Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Loven om tiltrekning kurs 3 – Vitenskap og kvantefysikk

Skrevet av Sindre | 14. mai, 2008

Hva er egentlig Law of Attraction? Hvordan forklares det i vitenskapen? Kan det bevises?

For å forstå Loven om tiltrekning på et mer grunnleggende nivå, må man først forstå at alt er energi. Hele universet er energi. Alt som finnes, alt du vet om, alt du kan tenke på er energi. I dag skal jeg snakke litt om vitenskapen bak Loven om tiltrekning, og om det virkelig kan bevises. Jeg skal også prøve å forklare litt «tunge» temaer som vibrasjoner, resonans og frekvens. Prøv å heng med, så kanskje du blir litt klokere.

Hva er det som gjør at en operasangerinne kan knuse et krystallglass, ved å treffe den høye, kraftige tonen? Dette skjer fordi glasset tar opp energi fra lydbølgene og beveger delene av glasset som svingninger inntil svingningene blir så store at glasset knuser. Sangerinnen må treffe tonen som er identisk med glassets egenfrekvens og holde den, siden en liten endring i frekvensen vil føre til at glassets frekvens kommer i motfase med lydbølgene. Da vil glassets svingninger dempes og dermed unngå å knuse.

Det er vitenskapelig bevist at tanker kan måles. Grunnen til at de kan måles er at enhver tanke har en frekvens. Og tankene dine er ikke alene om å ha en frekvens. Absolutt alt som finnes har sin egen frekvens. Og Law of Attraction handler nettopp om dette med å skru tankene inn på riktig frekvens. Ønsker du deg en ekstra haug med penger, gjelder det altså å komme seg inn på frekvensen til disse pengene. Det er her visualiseringen kommer inn, og er så viktig. Jo mer du visualiserer det du vil ha, jo større sjans har du for å få det. Men hvordan kan dette gå an?

Hvis du nå husker eksempelet med operasangerinnen: Tenk deg at tankene dine er forskjellige toner fra denne sangerinnen. Noen er mørke, noen er lyse. Stort sett tenker du en blanding av disse tankene. Men du har en stor drøm som opptar tankene dine mer enn noe annet. Det kan være drømmehuset, drømmepartneren eller noe helt annet. Hva det enn er, tenk deg at det du ønsker deg tilsvarer glasset i opera-eksempelet. Når du tenker kontinuerlig på den tanken, tenk deg også hvordan det ville føltes å faktisk ha det. Etterhvert vil du kunne klare å se det for deg så tydelig at du klarer å føle deg takknemlig for noe du ikke engang har enda. Og her er det sprøeste av alt: På samme måte som sangerinnen får kontakt med glassets egenfrekvens hvis hun holder tonen lenge nok, vil du få kontakt med frekvensen til det du tenker på, slik at det oppstår en vibrasjon. Forhåpentligvis vil ikke drømmepartneren din knuse, men tiltrekkes inn i livet ditt. ;)

Begrepet «å finne tonen sammen» fikk plutselig en helt ny betydning, eller hva?

Prosessen av å komme inn på egenfrekvensen til det du vil ha, kalles resonans.

Det er utrolig hvilke muligheter som åpner seg når man er på samme frekvens som det man vil ha. Siden du får en slags «kontakt» med det du vil ha, vil du lettere tiltrekke deg dette inn i ditt liv. Det er viktig å tenke på det du vil ha hver eneste dag, men du trenger ikke å tenke på det lenger enn i et minutt om gangen. Dette vil variere fra person til person, men visualiser det så ofte som du føler det trengs, i forhold til å «komme inn på frekvensen» til det du vil ha.

Når du treffer egenfrekvensen til det du ønsker å oppnå, vil du få det. På en eller annen måte vil det manifestere seg selv i ditt liv. Dette er fortsatt ikke snakk om magi. Når du kontinuerlig kommer inn på frekvensen til det du ønsker å oppnå, vil det åpenbare seg en måte for deg å komme nærmere målet. Du trenger ikke å ha den fjerneste peiling på hvordan du skal klare det. Ikke bli for opphengt i «hvordan». Stol på at universet alltid leverer.

Hvordan vet du at du treffer egenfrekvensen til det du vil ha? Ved å tenke på det gang etter gang, og deretter føle deg god innvendig. Når du begynner å stole såpass på universet at du føler deg takknemlig for å allerede ha det du ønsker deg, gjør du dette korrekt!

Kvantefysikk vs. Loven om tiltrekning

Kvantefysikkens lære er i full overenstemmelse med Loven om tiltrekning. Alt dette kommer ned til en enkel ting: Alt i universet er energi. Vi er ikke så ulike, du og jeg. Vi er laget av akkurat det samme. Og det er alt som finnes også!

Når du ser deg selv i speilet, ser du en solid kropp. Men er nå denne kroppen egentlig så solid? Svaret er nei. Kroppen er satt sammen av uendelig mange celler, som igjen er satt sammen av energi. Kroppen er bare relativt solid. Det skal mye til å f.eks. knuse en kropp (en samling med energi). Men blir du overkjørt av en trailer i 100 km/t kan du være ganske sikker på at du kan si takk og farvel.

Tenk deg Sandmannen fra Spiderman 3. Selv om du ikke nødvendigvis har sett den filmen, kan du jo prøve å se for deg en mann laget av sand. Da er det lettere å forstå prinsippet om at vi er satt sammen av flere bittesmå partikler. Men sammen utgjør de noe stort. Det er jo også sånn en TV-skjerm eller en utskrift av et bilde fungerer. Man kan sverge på at man ser et bilde der, og man tenker vanligvis ikke over at det egentlig er satt sammen av en haug med bittesmå prikker. Men det betyr ikke at det ikke stemmer. Akkurat som hvis noe høres for godt ut til å være sant (som Law of Attraction kanskje gjør for deg?), så trenger det ikke nødvendigvis å være det. Dette går ganske enkelt innunder våre grunnleggende regler i universet, enten vi forstår det og skjønner det eller ei.

Prøv å tenk deg at du aldri hadde eksistert. Eller at ingenting noensinne hadde eksistert. Du kan ikke tenke deg det. Energien din har alltid eksistert, og fortsetter å eksistere etter at kroppen din er død. Energien er kommet for å bli, men den kan skifte form. Benytt deg av din unike mulighet, ettersom du er et menneske, og dermed har evnen til å tenke bevisste tanker. Du er i stand til å koble deg inn på egenfrekvensen til hva du enn måtte ønske. Du er med andre ord i stand til å leve akkurat det livet du vil leve! Jo mer du tenker på det, jo sterkere vil koblingen og vibrasjonen bli. Og desto fortere vil du se at det manifesterer seg i ditt liv.

Kort oppsummering

  • Alt er energi
  • Alt som finnes, inkludert dine egne tanker, har en frekvens 
  • Resonans er prosessen av å komme inn på frekvensen til det du ønsker deg.
  • Vibrasjoner oppstår når du er i resonans med det du ønsker deg
  • Jo sterkere vibrasjoner, jo større sjans for at det manifesterer seg i livet ditt

Andre innlegg i denne serien:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 14. mai 2008 klokken 13:34 i kategoriene: Law of Attraction,

LESERNE MENER:
14 kommentarer så langt

1. Mats
14.05.08

Godt skrevet, den beste delen av kurset hittil =)

Har vært borti flere måter å tilnærme seg denne måten å kobles inn på en frekvens, ikke nødvendigvis LoA men andre tilnærminger. Flere som sier at det fungerer, folk er skeptiske til det, tør ikke prøve det ut.

Jeg jobber med å teste det ut selv, har erfart et par episoder innenfor temaet og det fungerer faktisk! Spennende. Prøv det ut og kom med tilbakemeldinger etterpå! =)

14.05.08

Noen vil kalle det overtro, andre kaller det Law of Attraction. Merkelig er uansett.

14.05.08

Innlegget forklare meg uansett loven på en mye bedre måte enn noe annet jeg har lest, hørt eller sett.

4. Sindre
14.05.08

Takk skal dere ha, begge to! :)

5. Mats
14.05.08

Overtro er det ikke.

Når man tenker på noe blir man jo mer observant også, for å ta en generell ting: Du skal ha ny laptop, men har ikke bestemt deg for en enda. Da vil du automatisk bli mer obs på reklamer/omtalelser av slike produkter, til og med i annonser på sider som man vanligvis overser.

Selv har jeg erfart at det går på flere områder, business kontakter, damer, business muligheter. En blir mer bevist på det selv ved å visualisere og ser flere muligheter rundt seg som har med det målet man ønsker å oppnå.

14.05.08

Sier ikke at jeg tror det er overtro, men jeg trenger litt mer overbevisning for å kalle det en lov enda. Nå har jeg enda ikke tatt det i bruk i praksis, så skal vel ikke uttale meg så mye om temaet. Uansett hyggelig å høre at det fungerer for andre.

mvh, Lucas

[...] (Å «resonere» kommer fra latin og betyr «klinge igjen». Altså må du «klinge» i samme frekvens som det du ønsker å oppnå. Høres litt merkelig ut hvis det er første gang du hører dette, men i så fall kan du bli klokere av å lese denne, eller denne artikkelen.) [...]

[...] Man vil ikke finne det vitenskapelig bevist at loven om tiltrekning eksisterer, selv om utdannede kvantefysikere og forskere kan fremstille mange vitenskapelige bevis som støtter opp under lovens teori. Dette er ikke det samme som at det er vitenskapelig bevist, men det gjør det ikke mindre troverdig for oss som allerede ser eksempler på loven om tiltreknings virksomhet overalt i verden. [...]

08.12.08

Helheten er mer enn summen av delene. Les mer om Gestaltpsykologi her: http://en.wikipedia.org/wiki/Gestalt_psychology

Dette er ikke bare en teori på vår oppfattelse av omverden. Det er et prinsipp som gjelder hele universet. Vi er alle én:-)

10. Jannekake
25.04.09

Kan man tenke seg til at det skal bli sol om dagen, eller kan man bare tenke seg til noe om seg selv?

11. Sindre
25.04.09

@Jannekake: Hvis du tror at hvorvidt det er sol en dag eller ei er utenfor din kontroll, så kan du ikke tenke deg det. Det funker best til ting om deg selv fordi du selv kan velge å sette deg mål og utvikle deg i en bestemt retning deretter. Deg selv har du i det minste en viss kontroll over.

Jeg kan ikke tenke meg til at en jente skal like meg, synes jeg er tiltrekkende, ha sex med meg, osv… Hehe… (I wish!) Men – jeg kan tenke meg til å selv bli bedre med jenter og utvikle skills og egenskaper som min type jente ville satt pris på, som dermed kan føre til de tingene.

Du kan neppe tenke deg til solfylte dager på hvert forsøk… Du bor jo i Bergen, så det vet du nok av erfaring. ;) Men du kan utvikle deg selv til å tenke at du legger mer merke til, og setter større pris på de solfylte dagene, og heller ta regnfylte dager med godt humør, eller på en måte «ignorere» de litt i tankene dine, sånn at du føler at du opplever mest solfylte dager. Skjønner?

Les også punkt #2 i dette innlegget: Ofte stilte spørsmål om Law of Attraction.

12. Jannekake
13.05.09

Whaaat. Jeg søkte på Jannekake på Kvasir nå, for å se om det kom noe annet enn når jeg googlet meg selv (yes, jeg gjør det. ^^ Ofte. )

Uansett, den kommentaren kan jeg ikke huske å ha skrevet. Har du lyst til å sjekke IPen? Selvfølgelig, det er jo lov for andre å kalle seg Jannekake også, men det vil isåfall være første gang jeg ser det, noensinne faktisk :)

Jeg har både lest boken The Secret og sett filmen for flere måneder siden, så hvorfor jeg skulle spurt om noe sånt for bare et par uker siden er litt merkelig. :p

(Og ja, hvis IP-en her skurrer, så er det fordi jeg sitter ved en annen PC enn vanlig nå. Bare se om den over passer med noen av dem jeg vanligvis kommenterer med, jeg vil hvertfall tvile sterkt på det ;) )

13. Sindre
13.05.09

@Jannekake: LOL…

Du har helt rett – det var ikke deg. Vedkommende la igjen samme mailadresse som deg, men fra en helt annen IP (89.8.142.218 – din begynner på 85…) og i tillegg skrev hun første bokstav i mailadressen din med liten bokstav mens du skriver den med stor, samt at du alltid linker til nettsiden din på navnet ditt, og det gjorde jo ikke hun eller han her…

Jeg trodde likevel det var deg fordi avataren din kom opp når jeg godkjenner kommentarer, ettersom vedkommende skrev riktig mailadresse.

Sjekket IP’en til vedkommende opp med andre kommentatorer på min blogg, ingen match. Du kan jo sjekke IP’en opp mot dine kommentarer for å se om du har en psykotisk fan. :twisted: Hehehe…

[...] LoA er en “det blir hva du gjør det til”-teori med masse backup i vitenskap og da spesielt kvantefysikk. Jeg sier ikke at den er 100% vanntett, men 99%. ;) [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere