Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hardt arbeid

Skrevet av Sindre | 29. mai, 2008

I forrige artikkel nevnte jeg at mange tror det kreves hardt arbeid for å bli rik. Jeg sa at dette kan fungere som en begrensningstanke for noen. Jeg føler at jeg formulerte meg litt knapt om akkurat dette, og dedikerer derfor en ekstra artikkel til temaet.

Ja, hardt arbeid må til for å oppnå suksess. Tingen er at altfor mange forbinder hardt arbeid med noe slitsomt og nærmest smertefullt. Men hardt arbeid kan også være gøy! Spesielt når man har funnet en jobb man virkelig elsker.

Se på hardt arbeid som en utfordring. Unngår man denne utfordringen, unngår man ganske enkelt å lykkes. I stedet for å ha begrensningstanken om at hardt arbeid er slitsomt og kjedelig, prøv heller å velg ditt harde arbeid på en intelligent måte, som samsvarer med din personlighet. Å bare velge lette oppgaver vil føre til middelmådige resultater.

Tar du en utfordring bygger du samtidig din person, på samme måte som vektløfting bygger muskler. Ved å unngå utfordringen, unngår du også din egen personlige utvikling.

Når man våkner opp og innser at man selv er sjefen over sitt eget liv, i stedet for et offer for livets tilfeldigheter, blir det umiddelbart mye lettere å trives med å utføre hardt arbeid. Du vil se frem til det, i stedet for å frykte det, fordi du vet at det vil føre til en positiv personlig utvikling for deg. Du vil innse at for å oppnå visse mål, blir du nødt til å gjøre en innsats selv, men du vil ikke ha noenting imot det. Du vil elske det. Det er jobben din.

Tenk hva du går glipp av hvis du absolutt skal unngå hardt arbeid. Du vil sannsynligvis aldri bli en multimillionær, aldri finne drømmepartneren, aldri gjøre en virkelig forskjell i verden. Du vil famle rundt i blinde, og drømmene dine vil forbli drømmer. Du følger strømmen. Og strømmen leder bare til middelmådighet. Du vil bare ha opptatt plass og dø uten å egentlig ha betydd noe. Verden ville vært omtrent den samme uten.

Hvis du vil oppnå store mål og gjøre noe meningsfullt av livet, må du lære deg å elske hardt arbeid. Dette er hva som skiller voksne mennesker fra barn. Du kan fortsette å leve som et barn og håpe på at livet alltid skal forbli lett, men da blir du sittende fast i en barneaktig verden, jobbende på andre menneskers mål fremfor dine egne, ventende på at muligheter skal komme til deg fremfor å skape dine egne.

Når du virkelig elsker å utføre hardt arbeid, vil du flyte gjennom alle hindringer som bølger gjennom skjær. Men hvordan kommer man seg egentlig til dette stadiet? Hva kan få deg til å omfavne hardt arbeid som om det skulle vært en lekker babe? Svaret er livsformålet ditt.

Hvis du har funnet ut hva ditt livsformål er, vil hardt arbeid kreves for at du skal komme deg dit. Dette er hva som tar deg forbi det lille barnet som tror at hardt arbeid er noe å flykte fra. Barnet blir erstattet med en velutviklet voksen, som tar ansvaret for å få jobben gjort, vel vitende om at uten hardt arbeid, vil det aldri skje.

Vet du ikke hva ditt livsformål er, betyr du enda ingenting i de velutviklede voksnes verden. Sannsynligvis vet du dette innerst inne. Du vet at det kreves hardt arbeid hvis du vil gjøre en forskjell her i verden.

Livsformålet ditt er «hvorfor». Hardt arbeid er «hvordan».

Lag et livsformål til deg selv, og lev etter det hver dag. Finn ut hvorfor. Hvorfor er du her? Hvorfor betyr livet ditt noe?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 29. mai 2008 klokken 16:02 i kategoriene: Bevissthet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

29.05.08

God artikkel nok en gang Sindre. Synes glabladet blir mer og mer lesverdig, faktisk.

Selv er jeg enig i det du sier. Jeg har nylig begynt å skrive spillanmeldelser for et av norges største spillnettsteder. Hardt arbeid, men jeg får drive med to ting jeg liker veldig godt, altså spilling og skriving.

Da virker ikke arbeidet hardt heller.

2. Sindre
29.05.08

Det er hyggelig å høre, Peter. Gratulerer med ny jobb!

3. Magnus
29.05.08

Mye fornuft i det du skriver Sindre! Vi har kanskje tradisjonelt en litt negativ holdning til ordet; «arbeid». Arbeider man med noe man er interessert i, blir det i grunn som en lek. Arbeid er på mange måter lek for voksne; det gjelder bare å finne det rette å leke med. Synes selv at livet ville vært tragisk dersom jeg ikke kunne få jobbe med alt som interesserer meg. Mine hobbyer betrakter jeg som lærerike og utviklende – man kan til og med tjene penger på dem – og jeg tenker ikke på at det er «slitsomt» eller «arbeid».
Gratulerer med flott artikkel.

4. Erik
29.05.08

Var det ikke Aristoteles som sa at en vis mann vil aldri kunne være lykkelig uten å få brukt sitt intellekt. På lik linje som en idrettsutøver som aldri får delta. :) For meg er dette du presanterer her veldig viktig. Det jeg studerer til daglig kan virke veldig kjedelig, men ettersom det er den veien jeg må gå for å kunne jobbe med noe som virkelig betyr noe, så motiverer det og gir meg følelsen av at jeg er en viktig del av samfunnet. Og her på NTNU, lar de oss heller ikke glemme det så lett. Det er ofte vi er på bedriftspresantasjoner med bedrifter som vil lokke til seg siv.ing.spirene. Det som mye går igjen når bedriftene skal skryte av seg selv, er for det første det at bedriften er god på å gi tilbakemelding og ser hva du jobber med, og hvor viktig dette er for den enkelte arbeider. For det andre er at du får utfordrende arbeidsoppgaver med en gang, gjerne langt over kompetansen du innehar, slik at du aldri kan stoppe å utvikle deg selv og strekke seg selv etter nye høyder.

Tenkte plutselig at du kanskje kunne skrive litt om å dyrke sitt eget ego, Sindre. Kan bli en interresant artikkel. Kan nevne litt om hvorfor ting som trening, fine klær, status, venner, kjæreste, osv. er viktig for selvfølelsen. En god selvfølelse er iallefall like viktig som å tenke positivt fremover, og er ofte linket. Eneste jeg fant om trening her, var bloggen om hvordan kutte ut Colaen. ^^

5. Erik
29.05.08

Beklager, glemte å nevne den viktigste måten å dyrke egoet på, hjelpe andre. ^

6. Lars
30.05.08

Bra innlegg Sindre. :-)
Erik: hvis du vil ha inspirasjon til å pleie egoet bør du lese noe, hva som helst, av Ayn Rand. Best kjent for Atlas Shrugged, men denne kan være litt lang, så jeg anbefaler The Fountainhead… Meget godt skrevet om hvorfor det er uegoistisk og bra å tenke på seg selv/egoistisk…Faktisk veldig beskrivende om alle de sisste innleggene dine Sindre.
Bok som er verd å få med seg for alle glabladlesere..

[...] Hvorvidt blogging kan være en stabil forretningsmodell kommer an på flere faktorer. Sannsynligvis vil det kreve langt mer hardt arbeid enn mange nybegynnere tror. Men selv de beste begynte en gang fra scratch. Med fokus, selvdisiplin og pågangsmot kommer man langt. Og husk; så lenge du elsker det du gjør vil du også lære deg å elske hardt arbeid. [...]

[...] Det finnes en balanse mellom effektivitet og latskap. Jeg ser ikke på det jeg gjør som “hardt arbeid“, men belønner ofte meg selv etter en lang bloggeøkt likevel. [...]

[...] Å lykkes i business er ikke en plutselig begivenhet, men en gradvis prosess. Les enhver bok av en suksessfull entreprenør, og dette bør skinne gjennom. Det tar ikke «et par timer/uker», men flere måneder og år, med hardt arbeid, fordi det var vanskelig. Innse at hvis det er «for vanskelig», er det faktisk BRA! Hvis du ser etter en enkel, «quick fix»-løsning, er du antageligvis best egnet til å ha en vanlig jobb. [...]

[...] Det finnes ingen erstatning for hardt arbeid og repeterende hjernetrim for å komme noen vei i livet. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere