Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Tjene penger på blogging

Skrevet av Sindre | 18. april, 2008

Fra og med i dag har jeg bestemt meg for å gå enda mer seriøst inn for å tjene penger på bloggen min. Jeg har et mål om å tjene til livets opphold, og selv om jeg tjener bra, har jeg langt igjen til en vanlig månedslønn enda. Jeg har bestemt meg for å prøve å sette et eksempel for andre. Min fremgangsmåte for å tjene mer penger vil være å levere mer innhold av høy kvalitet, samtidig som jeg demonstrerer en potensiell ny inntektskilde for andre.

Jeg skal få enda flere til å innse sitt potensiale og gjøre noe meningsfullt ut av livet. Mitt mål er å opplyse folk om deres muligheter, samtidig som jeg selv kan fungere som en inspirasjon, ettersom jeg dokumenterer fremgangen min hele veien.

Selv om jeg sluttet i jobben for å blogge, tror jeg ikke blogging i seg selv er livsformålet til folk flest. Blogging er en flott måte å tjene penger på for de rette personene, men det er ikke for alle. Selvsagt kan alle starte en blogg – det er lettere enn noengang å komme seg opp og frem på internett. Men for å blogge med formål om å tjene penger, kreves det et langsiktig perspektiv og man må være dedikert og inspirert til å holde ut med det temaet man velger å blogge om, i lang tid.

For å virkelig tjene penger på blogging tror jeg man må være oppriktig interessert for noe annet enn bare pengene. Hvis du tror blogging er en måte å bli rik fort på, bør du snu med en gang. Hvis du derimot er lysten på å blogge fordi du har en seriøs interesse for det du skal skrive om, har du en mye bedre forutsetning for å lykkes i bloggeverden, og inntektene vil komme lettere deretter.

Er Adsense død?

En av de viktigste inntektsmulighetene jeg kommer til å fokusere på fremover er Google Adsense. Mange har rapportert om at Adsense ikke er like bra som før, og at man tjener mindre. Men min intuisjon sier at å mestre Adsense fremdeles er den beste måten å tjene penger på for de som er helt ny i gamet. Det er sikkert mange som kunne kommet med såkalte «beviser» på hvorfor Adsense ikke fungerer like bra lenger, men jeg velger å følge min intuisjon her for å se hva som skjer.

Hvordan tjene penger med Adsense

Så hvis jeg virkelig skal begynne å tjene store penger med Adsense, hvorfor ikke gjøre det samme som folk med årevis av erfaring innenfor feltet? Å komme i gang med Adsense er relativt lett for folk flest, det er bare å opprette en Google-konto og hente noen koder som man limer inn i websidens html-område. Men jeg ønsker å komme i gang med å tjene langt mer enn jeg tidligere har gjort, så jeg søkte opp en kar ved navn Joel Comm.

Hvis du aldri har hørt om Joel Comm før, så er han en amerikansk bestselgende forfatter av bøker som «The Adsense Code» og leder et realityprogram som heter «The Next Internet Millionaire«. Joel lanserte nylig sin 4. utgave av Google Adsense Secrets 4, en eBok som har blitt fullstendig renovert og oppdatert i henhold til 2008, med de seneste tips og triks for å utnytte Adsense-inntjeningen I DAG.

Den første utgaven av denne eBoken ble solgt for $77 og de to neste utgavene gikk for $97. Denne fjerde utgaven har blitt utvidet til hele 230 sider, og han tilbyr for tiden en promoutgave av boken for kun $9.95! Når jeg så det, var jeg solgt. Dette var akkurat hva jeg så etter for å virkelig finne ut hvordan Adsense fungerer, samt at det var et utrolig godt tilbud.

Jeg lastet ned boken i PDF-format og begynte å lese med det samme. Jeg er halvveis gjennom boken. Den er virkelig godt skrevet. Du trenger ikke være engelsk språkprofessor for å skjønne dette. Alt er enkelt forklart med en rekke illustrasjoner fra ekte websider som viser eksempler på gode Adsense-oppsett. Jeg har hatt mange aha-opplevelser og innsett små feil jeg har gjort med Adsense til nå. Litt ergelig å tenke på inntektene jeg har tapt de første 3 månedene som følge av at jeg ikke visste dette da jeg lanserte bloggen.

Så jeg skal definitivt prøve ut det Joel anbefaler i boken sin, og jeg skal rapportere om hvordan inntektene øker. Hvis du er interessert i å få en kopi av Joels bok til deg selv, kan du sjekke ut detaljene her:

Adsense Secrets 4 – What Google Never Told You About Making Money with Adsense


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 18. april 2008 klokken 12:58 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Inspirasjon, Kultur & Media, Omtaler, Penger, Suksess,

LESERNE MENER:
20 kommentarer så langt

1. picxx
18.04.08

Om du virkelig vil begynne å tjene penger på intrenett gjør du som Joel Comm, du kjøper ikke produktene han selger ;)
Hvordan tror du han greidde det så bra… ved å selge produktene sine via kraftige markedsføringskampanjer, eller ved å kjøpe en e-bok fra en konkurrent…. think att’a boy ;)

2. Sindre
18.04.08

Joel Comms bok er suveren for alle som har et seriøst ønske om å tjene penger med Adsense. Jeg har faktisk allerede tjent inn igjen det boken kostet, kun ved å ha foretatt noen enkle forandringer på mitt Adsense-oppsett! :)

3. picxx
18.04.08

Likevel, om du hadde skrevet en e-bok og markedsført den med samme tyngde som Joe hadde du nok tjent hakket mere ;)
Hemmeligheten med affiliate markedsføring er faktisk å tjene i alle tre ledd(produsent, sponsor og affiliate), og selv om det tar noe tid er det dette en bør ta sikte på :)

4. Sindre
18.04.08

Hvem vet, Picxx? Kanskje jeg kommer med en eBok. Har et par idéer.. ;)

5. picxx
18.04.08

Om du ikke gjør det… spør deg selv, hva blir det neste folk vil tjene penger på i norge. Alle vet at reitan og hagen tok over detaljhandel for matvaerer på 80 tallet, MEN, hva er det neste…. are…you….ready… ;)

6. Atle Grimseid
19.04.08

Ser dere har en liten chat her.. :)
Det virker jo som om dere begge har misforstått ett eller annet her. Hvordan kan du kalle Sindre og Joel Comms for konkurrenter picxx?
De er da ikke konkurrenter whatsoever liksom.. Hallo??? Kan du fortelle hva i alle dager som får deg til å tenke noe slikt?

En ting til jeg reagerer på, men dette er mer siktet til forfatter av denne artikkelen. Du forteller at du har kjøpt en bok, som skal lære deg hvordan du skal tjene mest penger ved hjelp av Adsense, og samtidig skriver du at du skal benytte triksene her på Glabladet. Det er greit nok…

Men: (Jeg bare må spørre)
Har du lest retningslinjene til Adsense i det hele tatt. Jeg ser flere steder på Glabladet der du bryter mot Adsense sine retningslinjer, noe som ikke er holdbart på noen måte. Er virkelig triksene du finner i denne boka, verdt så mye at du faktisk vil ofre Adsense-kontoen din for dem? Husk at Google skal være utrolig snill med deg for at du skal få en 2. sjanse!

7. Sindre
19.04.08

@ Atle: Jeg ser ikke helt hva du sikter til? Jeg begynner å bli ganske dreven på Adsense nå og tviler sterkt på at jeg bryter med noen retningslinjer, da tror jeg det heller er du som har misforstått. Men for all del, du må gjerne fortelle hvor du mener jeg bryter dem, så skal jeg sjekke opp i det.

8. Atle Grimseid
20.04.08

Du sier selv at du er i ferd med å bli ganske dreven på Adsense, men det er utrolig dumt av deg å si. Akkurat det at du forteller dette, betyr kort sagt at du ikke har lest gjennom retningslinjene til Adsense i det hele tatt.

Det eneste jeg vil gjøre er å anbefale deg å lese gjennom disse, og du vil fort legge merke til hva jeg sikter til. – Lykke til ;)

9. picxx
20.04.08

Du som er så godt belest på adsense’s retningslinjer kan vel sikkert henvise til hva Sindre har brutt av retningslinjer du da.

Etter mitt fattige skjønn er du kun ute etter å bashe innleggsforfatter, og kanskje du heller burde ta en titt på egne sider, og forholde deg til det som står i adsense’s retningslinjer:
- No Google ad may be placed on pages published specifically for the purpose of showing ads, whether or not the page content is relevant.

glabladet fremstår i det minste ikke som en bannerfarm, noe man ikke kan si om andre relevante sider drevet av andre deltakere i denne tråden, eller hva Atle ;)

10. Sindre
20.04.08

@ Atle: Du har en spesiell virkelighetsforståelse. Jeg har lest retningslinjene til Adsense, og jeg dobbeltsjekket etter kommentaren din, bare for å finne ut det jeg egentlig visste: Du er helt på jordet. ;)

Man har lov til å ha 3 annonseenheter synlig, 3 linkenheter og 2 Adsense for search-bokser. Ikke et eneste sted bryter jeg dette. Ikke jukser jeg med skjuling av tekst eller lurer folk til å klikke på annonser heller. Og jeg har en side med ekte innhold skrevet av meg selv, fremfor en side som er laget kun med tanke på å tjene penger på Adsense.

11. Kanskje
20.04.08

Er usikker her.. Men kanskje han tenker på at du har adsene rett under tittelen «Tjene penger på blogging» og så en stor adsense boks rett under.
For ikke lenge siden skrev adsense folka noe om dette her:
http://adsense.blogspot.com/2008/03/another-look-at-optimizations.html

hmm

12. Sindre
20.04.08

Kanskje det, Kanskje. Men jeg har sett mangfoldige sider med Adsense rett under tittelen i venstre hjørne i et innlegg. Jeg tror dette er godkjent. Forskjellen på min side og de andre sidene jeg har sett, i forhold til den illustrasjonen på den bloggen, er at jeg/vi har artikkelteksten ved siden av annonsene. Det blir dermed ganske tydelig at det faktisk er annonser, ettersom teksten danner en firkant rundt annonsene. Illustrasjonen hadde derimot ingen tekst ved siden av seg, og da kan det se mer ut som at det er noe utgiveren ønsker å lure leserne med, som om det skulle vært en liste han har laget selv. Så jeg lurer fortsatt på hva Atle mente? …

13. picxx
20.04.08

Det er ikke noe problem å sette inn en adsense boks rett under en tittel all den tid boksen ikke fremstår som innhold på siden, noe jeg finner det vanskelig at noen skal tro slik sindre implenterer adsense.

Hadde derimot boksen vært plassert rett under tittelen, uten tekst/innhold rundt hadde det nok brutt med retningslinjene, og da burde man nok i det minste lagt inn en ramme rundt boksen for å poengtere at dette er en annonse.

På samme måte er det heller ikke lov å prøve å få annonsene til å fremstå _som_ innhold på siden, så om sindre hadde laget en artikkel kun med linker, som hadde lignet på adsense annonser, måtte man gjort noe for å utheve adsense annonsene slik at de klart hadde fremstått som annonser.

Det er ikke noen vits i å lese adsense’s retningslinjer slik ‘fanden leser bibelen’, og med litt sunt, normalt, folkevett kommer man langt. Om en skal være firkantet er den beste plassen å begynne på egne nettsider….å opptre som spamcops på andre sider blir bare dumt.

15. Sindre
21.04.08

Hjertelig takk for den infoen, Adrian. Jeg var klar over at jeg kom til å få dette nyhetsbrevet, men trodde det var mulig å avbestille før man måtte betale for det, ettersom det sto noe sån som at det var en Free Trial version. Skal sende Mr. Comm en epost så det ikke blir noe kluss. :)

Igjen, takk for at du sa fra!

16. Atle Grimseid
21.04.08

Jeg tar helt klart til meg det som blir fortalt til meg i denne tråden picxx, og jeg vet at mine egne sider overhodet ikke ser noe bedre ut. Tvert imot. Mine egne sider er dritt i forhold til Glabladet, og det gjør det meg absolutt ingenting å innrømme.
For å si det slik. Jeg er ikke intressert i å levere verdens beste innhold til leserne mine. Det jeg gjør, er å tjene penger på leserne mine, og jeg innrømmer det gladelig. Hvorfor pokker skal jeg bry meg om noe annet?

Det skal også nevnes at da jeg skriver kommentarer på Glabladet er det for all del ikke for å tråkke ned på verken Glabladet eller eier. Akkurat det syns jeg er utrolig dumt at noen skal både tenke og tro, og jeg forstår overhodet ikke hvordan en slik tanke har kommet til verden. – Beklager det!

Samtidg picxx, vil jeg benytte anledningen til å spørre om en ting. Jeg kan ikke helt forstå hva du mener med at jeg har nettsider, kun for å vise annonser. Da vil jeg gjerne at du gir meg link, slik at jeg kan fjerne Adsense asap!

Utdrag fra retningslinker for Adsense:
For å unngå å forvirre brukeren tillater vi ikke at Google-annonser eller -søkebokser vises på webområder som også inneholder andre annonser eller tjenester som er formatert til å bruke samme utforming og farger som Google-annonser eller -søkebokser på det samme webområdet.

Med denne tenker jeg hovedsakelig på den nederste 120×60-banneren du har plassert i venstre sidebar Sindre. Det kan være det er jeg som misforstår disse retningslinjene, og om det er tilfellet, vil jeg beklage propagandaen jeg har kjørt igang her i kommentarfleltet på denne artikkelen!

Jeg skal heller forsøke å ikke delta i diskusjonene her, selv om det til tider kan være vanskelig.. :)

Ha en videre flott dag!

17. Knut
22.04.08

Adsense er en enkel måte å iallefall tjene det siden kostet. Pluss en god del til. Det virker som om hvis man har litt trafikk og en del innhold, så tjener man lett noen hundre dollar i året.

18. M
02.10.08

Hei!
Kun for et par mnd siden begynte jeg å oppdage bloggingens verden.. Mye fascinerende og mye tull og uinterressant. Men er fremdeles en fersking på dette, jeg vet f. eks ikke om det finnes «blogger-samfunn» etc (selv om jeg nå tror det gjør det?) som skaper trafikk og som er veivisere til ulike blogger. De bloggene jeg har kommet over, er helst mer tilfeldig.
Jeg startet en blogg for noen dager siden :) .- jeeej – etter mye frem og tilbake. Jeg vil nemlig ikke starte en hvilken som helst blogg hvor jeg slenger opp noe her og der for å ha et tidsfordriv; jeg vil starte noe spesielt og svært gjerne gjøre det lønnsomt. Har en del idéer, men har ikke helt bestemt meg for hva jeg vil gå for. Men, som sagt, jeg er 100% fersking, og hvordan kan man egentlig tjene penger på dette? ALLE blogger jo om alt mulig pjatt, hvordan får man markedsført seg og skape blest/ trafikk/interesse for bloggen? Poenget må vel være få nok lesere slik at annonsører vil betale for å ha reklame på sidene? eller?
Sååå takknemlig for svar:) As you said – konkurranse er jo bare spennende , ikke sant???? :)

19. Altberger
07.08.09

Hei M.

Om du vil lære ABC om blogging bør du registrere deg her;
http://www.webforumet.no

Der finner du en egen kategori om blogging.

Lykke til M!

20. Sindre
07.08.09

…for ikke å snakke om bloggekurset mitt, som du kan melde deg på her. :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |