Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

50 tips til å tjene penger ved å gjøre det du elsker

Skrevet av Sindre | 09. juni, 2008

Er det mulig å leve av å gjøre det man elsker? Ja – men likevel ser det ut til at den generelle befolkningen tar til takke med en jobb de ikke kan fordra. Hvorfor er det sånn? Jeg tror altfor mange ser på seg selv som «realister», og dermed begrenser tankegangen sin når det gjelder hva som er mulig. Derfor har jeg samlet 50 tips som hjelper deg med å tjene penger ved å gjøre det du elsker:

 1. Tenk positivt! - Tillat deg selv å være litt optimist i blant
 2. Investér i det du trenger - Ikke vær gjerrig, investér i det verktøyet du kan trenge for å lykkes
 3. Overgå statistikken - Ikke la deg skremme av dyster statistikk – den sier ingenting om hva du er i stand til
 4. Gå dine egne veier, og skap dine egne muligheter
 5. Sett et godt eksempel for andre
 6. Vær snill med andre
 7. Vær entusiastisk
 8. Vær ydmyk
 9. Ikke gjem deg bort
 10. Mén noe, og stå for det du mener
 11. Ikke snakk nedlatende om deg selv
 12. Eller om andre
 13. Ikke forsvar dine handlinger hele tiden – Trenger du det?
 14. Visualiser dine mål daglig
 15. Vær orginal, takknemlig og modig
 16. Les Hemmeligheten (The Secret)
 17. Gi kompliment til andre
 18. La deg inspirere av andres suksess fremfor å føle sjalusi og forakt
 19. Lær av dine feil, men ikke vær redd for dem
 20. Ikke bekymre deg for hva andre vil si
 21. Skill deg ut fra mengden - Ikke ta til takke med å være middelmådig, god eller bra. Vær fantastisk!
 22. Stopp aldri å utvikle deg - Du lærer så lenge du lever
 23. Slutt å late som du er et offer
 24. Stol på magefølelsen/intuisjonen din
 25. Hold deg fokusert
 26. Tenk stort
 27. Innse at du ikke vil leve evig, tiden er nå!
 28. Kutt ut unødvendig mye TV-titting
 29. Studér suksessfulle mennesker - Finn deg en mentor, eller les en biografi av noen du ser opp til, noen som har oppnådd det du vil oppnå. Studér deres oppførsel, tankegang, tro, etc.
 30. Følg med på hva mennesker gjør, ikke hva de sier de gjør
 31. Bli mer rutinert/disiplinert
 32. Slutt å sov 9-12 timer hver dag, og prøv 6-8 i stedet
 33. Ta deg tid til å slappe av
 34. Smil
 35. Få folk til å le
 36. Hjelp andre
 37. Vær snill med deg selv
 38. Konkurrér med deg selv, ikke andre
 39. Vær høflig, men ikke vær redd for å uttrykke hva du mener
 40. Bygg deg et nettverk bestående av folk du føler deg komfortabel med
 41. Ikke bruk tid på negative folk
 42. Ikke tro på dine egne unnskyldninger
 43. Ikke klag
 44. Nyt reisen
 45. Ikke skyld på ungene
 46. Ikke skyld på kona
 47. Benytt deg av Law of Attraction
 48. Spør etter det du vil ha
 49. Tro du kan
 50. Vær tålmodig

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 09. juni 2008 klokken 14:14 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Law of Attraction, Penger, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

1. Kai H.
10.06.08

Det var mange gode punkt på denne listen din. Jeg liker spesielt godt pkt. 6 + 31-39. Dette er veldig gode råd. Men når det gjelder søvn må man ikke trekke det for langt heller. Man blir sliten av for lite søvn også. Mitt problem er ikke at jeg sover 12 timer, men at jeg ikke har tid til å sove 6 (og nei, jeg er ikke lei for at det snart er ferie :) ).

Ha en fin dag!

2. Sindre
10.06.08

Takk for det, Kai! Når det gjelder søvn så er folk forskjellige. Jeg er egentlig glad i å sove, og har alltid likt å sove lenge. Men forskere har funnet ut at ca. 7 timer er optimalt. Sjansen for en tidlig død er større dersom man sover 8+. Husker ikke kilden hvor jeg leste dette, men.

Når man har kommet så langt at man vet man tjener penger på det man elsker, så kan man jo sove så lenge man vil. Jeg siktet spesielt til overgangsperioden når man så smått begynner sin egen business på side, eller fulltid, og enda ikke tjener all verden.

Ha en fin dag du også, Kai! :)

3. Tjoms
10.06.08

Hei sindre

Jeg er redd sjansen for å dø er rimelig stor enten du sover mer eller mindre enn 7 timer.

Fint du har noe å pusle med

4. Sindre
10.06.08

Fant en link som omtaler dette:
http://www.cbc.ca/health/story/2007/09/24/sleep-study.html (engelsk)

5. Vinnie
10.06.08

Du må få bort slavespeaken. Hele samfunnet er bygd opp rundt å få flest mulig mennesker til å vie sitt eget liv for andres målsettinger. Tro meg når jeg sier at skoleverkets viktigste oppgave er å innprente dette i oss alle. Altruisme kalles det, og for å si det slik, det handler ikke om de fattige. Jeg skal gi deg et tips, du må tørre å si høyt og tydelig at du er egoist. Jeg skal vedde på at du får en rar og ekkel følelse i kroppen av å si dette høyt til deg selv, men det bør du ikke ha. Å være egoist innebærer at du ikke aksepterer noen autoriteter over deg selv. Ditt liv er bare ditt, og ingen andres.

Det er verd å lese gjennom:

http://egoist.info/

6. aLmAnZo
10.06.08

The Secret er direkte farlig, det er ikke nok ressursjer i verden til at alle kan lykkes, og det er jaggu ikke troverdig at en hver idiot som kjøper boka og opparbeider ståpåvilje kommer noe sted.

Inntelektuell kapasitet, kunnskapsnivå og evne til sosial omgang kommer alltid til å være viktig for å kunne lykkes, ikke en bok i verden kan få deg dit ;)

7. Sindre
10.06.08

@ aLmAnZo: The Secret kan lett misoppfattes og få det til å høres ut som om at du får alt du ønsker deg uten å gjøre noe selv. Feil. Poenget er å begynne å se for seg de resultatene man ønsker, i nåtid, sånn at tankene går fra å tenke på alt man ikke vil ha, til å tenke på det man vil ha. Gjør man dette regelmessig over bare noen dager, vil det føles galt å ikke gjøre noe. Det vil ikke føles som hardt arbeid engang, men mer som noe gøy. Fordi du ser for deg de positive resultatene disse handlingene vil medføre.

Et nyttig hjelpemiddel for å visualisere det du ønsker deg, er å bruke et visionboard. Ved å bruke online visionboard fra Lifemastering kan man få visionboardet som skrivebordsbakgrunn, skjermsparer eller bare printe det ut og henge det på veggen. Prøv det – det funker!

8. Magnus
10.06.08

Forslag:
51. Legg deg flat dersom du har gjort en åpenbar tabbe.

Tenkte bare å nevne det ettersom det har vært litt fokus på dette i media. De som er for selvsentrert, ikke tar imot råd og er for lite selvkritisk til egne avgjørelser får ofte en brå stopp på karrieren ved man ikke har evne til å se egne handlinger og konsekvensen av disse også ut fra andres ståsted.:)

9. Sindre
11.06.08

@ Magnus: Det er et godt poeng! Et menneskelig særtrekk er at vi har vanskelig for å innrømme våre egne feil. Vi har heller ikke et godt bilde av hvordan andre faktisk oppfatter oss. Hører vi noe om oss selv vi ikke er forberedt på, kan det ofte være vanskelig å akseptere. Så;

51. Legg deg flat når det trengs, f.eks. ved begåelse av en åpenbar tabbe

10. kiwi
28.11.08

Det høres jo fantastisk ut å kunne leve av det man ønsker å holde på med, Problemet er at de fleste av oss ikke vet hva det er de oppriktig liker å gjøre.

Vi er lært opp til å bruke hodet og glemme hjertet. Mange er blitt utrolig dyktige til å slutte å kjenne etter og føle på hva som føles rett eller galt, og heller ta i bruk rasjonelt og nyttemaksimerende tenkning. Det tar jo bare 11 obligatoriske skoleår, pluss det man tar på seg frivillig av høyere utdaning seinere for å «finpusse teknikken». Den største utfordringen er da at mens tankene i hodet skaper et larm uten like, hører men ikke hviskingen til det som er den personlige sannhet og unikhet.

Det krever mot og tid å tørre å kjenne etter og lytte til den indre stemme. Et forsøk blir som regel overdøvet og hindret av ting vi «må og skal» pluss hele rekka med det som er forsvarlig, fonuftig, anstendig og lurt å gjøre. Spørsmålet er bare: lurt for hvem? I hverfall ikke meg, kanskje familien, arbeidsgiveren, venner osv, men ikke meg. Ergo ender vi opp som ofre i et spill vi har hovedrollen i. Ja, når vi ikke bruker ordet «vil» så ofte, blir all handling vi foretar oss da uoppriktig og baset på frykt.

Med andre ord, vi lurer oss selv. Å bli lurt er helt sikkert greit for andre, de kunne ikke bry seg mindre om oppriktigheten i din intensjon, fordi de kjenner til spillereglene selv. Du derimot, begynner å miste respekten for deg selv. Drypp etter drypp med daglige gjøremål graver ut større og større uthuling i selvtillitten.

Utfordringen er da om man velger «igorance is bliss» holdning og fortsetter som før, eller om man velger å selv ta ansvar for manuset til stykket som man spiller hovedrollen i.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere