Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Toppkommentatorer

Siste røster i feltet

 • Soon to be a billionaire: Her tror jeg du har helt rett, jeg forventer ikke at en blogg leverer nytt...
 • Formuebygging: Jeg skrev et innlegg for noen uker siden som handler om akkurat dette temaet, det...
 • Lars/Nyhetsbloggen: Jeg har hatt en periode på 7 dager hvor jeg ikke har skrevet noe. Jeg har rett og...
 • Sabai: Pingtid er vel noe sånt som responstid på serveren, men for vanlige nettsider/blogger har dette...
 • Sabai: Absolutely, finn din “egen greie” er viktig! Og det er sant som du skriver att de...

Velg riktig webhotell

Skrevet av Sindre | 06. april, 2008
Hvis du er ny her, vil du kanskje abonnere på Glabladets nyhetsbrev, og motta jevnlige tips om blogging og pengetjening på nettet. Takk for besøket!

Skal du ha en blogg med eget domene, eller en annen slags nettside, trenger du et webhotell. Da jeg var på jakt etter et webhotell til www.Glabladet.no, prøvde jeg bevisst å finne det billigste og beste alternativet. Men å velge riktig webhotell er ikke alltid så lett. Spesielt ikke når man er ny i bransjen, som jeg var. Riktignok hadde jeg brukt danske One tidligere, men syntes ikke kundeservicen og tilbudet var så bra her.

Denne gangen ville jeg velge noe bedre, og norsk. Jeg bestemte meg etterhvert for å satse på en webhotellkonto med en lagringsplass på 1000 MB. Dette var litt i overkant av hva jeg kom til å trenge de første månedene, men samtidig ville jeg slippe å måtte oppgradere kontoen med en gang, hvis jeg hadde valgt for lite plass.

Jeg fikk en rekke tips om diverse webhotell. Et av de som ble påstått å være blant de rimeligste var Domeneshop. Et 1000 MB-webhotell hos de koster f.eks. kr. 75,- pr. mnd. Men jeg syntes fremdeles dette var litt dyrt. Nå som en rekke nettbanker for lengst har begynt å tilby gebyrfrie løsninger og høy rente på kontoer, ser man jo hvor mye penger man kan spare, og da får man gjerne tilsvarende forventninger til en leverandør av webhotell.

Jeg ga ikke opp jakten, og etterhvert fikk jeg et tips om et lite selskap som het Noyos. De kunne tilby meget gunstige priser og løsninger. Et tilsvarende webhotell på 1000 MB hos Noyos, kostet kun kr. 288,- for et helt år! Det er kun 24 kroner i måneden! Altså langt billigere enn de andre i markedet som ble påstått å være “billig”. Men det stoppet ikke her. Noyos kunne i tillegg tilby 10 000 MB i overføring pr. mnd, på samme pakken.

Hvis du ble forvirret nå, så er de 1000 MB’ene selve lagringsplassen du har på webhotellet. Her laster du opp alt innhold, som bilder, artikler, musikkfiler, etc. Og du kan altså bruke opptil 1000 MB. Mens de 10 000 MB’ene du får i tillegg er separerte MB’s som går på overføringen av data i måneden til alle de som er inne på siden din. Skjønner du?

Jeg har skrevet en enda mer utdypende artikkel om dette, samt hvorfor jeg mener Noyos er det beste alternativet her:

Noyos – det perfekte webhotell for folk flest

Med andre ord kunne Noyos tilby meg et langt bedre alternativ enn eksempelvis Domeneshop. Men, som den skeptiske nordmannen jeg fortsatt kan være, syntes jeg jo at dette hørtes litt for godt ut til å være sant. Så via et forum kom jeg i kontakt med en person som hadde flere kontoer hos Noyos, og bare hadde lovord å komme med. I tillegg fikk jeg kontakt med en av de som jobber i selskapet, og etter en liten samtale med han var all min tvil og mistro fjernet.

Sannheten er enkelt og greit: De som tilbyr webhotell tar seg stort sett altfor godt betalt, i forhold til hva det faktisk koster. De skal jo tjene penger. Det er derfor et webhotell hos en av de mer kjente leverandørene koster så mye som det gjør. Noyos, derimot, er selv et lite firma, som har andre små og mellomstore private kunder og bedrifter som sin hovedmålgruppe. Innehaver Mads Østebøvik jobber til daglig som tømrer, og driver hovedsaklig Noyos på kveldstid, sammen med to medarbeidere i Haugesund.

Og kundeservicen disse 3 karene tilbyr har vært upåklagelig. Jeg har ennå til gode å oppleve noen feil eller mangler, så de gangene jeg har tatt kontakt, har det vært for å plage dem med et dumt spørsmål, fordi jeg er ny i gamet. Jeg har aldri måttet gå og vente på et svar og aldri følt meg dårlig behandlet som kunde. Noyos viser tydelig at de bryr seg om kundene, ved å være så raske og fleksible de kan. Ordreprosessen gikk fort og greit, og alt ble forklart meg på en meget forståelig og ordentlig måte.

Med andre ord: Noyos er et seriøst firma, som forøvrig har holdt det gående i 2 år, og som allerede har fått seg en større kundemasse. De bruker ikke penger på markedsføring, og det er nesten synd, så bra produkt som de tilbyr. Derfor følte jeg det var på sin plass og gjøre mitt for at Noyos blir enda mer kjent, og fjerne all usikkerhet rundt det faktum at de er relativt ukjente og at de tilbyr noe som høres for godt til å være sant ut. Jeg kan bekrefte at det er høyst reelt, og for deg som er i tvil når det gjelder å velge riktig webhotell; velg Noyos! Du kommer ikke til å angre!

Webhotellpakker hos Noyos:

 • V-liten - 100 MB. Overføring pr. mnd: 1000 MB. Pris pr. år: 60,-
 • Liten – 200 MB. Overføring pr. mnd: 2000 MB. Pris pr. år: 108,-
 • Mellomstor – 750 MB. Overføring pr. mnd: 7500 MB. Pris pr. år: 204,-
 • Stor - 1500 MB. Overføring pr. mnd: 15 000 MB. Pris pr. år: 288,-
 • StorPluss - 2500 MB. Overføring pr. mnd: 30 000 MB. Pris pr. år: 550,-
 • V-stor - 6000 MB. Overføring pr. mnd: 60 000 MB. Pris pr. år: 696,-

Alle pakkene leveres også med cPanel. Finn ut mer på Noyos.no.

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
20 kommentarer så langt

06.04.08

Det er ingen grunn til å velge norsk her?

Sjekk ut Bluehost.com…

1500 gb, cpanel, ubegrensed hosting av domener, hinsides trafikk, 50 myslq etc

Tror jeg betaler 400 kroner i året.

Inkluderer også 1 domene.

2. Sindre
06.04.08

Det er greit å ha noen norske å snakke med dersom det skulle skje en teknisk feil, spesielt for de som ikke har så god peiling på internett.

06.04.08

Tok du en titt på http://www.proisp.no/ når du vurderte nytt webhotell?

06.04.08

Serverne er vel strengt tatt ikke i Norge(?)

5. snadrik
06.04.08

enig med deg ang. One.. var kunde der før, men merket fort at tilbudet var for dårlig for mitt behov. Men jeg var fornøyd med kundeservicen jeg fikk, faktisk.

6. cliche.no
06.04.08

Hvorfor ikke cliche.no kjempe billige webhotell, super rask ftp og mysql, rask svar på mail henvendelser, god support +++

De har serverne i danmark, men har super gode linjer

06.04.08

Holder med Sebastian på denne. Heller ikke kjedelig å ha 24 timers service på alle områder.. svar på 5 minutter :) Bluehost har vært helt konge!

8. Sindre
06.04.08

I tillegg til det jeg sa om kundeservicen er problemet med utenlandske verter at man ikke kan ha .no-domener der.

06.04.08

Det er ikke noe problem på bluehost å ha .no domener. Hoster selv et tjuetalls på Bluehost uten noen vidre problemer der.

10. Thomas
06.04.08

aff.pfp – nice ;) klingende mynt er ikke å forakte.

11. Eplebiten
07.04.08

1: Jeg ser et problem ved at de som driver Noyos gjør dette på fritiden. Hva skjer for eksempel hvis serveren går ned i de tidsrommene hvor personene er på arbeid?

2: Det er greit at de er forholdsvis billige, men en båndbredde på 10 GB? Jeg har noen nettsider som ville brukt opp denne båndbredden i løpet av et par dager.

3: Til Sinder: Norske domener er ikke noe problem uansett hvilken leverandør man bruker. Utenlandske leverandører tilbyr gjerne ikke salg av norske domener, men man bør heller aldri kjøpe domener fra webleverandøren. Bruk en tredjepart som for eksempel GoDaddy eller Fastname for internasjonale domener, og Domeneshop eller Webhuset for norske domener.

4: Det som bør bestemme valg av webleverandør bør være hvilke behov du har. Har du f.eks. en forumside med mye besøk — bruk en vps eller dedikert server. En liten familieside med bilder og litt oppdateringer — en rimelig konto fra f.eks. Bluehost.

12. picxx
07.04.08

Det er ikke noe problem å hoste nasjonale domener hos utenlandske hoster lengre. I tillegg har mange hoster både telefonisk support og eget support senter.

Det eneste positive i å velge en norsk host må være at det er mye kortere å reise med øksa på ryggen den dagen du virkelig har fått nok av dårlig service :P

13. Magnus
09.04.08

Snakk om integritet, dette var jo bare rein reklame.

“Tjen penger på å verve kunder til Noyos!” – første setningen på Noyos sine sider.

14. Sindre
09.04.08

Å nei og nei! Rein reklame! Da kan jeg umulig mene det jeg har skrevet, eller hva?! :P Jeg hadde faktisk planer om å anbefale Noyos lenge før de startet opp sitt partnerprogram. At de satte opp overskriften “Tjen penger på å verve kunder til Noyos” akkurat idet jeg skrev dette, var kun fordi jeg var blant de første til å ta i bruk partnerprogrammet, og da ville de vel anbefale det for flere av sine kunder. Uansett, jeg står 110% inne for alt jeg har sagt om Noyos, og jeg hadde anbefalt dem hadde jeg tjent penger eller ei!

17.04.08

Jeg har hatt noyos i to år. Har to kontoer der og aldri noe tull.

16. Erik Andersen
07.09.10

Mulig Noyos kan fungere til private sider, men jeg hadde ikke valgt dem da jeg ser på siden deres. Det er helt tydelig at det er ett gutteprosjekt uten like og ikke har telefon/chat service på helt nødvendige tider på døgnet!

Ser du f.eks på http://www.proisp.no så vil du få en annen klasse på hosting/kundeservice. Har vært kunde hos dem iflere år og i det siste har dem også satt ned prisene på flere domener og ssl sertifikater. I tillegg har dem fjernet fantastico og gjort softacolous for alle kunder og jeg må si jeg er strålende fornøyd.
Også Ruby on Rails (ror) er gjort tilgjengelig som er helt eksemplarisk i forhold til andre norsk webhotell leverandører.

Hvorfor velge amerikansk webhost og få dårlig ping på sidene samt ikke norsk kundeservice når det er like billig i Norge med bedre kvalitet?

17. Sindre
07.09.10

Jeg hadde bare gode erfaringer med Noyos, og kan stå inne for denne snart 2,5 år gamle omtalen den dag i dag. Når det er sagt har jeg for lengst gått over til å anbefale HostGator til alle mine lesere, etter å selv ha vært kunde hos dem lenge, og opplevd førsteklasses service derfra. Jeg har sendt HostGator nærmere 100 kunder gjennom mitt bloggekurs, og tilbakemeldingene fra mine egne lesere har vært positive. Det eneste minuset med dem er at den fabelaktige 24/7/365-kundeservicen de tilbyr er på engelsk. Dette er dog ikke noe problem for de aller fleste med bittelitt engelskspråklige kunnskaper, og de fleste vil ikke oppleve å måtte ta kontakt med kundeservice uansett. Da spesielt ikke bloggere, ettersom de bare kan følge mine (norske) anvisninger i bloggekurset, og generelt ta kontakt med meg hvis de lurer på noe.

18. Erik Andersen
07.09.10

Ok, men skal du ha Norske lesere så er det langt ifra optimalt å bruke en leverandør i USA ettersom ping tiden er mye større enn servere i oslo.

Spesielt når du sitter å redigerer å lager artikler i f.eks WordPress så har dette mye å si samt når lesere/kunder er inne på siden din.

Greit nok hostgater har en veldig bra pakke, men hvem trenger vel uendelig med diskplass eller alle di andre tingene? Pakken koster ifra 30kr, og hos proisp.no får du en pakke til 10kr som holder til de fleste brukere og en hastighet og ett system som er ekstremt bra utført etter mitt synspunkt.

De fleste trenger nok ikke norsk kundeservice, men det er en ekstra gode som nok de fleste setter veldig pris på at en leverandør kan tilby.

19. Sindre
07.09.10

Jeg lurer på hva du mener med “pingtid”? Jeg har ikke opplevd noen ulemper hverken i forhold til å pinge blogginnlegg på en HostGator-hostet blogg, eller i forbindelse med selve skrivingen av innlegg (eller den automatiske lagringen av kladd).

Jeg tviler ikke på at de du anbefaler er bra, men selv har jeg ikke erfaring med dem.

20. Sabai
09.09.10

Pingtid er vel noe sånt som responstid på serveren, men for vanlige nettsider/blogger har dette minimalt og si.
Og dette Erik Andersen nevner om artikkel jobbing har jeg ikke noe særlig tro på. Mener du (E.A) att når man jobber litt i kontrollpanelet med artikler osv skal det påvirke lesere som er inne på siden? Hvor stor trafikk på siden skal man ha for å bli påvirket av det mener du?

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2010 www.Glabladet.no | Privacy Policy

Bloggekurs

Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Sindres siste tweet:

  Siste poll

  Hvilken nettleser bruker du mest?

  Se resultater

  Loading ... Loading ...

  Sponsorer (ja, flere)


  Bokkilden
  CDON  Haugen Bok

  One.com  Spreadshirt
  Star Tour