Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

30 dagers utfordring – Oppsummering dag 15-30

Skrevet av Sindre | 30. juni, 2008

Det er med en viss stolthet jeg nå kan si at jeg har gjennomført 30 dagers utfordringen jeg ga meg selv i slutten av mai, om enn ikke helt etter planen. Før du leser dette innlegget anbefales det at du leser «30 dager til suksess» og «30 dagers utfordring – Oppsummering dag 1-14» hvis du ikke allerede har gjort det. Dette innlegget fortsetter der det forrige slapp.

Poenget med sånne utfordringer er å lære noe. Det er ikke nødvendigvis å lykkes. Idéen om å stå opp klokken 6 hørtes veldig flott og fornuftig ut der og da, men det viste seg fort (etter ca. 1 uke) at dette var utrolig vanskelig å opprettholde for en kropp som ikke var vant til det.

Det som skjedde like etter forrige oppdatering var at jeg fant ut at det var greit å tillate seg å forandre klokkeslettet til 9 i stedet for 6. Å stå opp kl. 9 var nemlig overkommelig, samtidig som det også var en stor forbedring i forhold til det jeg var vant til. Det var rundt kl. 9 jeg sto opp i hele uke 2, og dermed ble det dette tidspunktet som ble gjeldende de to siste ukene også.

Den eneste dagen jeg sprakk var lørdag i uke 3. Jeg hadde sovnet på sofaen, men våknet likevel kl. 9, som jeg var blitt vant til. Jeg gikk ut på badet, pusset tennene, gikk inn på soverommet og sovnet til 12:15! Jeg var rett og slett så trøtt at jeg trengte den ekstra søvnen. Dette skyldtes i hovedsak for lite søvn i flere av nettene før den lørdagen.

Når det gjelder treningen (som også var en del av utfordringen) har det faktisk dabbet noe av de siste to ukene. Jeg har falt ned i to ganger i uken, i stedet for tre, som var planen. Jeg tror dette skyldes flere ting. Deriblant at det er utrolig kjedelig å trene hjemme. Jeg har aldri likt å trene alene. Det føles stusselig og kjipt, og jeg føler alltid at jeg har bedre ting å gjøre.

Hva nå?

Alt i alt har dette vært en positiv erfaring. Når det gjelder sovingen har det vært godt å få mye mer ut av dagen enn før. Jeg må likevel innrømme at jeg føler en viss lettelse nå som jeg ikke lenger er bundet av reglene til utfordringen. Jeg liker å gjøre som det passer meg, og veldig ofte passer det meg best å være produktiv på nattestid. Hvis dette begynner å skje ofte nok, vil det være vanskelig å opprettholde det å stå opp kl. 9. Det som kan bli aktuelt å prøve ut etterhvert, er å sove færre timer om natten, for så å kompensere dette med et par timer midt på dagen. Jeg har faktisk vært borti den typen døgnrytme før også. Det viser seg ofte å fungere bra.

Ekspertene anbefaler oss riktignok å sove om natten. Men så er ikke jeg kjent for å være den som lar meg diktere mest av hva ekspertene sier. Jeg ser rett og slett for mange tilfeller fra virkeligheten der de såkalte ekspertene blir motbevist at jeg mener vi lever i en verden hvor vi ikke kan forvente at alt skal fungere likt for alle. Det som er riktig for noen er ikke nødvendigvis riktig for andre.

Når det gjelder treningen er jeg meget usikker. Det føles alltid godt etter å ha trent, og det er også godt å føle at man klarer stadig flere repetisjoner hver gang. Her i Drammen kjenner jeg ingen jeg kunne ha gått på et helsestudio og trent sammen med heller. Det kunne nemlig vært løsningen for meg. Det er litt mer sosialt, litt mer givende, enn å trene i stuen helt mutters alene på morgenkvisten.

Jeg er i hvert fall en erfaring rikere nå, og ser så absolutt nytten av å stå opp tidlig. Jeg kommer til å fortsette med dette, og som sagt, kanskje prøve ut metoden hvor jeg sover litt mindre om nettene for så å kompensere ved å sove et par timer midt på dagen også. Hvis jeg virkelig går inn for dette, kommer jeg nok til å blogge om det. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 30. juni 2008 klokken 13:04 i kategoriene: Inspirasjon, Selvutvikling, Søvn,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

1. Erik
30.06.08

Ekspertene sier at du ikke skal spise maten du blir servert på flyet fordi det gjør det vanskeligere å tilegne seg døgnrytmen i ankomststedet, men de anbefaler at du spiser før og etter reise… det sa de på radioen iallefall..

Anbefaler joggetur forresten. Jogget 14 km i går med søsteren min, hun løper fra meg, men allikevel god trening. Man får masse overskuddsenergi til hverdagen, og ikke noe stress å gjøre alene bare man har god musikk til :)

Ellers er det ikke noe poeng i å stå opp 6 hver dag, men heller at man legger seg en fast døgnrytme med 7-8 timer søvn og ikke 12.

2. Sindre
30.06.08

Ekspertene har absolutt mange gode poeng de, og det med flymat høres fornuftig ut. Hvis likevel erfaringen eller magefølelsen din sier noe annet, ville jeg stolt mer på meg selv. :)

Jeg vil også legge til at nå som jeg ikke lenger er «bundet» av reglene mine kan det faktisk godt hende at jeg kommer til å ha mye lettere å fortsette som jeg har gjort den siste måneden. Fordi dette har jo faktisk blitt en vane, og det er jo fornuftig. Det er nok litt psykisk. Det er ofte lettere å gjøre ting for å føle seg god når man vet man ikke trenger, på samme måte som det kan være lett å utsette ting man vet man må gjøre, til siste liten.

Dette kan det bli en ny artikkel/utfordring av. «Hvordan tenke for å lykkes» etc. Noen av dere andre som har noen erfaringer eller meninger rundt dette?

30.06.08

Det er jo helt klart kun fordeler ved å være våken tidlig.. spesielt når du jobber hjemmefra som deg Sindre.. tenk deg da! Våken kl. 09.00. Gå en tur i byen på formiddagen å rusle rolig rundt å se alle som stresser frem og tilbake i en eller annen jobbsituasjon. Spise et rundstykke til 70,- på en café, med en tilhørende kaffe til 30,-.

Så hjem og trene litt.
Slappe av.
Skrive 1-2 artikler på bloggen.
Slappe av.
Se på TV.
Slappe av.
Høre på musikk
Slappe av.
Dra til byen igjen, å se på køen som dannes av alle de som stresser hjem fra jobb, skal hente unger, handle middag osv.
Gå rolig hjem og slapp av.
Slapp av litt til.
Være sammen med familie/venner, for nå er de ferdig på jobb, og du er jo opplagt for du har jo stort sett bare slappet av.
Dra hjem fra vennene, eller send vennene hjem.
Slapp av.
Se på TV igjen.
Lese på forumer, søkemotoroptimalisere litt – den vanlige rutinen på nettet.
Slappe av.
Sove.
Stå opp 09.00 osv…

MYE bedre enn:
Stå opp 16.00
Bruke 2 timer på å våkne
Spise
Slappe av
Se på TV
Slappe av
Ringe en venn
Slappe av.
kl. 00.00: Skriv 1 artikkel.
kl. 04.00: se på tv
kl. 05.30: spise kveldsmat
Se på tv.
Sove.

Den siste metoden tvinger deg jo til å ikke få gjort noen ting.. aldri opplagt, ser aldri andre mennesker, eier 0 tiltak til alt osv..

Hadde jeg ikke vært avhengig av en jobb fra 08-16-20, så hadde jeg definitivt sovet lenger enn til 07, men ikke lenger enn til 09. :)

4. Sindre
30.06.08

Hva kan jeg si, Roger? Kunne ikke ha vært mer enig! :) Tro meg, jeg har levd etter den siste metoden før (lenge før jeg begynte å blogge), og… Vel, jeg vil ikke anbefale den. Metode 1 er tilnærmet en ideell drømmesituasjon for meg! (Bortsett fra at jeg aldri, uansett hvor rik jeg var, ville ha kjøpt et rundstykke til kr. 70,-.) :P (Vel, jeg ville vel kanskje ha «testet» det en gang, og hvis det var ekstremt godt.. hmmm.. Okey, jeg skal aldri si aldri!) ;)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere