Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan oppnå større og større suksess

Skrevet av Sindre | 21. mai, 2008

De som har fulgt med på bloggen min en stund kjenner min historie om hvordan jeg valgte å slutte i jobben for å satse på blogging. Utfordringen var å finne en måte å tjene en stabil, og stadig voksende inntekt. Målet var at inntekten alltid skulle være større enn måneden før. Hittil har jeg både funnet gode muligheter til å tjene penger på blogging, samt oppnådd mitt mål om en stadig større inntekt hver måned.

Men hva skjer når inntekten plutselig en måned skyter i taket? Når jeg allerede i begynnelsen av måneden har klart å overgå hele forrige måned på alle punkter? Hva ville du gjort? Du hadde definitivt ikke regnet med det. Hvilken tanker hadde du gjort deg for neste måned? Ville det vært umulig å toppe dette, eller ville du ha gjort alt du kunne for å overgå deg selv nok en gang?

Vel, her ligger et lite dilemma for noen. La meg ta meg selv som eksempel nok en gang. Og la meg ta utgangspunkt i en av de viktigste inntektskildene på bloggen min akkurat nå, som er Adsense. Jeg begynte bloggen min 1. februar og tjente litt over USD 23 den måneden. I mars tjente jeg USD 50, og i april tjente jeg USD 112. Dette vitner om en jevn og fin økning i min Adsense-inntekt.

Men så kom mai, og jeg klarte plutselig å tjene USD 200 før halve måneden var gått. Dersom den resterende halve måneden blir like bra, kan jeg vente meg USD 400 i mai. Det har hittil ikke vært noe problem å oppnå de resultatene jeg har oppnådd. Men betyr dette at jeg nå må jobbe enda hardere i juni, for å danke ut mai?

Hmmm. Det høres jo ut som juni i så fall kommer til å bli en slitsom måned. Hva hvis jeg vil fortsette å flyte på slapphetsbølgen som bare sørger for en «såvidt» liten økning i forhold til forrige måned?

Hva da? Da ville jeg sagt at du er i feil bransje.

Nøkkelen til suksess

Jeg har vært utrolig heldig denne måneden, og opplevd en inntekt som selvsagt er relativt lav for de fleste, men likevel høy i forhold til de foregående månedene mine. En liten eksplosjon, altså. Denne eksplosjonen venter mange på i flere måneder, og ofte år. Det er derfor altfor mange gir seg før de innser det sanne potensialet i det de driver med. De venter og venter, og ser ingen tegn på en «eksplosjon» i inntekten sin. De tenker at de må jo tjene til livets opphold, og slutter dermed før deres egen lille suksess rakk å slå til.

Suksessen i mai betyr kanskje at jeg må jobbe hardere i juni. Jeg kan ikke tillate meg selv å falle for kort for mitt mål, bare fordi mai var så bra. Ovenfor snakket jeg om Adsense-inntekten, men det som virkelig teller, er inntekten bloggen har, sett i sin helhet. Da Adsense er avhengig av klikk fra besøkende, er Adsense alltid en litt usikker inntektskilde (selv om den som oftest viser seg å være ganske sikker likevel.)

Derfor satser jeg stort på det å selge annonser på Glabladet (sjekk ut mai-tilbudet.) Jeg tilbyr alle potensielle annonsører å reklamere for produktene/nettsidene/tjenestene sine på Glabladet, for en langt rimeligere penge enn man må ut med hos de store aktørene, som VG, Dagbladet, Startsiden.no, etc. Faktisk tar jeg meg langt mindre betalt enn aktører som har betydelig mindre trafikk enn meg selv også. Skal ikke nevne navn, men jeg vet om flere.

Jeg tilbyr Glabladet som annonseplass for de som ser potensialet og nødvendigheten av det å ha en «gladnyhetsplass», med et stadig økende antall personlig utviklings-bevisste lesere. Og jo nærmere annonsørens produkt er det Glabladet skriver om, jo mer aktuelt vil det være for denne aktøren å velge nettopp Glabladet som annonseplass. Produktet i seg selv trenger ikke å ha noe direkte med det Glabladet skriver om å gjøre, så lenge det skinner gjennom at annonsøren tilbyr noe av verdi, og er fundamentalt opptatt av at brukeren virkelig får noe verdifullt ut av dette produktet.

Og i den store sammenhengen er dette en vinn-vinn-vinn-situasjon:

  • For deg, leseren, som blir presentert for et produkt som kanskje er i din interesse,
  • for meg, eieren av nettstedet, som tjener penger for å drive siden videre,
  • for annonsøren, som potensielt får mange flere kunder de ellers ikke ville fått.

Det er hyggelig om Adsense-inntekten i juni overgår den i mai. Men det er inntekten bloggen har i sin helhet som virkelig teller. Denne skal jeg fortsette å overgå i juni, og deretter juli, osv. Hvorfor? Fordi dette rett og slett er måten ting baller på seg. Hvis jeg ikke oppnår disse målene, har jeg ikke gjort jobben min. Gir man seg for lett, kommer man rett og slett aldri noen vei. Det gjelder å stå på, være litt tøff i kantene, og ikke alltid ta et nei for et nei. Et definitivt nei fra en part, motiverer meg bare til å jobbe hardere med neste part. Stadig vil jeg plukke opp ledetråder og lære hvorden jeg best mulig skal fremtre.

Kvalitet vs. kvantitet

Jeg gleder meg til juni. Jeg gleder meg til å skrive haugevis med flere artikler som er ment til å inspirere og hjelpe den som leser, og å stadig utvide kvaliteten på siden. Og det jeg er inne på her er det aller viktigste: Kvalitet. Jeg fokuserer bevisst på kvalitet fremfor kvantitet når jeg skriver artikler. Da jeg selvsagt er klar over at mye av det jeg har skrevet kunne ha vært enda bedre, prøver jeg likevel å sette meg inn i leserens situasjon når han leser en artikkel her på Glabladet. Jeg prøver derfra å levere så godt jeg kan. Jeg lykkes ikke alltid, men jeg lærer heldigvis stadig noe nytt. Jeg tar til meg det jeg får av kritikk, og føler selv at jeg forbedrer meg sakte men sikkert. Heldigvis er størsteparten av tilbakemeldingene mine gode, ellers hadde jeg selv måttet innse at jeg nok var i feil bransje. Men noen av de som er mer kritiske har ofte gode poenger, som definitivt er verdt å få med seg. Det dummeste du kan gjøre er å bare kjøre på uten å ta hensyn til det brukerne sier om deg. Ikke tro du gjør alt rett. Det er forskjell på å vite at du har levert så godt du kan i enhver tid, og å utelukke all negativ kritikk og tro at du er en slags Gud innenfor ditt felt. Ta deg ikke nær av kritikk, men bli en mester på å skille ut den kritikken du kan ha godt av å høre på, fra den kritikken du får fra dine åpenbare «fiender» som kun er ute etter å ta deg ved første anledning.

Jeg skriver stort sett tidløse artikler. Denne artikkelen blir et lite unntak siden jeg skriver om de månedene som gjelder akkurat nå. Men likevel kan det jeg skriver om her, brukes uansett når du måtte lese det. Du kan tenke deg at det gjelder en mai og juni i det året du er i akkurat nå. Eller at mai og juni simpelthen byttes ut med de månedene som er riktig for deg akkurat nå. Inntektsdetaljene blir verre å se bort fra, da de kun gjelder for meg akkurat nå. Ta derfor inntektsdetaljene med en viss klype salt dersom du leser dette på et hvilket som helst annet tidspunkt enn mai 2008.

Poenget er at selv om jeg skriver om noe som åpenbart gjelder kun «her og nå», skal det ikke være så vanskelig å ta ut hovedprinsippene i en sånn artikkel, og putte det inn der du er når du enn leser dette. Dermed blir hovedfølelsen man sitter igjen med etter å ha lest min blogg at dette er «tidløst».

Jeg har hørt andre skrike ut at de skal tjene store penger i måneden på bloggen sin, for deretter å gå i en typisk tabbe for folk uten målsettinger: Skrive haugevis med uinteressante artikler hver dag, og deretter reklamere for de på sider som potensielt kan gi mange besøkende der og da. Dette er en oppskrift på utbrenthet. Lesere vil gå lei, og sannsynligvis miste respekt for deg fortere enn du aner. Min erfaring er at lesere foretrekker en side som leverer godt kvalitetsstoff, hvor man vet hva man kan forvente.

Hold deg fokusert

Så for å oppnå større og større suksess er det først og fremst viktig å holde seg fokusert og alltid huske hva som var hovedtanken bak idéen før du startet den. Dersom du noen ganger går litt utenfor det som var planen er det selvsagt greit, men vær rask med å komme deg på rett spor igjen. La ikke avvik forekomme så altfor ofte.

Jo flinkere man er til å holde seg fokusert, jo fortere vil man få trofaste lesere. Selv om jeg nå tar utgangspunkt i bloggere og blogging, gjelder dette uansett hvilken forretning man driver. Det kan være greit for en klesbutikk å ta inn smykker i tillegg, men dersom dette aldri var hovedmålet, og smykker ikke viser seg å være det kunder forventer å finne i en klesbutikk, bør du raskest mulig kvitte deg med smykkene igjen. Hold deg fokusert.

Når lesere eller kunder eller samarbeidspartnere vet hva de kan forvente av deg, vil du begynne å bygge opp tillit. Og når du plutselig oppnår uventet gode resultater, bør du aldri ligge på latsiden og narre deg til å tro at du ikke kan overgå deg selv neste gang. Det er nå du skal skille deg ut som en vinner i forhold til taperne! Vis hva du er god for, og fortsett den positive utviklingen til du er på minst et nivå du kan leve med.

Etter en viss tid (noen ganger måneder, andre ganger flere år), uansett hvilken bransje man driver i, kan man vente seg en utjevning i resultatene. Ikke altid vil du kunne se voksende resultater måned etter måned. Men, så lenge du er på et nivå du selv kan leve med, så lenge du føler at dette virkelig går bra, kan du faktisk endelig innse at du har gjort noe stort ut av det lille du startet med, og tillate deg selv å slappe litt mer av. Det du måtte tjene ekstra en måned nå, vil være en hyggelig bonus. Men nå vil det jevnt over holde seg stabilt.

Men, er du virkelig en smart forretningsmann/kvinne, vil du selvsagt ikke ta til takke med dette heller. Når Glabladet når inntektsmålet mitt, kommer jeg til å få tid til å snuse på nye idéer igjen. Den store fordelen når man har fått til noe for første gang, er at du har et langt bedre utgangspunkt nå enn da du startet. Du har vist at du er i stand til å oppnå suksess, og du vil fremstå med større troverdighet og er bedre forberedt. Det er en grunn til at suksessfulle mennesker ofte blir mer suksessfulle. Det er ofte sånn at de rike faktisk blir rikere. Og den eneste grunnen til at dette ikke gjelder «hvem som helst» er begrensningstankene folk flest har om seg selv som sier at noe sånt aldri kunne ha skjedd dem, eller lignende.

Walt Disney sa: - Kan du drømme om det, kan du gjøre det.

Husk det!

Dette innlegget ble sponset av BrukBarBok.com.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 21. mai 2008 klokken 13:46 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

«
LESERNE MENER:
41 kommentarer så langt

1. Marte
21.05.08

Høres ut som en god ide, men klare å leve av 100$ pr mnd hadde nok jeg hatt problemer med

2. Sindre
21.05.08

Hei Marte!

Det er viktig å være forberedt på en overgansperiode når man tar en sånn beslutning. Man må være villig til å ofre litt potensiell arbeidsinntekt. Og det hjelper også å ha spart opp en del på forhånd.

$100 er faktisk relativt mye for en ny nettside. $200 er enda mer. Og dette er bare Adsense-inntekter. Man klarer seg ikke med bare Adsense. Og det er heller aldri lurt å legge alle eggene i én kurv. Derfor har jeg flere inntektskilder i bakhånd (på denne bloggen.) Nevnte litt av det i artikkelen. ;)

21.05.08

Jøss. Skrev akkurat noe i litt samme retning som deg. Altså noe om å holde fokus på det som gjør at du tjener penger – i ditt tilfelle hjelpe folk – og ikke ha fokus på inntjeningen alene.

To hoder tenker bedre enn ett, virker det som.

http://www.bloggdesigns.no/?p=43

4. Sindre
21.05.08

Hehe, vi burde slå oss sammen! ;) Jeg var akkurat inne hos deg og skrev en lignende kommentar på ditt innlegg!

«Jøss, jeg skrev akkurat et lignende innlegg bla bla»

Men faen! Jeg glemte å snike inn en link i kommentaren hos deg! :P

21.05.08

Du sier at du har sluttet i jobben sin, Sindre, og at du skal leve av bloggen din. Hvordan får du egentlig hjulene til å gå rundt?

6. Sindre
21.05.08

I tillegg til Adsense og salg av annonser, har jeg TD og affiliateprogrammer. Jeg har også øynene åpen for nye muligheter, og tester stadig nye metoder.

Det grunnleggende er, som Peter Andre også var inne på i sin artikkel, å bidra med noe av verdi, og å kunne hjelpe leseren med det man skriver. Dermed blir inntjening en hyggelig (og enkel) bieffekt.

7. Erik
21.05.08

Er ikke dollaren ganske lav nå? :P

Ikke for å være kvalm, men du er nødt til å tjene rundt.. et kjapt regnestykke senere..ca. 33 ganger mer enn 200$ i måneden for å nå opp til startlønnen til en mastergrad-ingenør (siv.ing.). Og det er bare startlønnen. For at du skal nå klare å bevise hva du er god for, er du minst nødt til å 33-doble inntektene dine på 5 år. Hvilket er like lang tid det tar å utdanne seg om man står på. Så hvis du på noen måte tenker at du kan gi deg, så tar du ganske grundig feil. Mener bare å motivere deg litt. Så derfor gir jeg deg et annet regnestykke.

Om du klarer å øke inntektene på siden din med 25% hver måned. Så er du der alerede om ca. 16 måneder :)

Gleder meg til å se innlegget du presenterer om 5 år :) Ikke at det er helt realistisk, men med stabil stigning på 25%, så har du en inntekt på 650 millioner i måneden etter den tid. :D Og når du her snakker om dobling av inntektene dine, så gidder jeg ikke skrive opp summen engang. Herlig med matte, hva?

8. Erik
21.05.08

Forresten, minst 5,8% øking av inntekt er det du trenger for å være der om 5 år.

Dette blir vanskeligere og vanskeligere, men jeg håper du kan satse på innhold istedenfor bare pr etterhvert. Skal nok drive litt reklame for deg, men jeg gidder ikke sende alle vennene mine hit, bare de som er litt interreserte fra før. Det du må satse på er faste besøkende.

En ide kan være å da danne et slags nettsamfunn. Det er det man til slutt drar inn penger på.

Du kan jo sjekke ut denne siden. Ikke bare for inspirasjonens skyld, det står jo dødsmye kult der. Du må minst lese «Open Letter To Kansas School Board» Og det gjelder alle sammen :)
http://www.venganza.org/
«Somewhere around 10k-40k visitors per day»

9. Sindre
21.05.08

Joda, Erik, matte er flott for de som er flink i det! ;) Aldri min sterkeste side (eller interesse) though. Jeg kan den matten jeg trenger for å klare meg, så det er fint! :)

Uansett, hva tjener egentlig en sivilingeniør nå til dags?

Som jeg en gang sa i artikkelen Formålet med Glabladet (les den du også, Lucas), så er jeg ikke bekymret for pengene. Jeg er sikker på at jeg skal klare å leve av denne bloggen etter en viss tid. Jeg har skrevet opp mine målsettinger for et helt år fremover, og klarer jeg det, ser det ganske lyst ut. Og nei, jeg har ingen urealistiske mål om å bli hypermillionær om et par måneder. ;)

Jeg er fornøyd så lenge jeg klarer meg!

10. lena
21.05.08

en suksesshistorie.. :P
kult å tjene penger på å blogge da.. :)

11. Eplebiten
21.05.08

Vel, jeg benytter selv en litt annen innfallsvinkel til inntekter enn hva du gjør. Jeg har heller utviklet nettsider som skal reklamere for nettbutikken min. En av de sidene som jeg for tiden legger mest tid i er en nyhetsside som er orientert rundt Apple, Mac og iPod. Selvfølgelig så benytter jeg meg av reklame, og også hos meg er Adsense den mest innbringende inntektskilden (utenom salget i butikken). Men jeg ønsker ikke å oversvømme nettsiden annonser fordi annonsene har en tendens til å fjerne fokuset fra det som er viktig. Nemlig innholdet.

Men jeg ønsker deg lykke til i jakten på inntektene, og håper at du vil oppleve en tilsvarende vekst som du har gjort hittil.

Mvh

Eplebiten

12. Sindre
21.05.08

Lena: Jeg syns det er ganske kjekt selv også, om jeg skal si det selv! :)

Eplebiten: Det er lov med andre innfallsvinkler! Til tider er jeg ikke selv noe begeistret for all reklamen på siden min. Jeg driver og tenker på hvordan jeg kan minske reklamen, uten å minske inntekten. Kanskje Glabladet etterhvert vil få et nytt design også, ikke godt å si!

Uansett, takk for lykkeønskningen, og samme til deg!

13. Erik
21.05.08

«Jeg er fornøyd så lenge jeg klarer meg!»

Spørs hva du mener med å klare deg. Klare deg selv, eller forsørge en hel familie i tillegg til å kunne dekke uforutsette ting? Ikke at jeg skal virke negativ eller tvile på deg. Bare husk at om ikke endene strekker til, så kanskje du må ut i en ekstrajobb i kiwi ;P hehe, kødder litt med deg ^^ Jeg leste formålet med glabladet for en stund siden, og som jeg sa, jeg liker det du driver med. Og vil at du skal fortsette med det, for det er ganske kult. Allikevel, så virker det bare som at all den optimismen kan virke lite gjennomtenkt til tider. Jeg mener ikke at du har satset feil, og du har masse tid til å finne andre stier om denne ikke fører i mål. Du er smart, du klarer deg.

Du satser, og det er bra. Eneste problemet jeg finner er at du går ut med oppfordringer til andre om å velge samme retning som deg, uten at du har erfaringen som gir deg grunnlag til om det du gjør faktisk vil gi deg lykke til slutt. Og de du oppfordrer har kanskje ikke samme forutsetninger til å klare dette. Du er smart, har stå på vilje, optimisme, psyke. Ikke alle har dette.

Selv er jeg ganske ung, enda tre år yngre enn deg. Når jeg deler filosofien min og meningene mine, gjør jeg alltid dette med en viss forsiktighet. Det er ikke sikkert jeg tilbyr andre et lykkelig liv om jeg røver dem for religion og livssyn. I tillegg er det ikke sikkert at det jeg sier er korrekt. Sannsynligvis vil jeg kanskje tro noe annet om et par år, selv om jeg tviler sterkt nå. Jeg vet jo ikke hva som er rett.

I dag fikk jeg faktisk kommentar fra en jente om at livssynet mitt virket helt hjelpesløst. Man sier ikke til en døende at Gud faktisk ikke finnes, du kommer til å råtne i jorda. Spora kanskje litt av :)

«Uansett, hva tjener egentlig en sivilingeniør nå til dags?»

I Tecnas (fagorganisasjon for teknologi osv) årsrapport viste statestikken for 07 at gjennomsnittelig startlønn for nyutdanna studenter innenfor teknologi var på 386 000. Dette er en økning på 26 000 fra i fjor. Og dette bare stiger. tør ikke uttale meg om hva den er om 4 år. (merk: ingen smiley)

97% var i jobb etter 5 måneder. Du må tåle litt matte da, ganske mye matte egentlig ^^ Er ferdig med mattefagene til neste år da.

Men nå skal jeg på flaska. Snakkes

14. Erik
21.05.08

I tillegg er startlønna så lav fordi jenter er så fruktbare i denne perioden at de har en tendens til å få barn med en gang de kommer i jobb. Derfor har bedriftene den ordningen at du får litt større lønn etterhvert, slik at det lønner seg for jentene å jobbe et par år før de går hardt til verks ;-)

15. Sindre
21.05.08

Wow, takk for lang kommentar. Det er alltid hyggelig/interessant å lese kommentarene dine, selv om du til og med snakker meg tvert imot. Men det er nettopp det jeg liker, folk som kan komme med intelligente motargumenter, fremfor folk som bare slenger ut ting fordi de ikke tåler at andre mener noe annet.

Så skal jeg svare deg på det du var mest kritisk til, nemlig at du mener jeg oppfordrer andre til å velge samme retning som meg, når jeg ikke selv har erfaring nok til å vite om det kan gå bra. Hvor har jeg egentlig gjort det, Erik?

Joda, jeg oppfordrer folk til å vurdere å begynne for seg selv, fremfor å være en slave i en jobb de ikke trives i. Men jeg har sagt flere ganger at blogging neppe er for alle. Jeg oppfordrer ingen til å slutte i jobben og begynne å blogge i stedet. Jeg anbefaler gjerne å begynne å blogge på siden, men fortsette å jobbe (minst deltid) inntil man ser at blogginntekten eventuelt kan overgå arbeidsinntekten. Uansett hva du gjør, så gjør det på eget ansvar! ;)

Jeg forteller ganske enkelt om mine resultater og erfaringer underveis. Andre velger selv om de vil lese, og deretter om de vil prøve på noe av det samme. Jeg tviler på at det finnes et eneste menneske i Norge som er like «crazy» som meg, som tør å slutte i jobben for å blogge. Jeg var i en veldig spesiell situasjon da alt dette skjedde, og dermed ble ting som de ble. Så jeg sier som jeg har sagt før: Don’t try this at home, kids! :cool:

Når det er sagt, så antar jeg at folk flest som leser denne bloggen har en såpass intelligens og selvinnsikt at de selv klarer å finne ut om det jeg driver med kunne ha passet for dem. Så selv om noen tolker det til at jeg oppfordrer folk til å gjøre som meg, vet jo forhåpentligvis folk selv hvor grensene deres går. Det jeg derimot klart og tydelig oppfordrer folk til, er å bli enda mer bevisst, og enda mer sikker på seg selv. Med en økt bevissthet som grunnlag, vil man selv kunne ta bedre karrierevalg i livet.

Det er utgangspunktet for denne bloggen; hjelpe andre mennesker med å øke bevisstheten, bli mer sikker på seg selv, innse at det «umulige» kan være mulig, og dermed kunne leve et bedre liv.

Uansett, kos deg med flaska, og så tenker jeg at jeg står over å svare på den siste kommentaren din… ;) Snakker vi egen erfaring eller? :P

16. Erik
22.05.08

Hehe. Du snakker sant. Jeg bare ber deg utvise forsiktighet, men du er visst allerede bevisst over dette :)

Dessuten finner man som oftest et mottargument i meg. Jeg trenger ikke være uenig engang, bare tester ut andres meninger eller får dem til å reflektere over deres egne tanker. ^^

Den siste kommentaren var egentlig bare for å si at lønna stiger, og hvorfor det er sånn. Synes det er litt sykt egentlig, men skjønner det jo. Ingen erfaring å presantere dette med desverre, bare hørt rykter av andre, er en grunn til at man kaller det startlønn ^^ Var også allerede på flaska da jeg skrev forrige innlegg :)

17. Magnus
22.05.08

Gratulerer! Husker godt første måneden jeg kom over 100 $. Det var ganske så OK å oppleve at arbeidet foran PC-en faktisk hadde verdi. For meg er Internett bare en interessant hobby der utgiftene blir dekket og man får litt ekstra å spe på økonomien med. Hvis man tar utgangspunkt i dagens lønnsnivå, er det mye som skal til for å kunne leve av annonseinntekter fra Internett.
Du lurer litt på om inntektene vil stige og stige. Av egen erfaring kan jeg meddele at mine annonseinntekter økte rakst og jevnt det første året/halvannet. Deretter ble økningen svakere. Selv kompenserte jeg dette delvis med å lage flere nettsider/blogger. Det er i «nedgangstider» jeg har jobbet mest med nettsidene, og fruktene av arbeidet får man gjerne lenge etter at jobben er gjort. Litt av utfordringen ligger i at du hele tiden får nye konkurrenter på nettet og at du kontinuerlig må stå på for å holde på lesere, rangere i søkemotorer, få nye lesere o.s.v. Jeg har ingen ambisjon om å leve av mine nettsider/blogger, men jeg synes jo det er beundringsverdig at noen få faktisk klarer det. Lykke til!

18. anders
23.05.08

jeg lurer også på det samme som en tidligere kommentar litt lenger opp…hvordan får du egentlig hjulene til å gå rundt? da mener jeg ikke bare her på siden, men i det virkelige liv. du har jo regninger og utgifter som alle andre?jeg har lest mange av dine tidligere artikkler og sett at du har svart at du har litt sparepenger og en samboer som jobber..du sier selv at du er langt fra en «normal» mndlønn, så det må jo bli litt trangt? jeg tror ikke samboeren min hadde funnet seg i at jeg ikke hadde en intektskilde!!! greit, jeg har sparepenger jeg også men de vil jo til slutt bli borte..hva sier henne til dette?

19. Erik
23.05.08

Du kan jo søke om blogglønn :)

http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=533214

20. Sindre
23.05.08

Blogglønn hadde vært noe! :) Men man må vel gjøre som meg; sørge for sin egen inntekt gjennom bloggingen! Tviler på gamle Norge skjønner helt hva «blogging» egentlig er for noe enda, eller hva noen av oss faktisk bidrar med av verdi..

Hun i artikkelen mente hun burde få lønn fordi hun hadde 150 lesere i uken. Hmm.. Lurer på hva de sier til over 5000 lesere i uken.. (i snitt, denne måneden..)

21. anders
23.05.08

igjen..ikke akkurat et svar;P

22. Sindre
23.05.08

Anders: Jeg svarte Lucas Locke på dette ovenfor. Jeg skriver om det i artikkelen og flere andre artikler/kommentarer. Du sier du har lest dette, men det virker absolutt ikke sånn. Jeg forbeholder meg retten til å la vær å svare om igjen og om igjen på de samme spørsmålene.

«Hvordan får jeg hjulene til å gå rundt»… Hva forventer man å få til svar på noe sånt? Jeg syns det er en dårlig formulering på et spørsmål, og da syns jeg må man være fornøyd med det svaret man får…

Men jeg kan jo gi et enkelt svar: Jeg får hjulene til å gå rundt ved å gi gass og aldri bremse opp! Hørtes kanskje ut som et latterlig svar, men det sier litt om hva som kreves. Man kan ikke ligge på latsiden. Man må jobbe hardt. Man må aldri gi seg, selv om man får «nei».

Uansett… Jeg gir utrolig mye av meg selv på denne bloggen. Jeg gir dere alle tenkelige private detaljer fra livet mitt. Jeg ser så og si ingen andre bloggere som er fullt så åpen og ærlig om ting som meg. Så ja, det frustrerer meg at dere spør om disse «hjulene». Svaret står veldig mange steder på denne bloggen. Og hvis man følger med videre på Glabladet så vil det komme enda flere svar etterhvert. Poenget mitt er at snart er det bare detaljerte kontoopplysninger om pinkoder dere ikke har…

Men ok, kan hende jeg misforstår spørsmålet. Skjønner bare ikke helt hva dere ønsker å vite.

Hvis det er noe spesielt dere vil vite, så vennligst spør litt mer nøyaktig. Så enkelt er det. Jeg svarer gjerne, så sant jeg har tid.

Håper bare ikke penger er alt som står i hodene på folk. Livet er langt mer enn som så. Jeg er faktisk en av de som verdsetter trivsel fremfor lønn.

Og la meg bare avslutte med å si sorry, Anders, hvis du følte deg støtt av mitt svar. Det er selvsagt ikke personlig. Men ber om forståelse for mitt synspunkt også. Er det noe dere lurer på generelt, spør rett ut. Jeg kommer ikke til å svare på flere «hjul»-spørsmål.

Edit 26.05: Men jeg holder på å skrive en artikkel nå som tar for seg dette spørsmålet. Stay tuned!

23.05.08

Litt krasst på en fredag kanskje?

24. Sindre
23.05.08

Lucas: Jeg har forståelse for at noen kanskje oppfattet den kommentaren litt krasst, men jeg syns likevel svaret mitt var på sin plass. Jeg hadde dårlig tid da jeg skrev den kommentaren, så fikk heller ikke noe tid til å «se over» og evt. rette opp i den «direkte» språkbruken min. Men når jeg leser den nå, ser jeg ikke noe galt i den. Jeg står for de meninger jeg ytrer der. Eneste er at Anders kanskje syns jeg var litt frekk. I så fall beklager jeg virkelig, for det var ikke personlig. Kanskje Anders bare var oppriktig nysgjerrig på hvordan jeg klarer meg, og ikke syntes jeg hadde svart så bra på det tidligere. Men samtidig aner jeg ikke hva dere vil vite når dere spør på en slik måte, så jeg ber derfor om et mer detaljert spørsmål. Sånn som jeg ser det har jeg svart ganske bra på det fra før. Spør meg gjerne på nytt, med en bedre formulering, og jeg skal svare.

25. snadrik
24.05.08

Folk er tydeligvis veldig nysgerrige vet du, Sindre! ;) Men som du sier, så har du svart på dette tidligere. Mer detaljert forklaring enn det er vel ikke nødvendig?

Nøkkelen er å komme opp med nye ideer for å få inn penger. Har selv flere prosjekter på gang som vil komme til å gi god profitt etter hvert, og det er bare helt herlig å se at ting virkelig funker! :)

26. picxx
24.05.08

«»Jeg tviler på at det finnes et eneste menneske i Norge som er like “crazy” som meg, som tør å slutte i jobben for å blogge.»"

Vel, ikke bare sluttet jeg å jobbe, hadde null kjennskap til noe som har med inntjening på nett å gjøre og lite med sparepenger, men jommen var jeg ikke idiot nok til å reise halve jorden rundt for å bosette meg også ;) (Noe som i praksis betyr at jeg har 20 X så billige normale utgifter som deg).

En bør også huske at på internett er det ikke slik at stigningen når det gjelder inntekt er javn over tid. Det værste er starten, men om men har skjønt at det er en jobb, og ikke sitter halve dagen å surfer forum, spiller online spill og leser aviser (som sikkert også mange gjør på jobb), men faktisk legger tid i det man holder på med kommer kurven til å stige raskt etter det første halve året, men å ha sparepenger å spe på med innen den tid er nok et must.

27. Sindre
24.05.08

Wow, picxx. Du er et sant idol (for meg).. ;) Det er alltid godt å vite at andre har klart det før. Men egentlig er det opp til hver enkelt hvorvidt man lykkes eller ikke. Man kan skylde på alt mulig annet så mye man vil, men som picxx sier – det gjelder å prioritere tiden sin riktig/bra. Mener man å ha gjort dette, men fortsatt ikke lyktes, betyr det bare at man må stå på litt til. De som gir seg kommer til å tape, enten det gjelder internett eller andre typer business.

28. Magnus
25.05.08

picxx er inne på kjernen i saken; det krever enormt med jobbing. Noen av dem som har lykkes har levd fra hånd til munn i flere år før de har opplevd en form for gjennombrudd. Selv beskriver de veien mot målet som knallhard jobbing – på ingen måte noen dans på roser når det gjelder inntekt, levestandard, eller fritid. Selv med en slik innsats lykkes ikke alle. Man skal være litt forsiktig med å friste noen til å tro at det er «enkelt» å brødfø seg av Internett – og langt vanskeligere dersom man har familie å forsørge.

29. Terje Pedersen
26.05.08

Du har visst noe å lære av de svenske tenåringsjentene som blogger ;) http://e24.no/medier-og-reklame/article2444878.ece Er visst oppe i summer som 50000,- i uka nå!

30. Erik
26.05.08

Bare gå gjennom en ganske vellykket og hemmeligholdt kjønnsoperasjon først, så skal nok pengene rulle. :9

31. Terje Pedersen
26.05.08

@Erik hehehe :) Synes jeg ser overskriftene allerede «Skiftet kjønn ble millionær på blogging» eller «Kjønnskifte i troen på å bli bloggmillionær førte til personlig konkurs, hadde fortsatt ikke peiling på mote. »

Har lurt litt på det om disse svenske tenåringsjentene bare har utseende med seg eller om det er mote som er stikkordet?

32. Sindre
26.05.08

Trives vel sånn egentlig godt med det kjønnet jeg har! :)

Hvis man ser litt lenger ut i utlandet enn Sverige, fins det bøttevis med suksessfulle bloggere som blogger om alt mulig rart, representert fra begge kjønn. ;)

33. Terje Pedersen
26.05.08

@Sindre Joda, men disse er vel i hovedsaklig engelskspråklige blogger som dermed har et større leserpotensiale.

34. Sindre
26.05.08

@ Terje: Joda, det er så absolutt riktig. Men det skal ikke så mange titalls unike lesere i måneden til for at potensielle annonsører kan være interessert i å punge ut for å annonsere på en nettside. Jeg har jo hittil i mai hatt over 11 000 unike brukere innom, noe som må sies å være bra for en snart 4-måneder gammel blogg.

35. snadrik
28.05.08

Over 11 000 unike lesere høres bra ut, det er noe å strekke seg mot for meg i alle fall ;) grattis, virker som det har gått drastisk oppover for hver måned nå, både med tanke på besøkende og inntekter! Måtte det bare fortsette;)

36. Sindre
28.05.08

Tusen takk for det, snadrik! Ja, det har gått helt fenomenalt oppover. Hvis dette fortsetter er jeg helt sikker på at det skal være mulig å leve av å blogge. Og da er mitt store mål oppnådd! :) Så da gjelder det bare å fortsette å holde nivået oppe, noe som sikkert vil være en utfordring til tider. Men jeg sier da ikke nei takk til en real utfordring heller! ;)

37. Kjell Bjarne
28.05.08

Stå på!, men jeg synes du sakker bakover på nye artikler… En uke siden sist jo!

38. Sindre
28.05.08

Jada, Kjell Bjarne! ;) Det kommer… Vært en del å gjøre i det siste. Følg med i løpet av kvelden/morgendagen, så er jeg i gang igjen!

39. Erik
28.05.08

Sikker på at du ikke blir drittlei av å blogge etter en tid da? Livsdrømmen kan jo virke litt kjedelig etterhvert kanskje? Lyst til å gjøre noe annet etterhvert? Bare lurer på om du faktisk har sett deg selv i en alder av 30, 40, 50, 60 som aktiv blogger. Det er vel kanskje da du har skrevet et par bøker og? ;) Kanskje du kan gründre en egen avis?

40. Sindre
28.05.08

Blogging i seg selv har aldri vært en livsdrøm. Ønsket mitt er å hjelpe andre med å øke bevisstheten. Blogging er bare en måte å gjøre det på. Bøker kan være en annen. Og kanskje blir det bøker etterhvert. :)

Så lenge blogging fungerer godt for meg, kommer jeg til å fortsette. Jeg ser på meg selv som selvstendig næringsdrivende vettu, noe som betyr at jeg kan finne andre måter å bidra til samfunnet på etterhvert. Jeg er personlig sikker på at denne bloggen uansett kommer til å bestå i mange år fremover, og at sannsynligheten for at jeg skulle blitt drittlei av noe ville vært mye større dersom jeg var fast ansatt i en vanlig jobb.

[...] i tråd med dem, skyldes det som regel en begrensningstanke. På slutten av forrige artikkel, Hvordan oppnå større og større suksess, nevnte jeg at det ofte er sånn at de rike faktisk blir rikere. Og grunnen til at folk flest ikke [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere