Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Film: The Happening

Skrevet av Sindre | 19. juni, 2008

Jeg har vært på kino og sett The Happening. Filmen har en litt ironisk tittel. Det «happens» nemlig veldig lite. Det hele starter med at folk plutselig begynner å ta livet av seg selv overalt. Dette skjer pga. et fenomen som man etterhvert tror blir overført via planter og trær. Omtrent som pollen, med andre ord. Man vet aldri når den kommer smygende heller. Men hva er vel litt kløe i øynene, halsen og rennende nese mot å finne nærmeste og mest effektive måte å drepe seg selv på? Vel, noen ganger er det akkurat det jeg har lyst til når pollen angriper som verst også. Så kanskje M. Night Shyamalan rett og slett presenterer en forverret versjon av pollen i filmen? Så ille at man rett og slett ikke ønsker å leve mer?

«Åh, crap… Jeg har pollen… Jeg orker ikke mer…»

Ja, kanskje nettopp det kan være løsningen. Vi får nemlig ikke vite noe særlig om hva det kan ha vært. Det blir etterhvert spekulert i om «den» bare slår til på store grupper, men så tar den etterhvert livet av en gammel psychokjerring som vandret alene ute i hagen også. Så jeg tror kanskje M. Night Shyamalan vil at vi for en gangs skyld kan tenke ut løsningen selv. Altså hallo, mannen har servert oss 3-4 geniale og oppsiktsvekkende slutter (og filmer) på henholdsvis The 6th Sense, Unbreakable, Signs og The Village. I tillegg både skriver og regisserer han sine egne filmer, noe det står ganske stor repsekt av i Hollywood i dag. Men hans siste verk fremstår mer som hastverksarbeid enn kvalitet.

The Happening er likevel en typisk Shyamalan-film, bare dårligere. Men den har sine gode øyeblikk. Han klarer alltid å finne sjarmerende skuespillere til rollene, og blander inn humor på intelligente måter. Denne filmen er forøvrig et par hakk mer grotesk enn hans foregående. Som om ikke nærbildene av alle som finner oppfinsomme måter å kverke seg selv på var nok, får vi også se klipp fra en dyrepark hvor noen løver får et gourmet-måltid av noen menneskearmer til middag, selvsagt frivillig levert av armenes innehaver. Men hvem kan klandre ham hvis han hadde pollenallergi. Med andre ord, ikke en film du smugler med datteren på 7 år til.

Alt i alt, blandede følelser for filmen. Den er mer dårlig enn den er bra, og sånnsett er jeg i overkant snill hvis jeg gir den terningkast 3. Men, så er jeg jo gammel M. Night Shyamalan-fan. Jeg så tegn av den gode gamle kvaliteten innimellom. Dessuten var jeg forberedt på at filmen til tider kan oppfattes som langtekkelig. Shyamalan vet å ta seg god tid i enkelte scener, noe bl.a. de utålmodige tullingene på bakerste rad ikke syntes noe om. Så hvis du er utålmodig, se heller Transformers.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 19. juni 2008 klokken 11:09 i kategoriene: Kultur & Media, Omtaler,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

20.06.08

HEHE! Må være årets beste filmanmeldelses-intro: Jeg har vært på kino og sett The Happening. Filmen har en litt ironisk tittel. Det “happens” nemlig veldig lite.

2. Ida
20.06.08

Helt enig. Mer dårlig enn bra. Kan ikke sammenlignes med f.eks the 6th sense.. Selv om det egentlig er akkurat det jeg gjør nå.. Men ja, terningskast 3 – såvidt.

3. Trine
04.07.08

Jeg har også sett den filmen.
Den er ikke den beste filmen jeg har sett, men den holdt oppe spenningen.
Det eneste var at, alt virket veldig ulogisk.
Jeg vet at man ikke kan dø av træt i virkeligheten, men det var litt skuffende at man ikke helt «levde» seg inn i den.

4. kenneth
08.07.08

jeg skal IKKE se denne filmen. shalaman kisen har mekka 1 bra film o d var the 6th sense. skjønner ikke at du kan si de andre er bra bare for han har med kjente skuespillere. og du snakker om geniale slutter på filmnene hans HVOR er de? alle historiene hans er jo på trynet. supersmarte aliens som invaderer en planet som består av 80% vann og de tåler ikke vann? latterlig! og ikke få meg til og starte på the village engang mest ubrukelige historien i noen film noen gang.shaylaman skulle aldrig fått lov til og lage flere filmer han er jo evneveik! nuff said peace out :P

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere