Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

9 av 10 gir opp etter et år

Skrevet av Sindre | 13. juni, 2008

Har du hørt statistikken som sier at 9 av 10 gir opp etter et år? Det ser ut til å være en favoritt blant dem som prøver å ta motet ifra folk som vil starte for seg selv. Det finnes variasjoner av denne statistikken, som f.eks. 90% gir opp etter 6 måneder, eller 80% feiler etter 5 år. Noen tar den ekstra langt og sier at 80% av de som klarer seg etter 5 år, feiler etter 10 år, etc.

Kan noen da fortelle meg hvor mange prosent som egentlig klarer seg?

Hva vil det egentlig si å «gi opp»? Eller å feile? Betyr det at man går konkurs? Får sparken? Blir pensjonert? Overført? Ikke tjener noe? Tjener mindre enn forventet?

Hvis jobben tar slutt, betyr det at du har feilet? Hvis en business går konkurs, betyr det at entreprenøren feilet? Betyr det at bedriften ikke klarte å levere noe av verdi, og dermed ikke tjente noen penger? Kan det bety at eieren startet en helt ny business et annet sted, som var mer på bølgelengde med hans personlighet? Som var bedre egnet til å tjene penger enn den forrige? Kan man dermed si at han feilet i den første businessen? Selvsagt ikke…

La ikke tøvete statistikk ta fra deg motet når det kommer til å starte for deg selv. Om du så skulle «mislykkes» etter en stund, betyr det ikke at det ikke var verdt det. Det vil uansett ha vært en opplevelse du ble klokere av, og dermed lærte noe. Du kan fortsatt utvikle deg videre, og skape mer verdi på reisen.

Har du tenkt på at det å starte en business også kan være noe midlertidig, på linje med en jobb? Mange som er lei av sine «vanlige jobber» sier at de har vært der «lenge nok» eller at «det er på tide å komme seg videre». Likevel, når det kommer til en business, forventer plutselig alle at det er noe man skal drive for alltid.

Hva er galt med å bygge opp en business i 5-10 år, for deretter å «komme seg videre», enten fordi nisjéen er borte, eller eieren har skiftet interesse?

Jobber og businesser kommer og går. Ingenting skal vare evig uansett. Nyt reisen mens du kan, og stol på deg selv fremfor ekspertene! ;)

Artikkelen ble sponset av Cresco Car gir rabatt på drivstoff


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 13. juni 2008 klokken 14:05 i kategoriene: Business, Jobb & Karriere,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

1. Ståle
13.06.08

Finnes det virkelig grunnlag for å si at 9 av 10 mislykkes eller er det synsing fra noens side?

2. Magnus
13.06.08

Er enig med at det er en stor fordel å begynne med ny virksomhet som en hobby. Dermed kan man kombinere dette med annen jobb eller utdanning slik at man har god ryggdekning. At mange ikke lykkes, kan nok ha litt med at man tror at det er marked og muligheter for ting som det ikke finnes et stort nok marked for. Man kan også ha for liten kunnskap omkring prosessene. Vet om mange som har satset stort, men som har måtte bite i det sure eplet. Mange ofrer alt; jobber døgnet rundt og prøver alle muligheter, og det er ikke med lett hjerte de må innse at egenkapital, kreditt og lån er brukt opp. Derfor er det en stor fordel å kunne ha muligheten til først å prøve ut sine ideer på fritid/hobbybasis slik at man lettere kan vurdere muligheten for å kunne lykkes/mislykkes ved å satse for fult. Da kan man også holde på i flere år uten stor risiko. Finner man ut at det ikke «var liv laga», så taper man lite, og man kan da evt. prøve ut nye ideer!

3. Kai H.
13.06.08

«Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at 10 av 9 nordmenn lar seg lure til å miste motet av tøvete statistikk.»

4. Sindre
13.06.08

@ Kai: Hehe! :D

14.06.08

Skal bare minne om at 60% av alt statistisk materiale bare er tatt rett ut av løse luften.

Eller var det 71%?

6. Sindre
14.06.08

@ Peter Andre Jensen: Det skulle ikke forundre meg i det hele tatt! :)

18.10.08

I slike statistikker blir det trolig heller ikke tatt hensyn til konkursrytterne som starter opp og legger ned i stor skala. Disse gjør nok at statistikken ser styggere ut enn realiteten.

Til sammenligning er det nok det samme som skjer i statistikkene som sier at de fleste ekteskap ender med skilsmisse. Her er det jo trolig folk som har giftet seg flere ganger som gjør at ekteskapene kommer dårlig ut i undersøkelsene.

Statistikk kan man, som PAJ poengterer, bruke som man vil. Ved å ta med ting folk ikke tenker på i undersøkelsen, f. eks folk som har startet bedrifter og lagt ned gjentatte ganger, så får man et annerledes resultat enn om man laget en statistikk over de forskjellige gründerenes resultater.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere