Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

30 dager til suksess

Skrevet av Sindre | 30. mai, 2008

I følge forskning som NASA har utført på sine astronauter, tar det omtrent 30 dager å innføre en ny vane i livet. Dette innebærer en god dose selvdisiplin og engasjement de første 30 dagene, men langt ifra så mye som dersom det var snakk om en umiddelbar, livsforandrende transformasjon. Personlig har jeg funnet ut at 30 dager til suksess-prinsippet fungerer veldig bra. Det tok meg f.eks. 30 dager fra å få idéen om å starte denne nettsiden, til alt faktisk var gjennomført og siden var oppe. Og jeg hadde ikke snøring på hvor jeg skulle begynne!

Jeg benyttet meg av visualiseringsmetoden for å oppnå dette. Andre ting man kan oppnå på 30 dager, kan være ting som å spise sunnere, begynne å lese bøker, møte nye mennesker hver dag, begynne å trene, stå opp tidlig, starte et firma, se mindre på TV, gå en tur hver dag, kutte ut en uvane, kutte ut nyheter etc.

Min utfordring til meg selv disse 30 dagene, er å stå opp tidlig hver eneste dag. Også i helgene. Nærmere bestemt klokken 6! Og, ikke nok med det: Jeg skal vie en hel time til styrketrening like etter jeg står opp hver mandag, onsdag og fredag! Klarer jeg alt dette vil det virkelig være snakk om en stor forbedring i mitt liv. Når man har blogging som «yrke» skal det nemlig lite til før døgnet sklir helt ut. Faktisk har jeg hatt en uvane med å snu døgnet de siste 4-5 årene nå. Det er på tide å gjøre en innsats for å kvitte seg med denne uvanen en gang for alle.

Jeg tenkte å skrive litt om hvordan du kan oppnå dine mål på 30 dager også. Jo mer detaljerte mål du setter deg, jo bedre er det. Se ovenfor for et eksempel. Jeg kunne ha nøyet meg med å si «stå opp tidlig og kanskje trene litt», men det ville vært altfor vagt. Jo mer detaljerte mål, jo bedre!

Den vanskeligste delen er å begynne. Det er noe alle vet. Men si til deg selv at du nå i det minste skal prøve dette i 30 dager. Du er fri til å returnere til dine gamle vaner hvis du finner ut at dette ikke var noe for deg. Men det er bedre å faktisk ha prøvd før du tar den beslutningen, eller hva?

Skulle du klare disse 30 dagene er det kjempebra. Det er en flott begynnelse. Innen denne tiden vil du ha gjort det til en vane, samtidig som du har kuttet ut uvanen av å gjøre det motsatte. (Vi snakker jo tross alt om forbedrende tiltak her, forhåpentligvis). Og etter 30 dager har du opparbeidet deg en solid erfaring på om dette er noe du føler du kan fortsette med eller ikke. Du har nå et bedre grunnlag for å ta et valg.

Cluet her er å se på dette som noe du bare skal foreta deg i 30 dager. Det høres ikke så overveldende ut, gjør det vel? Når du da faktisk har klart det, har du en bedre forutsetning for å klare å gjøre det til en livsforandrende vane. Hvis målet ditt er å kutte ut røyking, har du et mye bedre utgangspunkt etter en 30 dagers «prøveperiode», enn dersom du sier til deg selv i dag: «Jeg skal aldri røyke mer!» Neida, den har vi hørt før! ;) Har du derimot tilbakelagt deg 30 røykfrie dager, vil du ha en større selvtillit og mer tro på at du kan klare det.

Uansett om du velger å fortsette den nye vanen eller ikke, har du uansett utviklet deg. Det vil ikke være forgjeves uansett hvordan du ser på det. Du vil i det minste være én erfaring rikere.

Er du klar til å begynne en ny vane?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 30. mai 2008 klokken 13:11 i kategoriene: Inspirasjon, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess, Vitenskap,

LESERNE MENER:
29 kommentarer så langt

30.05.08

Står du opp klokka seks hver dag?

2. Sindre
30.05.08

Vel, det er jo det jeg ikke gjør. Det er det jeg skal gjøre i denne 30 dagers-perioden. Jeg tenkte å begynne f.o.m. 1. juni. Jeg gjør dette for å få inn bedre rutiner i mitt eget liv. Etter min mening vil dette være en veldig positiv utvikling for meg. Som «blogger» eller «hjemmefra-jobber» tror jeg mange har lett for å tro at det bare er en unnskyldning for latskap. Som blogger hadde jeg overhodet ikke trengt å stå opp kl. 6. Men jeg skal gjøre det likevel, hele juni! Og jeg gleder meg til å ta utfordringen! :)

Renates første reaksjon var:
:shock: …… :lol: ….. :lol: …. :lol::lol: .. :lol:

:? ?! hun har tydeligvis ikke mye troen på at jeg skal klare det! Derfor blir det desto gøyere å faktisk gjennomføre det og vise hva jeg er god for. :twisted:

Nå har jeg lovet det for henne og alle Glabladets lesere. Så nå «må» jeg bare!

3. Magnus
30.05.08

Hvis blogging er «yrket», så vil jeg tro at det kreves en god dose selvdisiplin. Ønsker man en normal døgnrytme (slik som gjerne familie og venner har), så vil jeg tro at det er lurt å stå opp tidlig og få gjort mest mulig, slik at man i større grad har mulighet til å ta seg fri på kveldene. Vet ikke hvor mange blogger man må ha og hvor mange innlegg man må skrive per dag for å etablere et bredt og variert inntekstgrunnlag, men man må nok regne med å ha minst en «normal arbeidsdag» for å kunne betjene alle arbeidsoppgavene som følger med. Det blir spennende å se om du når målet ditt. Skal følge med! Lykke til!

4. Erik
30.05.08

Hehehe, konge!!

Det var akkurat noe sånn som dette jeg hadde et ønske om at du skulle gjøre. Det blir jo som et slags eksperiment i forbindelse med jobben :) Burde kanskje gjøre noe lignende selv. Skal stå opp 6 i morgen og dra på en 45 minutters joggetur. Blir nok litt vanskelig, ettersom jeg har stooo-o-oo-_-ooo-oore problemer med å stå opp om morgenen, men jeg har en kar i klassen som har en slik rutine hver dag og har inspirert meg. I tillegg løper storesøsteren min fra meg nå, så jeg må få gjort noe med det. I eksamensperioden hittil har jeg stått opp klokken 12, gått på den biologiske klokken min, som er av type B, med stor b. Stå opp klokken 8 i dag for å rekke eksamen gikk heldigvis greit.

Så da skriver jeg min plan her.

1) Stå opp 6!
2) Lukke vinduet! (glemmer dette alltid)
3) Jogge 45 min.
4) Situps
5) Pushups
6) Tøye
7) Rekke forelesning/jobb

Sistnevnte er jeg og veldig dårlig på, men klarer Sindre å stå opp 6, så skal ikke jeg se meg noe dårligere.

5. Sindre
30.05.08

Suverent, Erik! Dette er også hva jeg håpet på av tilbakemeldinger. Jo flere vi er sammen om dette, jo sterkere står motivasjonen og følelsen av «samhold». Det er f.eks. greit å vite at jeg ikke er alene om å stå opp kl. 6 i en 30 dagers prøveperiode. Det er kjekt å vite at andre strever seg gjennom akkurat det samme! :)

Jeg visualiserer allerede at jeg 1. juli er så vant med å stå opp kl. 6, at jeg ikke har noe behov for å returnere til det gamle mønsteret mitt. Dette er fortsatt science fiction for kroppen min, men jeg skal jammen prøve å gjøre det til en livsforandrende vane!

6. Pez
30.05.08

Tja… jeg ønsker vel egentlig å få meg noen nye vaner selv.
Men jeg tar ikke så hardt i som dere…

1) Stå opp senest kl 9.
2) Ta en sykkeltur minst 3 ganger i uken.
3) Bruke et par timer hver dag på prosjektet mitt.

Jeg mangler foreløbig selvdisiplin, så ønsk meg gjerne lykke til. 0.o

7. Erik
31.05.08

Dag 1 – kl: 06:08

Gooood morning! :)

Ikke noe mer å si. Da var det på med joggeskoa.
(Holdte nesten på å glemme å lukke vinduet)

8. Erik
01.06.08

Dag 2 -kl: 06.04

Morran!

Man har ikke så mye man skulle ha sagt seks om morningen.. Det regner iallefall ikke :)
(Må lukke soveromsvinduet!)

9. Sindre
01.06.08

Hehe.. God morgen, Erik! Min første dag med å stå opp 6! (Kl. er 6:20 nå, men sto opp 6). Det eneste jeg har å si til det hele er: What the hell was I thinking??! :P Det er hardt. Spesielt når man er så heldig å ha hensynsløse naboer som festet til langt på natt uti hagen, som igjen medførte at min søvn i natt ble noe begrenset. ;) Velvel… Er bare å bite i det sure eplet, kommer ingen vei uten å ta denne støyten først! :)

10. Erik
01.06.08

Har det ikke alltid så greit jeg heller. Nærmeste nabo er Trondheim Studentersamfunn, noe som inkluderer en del støy. Men jeg har faktisk ikke hatt det veldig vanskelig med selve stå-opp prosessen. Fant ut at det var lettere å stå opp 6 når man er innstilt på det, enn om man skal stå opp «i 9-tiden». I dag og i går nærmest spratt jeg ut av sengen. Er vel det man kan forvente når man har tre alarmsystemer, mobil, mac og klokke, til å synkronvekke meg :) Tror dette er en vane jeg kan venne meg til, bare jeg passer på å legge meg tidlig, det er der utfordringen ligger. Serlig med tanke på festing, noe som kan kaste døgnrytmen min ut av system. Så det å legge seg er utfordringen.

Og glem det jeg sa om at det ikke regner :) Jaja. Finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær ^^

01.06.08

Jeg var oppe kl 5:15 i dag også, noen må drive dette samfunnet som bror min pleier å si.

12. Erik
01.06.08

Ah, du tenker på kaffebøndene? :P

5:15 as, syke mann. Hva jobber du med? De eneste jeg ser ute når jeg jogger er de som jobber på 7/11 og kommunearbeidere som plukker søppel i parkene, og selvfølgelig de som er på vei hjem fra fest. Ganske morsomt av og til ^^

Nå trenger jeg kaffe. Klarer ikke lese ordentlig, og når man leser om elektriske materialer og halvledere, så gjelder det å ta seg sammen, for det er tørt.

13. Terje Pedersen
01.06.08

@Erik Grunnen til at jeg for tiden av og til må så grytidlig opp er at jeg jobber i vakten til et stort norsk firma lokalisert i en rekke land som er bemannet hele døgnet året rundt. Men jeg er vel som poteten kan brukes til så mangt så jeg har jobbet flest år som programmerer for det meste i grenseland mellom hardware og software da jeg har en elektronikk ingeniør utdannelse.

14. Erik
02.06.08

Dag 3 : kl 06:18

God morgen :)

Overbeviste meg selv om at jeg hadde forsovet meg til eksamen. Spratt opp og så på klokka, som var kvart på seks..
(Satan så vanskelig det er å huske å lukke et vindu…)

15. Sindre
02.06.08

Dag 3 for deg, dag 2 for meg. ;) Klarte å stå opp 6 i dag også, men bare så vidt. Har fått gjort veldig mye ikke-datarelatert idag, derfor jeg er litt sen med godkjenning av kommentarer og andre oppdateringer. Kommer sannsynligvis en ny artikkel i løpet av dagen! :)

En ting som irriterer meg: God morgen Norge. Hvorfor i granskaugen sender de de samme nyhetene om og om igjen hver halvtime???! Joda, praktisk for de som står opp etterhvert og slår på TV’en for første gang, men veldig kjedelig og hjernevaskende for oss som tenkte vi skulle få noe utav å se programmet. ;) Så jeg slo av og begynte dag 1 med treningen min i stedet.

16. Erik
02.06.08

Vel, god morgen norges seere pleier å sitte å se på programmet i litt under en halvtime mens de spiser frokost for eksempel, før de så må dra på jobb. Så hvorfor lage et avansert program som ingen vil rekke å se hele av? Med mindre man er selvstendig næringsdrivende såklart :)

17. Erik
03.06.08

Dag 4

Sto opp 6:00, men klarte ikke famle meg på beina før 6:12. Og jeg la meg 23:00 ca. Dro på slitsom joggetur i varmen, og sovnet etterpå i sofaen i to timer eller no. Deilig nok det, men ikke en vane jeg vil legge an. Men nå er jeg opplagt til å lese iallefall. ^^ Må kanskje legge meg enda tidligere, for i går var en av de første dagene jeg sovnet relativt hurtig.

18. egil
11.06.08

stå på!
Selv har jeg gitt opp, da jeg har funnet ut at jeg taper for mye energi i å motarbeide
kroppen min, så jeg lar den styre døgnrytmen, og innretter arbeidsrytmen min etter den.’Men det er jo ibegynnelsen det er verst!

(kul blogg/sted, jeg fant den nettopp)

19. Terje Pedersen
23.06.08

Klokken er 06 på tide å stå opp ;) Andre igjen legger seg nå, hehe.

Terje Pedersen
@senikk

[...] Jeg tror ikke mange tar meg seriøst nå, men hva med å prøve en 30 dagers periode som uteligger? Prøv å klar deg med kun det du står og går i og få litt perspektiv på ting. [...]

[...] For å finne ut hvordan det føles å ha en kommentarfri blogg med kommentarfrie artikler tenkte jeg å prøve meg litt frem med en 30 dagers periode uten kommentarer. [...]

[...] Det er rett og slett på tide med nye 30 dagers utfordringer. Det er sånn jeg hovedsaklig ønsker å holde liv i bloggen de neste månedene. [...]

[...] Etter å ha lest om 30 dagers utfordringer på www.Glabladet.no ble jeg en smule inspirert til å prøve noe liknende.
Nei, jeg skal ikke begynne å trene eller nipugge til lappen. [...]

[...] I begynnelsen av juni kunne jeg meddele at måten jeg ville drive Glabladet på fremover var å avholde en del forskjellige 30 dagers utfordringer. Jeg hadde kommet til et punkt hvor jeg følte at Glabladet trengte en fornyelse. [...]

25. Sjunett
25.12.09

Hei Sindre!
Her har du mange gode ideer til mennesker som lever et A4 liv! Hva med alle oss andre? Vi som bor i to land, reiser mye, lever etter andres tidsskjema i lange besøks-perioder o.s.v. Blir din neste blogg: «lær deg å leve ditt eget liv, uansett»?
Tar du utfordringen?

[...] Disse tingene ble alle sett på som eksperimenter, men i motsetning til f.eks. mine 2008-eksperimenter; “Stå opp kl. 6 hver dag + begynne å trene” og “Polyfasisk søvn“, som alle var dedikert til min egen personlige utvikling, var 2009-eksperimentene kun relatert til blogging. [...]

[...] April måned blir å anse som en «30 dagers utfordring» for meg. I de kommende 30 dagene skal jeg blogge oftere og mer personlig enn før. Jeg vil prøve å få til en skikkelig kursendring her. [...]

[...] Jeg skal prøve dette i 30 dager og oppfordrer deg til å gjøre det samme. Hvis det etter 30 dager føles som noe du fint kan fortsette med, er det bare å holde det gående så lenge du vil. [...]

[...] Gjør det til en vane i 30 dager, å plassere nøklene på sitt nye, faste sted, idet du kommer inn døren. Hvis du har en samboer, kan du få vedkommende til å hjelpe deg. Utstyr gjerne vedkommende med pisk og Hitler-bart om nødvendig. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere