Bloggintervju: Andrea Karlsen

Skrevet av Sindre | 02. mai, 2008
Hvis du er ny her, vil du kanskje abonnere på min RSS-feed. Takk for besøket!

Glabladet har sett seg litt lei på at når den norske pressen først skriver om en blogg, så er det en svensk, nemlig Blondinbella. Ikke at en sånn suksess ikke fortjener oppmerksomhet, men hvis det går an i Sverige, mener Glabladet fast bestemt at det bør gå an i Norge. Derfor har Glabladet nå funnet et nytt, interessant intervjuobjekt i Bloggintervju-serien, som tidligere har intervjuet Peter André Jensen. Denne gangen er det motebloggeren Andrea Karlsen som står for tur.
 
På sin blogg Drea – Rett og slett, har hun på rekordtid klart å trekke 4-500 unike brukere daglig, ved å skrive om mote, legge ut bilder av seg selv, samt hennes nye tilskudd: Videoblogging.
 
1. Fortell kort om hvem du er og hva bloggen din handler om

Jeg er Andrea, også kalt Drea. Jeg er atten år og bor på Frøya; ei lita øy utenfor Trondheim. Forøvrig ei øy som absolutt ikke tilfredsstiller mine shoppebehov det grann, så for å shoppe må jeg dra den to-og-en-halvtimes lange turen til Trondheim. Menneskene på Frøya har heller ikke skjønt greia med blogging, noe som medfører at jeg vet av ca. fire-fem mennesker på Frøya som har en blogg. Min blogg er en av dem. Bloggen min handler egentlig om det meste. Bloggen min handler om det jeg interesserer meg for. Den handler om mote, tanker og følelser, meninger, bilder og som du nevnte; video. Den handler rett og slett om meg og mitt liv. Jeg har vel kanskje aldri vært noen superkunstnerisk og kreativ person, men jeg har alltid vært glad i både fotografering, video og skriving. Jeg har også sterke meninger om det meste, så da fant jeg ut at å lage blogg måtte være ypperlig for meg. Nå har jeg blitt avhengig.

2. Hva syns du om det å tjene penger på bloggen sin?

Egentlig mener jeg det er latskap. Det er lettjente penger, og det er egentlig helt sykt at man kan tjene penger på hobbyen sin. Dette er noe jeg ser på som et prinsipp; jeg syns det er like sykt og ubegripelig at mennesker kan leve av hobbyen sin, enten det er å spille fotball eller å blogge. (Ikke misforstå, jeg ELSKER fotball!)

Likevel vil jeg si at det er genialt. Jeg elsker å tjene penger på bloggen min. Penger er noe vi trenger, og jeg sier for all del ikke nei takk til lettjente penger. Hvem gjør vel det?
 
3. Har du ambisjoner om å bli en norsk utgave av Blondinbella?

Hehe, den saken har jeg vel aldri tenkt på, men jeg har helt klart ambisjoner om å bli en profilert blogger i Norge. Jeg har ambisjoner om å tjene litt ekstrapenger i måneden på bloggen, og jeg har selvfølgelig ambisjoner om at både antall penger og besøkende gradvis skal stige med tiden. Slike ambisjoner kommer jeg vel alltid til å ha når det gjelder det meste; det er alltid noe som kan bli bedre. Det er bare sånn jeg er. Mange kan vel kanskje oppfatte det som at jeg aldri blir fornøyd. Sånn er det ikke. Jeg blir ofte fornøyd, men gidder ikke dvele mer ved det. Jeg liker å sette nye målsettinger hele tiden, og jeg ELSKER å nå dem.

4. Hvordan får man 4-500 unike besøkende på under 3 måneder?

Jeg vet ikke. Det bare ble sånn. Jeg tror det har mye med interessen man legger i det. Jeg hadde et fast mål om at bloggen min skulle bli ‘oppdaget’, og jeg har hele tiden prøvd å skrive om noe alle kan kjenne seg igjen i. Det er et smart trekk. Mennesker tenker alltid på seg selv, og da er det selvfølgelig lurt å spille på det. Hvis mennesker forstår og kjenner seg igjen får de et forhold til det man skriver. Da kommer de tilbake.

Jeg har også prøvd å fått tilfeldige besøkende til å bli faste besøkende, og jeg tror jeg har vært heldig der. Jeg tror jeg har lykkes i mange tilfeller.

5. Hvordan og hvor markedsfører du bloggen din?

Jeg markedsfører bloggen min blant annet på nettby. På nettbyprofilen min, Kaizerdrea, har jeg blant annet link og bilde om bloggen min. Jeg har også registrert meg i søkemotorer og slikt, men har vel enda ikke helt forstått hva alt det der går ut på. Det tar litt tid, men jeg lærer mer og mer. Ellers markedsfører jeg vel ikke bloggen min så veldig aktivt. Forslag til gode måter å gjøre det på? Hehe…

6. Fortell om videobloggingen. Hvor fikk du idéen til dette?

Jeg har siden jeg var liten laget små filmer om alt og ingenting, men selve videobloggideen stjal jeg vel fra en eller annen av de norske store bloggene. Ideene til selve videobloggene er bare noe jeg tar på sparket, som f.eks. Lanofilmen fikk jeg tilfeldig da jeg var på do, faktisk.

7. Hvilke planer har du for bloggingen fremover?

Jeg har planer om å komme med fler videoblogger. Holder på å lage en, men den må lages over tid. Jeg lover at den skal bli bra, og håper mange kommer til å like den! Ellers har jeg ikke så mange planer, egentlig. Jeg tar det litt som det kommer! Ideer kommer plutselig, så det er vanskelig å forutse.

8. Hvilke tips har du til kommende bloggere som leser dette?

Jeg vil påstå at layout er viktig. En god layout trekker lettere lesere enn en layout alle andre også har. Skap noe eget, noe som viser med EN gang hva bloggen din fokuserer på. Det er et godt virkemiddel for å få lesere.

Jeg tror også det er viktig å begrense innleggsmengden. Det hjelper ikke å slenge ut 10 videoblogger hver dag. Det blir folk lei av. Ingen gidder å se noen av filmene, eller lese alle innleggene, om man spyr ut uinteressant stoff annenhver time.

Det er selvfølgelig lurt å bygge opp en blogg som kan skape interesse før man markedsfører den. Bygg opp en blogg du tror andre kan ha interesse av, og kommenter litt rundt omkring på andre blogger for å bli sett. Du merker fort om noen gidder å lese innleggene dine eller ikke.

9. Hva skal du bli når du blir stor?

Jeg vet ikke helt, men til høsten skal jeg ta forberedene til psykolgi. Hadde vært spennende å fått gode nok karakterer der til å komme inn på profesjonsstudiet i psykologi. Jeg har altså små drømmer om å bli psykolog. Ellers kunne jeg kanskje tenkt meg noe innen media eller journalistikk. Jeg har i allefall store mål. Jeg skal ikke ende opp i kassa på bunnpris, for det er absolutt ikke en drømmejobb for meg. (Helt enig, Red. anm.)

10. Er det kjekt å bli intervjuet av Glabladet? *kremt*

Ja, det syns jeg var utrolig morsomt! Føler meg litt heldig, faktisk. Jeg liker intervjuer, og sier aldri nei takk til mer markedsføring! ;)

Glabladet takker hjerteligst for intervjuet, og ønsker Drea lykke til videre.
Besøk bloggen til Drea her!

www.rock24.no – Rockeklær og musikk

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
1 kommentar så langt

Pez
04.05.08

Jeg tror egentlig det er mote som er greia å skrive om. Mitt innlegg om om en makupartist og hans unge kjæreste troner foreløbig på førsteplass på antall besøkende på min side.

Det er greit å kunne rake inn noen ekstra slanter ved hjelp av hobbyen sin. Håper jeg får det til selv etterhvert, må bare finne noe som fungerer for meg OG lesere.

Ønsker både intervjuobjekt, og intervjutager(taker?) lykke til videre :)

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2009 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Siste fra Twitter

  Følg Glabladet på Twitter

  Månedens lesere

  Siste kommentarer

  • Morten: Hei Olaf. “Pyramidestruktur” regnes ikke som sentral betingelse for om en...
  • Travellingman: Pynta juletreet i forrige uke vi, hvorfor må det alltids pyntes dagen før dagen? :-)
  • Travellingman: Portveien 2, huff fikk noen flashback her nå…. God Jul alle sammen! ;-)
  • picxx: God Jul Sindre. Ønsker deg fortsatt fremgang i 2010 :)
  • Line: Åååh…Portveien 2! :P Det er viktig å være seg selv – en blir ikke stående på stedet...
  • Line: Godt poeng! Det er kanskje mange idioter blant kjendiser, men disse idiotene har jo klart å...  Sponsorer

  Bokkilden
  CDON
  Haugen Bok


  iTunes
  Kondomeriet

  Leger uten grenser

  Liverpool FC Card


  One.com  Spreadshirt
  Star Tour
  Unicef-fastgiver

  Sponsorer