Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan kan jeg være så positiv hele tiden?

Skrevet av Sindre | 05. mai, 2008

Noen tror at jeg har vært spesielt heldig i livet, siden jeg har så positive holdninger som jeg har. Noen tror at mine positive innfallsvinkler på alvorlige nyheter skyldes en eller annen form for en skummel, sektaktig måte å oppfatte virkeligheten på, religiøs hjernevasking eller bare komplett dumskap. På min side, derimot, stopper jeg aldri å la meg fascinere over hvor utrolig raske folk er til å konkludere, når de i realiteten ikke har noe annet utgangspunkt enn artikkelen de har foran seg.

Jeg har aldri vært religiøs. Ateist eller agnostiker er vel en mer passende beskrivelse. Jeg tror ikke på Gud, men er åpen for det meste. Jeg identifiserer meg ikke med noen form for trossystem. Jeg har alltid vært en ekstrem realist, og tenkt at alt som skjer er tilfeldig. Men i det siste har jeg begynt å skjønne at våre egne tanker skaper den virkeligheten vi opplever. Dette er slett ikke så mirakuløst som det kan høres ut. Det er ganske enkelt sunn fornuft. Hvis du f.eks. oppfører deg på en dominerende og arrogant måte, sannsynligvis uten å være klar over det selv, vil du tiltrekke deg mer «crap», som du forventer. Du vil stadig havne i konfrontasjoner og kommer dårlig overens med mange.

Er du derimot en tvers gjennom snill og omtenksom person, vil du se at folk oppfører seg vennlig mot deg. Ting kommer lettere til deg fordi du ikke er storforlangen. Du ser ikke på livet som en stor utfordring, i motsetning til den skeptiske og arrogante. Man tiltrekker seg altså en virkelighet basert på hvem man er. Hvis du ikke er fornøyd med den virkeligheten du opplever i dag, kan et lite skifte i tankene dine være nok til å forandre alt. Legg bak deg alle tanker om negative ting du har opplevd til nå, og se fremover, aldri bakover. Det som før har føltes som «tiltak» eller «umulig», vil finne en måte å manifestere seg på, hvis du virkelig ønsker det!

Selvsagt vil det forekomme innslag av folk som ikke liker deg selv om du er verdens hyggeligste, eller folk som kommer godt overens med deg, selv om du vanligvis havner i konflikter, men i det store og det hele finnes det altså grunnleggende regler i universet, som sier at «du blir hva du tenker».

Min positive holdning

Men likevel, hvordan kan jeg være så  #%@* positiv hele tiden? Har jeg aldri opplevd motgang i livet? Går ting alltid min vei? Tja. Uten at jeg kommer til å gå i detalj akkurat nå, kan jeg jo si at jeg til stadighet har følt det som om jeg var fanget i en konstant sirkel av uflaks. Jeg har ikke hatt det lettere enn andre. Jeg vil si jeg har levd et under gjennomsnittet godt liv i forhold til de rundt meg. Jeg har alltid følt meg litt utenfor. Men for en god stund siden begynte jeg å tenke helt annerledes. Jeg forstår f.eks. at jeg selv var skyld i alt jeg opplevde, fordi jeg var som jeg var. Det høres kanskje litt brutalt ut, kanskje nærmest litt patetisk enkelt. Men sånn er faktisk virkeligheten. Synd at jeg ikke skjønte dette mye tidligere, men samtidig føler jeg meg heldig som vet dette i en alder av bare 23. Jeg har over halvparten av livet igjen, og herfra kan og vil det bare gå oppover. Mange finner ikke ut om Law of Attraction før de er mye eldre enn meg.

Glabladet er min måte å bidra til verden på. Ved at folk leser på Glabladet, kan det for noen være inngangsbilletten til å komme seg ut av det livet de ikke er fornøyd med, og tørre å trosse Janteloven, tørre å følge drømmene sine, tørre å leve et liv som er dem verdig. Jeg har skrevet flere artikler som omhandler det å starte for seg selv, og kommer til å fortsette med dette. Innse at noe sånt som å starte for seg selv ikke kommer til å bli vanskeligere enn du gjør det til!

Selv om jeg karakteriserte livet mitt som «under gjennomsnittet godt i forhold til de rundt meg», har jeg alltid innsett hvor heldig jeg er som bor i Norge, og aldri tatt de små tingene for gitt. Jeg har rett og slett vært delt på midten, og tenkt at jeg kunne oppleve like mye negativt som positivt, og dermed tiltrukket meg akkurat det. En brennende interesse for musikk har hjulpet til med å holde motet oppe i tunge stunder. Jeg har lært meg dyden av å være tålmodig. Det er kanskje nettopp derfor jeg tør å hoppe ut i et prosjekt som Glabladet, som overhodet ikke lover noen umiddelbar avkastning. Det er kanskje derfor jeg tør å «risikere» en stabil inntekt ved å ikke ha en vanlig jobb. Det er nok ikke bare derfor, men det hjelper.

Ser du hvordan tidligere negative erfaringer faktisk kan virke til din store fordel, når alt ligger til rette for det? I stedet for å klage over det du har opplevd, begynn å snu om på tingene. Mest sannsynlig har dette gjort deg sterkere på visse områder, noe som kanskje kan komme godt med i en eventuell business?

Min positive vinkling av nyheter

Måten media skriver om nyheter på er svært ofte negativt vinklet, og man sitter som leser/seer/lytter og føler at verden er et skrekkelig sted hvor mange galninger løper løpsk og begår grufulle handlinger. Ja, selvsagt skjer det sånt, men det skjer også utrolig mye, ja, faktisk mye MER positivt i verden. Grunnen til at dette ikke kommer i nyhetene er at det ikke appellerer til folks frykt, og dermed ville aviser og nyhetsformidlere gått konkurs hvis de skulle fulgt min prosedyre. Dessuten – fryktbaserte nyheter er faktisk det folk flest vil ha! Det betyr ikke nødvendigvis at de godter seg over at det skjer fryktelige ting, men de krever å få dekket «det som skjer», og «det som skjer», som er «verdt å skrive om», er som oftest negativt ladede nyheter. Det er ikke helt media sin feil at nyhetene er som de er, det er faktisk oss. På denne måten har vi selv laget vår egen kontinuerlige påminnelse om hvilke fryktelige ting som har skjedd i verden siden sist, og vi får dosen vår hver dag.

Hvis man derimot skal lykkes her i livet – og først vil jeg presisere at «lykke» er et individuelt begrep som forskjellige folk tolker på forskjellige måter – men, hvis man er på et stadie i livet hvor man føler at ting kunne vært bedre, har jeg forstått såpass at det vil hjelpe å slutte å fokusere på negative ting. Frykt avler frykt, på samme måte som fred avler fred. Det vi tenker, observerer og bruker energi på hver dag, vil vi se mer av i våre liv. Det er derfor Glabladet fremstår på den måten det gjør; tilsynelatende naiv for enkelte, «det blir jo for dumt å tolke alle nyheter positivt og late som at negative ting aldri skjer». Jeg skjønner tankegangen, og jeg hadde denne diskusjonen med meg selv flere ganger før jeg startet Glabladet. Hvordan vi tolker ting er og blir opp til hver enkelt. Noen vil derfor se rødt når de ser at jeg skriver om en tragisk sak på en positiv måte. Men jeg gjør dette altså som et ledd i en omfattende plan jeg har for at hele Glabladet skal fremstå som en kilde til positivitet, inspirasjon og selvutvikling, for å kunne bidra så godt jeg kan til mine lesere med å få dem til å leve et bedre liv.

Så i stedet for å gjøre motstand når jeg gjør noe så avskyelig og flåsete som å se det positive i selv de mørkeste sakene, håper jeg du kan forstå at jeg egentlig bare utfordrer deg til å tenke annerledes. Jeg er ikke noe annerledes enn deg bare fordi jeg tenker positivt om en sak du bare ser det negative i. Jeg er ikke engang et medlem av noen religion eller skummel sekt som skal prøve å hjernevaske deg til å tro på mirakler. Jeg sier simpelthen, med artiklene på Glabladet, at: Du skaper din egen virkelighet basert på hva du tenker og føler. Vil du komme deg ut av din nåværende situasjon, forteller jeg deg at du kan klare det. Men det kan muligens kreve et massivt skifte i din tankegang.

Så for all del: Erkjenn det negative og tragiske i enhver sak. Men dvel ikke for mye ved det. Når du begynner å se de positive sidene, vil du etterhvert begynne å se mer positive resultater i ditt eget liv, fordi du har gjort et skifte i din tankegang til å tenke mer positivt. Og likt tiltrekker seg likt.

Derfor.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 05. mai 2008 klokken 13:15 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Law of Attraction, Selvutvikling, Teknologi,

LESERNE MENER:
15 kommentarer så langt

1. Drea
05.05.08

Om du er åpen for det meste er du vel kanskje mer agnostiker enn ateist. Jeg er ateist. Jeg så godt som vet at det ikke finnes noen høyere makt.

Er forresten enig med deg i mye her. Jeg har vel også en positiv holdning – til det meste. Heldigvis.

2. Sindre
05.05.08

Ateist eller agnostiker er ikke så nøye for min del. Som jeg sa, så kan jeg ikke identifisere meg med noen spesiell trosretning, heller ikke de som kaller seg agnostikere eller ateister. Jeg er ikke spesielt tilhenger av merkelapp-mentaliteten i seg selv… :P Akkurat nå er jeg en blanding av det Wikipedia kaller «svak» ateist og agnostiker, hvis man absolutt skal prøve å finne en merkelapp til meg. Men dette kan alltids forandre seg… ;)

«Svak» eller implisitt ateisme innebærer enten et absolutt fravær av tro på guddommelig(e) vesen(er) eller tar ikke stilling til om det finnes en gud eller flere, dvs. agnostisisme. Man vil likevel leve som om det ikke fantes noen gud, og er dermed en praktisk ateist.

3. floisbonn
05.05.08

Denne artikkelen gjorde noe med meg, jeg kjenner meg så igjen i «dit tidligere syn på livet» og kan virkelig se meg selv i det. Aldri hatt noen trosretning å gå etter. Alltid slitt med å finne rette venner og være meg selv. Uansett hvor mye jeg prøver greier jeg aldri være meg selv helt ut, og dette merker jeg virkninger av daglig, noe som har preget oppveksten min til helt til nå, i en alder av 21. Har alltid vært litt for pessimistisk og oppgitt over mennesker rundt meg, noe som endelig begynner å gi slipp, men trenger en siste omveltning for å «slippe meg løs».

Ble utrolig fascinert av denne artikkelen og skulle gjerne diskutert dette til løvene blir røde igjen.
Full støtte fra denne karen og lykke til videre med en side jeg kommer til å nilese :)

4. Sindre
06.05.08

Dette var utrolig hyggelig feedback, floisbonn! Tror vi to har mye tilfelles! :)
Håper jeg «ser deg igjen» her på Glabladet. ;)

5. toth
07.05.08

bør man smile for at man er glad, eller er det lov å smile for å bli glad? =) De kan man faktisk gjøre.

personlig sett smiler jeg samme hva, og erfaringene jeg har fra noen av de verste opplevelsene i mitt liv ser jeg på som noen av de viktigste. tankene som blir gjort om hva som skjedde når drømmen ble knust hjelper meg nå med å oppnå andre drømmer.

Bokmerke lagt til. Titter innom senere =)

6. Sindre
07.05.08

Der har du skjønt et viktig poeng, toth! Mange som ikke skjønner at de faktisk kan velge sitt eget humør. Og flott at du klarer å se at dine verste opplevelser også hadde en mening!

Takk for bokmerke!! :)

7. Haakon
07.05.08

hva i all verden er det her for no sosialistisk propaganda-gladlaks-svada?? som du sier så har du hatt et under gjennomsnittet godt liv..og du er likevel fornøyd? Du er glad bare du slipper å legge deg sulten? Og selvpåstått ekstremt realist? Du lever jo tydligvis ikke i virkeligheten da..virker er som du lever i din egen fantasiverden uten at du veit det selv..men uvitenhet er lykke..det har jeg også funnet ut av..smilte jeg også før jeg fant ut at livet er dritt..jeg er en av de som ligger og smiler hver kveld fordi jeg er en dag nærmere døden..men vil gjerne abonere på Glabladet om det er mulig..selv om jeg egentlig ikke har råd til det..
Mvh Haakon

8. Imponert
07.05.08

Oi wow! Jeg må si at jeg synes denne artikkelen er utrolig interessant! Det er så utrolig mye jeg kan relatere til. Også jeg føler ofte at jeg er fanget i en «konstant sirkel av uflaks», men det gjør kanskje alle av og til? Jeg tror forresten at jeg virkelig har hatt mer uflaks enn en del andre, men det er greit, jeg kan takle det. Det trenger vel uansett ikke å bety at livet mitt er noe vanskeligere fordet? Hvor lykkelig man er kommer vel helt an på hvor godt man takler problemene sine, ikke hvor mange problemer man faktisk har? Jeg tror du har rett når du skriver at det som er viktig er hvordan man møter de vanskelige situasjonene, at man er optimistisk. Nå tror jeg på mange forskjellige ting, jeg er absolutt IKKE ateist, men troen min er bare hva som fungerer for meg. Jeg tror ikke det viktige er hvilken trosretning man har, men hvordan den hjelper deg i møte med livet ditt.

En del av det jeg tror på, er at alt skjer av en spesiell grunn. Hvis noe dårlig skjer prøver jeg derfor å tenke «jaha, og hva skal jeg lære av dette da?», «hvordan skal dette hjelpe til og utvikle meg?». Så tror jeg også på Gud og himmelen og alt det der, så det letter jo selvsagt en hel del problemer i forbindelse til døden. Jeg tenker også at selv om jeg har tatt feil hele tiden og Gud ikke finnes, så vil det allikevel ha vært verdt det å tro på ham. Jeg tror man tjener på å tro i det hele tatt, om det er en tro på Gud, på mennesker, seg selv, kjærlighet, vennene sine, verden, på livet. For selv om man kanskje ender opp med å ta feil, så har man jo faktisk vært lykkelig i mellomtiden.

9. Andrea
07.05.08

Hei:) Takk for fint innlegg. Jeg leser aldri innlegg, men denne fanget faktisk oppmerksomheten min!

Kjente meg veldig godt igjen!! Om ikke alle bare hadde vært litt mere positive til ting. Jeg blir kjempeglad over slike småting som; årets første humle, en frisk bris, det grønne gresset, snølandskap etc. :)
Ikke så mange som tenker over slike småting som omgir en hver dag. Må ikke bare klage over «uff.. så varmt det er på sommern» og «uff så kaldt det er på vinteren!». Sommern er sommern, og vintern er vintern. Den kommer hvert år enten en vil eller ikke!

Ekke så flink til å formulere meg skriftlig så skakke prøve å skrive noe smart her egentlig. Er en grunn til at jeg ikke har min egen blogg for å si det sånn!! Hehe;) Takk hvertfall!!

Hilsen Andrea

10. Sindre
08.05.08

@ Haakon: Du kan bli RSS-abonnent her! Helt gratis! :)

Seriøst, though.. Jeg har beina godt plantet på jorden. Det tror jeg hvem som helst kan bekrefte. Jeg har bare en positiv innstilling. Du burde prøve å se lysere på ting du og. Hvis du har hatt et «drittliv», som det høres ut som du sier, så betyr ikke det at resten av livet trenger å bli like kjipt…

@ Imponert: Vi har mye tilfelles. Dette med uflaks er nesten morsomt å tenke på nå. Jeg «savner» nesten den tiden jeg hadde så mye uflaks. Jeg skrev hysteriske innlegg om det og la de ut på internett etterpå. Jeg var overbevist om at uflaksen forfulgte meg. Men etter å ha funnet drømmejenten og flyttet fra Bergen til Drammen for å bo med henne, har livet vært mye bedre. Jeg har sluttet å legge merke til uflaks, og dermed forsvant den helt. De gangene det skjer uheldige ting (for jeg lever ikke et drømmeliv, selv om noen muligens tolker det dithen) så tenker jeg som deg: At «alt skjer vel for en grunn». Jeg tar meg ikke «nær» av det og klager over uflaks på samme måte som før.

@ Andrea: Hehe, det er flott at det er flere av oss som vet å verdsette de små tingene. Sånt har alltid gjort meg glad, uansett hvilket stadie jeg var på i livet. Verden er et fantastisk sted. Det gjelder å gjøre det beste ut av den lille tiden vi har her. Syns forøvrig du formulerte deg bra, og jeg hadde helt sikkert lest på bloggen din, om du hadde en! ;)

Ha en flott dag, alle 3. Du også, Haakon! ;)

11. Mats
08.05.08

Haakon? Hva slags emosnakk er det der for noe?:s
«livet er dritt» det stemmer jo ikke, selv personen som har skrevet det sier den har det bra, selvom den kanskje ikke har det best men så lenge man er fornøyd så er det alt som har noe og si..personlig så har jg hatt masse tull som har skjedd med familie og annet opp gjennom årene og jeg har lagt alt sammen bak meg og ser mere på det posetive som f.eks være med kjæresten eller trene som jeg liker godt, gjøre de tingene jeg liker, jeg trives i jobb og har alt egentlig bra så det gjelder bare og se på det posetive så hjelper det mye mere istede for og legge vekt på alt det negative mener nå jeg:)
Ha en fin dag alle sammen og kos dere:)

12. LinnRe
14.05.08

«Det finnes desverre også eksempler på det motsatte – Nemlig at pasienter av (psykiatrisk) helsepersonell faktisk har blitt rådet til å «glemme» gamle hendelser eller vonde minner. Antakeligvis da for å motvirke at deres psykiske rekreasjon skulle bremses av negative tankemønstre. Se fremover – Tenk positivt – Var den sikkert velmenende tanken bak et slikt råd, som formodentlig skulle hjelpe pasienten til et bedre og lykkeligere liv!

Forhåpentligvis skjer ikke dette ofte. For ingenting er vel viktigere for mennesker med ulike former for angst enn å bearbeide sine traumer, og å prøve å forstå både årsakene til de hendelser som ligger bak – Og sine egne følelsesmessige reaksjoner på dem… »

Det hjelper faktisk ikke å fortrenge alt.

13. Lars
16.05.08

Hei Sindre…
Må bare berømme deg for bra innlegg, har nesten aldri giddet å lese blogger for det er ofte mye svada. Men du hadde virkelig noe bra å si. Kjenner meg veldig igjen i tankegangen din. Har ikke hatt den «uflaks-mentaliteten» så mye, selv om jeg nok har opplevd mer motgang enn det folk kan godta.
Jeg leste en gang i ett Donald blad; «det som skjer, det skjer», har funnet det igjen i mange sangtekster og på mange språk. Synes det er en fin tankegang. Man skal ikke dvele ved det vonde, verken hos seg selv eller andre..
Keep smiling
Gleder meg til å lese flere av dine innlegg…

14. Sindre
16.05.08

@ Lars: Takk for det! Ja, det Donald-sitatet er slett ikke dumt. Ofte er det rett og slett ingen bedre forklaring på ting. Man må bare innfinne seg med at det som skjer, det skjer. Det er også viktig å huske at når man er utrolig langt nede, kan det bare gå oppover. Tenk fremover, tenk deg drømmesituasjonen du kunne ønske å heller ha vært i, og du vil kunne oppnå dette, etterhvert! :) Jevnlig visualisering er en kraftfull prosess som virker!

15. Marius
01.08.08

Du har mer en bare halve livet foran deg!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere