager. Om jeg skulle være lei av å skrive eller ikke komme på noe, tar jeg meg bare en pause fra alt sammen, og gjør andre ting. Etterhvert som jeg gjør andre ting, vil jeg som regel komme på noe nytt jeg vil skrive om (denne gjeldende artikkelen kom jeg på mens jeg tok oppvasken), og da er det ingenting som frister mer enn å få skrevet nettopp det jeg har å si.

Men takk for oppfordringen om å bli selger, den har jeg faktisk aldri hørt før. ;) Jeg kan nok si med en gang at jeg aldri ville trivdes som selger, jeg hater å mase på folk og prøve å overbevise de om hvor fantastisk et produkt er. Jeg skjønner at folk er forskjellige og alt passer ikke for alle. Ville nesten fått dårlig samvittighet av et sånt yrke tror jeg. Det fine med å ha denne bloggen, er at folk kan velge selv om de vil høre på meg eller ikke. På denne måten trenger jeg ikke overbevise noen, jeg trenger bare å snakke fra mitt synspunkt, og dermed tiltrekke meg de som måtte være enig, eller ha et tilsvarende syn på livet.

5. Benjamin
15.05.08

Takker for god artikkel.

Deler mange av dine tanker, og det er beundringsverdig at du selv har gått i forkant og faktisk valgt selv det livet du nå lever.

Lykke til, og på gjensyn. Kom tilfeldigvis over denne siden i dag, og har funnet mange gode artikler. Slår meg hvor ung du er i forhold til den innsikten du ser ut til å ha.

Jeg sitter i mitt selvlagde mørke hull, og i min søken etter noen lysglimt fant jeg Glabladet :)

6. Sindre
15.05.08

Benjamin: Så hyggelig å høre en sånn tilbakemelding! Det er ingenting som er bedre for meg enn å høre at folk «skjønner» det jeg sier.

Hvordan fant du Glabladet forresten? Det er alltid kjekt å vite hvordan folk får høre om Glabladet, sånn at jeg får en viss oversikt over «hva som funker».

Jasså, du sitter i et selvlaget, mørkt hull? Det hørtes ikke spesielt hyggelig ut, håper ting ordner seg for deg. Kom gjerne med flere tilbakemeldinger, samt ønsker om hva du vil lese mer om!

[...] syns jeg passet godt inn på Glabladets profil, da jeg selv har skrevet ting som at du skal elske jobben. Selv om jeg er mer tilhenger av å være sin egen sjef, tror jeg nok likevel de fleste av [...]

8. Michal
01.09.08

Beste artikkelen jeg har lest hitill på Gladbladet :)

9. Anita
06.04.09

Hei!

Jeg fant akkurat bloggen din, og har ikke rukket å lese alle kommentarene. men jeg er helt enig med deg!

Har lest mange bøker om Loven, og grunnprinsippet er jo nettopp at man må sørge for å ha høye nok svingninger til at det man ønsker kan begynne å manifestere seg i ens liv.

Det oppnår man ikke ved å være i en jobb man hater. Men jeg syns det er tøft gjort av deg likevel.

Loven går jo også ut på at om man har visjoner, en intensjon om hva man vil oppnå, så vil de rette menneskene og de rette omstendighetene bli trukket inn i livet ditt. Ingen grunn til å bekymre seg om hvordan, universet ordner det.

Det finnes utrolig mange begrensende tanker hos folk rundt omkring, og det er forståelig, siden vi alle har blitt opplært til å tenke helt motsatt av Loven.

Selv har jeg en jobb jeg ser på bare som noe å tjene penger på, men siden jeg egentlig trives ganske godt, hindrer den meg ikke i å føle at livet er positivt. Sant å si skal jeg begynne på kurs for å lære mer om foto nå, og jeg ser det slik at da får jeg en konkret ting å bruke Loven på.

Jeg har forsøkt å vinne i Lotto, men siden det egentlig ikke er penger jeg ønsker, klarer jeg ikke å forstille meg et liv som millionær. Bortsett fra at jeg bestemte meg for å begynne mer profft med foto dersom jeg ble økonomisk uavhengig. Og så gikk det opp for meg at jeg kunne begynne på fotokurs nå, og ikke vente til jeg blir millionær. Det er det heller ikke viktig å bli.

Det finnes mange mennesker der ute som har lest The Secret, og som tror på prinsippene, og flere og flere blir det. Les også bøkene av Esther og Jerry Hicks, som danner grunnlaget for The Secret.

Abraham, som kanaliseres av ekteparet Hicks har forklaringer på mye som vi her på jorden syns er urettferdig og forferdelig. Det er ikke så ille som vi tror!

Stå på! Jeg tror ikke at din egentlige intensjon er å leve av en blogg, men å spre kunnskapen om Loven. Og trenger du penger for å gjøre det, vil de komme til deg.

Ha en god dag!

10. Martin
12.07.10

Dette budskapet er så utrolig viktig og godt. Føler at jeg kan relatere til deg, Sindre. Det er sjeldent jeg oppdager blogger som jeg virkelig får lyst til å følge, men du er herved bokmerket :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere