Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Kiwi-raidet

Skrevet av Sindre | 02. april, 2008

Som tidligere ansatt på en Kiwibutikk, kjenner jeg selskapets regler og retningslinjer inn og ut. Og folk utnytter faktisk garantiene for det de er verdt. Derfor har jeg selv vært på utkikk etter utgåtte varer og dårlig frukt og grønt i det siste. Det beste «kuppet» mitt så langt var da jeg fant 3 stygge paprikaer i grønnsaksdisken på den lokale Kiwien her. Da fikk jeg dobbel pris tilbake, og kunne cashe ut 46 kroner fra kassen til Kiwi. :)

Kiwis frukt og grønt-garanti sier at man får dobbel pris tilbake dersom man ikke er fornøyd. Datogarantien lyder som følger: Finner du en vare som går ut på dato i dag eller i morgen, får du varen gratis. Men er varen gått ut i går, og de ikke har en tilsvarende vare, vil du få varens beløp i kontanter. Det er dette Kiwi-Bob tjener store penger på.

Mitt pinglete paprikakupp er faktisk ingenting å skryte av. En gang jeg satt i kassen, var det noen karer som hadde funnet noe gyselig stygg, væskende og illeluktende frukt, som de fikk over 200 kroner for! Og den følelsen av å se folk stikke ut med penger fra Kiwi, fullt lovlig, var faktisk en av grunnene til at jeg fikk lyst å slutte. De tjente jo nesten mer på det lille grønnsakskuppet enn jeg gjorde for å jobbe og slite en hel dag for luselønn i min 40%-stilling.

Og Kiwi-Bob har dessuten gjort dette til et levebrød. I 2007 tjente han 240 000 skattefrie kroner på dette! Tenk å kunne gå fra Kiwi til Kiwi og få ut opptil flere tusen kroner (på gode dager), kun ved å finne utgåtte varer?! Skattefritt! Fyren er genial. Kiwi-Bob er virkelig et sant idol. :)

Se Ylvis-brødrene sitt intervju med Kiwi-Bob på Norges Herligste her:

For noen uker siden prøvde jeg en hel dag som Kiwi-Bob. Eller Kiwi-Sindre da. Jeg busset rundt i Drammen og besøkte alle Kiwibutikker jeg så. Jeg hadde et mål: Finne utgåtte varer, og tjene haugevis med penger. Faktisk var jeg innom hele 6 forskjellige Kiwi’er den dagen. Resultat? Null og niks. Jeg fant ingenting. Jeg prøvde virkelig. Jeg så etter alle typer varer. Scannet meg nøye gjennom alle kjøledisker, tørrvarer, drikkevarer… Til undrende og tvilsomme blikk fra de ansatte. Ingen hell. Det var faktisk veldig demotiverende. Jeg hadde skikkelig tro på at jeg skulle finne noe. Jeg kastet altså bort en hel dag på dette tullet. Sterkt inspirert av Kiwi-Bob sine metoder. Faktisk hadde jeg tatt med penn og papir også, akkurat som Bob’en.

Det eneste jeg merket meg var en haug med melkesjokolader som snart gikk ut på dato. Og dette var faktisk på den lokale Kiwi’en. Disse holdt jeg øye med en stund, og det så ut til at jeg skulle klare å stikke av med de. Men den gang ei, like før datoen var der, var sjokoladene fjernet. De Kiwi-ansatte hadde gjort jobben sin.

Like etter så jeg en haug med tortillachips som snart gikk ut. Men, som sist, ble også disse fjernet i tide. Hellet så ut til å være alt annet enn tilstedeværende. Helt til i går…

Jeg var og handlet sammen med Renate. Vi var på vei til kassen. Men plutselig fikk jeg lyst på dip og potetgull, så jeg gikk for å kjøpe dette. Og idet jeg skulle til å ta en pose med potetgull, ser jeg datoen på posen, et lys faller ned fra himmelen og et englekor synger «Aaaaaaaaa….» – 02.04.2008. Endelig, endelig var det min tur! Woohoo!

potetgull.jpg

De hadde faktisk to kasser med chips som gikk ut på dato «i morgen», og jeg fant meg en vogn og slengte oppi 14 pakker! Gikk glad og fornøyd til kassen, hvor kassereren sperret opp øynene, så oppgitt ut, og sa: – Jaja, du får spise dem med dip, da… :roll:

- Hell yeah, svarte jeg, og stakk, med et stort glis om munnen. :)

Egentlig er jeg veldig nøye på holdbarhetsdatoer. Jeg mener, det er jo en grunn for at de er der. Men, chipsen var god som (potet)gull, den. Hadde aldri i livet merket forskjell dersom jeg ikke visste om datoen. Tror nok den kan holde seg i flere måneder enda, så det skal ikke bli noe problem å bli kvitt posene. Blir jo kanskje litt lei potetgull da, men…

Naboene våre fikk 4 pakker, så da sitter vi igjen med 10. Forresten, noen lesere som vil ha potetgull? Legg igjen en kommentar, eventuelt kontakt meg, så finner vi frem til en løsning! Dette smaker helt seriøst like godt som når det er ferskt ute av potetgullfabrikken! :lol:

Yesyes, flere interessante historier fra Kiwi eller andre butikkbesøk? Del de gjerne i kommentarfeltet!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 02. april 2008 klokken 5:37 i kategoriene: Generelt, Gode nyheter,

LESERNE MENER:
18 kommentarer så langt

1. Atle Grimseid
02.04.08

Dette var faktisk en hobby jeg selv hadde for noen år tilbake :D
Jeg kan vel faktisk skryte av, at jeg har tjent oppmot 100,000kr på å finne datovarer hos Kiwi, og det i løpet av 1 år ;)

Husker jeg i en god periode på ca 10 dager, fikk inn totalt 15,000kr. Dette gikk ikke til noe mer fornuftig enn innkjøp av to mobiltelefoner :( Var ikke akkurat den fornuftige typen i den alderen… Ikke det at jeg er det nå heller :P

2. Sindre
02.04.08

Wow! Jeg er imponert, Atle. Hehe. 100 000 kroner? Det er jo nesten på linje med mr. Bob himself! Hva var trikset? Hvordan klarte du det? Førte du logg du også, eller? :)

3. Turid
02.04.08

Dette er det beste innlegget du har skrevet hittil synes jeg!

Årsak?
Du skriver løst og ledig rundt et artig tema – i stedet for det du ellers gjør:
Å gi «gode» råd, som for de fleste av oss fremstår som flåsete, umodne og helt meningsløse.

4. Sindre
02.04.08

Takk, Turid, hyggelig at du likte dette innlegget!

Min erfaring er tvert imot at folk setter pris på gode råd, og at de på ingen måte er meningsløse. Det er ganske enkelt snakk om å ha sunn fornuft. Jeg forteller ikke folk hva de skal gjøre, men minner dem om at det går an å være bevisste i sitt valg.

5. veronica
02.04.08

Likte det innlegget her ja. Gjett om jeg skal begynne å studere datoer når jeg handler på Kiwi da? :D Syns det er litt flaut da, haha, så får bli rundt de store innkjøpa ;P

02.04.08

Hva gjør karb, salt og fett med kroppen?

Jeg ville ikke hatt de chipsposene om jeg så hadde fått dem.

Neste gang leser du hva potetgullet inneholder, i stedet for datoen.

7. Niclas
02.04.08

Imorgen er det trippel Trumf hos bl.a. Kiwi, greit å ta med seg om man finner noe man bare må ha og som ikke har gått ut på dato.

Ellers annonserer Coop med fornøydgaranti. Så der kan du kjøpe hva du vil av mat og få pengene tilbake neste gang du er innom, om du er frekk nok til å klage. Om du er 99% eller 100% fornøyd er det uansett bare du som vet.

8. Sindre
02.04.08

@ Asle: Vel, jeg prøver jo å bli kvitt dem da. Skulle mye heller ha tatt pengene for de posene, men da måtte de ha gått ut «i går», samt at Kiwi ikke kunne tilbydd meg en tilsvarende vare. Skal nok bli kvitt de etterhvert.

@ Niclas: Ja, Coop sin garanti er verdt å få med seg! Har enda til gode å prøve den ut, men gjett om jeg skal. ;)

9. Niclas
03.04.08

Jeg har heller ikke prøvd Coop-garantien ennå, jeg er rett og slett ikke frekk nok.

Etter det jeg har hørt fra medarbeider hos Coop så blir dette et rent tap for den butikken som får returen, og man trenger ikke returnere der man kjøper. Så jeg ville foreslå å kjøpe hos din lokale Coop, og så oppsøke en Coop litt lenger hjemfra for retur.

10. bassdiver
10.04.08

Haha! koser meg virkelig her på siden din sindre!

11. roso
04.07.08

E det slik at vist du finner ting som e utgått så bare slenger du det i ei korg og går til kassen? Og der sie du i frå at det e utgått på dato og får pengene igjen?

12. CB
06.07.08

Coop garantien vil jeg fra råde folk til å prøve bare for å skaffe penger.
Jeg ble tatt med inn på bakrommet, politiet kom og jeg fikk en bot på 3500,-
hvis du ikke er fornøyd med varen – bytt den. Ikke gjør det. ikke gjør det bare for å tjene penger. Ikke noe lurt i det hele tatt. de sjekker bakgrunnen deres. =)
Gjør hva dere vil – bare et tips.

13. Iver
21.08.08

I går fant jeg ca. 20 «Yade» sjokolader på coop mega som var gått ut på dato. Jeg spurte i kassa om jeg kunne få dem gratis. Men det fikk jeg altså ikke :(

14. Iver
21.08.08

Men på en søndagsåpen Bunnpris-butikk fant jeg 1,5 kg påskemarsipan som jeg fikk gratis =)

15. Anders
01.11.09

Dagbladet har en reportasje om Kiwi-Bob idag og kan fortelle at han har opparbeidet seg en formue på over 2 millioner kroner. Bare den siste uken har Kiwi-Bob hentet 16.000 skattefrie kroner fra ulike Kiwi-butikker.

Hittil i år har Kiwi-Bob tjen 280.000 kroner på Kiwi

16. Hey
29.09.10

Hehe, kiwi har jo ansatt anti kiwi dato folk nå :S, jeg jobber som det selv, jeg vet absolutt nesten alt om datovarene om hva som går ut på dato oftest og det. Nesten hver gang Kiwi-BoB besøker butikken vårs finner han enten ingeting ellers så finne han 1 vare. :)

17. Eivind
30.09.10

Hvem bosatt i Drammen kan vel ikke fare med Kiwi-raid historier? Riktignok ikke i like stor skala som de som gjør det godt men… var der selv for noen år siden… Drueeskene er fine ting å sjekke i fruktavdeligen… ofte råtne druer på bunn av esken og de koster flesk.. eh, drue…

Ta gjerne å avlegg bloggen min et aldri så lite besøk også og du har muligheten til å følge en fyr med en artist i magen på vei mot et liv på veien! Selvutvikling skal settes på prøve!

18. Sindre
30.12.10

Dette kommentarfeltet har blitt stengt grunnet massive, automatiserte spam-angrep. Skulle du ha en tilbakemelding til dette innlegget kan du sende meg en mail.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere