Abonner via RSS | epost

Suksess i april

Skrevet av Sindre | 01. mai, 2008

April måned ble en bra måned for Glabladet. Det er hyggelig å se at besøkstallene fortsetter å stige kontinuerlig, og at inntektene fra annonser også går oppover. Jeg er utrolig takknemlig og føler meg ganske priviligert nå som jeg ser at det er fullt mulig å tjene penger på å blogge.

Jeg var aldri i noen tvil om dette. Det eneste jeg var litt usikker på var selve markedet i vårt lille land, Norge. Siden dette er en norsk side med norsk tekst, ment til norske brukere, vil jeg automatisk utelate resten av hele verden, som på sikt kunne gjort meg til den nye John Chow.

Med de inntektene han, og andre proffe bloggere drar inn i løpet av en måned (her snakker vi flere titusentalls dollar, eller hundretusen norske kroner), er jeg overbevist om at det skal være mulig for meg å leve av å blogge i Norge innen relativt kort tid. Så lenge jeg drar inn nok til å klare meg, så er jeg storfornøyd. Og dersom jeg ser at det er mulig, vil det også være strake veien til å nå enda høyere mål.

Sånne målsettinger blir rett og slett hva man gjør det til, og jeg akter å kjøre dette løpet fullt ut.

Flere besøkende

Besøkstallet i april gikk over all forventning. Da jeg i mars hadde 2643 unike besøkende, var målet mitt for april å klare over 3000. I stedet landet jeg på ikke mindre enn 5669, en oppgang på hele 2026 individuelle, unike brukere! Til gjengjeld har antall sidevisninger pr. besøk gått noe ned. Dette har sammenheng med at jeg ofte skriver saker som får mye oppmerksomhet der og da, og da hender det at ikke alle går inn og leser gamle innlegg. Folk i Norge er veldig nyhetsbevisste, og bryr seg ofte bare om det som er nytt der og da. Når Glabladet får en større, trofast brukergruppe vil derimot dette ikke være et problem.

Nå har jeg gitt meg selv en solid utfordring når det gjelder å dra besøkende i mai. Jeg skriver som kjent stort sett artikler ment til å hjelpe andre, og skriver nesten aldri om f.eks. nyheter. Det siste ville derimot gitt mye mer trafikk. Men Glabladet har et formål, og jeg velger å holde meg mest mulig innenfor det. Nemlig å skrive om personlig utvikling. Det trekker ikke like mye trafikk her og nå, men i det lange løp vil det ligge en haug med artikler her, som flere og flere vil oppdage etterhvert.

Når det gjelder båndbredde så brukte jeg i mars 1 GB, mens det i april gikk nøyaktig dobbelt så mye! Jeg kan være glad for at Noyos, som jeg har webhotell hos, nylig oppgraderte den månedlige grensen for båndbredde og lagringsplass, og det uten at de tok noe tillegg i prisen! :)

Økte annonseinntekter

Noe som har vært utrooolig oppmuntrende å se i april, er hvordan Adsense-inntektene har steget i forhold til mars. Etter å ha gjort noen enkle forandringer i mitt oppsett, klarte jeg å mer enn doble inntektene i april i forhold til mars! Jeg hadde opptil flere dager med inntjeninger jeg aldri har sett maken til. Grunnet retningslinjene til Adsense kan jeg ikke gå mer i detalj, men jeg er fornøyd! :D

Og jeg tror jeg vet hva det skyldes: Joel Comm. Med sin geniale eBok Adsense Secrets 4, kan han trygt føye meg til i listen over fornøyde kunder i salgsbrevet hans. Jeg skulle gjerne gitt ham en stor klem om jeg kunne! Det å laste ned den eBoken, for den usannsynlig lave summen av $9.95 (ca. 50 kr.), er den foreløpig beste investeringen jeg har gjort online. De 9.95 dollarene har jeg mangedoblet i inntjening, takket være Joels tips om hvordan få bedre suksess med Adsense.

Jeg var selv litt skeptisk til alle disse fornøyde kundeutsagnene i salgsbrevet hans, og tenkte at kanskje noen av de rett og slett var konstruert. Syns liksom de var litt vel fornøyd, og kunne ikke skjønne at Joel kunne vite så mye mer enn alle andre. Vel, nå har jeg fått bevisene selv, og sett med egne øyner hvilken betydelig effekt dette har hatt på min inntjening med Google! Utfordringen nå blir å overgå meg selv i mai, noe jeg har stor tro på at jeg skal klare!

I tillegg er det gladnyheter å rapportere fra Tradedoubler også. Det tok nemlig veldig lang tid før Tradedoubler begynte å virke for meg. Beløpet stod på kr. 0,00 veldig lenge. Så begynte det så smått å komme inn noen småkroner og øre. Ikke noe å bli rik av. Men så, den siste uken nå, sa det pang. Plutselig hadde jeg fått provisjon for over 200 kroner. Veldig oppmuntrende tall, selv om det ikke er like bra som Adsense. Men det er kjekt å se at også Tradedoubler virker.

Hvis du vil følge med på hvordan denne ferden mot en levbar inntekt går videre, anbefaler jeg sterkt å legge Glabladet til i din RSS-leser. Dette er den enkleste måten å holde seg oppdatert på, uten at man nødvendigvis trenger å sjekke selve siden hver dag. I mai kommer jeg til å skrive om en rekke spennende temaer for de som er interessert i det jeg har skrevet om før.

Jeg ser frem til å fortsette bloggingen i mai, og håper at du blir med meg videre på ferden. Jeg simpelthen elsker livet som blogger, og føler at det er et av de beste valgene jeg har tatt i mitt liv. Når jeg oppnår så gode resultater på så kort tid (jeg begynte å blogge 1. februar i år), blir jeg utrolig motivert til å skrive enda mer, og hjelpe folk i enda større grad med mine artikler. Dette er en veldig god sirkel. Så, hvem du enn er som leser dette, du skal vite at jeg setter pris på deg. Jeg håper du får noe ut av disse artiklene.

I mai skal jeg hjelpe deg med å leve et bedre liv! Men husk: You gotta believe to receive! ;) Følg med…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 01. mai 2008 klokken 5:35 i kategoriene: Blogging, Business, Gode nyheter, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Penger, Selvutvikling, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
21 kommentarer så langt

01.05.08

Flott å se at det går bra. Jeg har nå lest boken selv, og venter bare på at kontoen min skal bli godkjent. Gleder meg til å sette i gang. Vet du hvor lang tid det tar før adsense kontoen min blir aktivert? Har gått ca. 4 dager nå.

mvh, Lucas Locke

2. Sindre
01.05.08

Jeg husker ikke helt hvor lang tid det tok, men det var ikke så veldig lenge. Jeg søkte på Adsense etter at jeg hadde begynt å blogge (altså etter 1. februar), og hadde Adsense oppe og gående på siden min fra og med 11. februar. Så du har nok kontoen din klar innen de nærmeste dagene! :)

02.05.08

Gode tall Sindre. Som jeg har sagt til deg før, så er det UTVIKLINGEN i besøkstallene du må se på. Og du har jo en massiv økning. Det går altså rett vei. Forhåpentligvis er både du og jeg Norges eneste profesjonelle bloggere inn høsten – i betydningen av at vi tjener til vårt livsopphold via bloggen vår.

Langt fram, men som du sier selv; den som intet våger intet vinner.

4. Sindre
02.05.08

Hehe, vi får satse på det, Peter! Mulighetene er i hvert fall tilstede, og jeg tror vi to vet å utnytte de for det de er verdt.

5. Mats
02.05.08

Gratulerer Sindre!

Godt jobbet hittil, tror du kan få en lukrativ inntekt her på sikt!

Du har vel ikke mulighet for å gi mer nøyaktige innteksttall for oss faste lesere? Greit å se hva du får i total inntekt pr mnd på bloggen.

Lykke til videre!

6. Sindre
02.05.08

Takker, Mats. Jeg har ikke full oversikt enda, men det er minst 1400,-. Litt mer enn i mars altså, og veldig mye mer enn i februar. Uansett er dette selvsagt ikke noe å skryte av, men det er en bekreftelse på mulighetene man faktisk har som blogger i dag. Jeg er forøvrig sikker på at jeg skal doble dette, og deretter doble det, osv.

En viktig ting å huske hvis man skal lykkes med å tjene mer, er å ikke bare gjøre det samme gamle hele tiden. Prøv nye inntjeningsmetoder når du har en god følelse for det. Det verste som kan skje er at man finner ut det ikke var noe å satse på. Mens det beste som kan skje er jo å skape seg en ny, stabil inntektskilde.

7. bza
03.05.08

Hvis formålet er å tjene penger, og inntjeningen er «Litt mer enn i mars» så er vel ikke akkurat tittelen «Suksess i april» spesielt korrekt. Med 77% økning i besøkende bør du også kunne ha opp mot dette i inntektsøkning. Dersom inntekten ikke øker proposjonalt så tiltrekker du deg en mindre innbringende kundemasse enn det du gjorde i mars. Den utviklingen vil lede bloggen til et plastskall som får en del hits men ikke konverterer disse til inntekt.

Besøkstall er egentlig uinteressant når man skal tjene penger på bloggen. Inntjening per besøkende kan være interessant, men i utgangspunktet er det kun utviklingen på inntektsiden som er interessant. Jeg mener det er bedre å ha 1000 unike per dag som genererer x antall kroner, enn 2000 unike per dag som genererer det samme beløpet. Da vet du i alle fall at annonseringen fungerer.

8. Sindre
03.05.08

bza:

Må le litt av dere liksombedrevitere som for enhver pris skal prøve å dra ned stemningen. Om dette skyldes sjalusi eller bare uvitenhet vet jeg ikke, men det du sier er i hvert fall helt på jordet. Altså, i teorien har du rett i det du sier, men du må huske på at jeg bare har holdt på siden 1. februar. Så at inntekten ikke ble så veldig mye mer enn i mars, er ikke noe å grine av. Så lenge tallene går oppover er jeg fornøyd, uansett. Kundemasser kommer og går, og skiftes ut hele tiden. Sakte men sikkert vil jeg tiltrekke meg flere og flere som er interessert i det jeg skriver med. Og besøk kan omsettes til cash for de som vet hvordan.

Jeg måler ikke suksess bare i penger. Antall besøk er langt viktigere enn inntjening, fordi sistnevnte er avhengig av førstnevnte. Men det aller viktigste er at jeg bidrar med noe av verdi, som lesere setter pris på, og dermed kommer tilbake. Jeg gir av meg selv på denne bloggen, og er heldig som har fått noe tilbake. Men egentlig skulle det jo bare mangle. Hvor kjipt er det ikke å jobbe gratis?

03.05.08

Hele konseptet på bloggen din er å fortelle folk hvordan dem kan leve et bedre liv og det første du gjør når bza krisiterer deg litt er å kalle han en liksombedrevitende? Påstår du virkelig at du vet mer om dette feltet enn bza gjør? Du må jammen lære deg å ta kritikk.

10. Sindre
03.05.08

Tok ikke bza sitt utsagn som kritikk, men kanskje litt unødvendig kverulering. Han var uenig i tittelen dersom jeg mente at «suksessen» var målt i penger. Og jeg sier at suksessen ikke er målt i penger. Det er godt mulig bza vet en hel masse, men i dette tilfellet passer ikke det han sier, selv om det er basert på egne erfaringer. Fordi bza og jeg har to forskjellige utgangspunkt når vi snakker om «suksess».

11. bza
03.05.08

Jeg mente det heller ikke som kritikk, jeg bare poengterte at _dersom_ Sindres formål er å tjene penger må også fokuset ligge på inntjening og ikke på besøkstall. Nå har han dementert at inntjeningen var viktigst. I henhold til statistikken er fokuset på antall besøkende. Det var en «Hvis» i første setning som var basisen for hele kommentaren.

Dette var med andre ord ment som en subjektiv ledesnor for å øke inntektene uten nødvendigvis å øke besøkstallene. Dersom du bruker Google Analytics i kombinasjon med Google AdSense kan du kjapt avsløre hvilke besøkende som genererer inntekter, og hvilke som ikke gjør det. Da kan du enten rette kampanjer mot de som i dag ikke skaper inntekt, eller rette fokuset mer mot de som faktisk skaper inntekt.

12. Sindre
03.05.08

Takk for tipset, bza. Jeg bruker Analytics, så skal definitivt sjekke ut det du sier.

13. bza
03.05.08

Hvilket statistikkprogram er det skjermskuddet i artikkelen er hentet fra?

14. Sindre
03.05.08

Det er Awstats, fra cPanel. Veldig greit statistikkprogram, syns jeg..

05.05.08

Er forsåhvidt enig i det bza sier om at man kan øke inntjening på bloggen uten nødvendigvis øke antall besøkende, men det er jo ikke noe mål i seg selv.
Personlig mener jeg det er bedre å tjene 3000.- på 10.000 besøkende enn å tjene 2000.- på 5000, men det aller beste hadde selvsagt vært å tjene 4000.- på de 10.000, så det å underslå at antall besøkende er viktig for en nettside blir også feil.

Stort sett vil ikke inntjeningen på en nettside øke proporsjonalt med antall besøk. Selv om du har ett besøk i dag du tjener 200.- på kan man ikke forvente at de neste 10 besøk skal generere 2000.-

[...] Den som har imponert meg mest det siste halvåret er bloggeren bak Glabladet – som ja: er nettopp en av disse som prøver veldig hardt å tjene til livets opphold ved hjelp av en blogg. Sindre, som mannen heter, har sågar sagt opp jobben sin for å satse på blogging. Ganske røft og ganske tøft. Det krever baller. Og så langt ser det unektelig slett ikke så ille ut. [...]

11.05.08

Må bare innrømme at jeg har maktet 5.611 unike besøkende hittil i mai, og dertil 20.028 sidevisninger på samme tid.

Men Latterlig! er i en bitteliten nisje, hvor det er mange andre og bedre nettsteder. Tre-fire måneder, så har jeg kanskje skaffet meg et rimelig antall besøkende. Økonomien i det er et annet spørsmål. :-)

18. Sindre
12.05.08

Lykke til, «Latterlig»! Du får ha som mål å bli den beste i din nisjé. ;) Utrolig hvor langt man kan komme med litt pågangsmot og innsatsvilje.

19. Terje Pedersen
01.06.08

@Sindre Hvordan har så resultatet blitt for mai, vi har kommet til juni nå ;)

20. Sindre
02.06.08

@ Terje: Joda, resultatet for mai har overgått resultatet for april på alle måter! Jeg vurderte å skrive et eget innlegg om det, men akkurat nå som vi er midt i 30 dagers perioder, samt andre ting jeg har på agendaen, så passet det bare ikke inn.

Men følg med videre på Glabladet, så nevner jeg nok mer detaljer i ny og ne!

[...] virke som jeg skryter uhemmet av noe som er relativt lite, som f.eks. da jeg stolt presenterte statistikken over april tidligere i år, som jeg knuste like etter ved å prestere mer enn dobbelt så bra i mai. Jeg [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2012 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Affiliatelenker