Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

3 realityprogrammer du kan lære noe av

Skrevet av Sindre | 04. juni, 2008

Når man står ovenfor en ny epoke i livet, enten det er snakk om å starte for seg selv, få barn eller håndtere penger, bør man ha lært seg grunnleggende skikk og bruk. Jeg ser altfor mange som feiler fordi de hopper over noe så relevant som å lære seg de grunnleggende teknikker og metoder for å lykkes. Mange hopper rett og slett over forspillet. Man starter i 3. gir når man egentlig burde begynt i 1.

For å unngå å feile, eller for å snu din dårlige trend til en positiv, trenger du som regel bare å gjøre noen små forandringer. Jeg skal bruke 3 realityprogram som eksempler.

Kitchen Nightmares

Gordon Ramsay er kjent for sitt ekstreme temperament, men også sin formidable suksess innenfor restaurant – og kjøkkendrift. Programmet går ut på at Gordon kommer inn som en reddende engel i en synkende restaurantbedrift, innfører noen ørsmå endringer, og snur bedriften om til en suksess – hver gang. Nyttig for alle som driver restauranter, men også andre typer business.

TV3 torsdager kl. 20.30

SOS Barnevakten (Nanny 911)

Programmet for deg som har en haug med små terrorister løpende rundt i samme hus. En desperat familie får hjelp av en profesjonell barnepike som velges ut blant 3, hvorav den ene har jobbet for den Britiske Kongefamilien. Typiske særtrekk med disse familiene som ikke klarer å oppdra barna på en fornuftig måte, er at foreldrene ikke spiller på lag. Nannyen kommer inn, observerer, lærer foreldrene hva de gjør feil, innfører nye vaner, og drar som regel fra en ny og bedre familie.

TVNorge hverdager kl. 11.10

Luksusfellen

Norsk program som lærer deg grunnleggende logikk og fornuft når det gjelder pengebruk. Ekspertene Magne Gundersen fra Sparebank 1 og Hallgeir Kvadsheim med bakgrunn fra Dine Penger og Dagbladet, har lang erfaring innen forbrukerøkonomi. De møter vanlige mennesker som har havnet i økonomisk uføre fordi de har blitt overforbrukere og lånt mer penger enn de kan takle. Gjennom rådgivning og aktiv oppfølging hjelper økonomiekspertene folk ut av pengeknipen.

Luksusfellen har for tiden sesongpause, og TV3 søker etter nye deltakere. Er du interessert, kan du trykke her.

Lær det grunnleggende først

Alle de feilende forretningsdrivende, foreldrene og privatpersonene har en ting tilfelles. De aner ikke lenger hvordan de skal utføre det grunnleggende. Det grunnleggende innenfor lagarbeid, barneoppdragelse eller pengehåndtering. Men straks det grunnleggende blir satt på plass, begynner maskinen å gå av seg selv nærmest uten anstrengelse. Det gikk opp for meg at dette gjelder så mye annet i livet også. Vi feiler ofte fordi vi ikke kan det grunnleggende. Vi har ikke en dyp nok forståelse for det grunnleggende, uavhengig av hva vi ønsker å oppnå. Som regel er det aldri snakk om utenomjordiske og sensasjonelle løsninger eller verktøy vi trenger for å lykkes. Først og fremst må vi kunne det grunnleggende, og dermed vil de gode resultatene komme.

Noen ganger er vi ignorante ovenfor oss selv. Jeg ser dette i oss alle. Vi er uvitende om hva vi gjør feil, selv om det er noe latterlig lite og enkelt. Da må det ofte andre folk til for at vi skal innse hva vi gjør feil. Men hva om det ikke er noen der som kan peke på hva man gjør galt?

Den beste måten å takle dette på, er å spørre oss selv: «Hvorfor funker ikke dette?» og «Hva er det jeg gjør galt?» Men hvordan kan vi spørre oss selv hvis vi ikke engang er klar over at det er noe galt? Det er mange ting vi ikke kan se med oss selv før andre peker det ut for oss. Mitt tips er å ta et grundig blikk på dine egne utfordringer, enten det er snakk om økonomi, familieliv, forretning eller noe helt annet. Går alt virkelig på skinner? Hvis svaret er nei, eller du er usikker, ville jeg bedt om dønn ærlige tilbakemeldinger fra dine nærmeste. Hvis dere aldri har pleid å snakke om den slags, så er det kanskje på tide? Hør hva en utenforstående syns, og hvordan vedkommende ser deg/det du driver med.

Moralen her er i hvert fall at man må lære seg det grunnleggende før noe annet.

Se klipp fra Kitchen Nightmares her:

Se klipp fra Nanny 911 her:

Se klipp fra Luksusfellen her:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 04. juni 2008 klokken 19:20 i kategoriene: Bevissthet, Business, Jobb & Karriere, Penger, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

1. Adrian Andersen
04.06.08

Dette er jeg fryktelig enig i. I min tidligere salgsjobb ble ting mer og mer avansert. Jeg lærte stadig vekk mange nye teknikker og lærte ekstremt mye om de konkurrenrende produktene. Likevell var ikke resultatene mine slik som jeg forventet. Det som forundret meg gang på gang var at hver gang det kom inn en ny selger – så solgte de sykt bra de første to ukene.

Så ble ting «avansert» for dem. Begrensninger kom inn og folk hadde «assumptions» om kunden før de ringte.
Men en dag gikk jeg back to basics. Jeg la fra meg alt det avanserte hjemme før jeg gikk og solgte som om jeg aldri hadde gjort det før. Og resultatene ble kanongode!

Så ofte kan det være lurt å ikke bare lære det grunnleggende FØRST – men også å GÅ TILBAKE TIL DET GRUNNLEGGENDE!

Bra innlegg.

2. Erik
05.06.08

Veldig enig. Gir deg ikke noen fordeler i trafikken om du er en kløpper på skilt om du ikke vet hvilken vei du skal vri rattet.

Kitchen Nightmares er faktisk ganske morsomt og lærerikt, hvis du liker Gordon da. «No more big swinging donkey dick kebabs, alright?!»

3. Kristian
05.06.08

Kjempebra, Sindre! Dette er kjempeviktig!
Viktig å ha en solid grunnmur før man kan bygge videre!
(det meste resten jeg ville skrevet er vel egentlig sagt:P)

Stå på!!

4. egil
11.06.08

aaahhh. dette er balsam for ørene.
hvor mange har glemt konseptet «lær å krabbe før du går!»

Jeg har erfart dette selv mange ganger, og gjør alltid grundige forberedelser
ved hver oppgave. Ulempen er jo at jeg bruker lengre tid (som er irriterende), men
det er så fordømt DEILIG å lene seg tilbake og la ting skje av seg selv! :)

Kompisen min har ikke skjønt dette.
Han tror at det er mulig å hoppe rett i tredje gir. Vel, Jeg kan ikke hjelpe ham.

Jobber med en større prosjekt for tiden, og der researcher jeg mye, leste massevis av bøker med å forstå grunnleggene i prinsippet, selv om jeg fremdeles føler frustrasjon av at prosjektet mitt ikke går raskere, for jeg vil bli FERDIG med den for å slappe av en stund og jobbe med andre prosjekter.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere