Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hva hvis-mentaliteten

Skrevet av Sindre | 25. april, 2008

Trygghet. Forsikring. Garanti. 3 ting vi er veldig opptatt av. Kjøper vi et nytt produkt, skal vi helst ha alle slags garantier «i tilfelle» noe skjer. Man skal føle seg trygg. Mange bransjer tjener seg styrtrike på folks hunger etter trygghet. Dette til tross for at vi bor i Norge, som har vært mer eller mindre trygt å leve i siden 1945. Plassér en gjennomsnittlig norsk familie i krigsherjede Irak en uke, og jeg tenker perspektivet endrer seg.

For hva skal man vel med alle disse sikkerhetstiltakene? «Jo, men tenk om«, sier du. Ja, tenk om. Tenk om en ulykke aldri hadde skjedd, og alt hadde vært fryd og gammen på denne jord. Det hadde vært vidunderlig, ikke sant? Og… Litt urealistisk, kanskje?

Uten at negative hendelser skjer, ville vi heller ikke hatt noe å glede oss over. All «gleden» hadde vært ting vi tok for gitt. Vi ville aldri opplevd å bli takknemlig for de små tingene i livet, ettersom vi ikke kjente til en virkelighet hvor vår luksus sto på spill. Vi ville ikke tenkt på at noe kunne kommet og ødelagt alt sammen, fordi noe sånt ikke ville skjedd i en perfekt verden.

Nå skal det sies at jeg ikke er motstander av forsikringer og garantier. Jeg sier bare at vi drar det litt langt noen ganger. Tenk bare på hvor vanskelig det har blitt for oss å fly. Vi må tenke nøye over hva vi har med oss, og legge alle slags beholdere i egne plastikkposer. Alt på grunn av at vi lever i en verden som, med god hjelp fra den amerikanske regjeringen, har fått oss til å skjelve i buksene.

Vi innfører sikkerhetstiltak overalt. Barn svever på en rosa sky i dag i forhold til for bare 100 år siden. Gud forby at en ulykke skulle skje med et lite barn i dag, i trygge, staute Norge. Folk må innse at ting kan skje til tross for ethvert sikkerhetstiltak. Tryggheten vi streber etter, er ikke annet enn en illusjon.

Faller du utfor en bygning, spiller det liten rolle om du har vært snill eller ond. Du kommer til å måtte skrapes opp. En ubehagelig tanke, men ikke desto mindre sant. Tyngdekraften gir deg ingen spesialbehandling.

Hva hvis-mentaliteten

Hva hvis-mentaliteten er en av de mest destruktive kreftene vi har. All denne bekymringen gjør at vi knapt nok tør å ta sjanser. Skal man lykkes i livet, må man som regel ta noen sjanser. Skal man innlede et nytt forhold, må man ta en sjanse. Man kan ikke begynne å freake ut over tanken på at det kan bli slutt. Man må ta sjansen og man må «leve i nuet».

Bekymringen for «hva hvis» gir deg ingenting. I beste fall gir den mer kraft til det du prøver å unngå.

All tid vi bruker på å være motstander av noe er bortkastet. Vi har startet en krig mot terror, en krig mot narkotika og vi prøver å bekjempe fattigdom. Det kommer ikke til å funke! Det eneste man oppnår når man prøver å være motstander/bekjempe/gå til krig mot noe, er å gi mer energi og oppmerksomhet til det. Så lenge vi gir problemet energi og oppmersomhet, vil vi aldri se mindre av det.

Det er en vesentlig forskjell på å tenke «Vi skal bekjempe fattigdom» og på å tenke «Vi skal spre mer rikdom og glede». Man kommer lengst med det siste alternativet fordi man gir energi til det man ønsker å oppnå, fremfor det man ønsker å unngå.

Vil du bli kvitt gjeld, må du slutte å tenke «Jeg skal bli kvitt gjelden», for igjen, da gir du energi til problemet. Tenk heller «Jeg skal oppnå økonomisk uavhengighet» – da er du på rett spor. Men pass på! Hver gang du tenker «Det der har jeg ikke råd til», tenker og føler du i feil retning igjen. I stedet kan du tenke «Jeg har råd til hva jeg vil, men jeg velger å ikke investere i det akkurat nå».

Dette kan føles rart og merkelig i begynnelsen, det føles kanskje som å lyge til seg selv. Men vær klar over at dette kun er snakk om å forandre måten man tenker på, sånn at man kan oppnå de positive resultatene man ønsker i livet. Personer som tenker tanker som gir mer energi til problemet, kommer til å slite lenger, og kanskje aldri oppnå sine mål, enn de som klarer å forandre den grunnleggende måten man tenker om en sak på.

Dette er Law of Attraction i praksis. De som enda ikke skulle ha lest om det, kan finne ut mer ved å klikke på linken. Loven om tiltrekning (som det heter på norsk) er like reell som loven om tyngdekraften. Den gir deg ingen spesialbehandling. På samme måte som du kommer til å treffe bakken uansett om du er snill eller slem, vil fokusering på problemet bare tiltrekke mer av problemet inn i livet ditt, selv om du tenker at du skal bli kvitt problemet. Tenk heller at du skal oppnå muligheten!

Så tenk deg om neste gang du vurderer å skrive en samboeravtale, forsikre deg mot alt i verden, og dermed tro du er trygg. «Jeg har forsikring mot [problem], så hvis [problemet] skulle skje, har jeg i det minste forsikring mot [problemet]«.

Jeg ville holdt meg langt unna kreftforsikringen til Storebrand hvis jeg var deg!

Jammen!!!

«Jeg ser eksempler på [problemet] overalt. Det er jo bare sunn fornuft å forsikre seg mot [problemet], og å påstå noe annet er latterlig!»

Det er dette folk har mest problemer med å godta når det gjelder loven om tiltrekning. Dermed konkluderer man raskt med at dette bare er vås, og lever videre, uvitende om de utrolige mulighetene man faktisk er i stand til å oppnå. Dette er en synd og en skam. At loven om tiltrekning er reell, er ingenting å tvile på. Jo mer det blir forsket på kvantefysikk, jo mer viser det seg at dens lære samsvarer med loven om tiltrekning.

Hvor mange bevis trenger du?

Ulykker skjer. Branner skjer. Mord og dødsulykker skjer. Naturkatastrofer skjer. Sykdommer rammer. Ekteskap går i oppløsning. Man ser det overalt rundt seg. Derfor har jeg full forståelse og respekt for at folk ønsker å forsikre seg mot alt dette. Jeg kommer fra samme sted selv. Det var ikke som om jeg våknet en morgen og hørte om «Law of attraction», og sa «Heeey, endelig noe jeg tror på og skjønner fullstendig med en gang – jeg får lage meg en side som heter Glabladet og begynne å hjernevaske verden med det samme!»

Law of Attraction er ikke noen religion man velger å tro på eller ikke tro på. Det er en naturlov, og det viser seg bare mer og mer. (Hvis dere tror jeg er full of shit, kan det jo nevnes at Oprah refererer til Law of Attraction stadig vekk.) Dette er noe som har virket lenge før du ble påtenkt, og som er like reelt som tyngdekraften. Kunnskapen har tidligere vært forbeholdt de rike og vellykkede. Derfor har du aldri hørt om dette før.

Fortidens ledere ønsket ikke å dele denne hemmeligheten. De ville holde den for seg selv. Folk ble holdt uvitende om dette, gikk på jobb, tjente småpenger, og gikk hjem. De levde sine vanlige A4-liv og visste ikke bedre. Disse mektige lederne gikk glipp av den beste delen med hemmeligheten; nemlig å dele med andre. Derfor er dette den beste tiden å være i live på hittil i historien! Vi lever i en tid hvor vi blir mer og mer opplyst om de utrolige kreftene vi sitter inne med som mennesker.

Og når det gjelder forsikring: Det er greit å forsikre seg. Bare ikke gi for mye drivstoff til tanken som førte til at du forsikret deg mot [problemet] i første omgang. Det er da du i verste fall kan komme til å sitte midt oppi [problemet] før du vet ordet av det. Det var dette jeg mente med mitt utsagn i gårsdagens innlegg: «Å forsikre seg mot [noe] er å be om [noe]«. Dette var selvsagt satt på spissen. En forsikring kan også hjelpe til det motsatte, nemlig at man føler seg trygg nok til å tenke mindre på at [noe] skal skje. Det kommer helt an på hvordan man prioriterer tankene sine.

Historien gjentar seg…

Er man ikke bevisst nok på å bruke loven om tiltrekning til sin fordel, kan selvsagt en ulykke skje. Det skal godt gjøres, spesielt i en begynnerfase, å være bevisst på loven om tiltrekning hele tiden. Det er jo ingen som tenker på tyngdekraften hele tiden, men vi benytter oss av dens fordeler hver eneste dag likevel. Den eksisterte forøvrig lenge før man visste hva tyngdekraft var, og jeg tenker det var mange skeptikere da nyheten om tyngdekraft oppsto også. I dag kan vi alle være enig i at vi har noe som heter tyngdekraft. Jeg har en visjon om at flere og flere etterhvert begynner å skjønne at vi har en lov om tiltrekning også.

Skeptikere har allerede laget seg den ultimate oppskriften på å aldri komme noen vei med loven om tiltrekning. Nekter man å tro, oppnår man ingenting. Man tiltrekker seg bare mer av den virkeligheten man velger å tro på. Hvis man tror at alt som skjer i livet er tilfeldig, tiltrekker man seg ganske enkelt mer tilfeldighet inn i sitt liv.

Åpensinnede mennesker vil komme langt lengre, hvis de velger å oppnå sine drømmer ved hjelp av loven om tiltrekning. Det er jo bare å prøve selv. Tenk på en gammel venn du ikke har hørt fra på lenge. Hold øyne og øre oppe, vær oppmerksom, og så finner du kanskje noe mer som minner deg om denne vennen. Kanskje du til og med oppretter kontakt med vedkommende igjen. Eller sett deg som mål å finne småpenger på gaten en dag. Så lenge du sørger for å føle deg takknemlig for det du har, vil du tiltrekke deg mer av det du ønsker å oppnå. Fortvil ikke om det tar litt tid. Det vil ofte ta tid i begynnelsen, fordi det dreier seg for mange om å forandre den grunnleggende måten man tenker på.

Så, på samme måte som bevisstheten om tyngdekraften gjorde at vi turde å eksperimentere med å fly, uten å bekymre oss for å falle ned, kan du nå begynne å bruke bevisstheten om loven om tiltrekning til å manifestere det livet du ønsker, uten å måtte bekymre deg for å feile! Faller man de første gangene, reiser man seg opp igjen. Du ga ikke opp da du skulle lære å gå, gjorde du? Og hvorfor ikke det? Fordi, selv om du visste at du kunne falle, visste du ikke om alle slags bekymringer som vi er klar over i vårt voksne liv. Et barns sinn er det perfekte eksempelet på hva vi faktisk bør se opp til, når det gjelder å tenke de riktige tankene. Selv om vi er klar over alle tenkelige farer, gjelder det å ikke gi energi til disse tankene.

Ting blir hva vi gjør det til, og vi skaper vår egen virkelighet mens vi går. Innse at det umulige kan være mulig. Og det er ikke engang snakk om magi eller ønsketenkning. Du har en solid naturlov i ryggen. Lær deg å bruke den til din fordel!

Kjøp boken The Secret for mer informasjon om loven om tiltrekning.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 25. april 2008 klokken 11:59 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Law of Attraction, Penger, Samliv, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

1. snadrik
25.04.08

Du holder fortsatt fast på dette med samlivsavtale, ser jeg. Å sette opp en samlivsavtale er langt ifra det samme som å be om samlivsbrudd. Jeg vil heller påstå at det sier mye om tilliten mellom to samboere. Man er lykkelige, finner ut at man vil flytte sammen og en av de første dagene setter man seg ned i den nye sofaen og skriver en samlivsavtale. Legg en kopi på en fin plass hjemme hos hver av foreldrene deres, og «glem» det. Det er rett og slett så enkelt. Og helt gratis. Det er faktisk ikke noe mer hokus pokus enn ei liste over hvem som eier de forskjellige eiendeler, evt innskudd i leilighet, lån osv. Er det ikke rettferdig at det er du som beholder den 50» plasma-TV’en dere har på stua dersom det skulle skjære seg da, siden det er du som punget ut store deler av feriepengene dine på den? Seff er det mulig å bli enige om dette selv uten en slik avtale, men man vet aldri! Og det er det nok flere som kan skrive under på.
Jeg har venner som har mistet alt i en brann og stått der uten forsikring. Artig? neppe.. Samme greia med bilforsikring.
Jeg mener ikke at man skal forsikre ned alt av ting du kjøper osv. Jeg har aldri hatt egne forsikringer på telefon, TV eller vaskemaskin for å ta noen eksempler. Men hvorfor ikke benytte seg av mulighetene der det trengs litt mer?
Å sette opp en samlivsavtale er som regel veldig simpelt. Bare si ifra dersom noen ønsker en liten veiledning. Gratis, selvfølgelig.

2. Sindre
25.04.08

Som du sa i går, snadrik, så er det jo ikke nødvendig med advokathjelp til å ha en gyldig og fin samboeravtale, hvis det er det man ønsker. Jeg lurer forøvrig på om du leste hele dette innlegget, eller om du bare skummet gjennom for å se etter «samboeravtale». Denne kommentaren hadde egnet seg bedre på gårsdagens innlegg. Hvis du f.eks. vil vite hvordan du selv kan unngå å bli utsatt for brann, som vennene dine ble, så finner du løsningen i dette innlegget.

Og, bare for å bli ferdig med gårsdagens innlegg, en samboeravtale kan enten være en slags forsikring (uten at det er noen garanti) – HVIS man klarer å skrive den, legge den hjemme hos foreldrene, og «glemme» det. Det jeg snakket om i går var at hele tanken på en sånn avtale er helt feil innstilling. Jo mer du tenker på husbrann, samlivsbrudd, innbrudd, voldtekt, you name it, jo mer energi gir du til problemet! Ethvert «sikkerhetstiltak» er faktisk ikke annet enn en illusjon om trygghet, for med feil tankegang kan disse tingene skje uansett, om man har aldri så mye forsikringer og garantier mot det.

Måtte de som er enig med meg stå frem, det er kjedelig med folk som bare ikke skjønner det… :lol:

3. snadrik
25.04.08

Jeg leste hele innlegget, faktisk. Men det var du som igår skrev at du skulle komme med en forklaring idag, så jeg regnet med å få en forklaring på hvorfor man ikke skulle skrive en samlivsavtale. Det var faktisk det jeg reagerte på igår.
Mulig jeg ikke skjønner «det», men det kan godt ha noe med at jeg ikke har lest boken også. Spørsmålet er vel også om du skjønner hele greia?

Etter å ha lest innlegget ditt om «Law of Attraction» føler jeg du er litt på vidda når du begynner å snakke om forsikringer osv. De som bodde øverst i brygga kunne tenke så mye positivt de bare ville, bybrannen kom og forsikring hadde de ikke! Hadde de hatt forsikring, så ja, da hadde det samme skjedd, men da hadde de hatt en forsikring som gav de penger tilbake!
Er jeg helt på vidda nå, eller? Har som sagt ikke lest boka, men den virker interessant, for all del!

Kall meg så kjedelig og intetanende som du bare vil, du. Jeg prøver bare å forstå ting, samtidig som jeg prøver å gi input der jeg føler jeg har noe å bidra med. Men, for all del….

4. Sindre
26.04.08

Du er verken kjedelig eller intetanende og jeg forstår utmerket godt hvor du kommer fra. Det er ikke mer enn et års tid siden jeg ville ha sagt det samme som deg. I utgangspunktet er det riktig at jeg skrev dette innlegget for å gi en forklaring, men så tenkte jeg at for alle andre sin del, er det best å skrive litt mer generelt, og derfor ble forklaringen på gårsdagens innlegg litt sånn bortgjemt inni her et sted.

Når det gjelder din forståelse av Law of Attraction, vil jeg si at du ikke skjønner det helt enda, og det er greit. Som jeg sa selv, jeg våknet ikke bare opp en dag og skjønte det 100%. Jeg har faktisk et stykke igjen for å kunne bruke det riktig jeg også. Jeg er f.eks. ikke millionær enda. Og hey, jeg prøver ikke å prakke dette på noen heller. Jeg snakker for de som er åpen for dette, mens de som ikke er interessert for all del kan se en annen vei.

Hvis du derimot syns dette høres interessant ut, som du sier, ville jeg anbefalt deg å ta en titt på de 20 første minuttene av The Secret, som jeg har postet her inne før.

En fortsatt god helg til deg, snadrik! :)

28.04.08

Jeg har the secret, og vet ikke helt hva jeg skal tro. Nå har jeg heller ikke «levd» etter law of attraction, så kan ikke si om det fungerer eller ikke. Kanskje jeg skulle satt av en uke og sett hva som skjer… Lever du etter «lav of attraction» Sindre?

6. Silly
28.04.08

«En forsikring kan også hjelpe til det motsatte, nemlig at man føler seg trygg nok til å tenke mindre på at [noe] skal skje. Det kommer helt an på hvordan man prioriterer tankene sine.»
Fra mitt synspunkt, så tror jeg flesteparten av mennesker som kjøper forsikring tenker på denne måten. Det er mye mer beroligende å tenke på at en ulykke KAN inntreffe dersom du har gjort alt du kan for å gi en verst tenkelig situasjon et best mulig utfall. Så denne såkalte «falske tryggheten» hjelper jo faktisk på law of attraction ved at du tenker mindre på det, fordi du har gjort alt du kan for å sitte igjen best mulig dersom det skulle skje. Tror jeg hadde sparket meg selv RIMELIG hardt i rævva om innboet i leiligheten min hadde brent ned og jeg ikke hadde hatt råd til å kjøpe nye møbler, fordi ingenting var forsikret. YEY. en askehaug…

7. Sindre
28.04.08

@ Lucas: Ja, det gjør jeg, og jeg begynner så smått og se resultater også! :) Følg med neste uke, da kommer jeg til å poste et helt «minikurs» i Law of Attraction her på Glabladet! Det skal ta for seg mange områder, deriblant hvordan LoA (som lett kan høres for godt til å være sant ut) faktisk kan virke, og hva vitenskapen sier om dette. Kanskje det kan hjelpe deg å vite hva du skal tro.. ;)

@ Silly: Det kommer helt an på hvordan man tenker. Poenget er at vi drar denne tryggheten litt langt noen ganger. Og, om innboet ditt hadde brent ned, og du ikke hadde hatt forsikring, så hadde du ikke fått noen penger, nei. Men hvis du lever etter Law of Attraction, så hadde du visst at ting kom til å ordne seg likevel. Men hvis du da hadde reagert sånn som du sier, ville du trigget negative følelser og tanker, og dermed hadde du tiltrukket deg mer negativitet.

30.04.08

[...] skje. … at du skulle komme med en forklaring idag, s?? jeg regnet med ?? f?? en forklaring …http://www.glabladet.no/2008/04/hva-hvis-mentaliteten/KrFs vei fremover &171 KristendemokratenS&229 hva er l&248sningen for KrF? hva skal skje med oss? [...]

15.05.08

«Hva hvis-mentaliteten er en av de mest destruktive kreftene vi har. All denne bekymringen gjør at vi knapt nok tør å ta sjanser. Skal man lykkes i livet, må man som regel ta noen sjanser. Skal man innlede et nytt forhold, må man ta en sjanse. Man kan ikke begynne å freake ut over tanken på at det kan bli slutt. Man må ta sjansen og man må “leve i nuet”.

Vi er så hjertens enige at det er en fryd!

10. rolf-inge
16.04.09

Hei!

Tror du at Law of atraction er like gyldig for et jentebarn født i iran under et mullaregime ,og som i sine relasjoner/kultur bl.a er indoktrinert om sitt mindreverd som menneske?

[...] En annen ting vi lærer er at vår søken etter trygghet er en stor illusjon. Hvorfor gidde å bruke all sin tid på penger og status hvis det kan bli revet vekk i et øyeblikk? [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere