Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Feir dine små suksesser

Skrevet av Sindre | 05. juni, 2008

Ting tar tid. Å nå dine ultimate mål vil ikke være gjort over natten. Hvordan kan du få tiden til å gå fortere mens du venter på den store bragden du drømmer om å oppnå? Feir dine små suksesser!

Dette er faktisk veldig viktig. Jeg har gjort dette ved flere anledninger her på bloggen. Det kan kanskje virke som jeg skryter uhemmet av noe som er relativt lite, som f.eks. da jeg stolt presenterte statistikken over april tidligere i år, som jeg knuste like etter ved å prestere mer enn dobbelt så bra i mai. Jeg droppet likevel «skryteartikkelen» for mai-statistikken, for å ikke fremstå som altfor blærete. Men de som er interessert i detaljer kan alltids legge igjen en kommentar.

Poenget mitt er uansett å feire de små suksessene underveis. Selv om jeg nærmer meg målet mitt med stor fart – inntekten i mai tilsvarte faktisk det jeg fikk i 40%-stilling på kiwi ( ;) ) – har jeg enda langt igjen. Her er noen andre eksempler på ting jeg har blitt utrolig glad for/stolt av og oppmuntret/motivert av så langt i min «bloggekarriere»:

Når andre gjør tingene jeg hadde regnet med å gjøre selv

Jeg husker for en tid tilbake, da jeg skulle legge inn en artikkel på MSN Reporter. Jeg kopierte inn URL’en, og syntes jeg så en melding om at URL’en allerede fantes fra før. Men den forsvant fort, og jeg ignorerte den. Jeg hadde jo bare nettopp lagt ut artikkelen på bloggen min. Men da alle felt var fyllt ut, og jeg skulle sende inn artikkelen, gikk det ikke. Så jeg prøvde igjen. Nei, ikke denne gangen heller.

Så jeg gikk på forsiden av MSN Reporter. Og der var jammen meg artikkelen min lagt ut av en annen person. Meget hyggelig, overraskende og uventet. Pga. dette hadde jeg en god følelse resten av dagen. Jeg følte at jeg virkelig hadde bidratt med noe som var bra nok til at andre ville anbefale det for meg. Senere har dette skjedd flere ganger både på MSN Reporter og Bloggrevyen.

Når noen faktisk har blitt inspirert av bloggen min

Jeg får stadig flere mail i innboksen (beklager til de som fremdeles venter på svar, det kommer), og jeg har så og si ingen negative tilbakemeldinger. Det virker som om at folk virkelig setter pris på siden, syns det er en genial idé, og blir inspirert til å gjøre noe mer givende utav livet. I tillegg får jeg stadig flere bokmerker og RSS-abonnenter. Jeg vet om flere som har startet/gjenopptatt blogging pga. det jeg har skrevet i mine artikler.

Det viser seg altså at mitt hovedmål fremfor alle andre, nemlig å hjelpe mennesker med å øke bevisstheten og bidra til samfunnet på min egen måte, virkelig har slått gjennom. Men bare for noen. Jeg jobber kontinuerlig med å få flere folk til å oppdage Glabladet, og jeg setter pris på all hjelp jeg kan få av dere andre, som liker det jeg gjør. Benytt gjerne den nye «Send til en venn«-funksjonen nederst i alle artiklene til å sende enhver artikkel på mail til noen du kjenner.

Når jeg tjener uventet mye på Adsense

For noen måneder siden, rundt samme tid som det jeg skrev over, hadde jeg min første utrolig bra Adsense-dag. Jeg fikk langt flere klikk enn vanlig, og tjente dermed mye mer. Dette var snakk om smådollar, men det føltes likevel som «mye» i forhold til de resultatene jeg var vant med fra før. Jeg gikk på butikken på ettermiddagen og følte meg tvers gjennom glad. Jeg så at det var mulig å tjene greie penger på å blogge. Og siden den gang har resultatene bare fortsatt å gå oppover.

Når noen gir meg en donasjon

Å få en donasjon, «gratis» penger, gitt frivillig av noen som mener det du gjør er så bra at de føler for å bidra med en slant, er kanskje en av de beste tilbakemeldingene man kan få. Jeg tilbyr gratis innhold, innhold som jeg like gjerne kunne ha samlet i en bok og tjent penger på. Eller jobbet for et annet magasin og tjent penger på. Men jeg jobber gratis. Jeg har funnet alternative løsninger å få betalt på. Ingen som leser Glabladet trenger å ofre en krone, og da er det ekstra hyggelig når noen gjør det likevel.

Å selge annonser

Siden før Glabladet ble lansert visste jeg at salg av annonser skulle være den største inntektskilden på bloggen. Jeg skulle tilby en så bra nettside at mange folk kom innom, og dermed kunne tilby annonsører en ny mulighet til å markedsføre seg selv. Dette har hittil funket strålende, og jeg har allerede hatt 10 forskjellige, individuelle annonsører på bloggen min. Jeg hadde en kampanje i mai som funket bra (3 for 2), men tilbyr fortsatt lave priser i forhold til hvor mange besøkende jeg har.

Alexa-ranken blir stadig bedre

Jeg har vært en del inne på Alexa og sjekket hvordan jeg ligger an på verdensbasis. Noen mener at Alexa er ubrukelig, men jeg ser ingen grunn til at det ikke gir en bra indikasjon på reelle fakta om en nettside. Om ikke det stemmer 100%, så er det ikke langt fra sannheten.

Min Alexa-rank er for øyeblikket 283,716. Det vil si at nettsiden min er den 283,716. mest populære nettsiden i verden – i følge Alexas utregning av trafikk (hvordan de enn gjør det). I Norge ligger jeg akkurat nå på 1042. plass, men for et par dager siden var jeg på 992. plass. Alexa svinger fort, men jeg ser for meg at jeg ligger langt bedre an om noen måneder enn det jeg gjør i dag. Uansett er jeg svært fornøyd med veksten jeg har hatt i det siste. Husker når jeg lå på 700,000-og noende plass, og lurte på om jeg noen gang kom til å gjøre det like bra som mine «konkurrenter». Vel, denne uken er jeg forbi dem. :)

Fra 0-3000 treff på Google

Her er et skjermbilde av et Glabladet-søk tatt 27.01.2008:

Og her er et skjermbilde av et Glabladet-søk tatt 31.05.2008:

Det tar altså ikke så veldig lang tid før nettsiden din indekseres i søkemotorer. Er du litt heldig, har du fått mange innlinker og omtaler på andre sider også. Jeg kunne sikkert ha klart langt flere enn 3000 treff dersom jeg hadde pinget enda flere nettsider hver gang jeg skrev et blogginnlegg, men jeg syns det er artig å se på hvilken innflytelse jeg har hatt på søkemotorene på bare noen måneder. Jeg anser ikke 3000 treff som en «suksess», men bare som litt utrolig, med tanke på at jeg var tilnærmet evneveik på dette området før jeg startet.

Kommentarer

Og til slutt kan jeg nevne at jeg syns det er utrolig hyggelig å få kommentarer på artiklene mine. Jeg vet at det er mange av dere der ute som aldri har skrevet en kommentar enda, men som likevel følger med. ;) Jeg er ofte en av «dere» når jeg er på andre nettsider. Det er ikke alltid man vet om man har noe særlig fornuftig å bidra med i et kommentarfelt. Men jeg er blant dem som liker å bare få en bekreftelse på at det jeg skriver blir godt likt, så kommentarene trenger ikke akkurat å oppfinne hjulet på nytt. Uansett, til de som allerede kommenterer: Tusen takk! Fortsett med det, jeg setter skikkelig stor pris på det.

Det er dere lesere jeg er her for – enten dere gir et pip eller ikke!

Takk for at dere stadig kommer tilbake. :)

Så, feir dine små suksesser…

Ikke la utålmodigheten din ta knekken på deg. Jeg vet du har mye større mål enn der du er akkurat nå. Det gjelder de fleste – fordi selv de som har oppnådd det som en gang var deres mål, vil stadig sette seg nye mål. Det som andre vil se på som lite eller uten betydning, kan bety langt mer for deg. Derfor: Feir dine små suksesser og drit i hva andre syns. Om de ikke tåler at du har noe å være glad for, så er det deres problem.

Hallelujah! ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 05. juni 2008 klokken 11:31 i kategoriene: Blogging, Business, Jobb & Karriere, Suksess,

LESERNE MENER:
20 kommentarer så langt

1. Jens Svendsen
05.06.08

Jeg vil bare kommentere det du skriver om Alexa:

«Jeg har vært en del inne på Alexa og sjekket hvordan jeg ligger an på verdensbasis. Noen mener at Alexa er ubrukelig, men jeg ser ingen grunn til at det ikke gir en bra indikasjon på reelle fakta om en nettside. Om ikke det stemmer 100%, så er det ikke langt fra sannheten.»

Dette _er_ faktisk langt fra sannheten.

Dataene i Alexa stammer jo fra de som av eget initiativ har installert en Alexa-toolbar i sin browser, og det er jo helt naturlig at det er visse grupper som er *kraftig* overrepresentert her.

Generelt kan man nok si at det «i all hovedsak» er unge menn, med interesse for teknologi og web.

2. Sindre
05.06.08

Jeg har aldri rørt noen Alexa-toolbar, så det er i hvert fall ikke derfor jeg rangerer der jeg gjør. Vet ikke hva andre har gjort, men jeg har ikke installert den toolbaren.

3. Erik
05.06.08

Statistikk er som en bikini. Hva den avslører er stimulerende, men hva de skjuler er vesentlig.
-Aaron Levenstein

Lønnsøking er lønnsøking, uansett hva andre måtte tjene. Så selv om det ikke er noen pålitelig rangering, så vil en stigende plassering gi et bilde, om ikke mer, på driften til en nettside.

Ellers vil jeg si jeg er littegrann skuffet over bloggen, forventet et innlegg om feiring av suksesser og hvorfor dette er viktig, men føltet at innledningen og avslutningen var det eneste som holdt seg relevant til tittelen. Midtdelen var et langt sammendrag om hvor bra og hyggelig det er at det går bra med siden din, og at det gjør deg glad. :) Føler kanksje at jeg har lest det en del før bare. Den forrige bloggen, om å kunne det grunnleggende, var mye bedre. Skal kommentere det snart.

Det jeg håpet litt på var heller et innlegg om hvorfor det å stoppe opp og feire suksess er viktig underveis, og forklare litt hvorfor dette er viktig. Så kan jo si litt om det jeg :)

Slik som da vi leste til matte-2-eksamen, så var det utrolig vanskelige regneoppgaver vi måtte igjennom. Dette var utrolig slitsomt psykisk av flere grunner. Det var lite fremgang, det var håpløse oppgaver, og lite resultater. Jeg, som anses for å være flink i matte, ble til og med nedbrutt av den resultatløse jobbingen. Jeg satt i tre uker på lesesalen, og i de to siste jobbet jeg med eldre eksamenssett. Av gjennomsnittelig 6 oppgaver, så klarte jeg kanskje en oppgave pr. sett i hele første uken uten å se på løsningsforslag. Med andre ord, godt innenfor stryk, og det er en uke igjen til eksamen.

Det hele virket håpløst. Og jeg hadde det ikke værst. Det man merker blandt førsteklassene på NTNU er at det er utrolig mange som blir nedbrudt og rett og slett deprimerte av mattefagene de første årene. Det er totalt slag i ansiktet å ikke mestre et fag man ellers var regnet som flink i. Denne deprisjonen ligger som en tåke over studentene, og det er ikke lett å jobbe i denne tåken.

Så når jeg fikk til denne ene oppgaven, så var det en stor seier i seg selv. Da la jeg ned blyant og kalkulator, og tok en lang pause. Gjerne en time eller mer med kortspill og kaffedrikking på pauserommet, surfing på internett. Rett og slett fokusere på noe annet, og la den gode følelsen av fremgang synke inn. Nyte en stund i solen mens tåken var lettet.

Dette er viktig. Generalprøven er så kort unna, og ligger man så dårlig an, så vil ikke negative tanker og følelser hjelpe deg, tvert imot. Den siste uken klarte jeg litt og litt mer. Men dette er ikke noen suksesshistorie, ikke for de fleste iallefall. Statestikken, med sine 40% stryk, var heller ikke oppmuntrende.

Heldigvis for meg, så gikk det bra. Etter å ha rettet min egen prøve mot løsningsforslaget, så resultatet, hvis noen er nysgjerrige, noe slikt ut:
Oppgave 1 – Riktig
Oppgave 2 – Regnefeil
Oppgave 3 – Regnefeil
Oppgave 4 – Feil
Oppgave 5 a – Riktig
Oppgave 5 b – Riktig
Oppgave 5 c – Feil
Oppgave 6 – Halvt løst.

Hvilket er over halvparten, og ståkarakter. Kan forvente en C, som jeg er veldig fornøyd med, men resultatet lar vente på seg. Det var ingen for et år siden som fikk A i matte 2.

Poenget, før jeg skrev meg bort, er å fokusere på seiere og feire disse fordi det skaper en positiv innstilling og holdning ovenfor deg selv og andre rundt deg, og dette dyrker igjen selvtilliten din. Det trengs ikke nevnes at en god selvtillit øker prestasjonsevnen din.

4. Mats
05.06.08

Hei, Sindre, gratulerer med gode tall på brukere og inntekt!

Jeg har veldig lyst til å oppfordre deg til å kjøre en inntekts rapport ved hver måneds slutt, artig og se hva du faktisk tjener, og på hvilke tjenester du gjøre dette, om det er Tradedoubler eller Adsense. =) Vet ikke om det er andre som vil det samme.

5. Sindre
05.06.08

@ Erik: Dette innlegget ble med hensikt skrevet som det ble for å ikke gjenta meg selv, og skrive et samme type innlegg som jeg gjorde om suksessen i april. Så litt ironisk at du sier du føler du har lest dette før. ;) Men så er jo du en av de som har lest aller mest gjennom artiklene på Glabladet, så noe av forklaringen kan ligge der.

Uansett, takk for ditt lille ekstrabidrag! :)

@ Mats: Og nettopp det du spør om nå, er grunnen til at jeg flettet inn litt egne små suksesser i denne artikkelen. Terje Pedersen etterlyste også mai-resultatene i en kommentar på «Suksess i april«. Jeg prøvde på en måte å slå to fluer i en smekk med denne artikkelen, så Erik kan nok ha rett hvis han følte det som at midten ikke passet inn. Noen andre som har synspunkter på dette?

For å svare mer på kommentaren din, Mats, så begynte jeg på et langt innlegg om statistikken for mai 1. juni. Men så følte jeg at det ble kjedelig og uinteressant. :P Mulig jeg tar feil da, siden folk tydeligvis vil lese det. Siden jeg dras litt i forskjellige retninger her, lover jeg ikke at jeg begynner med månedlige rapporter her og nå – men inntektsdetaljer blir det nok mer av.

Hovedmålet med bloggen er å lære andre om personlig utvikling, ikke å skrive for mye om blogging og inntektsdetaljer. Hovedgrunnen til at jeg likevel gjør det ganske ofte, er fordi det virker som det er det mange lesere vil ha.

6. Jens Svendsen
05.06.08

Altså, det er ikke du som eier av siden som skal installere toolbaren.

Alexa er rett og slett statistikk over nettvanene til de som har Alexa-toolbaren installert.

At du ikke visste dette, viser jo at du ikke vet noe om Alexa, og da blir det litt fjåsete å trekke konklusjoner ut fra tallene derfra.

7. Sindre
05.06.08

@ Jens: Tror du må lese faktaene dine litt bedre før du kaller andre «fjåsete». Er det et ord? Fra Alexas egen forklaring på hvordan trafikken beregnes:

Alexa computes traffic rankings by analyzing the Web usage of millions of Alexa Toolbar users and data obtained from other, diverse traffic data sources. The information is sorted, sifted, anonymized, counted, and computed, until, finally, we get the traffic rankings shown in the Alexa service.

Det er altså ikke bare Toolbar-brukerne som spiller inn.

Hva slags konklusjoner du mener jeg har trukket er jeg heller ikke helt sikker på. Jeg syns bare det er gøy å se at jeg klatrer høyere på Alexa sin ranking. Om det er Toolbar-brukere som påvirker disse resultatene mest eller ei, har ingen betydning for meg. Da liker jo Toolbar-brukerne siden min bedre, i det minste. Og det er ikke verst bare det. :)

8. Erik
05.06.08

Det jeg følte var vel hovedsakelig at tittelen ikke passet med artikkelen. Godt mulig du ville slå to fluer i en smekk, men du traff i sa fall bare den ene. For du starter med å si at man må feire sine egne suksesser og at dette er noe du har gjort. I konklusjonen konkluderer du med «Derfor: Feir dine små suksesser og drit i hva andre syns.» uten egentlig i å ha utdypt i teksten noen «hvorfor» til å hendvise «derfor». Hvorfor skal man feire? Hva er linken mellom feire sine små suksesser og aktuell suksess? Dette ble litt tynt forklart, syntes jeg.

9. Sindre
05.06.08

Jeg ser at du har et poeng her faktisk. Jeg kunne kanskje ha utdypet «hvorfor» enda litt mer. Den «derforen» henviser til to ting:

1. Innledningen, hvor jeg sier at ting tar tid – Derfor er det viktig å feire de små suksessene underveis, og
2. «Fordi jeg gjør det». :) Altså… Jeg forklarer hvorfor jeg gjør det, og anbefaler det derfor til andre. Sånnsett syns jeg at jeg traff begge fluene, men det du har rett i, er at jeg kunne ha utdypet dette enda litt mer.

10. Mats
05.06.08

Takk for kjapp respons Sindre, du er interaktiv med brukerne og det liker jeg godt.

Noe av grunnen til at jeg vil du skal komme med en statistikk/inntjening over nettsiden er at det gir motivasjon til andre som driver med blogging, vise at dette går det ann å få en inntekt på, og hva som fungerer.

Skjønner at det kan virke som selvskryt om du lager egne poster om det hver mnd men kanskje du kunne laget en undermeny med disse rapportene som ikke ble publisert på førstesiden slik at de interesserte viste hvor man fant det og kunne følge med.

Liker slike rapporter, generelle ting om blogging og er en fan av selvutvikling selv. :) Håper du kommer med slike rapporter, ville vært flott å følge med på, unner andre suksess så jeg går imot janteloven :P Lykke til videre!

11. Sindre
05.06.08

Hehe, jeg prøver så godt jeg kan. Bare flaks at jeg svarer deg nå forresten, satt meg egentlig ut i solen for å skrive flere (og bedre) innlegg på bærbaren til Renate, men pollenallergi gjorde det til et snørrennende helvete for meg! :P

*Snyyyt*

Det er nettopp det du sier om å motivere andre med den slags innlegg som er grunnen til at jeg syns det er greit å skrive dem i blant. Jeg bryr meg ikke om tilhengerne av janteloven, så det var ikke derfor jeg droppet mai. Jeg følte bare at det ble kjedelig. Men det er nå gode nyheter å melde der, ettersom resultatet ble langt bedre enn april f.eks.

Hvis jeg skal være helt dønn ærlig så er jeg litt bekymret for at sånne rapporter vil skape høyere og høyere forventninger til meg. Og det er jo ikke sikkert jeg alltid klarer å innfri dem. Vel, dette er jo ikke en god holdning for en gründer, og jeg tror egentlig jeg skal klare meg, men jeg føler kanskje at sånne rapporter vil legge til en ekstra faktor med stress. Det beste for meg hadde vært å skrive detaljer om den slags når jeg er i den rette «dagsformen». Da blir de innleggene best uansett. Så konklusjonen her er at jeg kommer til å fortsette å fortelle om disse detaljene, men neppe som en månedlig rapport – heller når jeg føler for det selv. Da føler jeg meg straks mindre bundet av bloggen også, om du skjønner.

Så følg med videre på Glabladet, så kommer det rapporter/detaljer når du minst venter det. ;)

12. Erik
05.06.08

Jeg er enig med mats. Å kunne legge ut statestikken over siden et annet sted på siden, og heller henvise til den, tror jeg vil gi siden et ryddigere og mer oversiktelig preg. Husk det grunnleggende ^^ Samme som det jeg sa til deg om kategorioverfloden det er her. Det er også vanskelig å skille reklamer fra menyer ofte, særlig hvis man ikke har blitt vannt med siden. Er bare småpirk fra meg da, ikke noe å ta serlig hensyn til ;)

13. Magnus
05.06.08

Er enig med Erik i at artikkelen tok ut i noen sidespor med tanke på overskriften, men samtidig er det jo disse sidesporene som symboliserer de små «suksessene» for Sindre. Ang. statistikk, inntjening, besøkstall o.s.v., er dette aktuell og interessant lesning for oss andre som driver med blogger og nettsider. Det er jo slike små gleder og suksesser vi også er opptatt av og kjenner oss igjen i. Likevel blir det kanskje ikke like interessant for de som er mer opptatt av bloggens hovedbudskap. Derfor er det greit å legge slikt blogger-snacks på et eget sted på bloggen.
Det er alltid interessant å følge en bloggs utvikling, og det er ingen krise eller nederlag dersom piler og statistikker flater ut eller peker nedover i perioder. Av erfaring er fellesferien en tid der mine nettsteder får lite besøk (slik at du er advart), men det tar seg opp igjen når ferien er over (som en trøst). Det viktigste er hva som skjer på lang sikt; om du klarer å skape nye lesere og om de trofaste forblir trofaste. Fortsett den gode jobben!

14. Kjetil
05.06.08

Jeg for min del syntes innlegget var meget bra! Det at Sindre bruker eksempler fra sine egne små suksesser er jo samtidig en måte å gi eksempler på hva små suksesser kan være. Jeg ser ikke helt poenget deres med at denne ikke passer med overskriften. Desuten viser han noe mange internettentrepenører hopper gladelig over, nemlig å vise litt ydmykhet og takknemlighet ovenfor resultatene sine. Dette er et bra tegn, og slett ikke verst gjort av deg, Sindre! Stå på videre:)

15. Terje Pedersen
05.06.08

Blogginnlegget heter «Feir dine små suksesser» så akkurat nå feirer jeg at navnet mitt er blitt skrevet i en kommentar jeg ikke har skrevet selv *flire*

16. Sindre
05.06.08

Good for you, Terje! Du har skjønt det! :D (Gratulerer forresten ;) )

17. Lin
06.06.08

Gratulerer! :)

[...] det. Du tok de rette avgjørelsene underveis, og opplever bare resultatene av din egen suverenitet. Feir dine små suksesser, men ikke dvel for lenge ved det. La det gi deg selvtillitt til å oppnå det neste målet på [...]

[...] Ingen vil gratulere deg for dine evolusjonerende forandringer. Belønn deg selv! Verdsett det du gjør, og feir dine små suksesser. [...]

[...] Mange glemmer å feire sine små suksesser. Men tenk tilbake på fjoråret: Hva oppnådde du? Hva klarte du? Hva løste du? Feiret du det? …Jeg snakker ikke om å feire som om det var nyttårsaften hver gang du har fremgang, men det er utrolig viktig å ikke glemme det positive du har oppnådd! [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere