Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan unngå oppvaskekrangelen

Skrevet av Sindre | 30. juni, 2008

Hva godt kommer det ut av å løse våre største utfordringer når man fremdeles plages av de små? Mange av oss opplever dagligdagse problemer veldig ofte. Ting som er så dagligdagse at vi har en tendens til å tro at vi bare må leve med det. Men det trenger vi vel ikke? I hvert fall ikke når det faktisk er mulig å gjøre noe med det!

Som for eksempel oppvasken. De av oss som enda lever i steinalderen og ikke har oppgradert til oppvaskmaskin vet hva jeg snakker om. Let’s face it. Ingen vil ta oppvasken. Det eneste positive som kommer ut av å ta oppvasken er at den blir tatt. Men ingen vil faktisk gjøre jobben. Selv har du kanskje følt du har gjort mye annet de siste dagene, og syns dermed kanskje partneren kan ta den? Mens partneren på sin side har «viktigere ting» å gjøre på, og syns godt at du kan ta den.

Hallo!! Her trengs det veiledning.

Renate og jeg var ikke noe bedre selv. Enkelte ganger kunne vi prestere å la det gå over en uke mellom hver gang vi tok oppvasken… En ond sirkel som gjorde at den som til slutt måtte ta den, fikk tidenes helvetesoppvask – en langt verre opplevelse enn dersom bare samme individ hadde tatt den en halv uke tidligere.

Renates løsning

En dag kom Renate med en idé. En idé som er så vanvittig enkel, men som fungerer så godt at jeg rett og slett dele den med Glabladets lesere.

Tildel hverandre faste oppvaskedager!

Vi har kjørt dette superenkle systemet i flere måneder nå. Vi ble rett og slett enige om at oppvasken trengtes å tas minst to ganger i uken. Vi tildelte hverandre deretter følgende faste oppvaskedager:

  • Onsdag: Renate
  • Søndag: Sindre

Skeptisk? Høres ikke ut som det kommer til å løse noe? Du må fortsatt ta oppvasken, sier du? Vel, da’ah…

Jeg hadde heller ikke tro på idéen. Jeg syntes egentlig det hørtes helt teit ut. Men nå som vi har prøvd den i praksis i flere måneder, vet jeg at dette er en av de beste idéene Renate har hatt! ;)

Det som virkelig fikk det til å gå opp for meg at dette fungerte strålende, var da jeg i går tok oppvasken og faktisk følte at jeg gledet meg til det! :shock:

Jeg har nemlig innført en annen fast liten vane i forbindelse med oppvasken. Jeg tar med meg MP3-spilleren, fyrer opp den musikken jeg liker aller best å høre på, og synger og jodler med. Til Renates forargelse, selvsagt, da jeg som oftest tar oppvasken midt i «Under samme tak», som hun (tro det eller ei) fortsatt må få med seg! :roll:

Så, få en slutt på oppvaskekrangelen en gang for alle. Gi hverandre faste dager, og voila… Ett steg nærmere å løse verdensproblemene! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 30. juni 2008 klokken 5:32 i kategoriene: Samliv, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

30.06.08

Har oppvaskmaskin! :-)

2. Sindre
30.06.08

Vel, vi kunne hatt oppvaskmaskin, hadde det vært klargjort for det i leiligheten vi leier, noe det ikke er. Men nå trives jeg faktisk godt uten! :)

3. Erik
30.06.08

Chill å ta oppvask da. Bare stå med musikk og henda i varmt vann og koble av. Sleng opp en TV ved siden av eller ta den sammen med noen. Vask opp hver dag og hold kjøkkenet ryddig. Ryddig kjøkken er viktig for meg iallefall :)

30.06.08

Eller så kan de som ikke liker oppvask gjøre akkurat slik som jeg gjorde for noen år tilbake da jeg bodde alene. Vel og merke såpass alene at jeg ikke hadde en oppvaskmaskin å krangle med en gang..

Jeg dro på Europris, eller var det Nille? Og tømte hylla for papptallerkener, plastikk-kopper, plastkniver, plastgafler og plastskjeer… jeg tror det varte ca. 1 år :)

Brukte vel rundt 600,- – men det var det jaggu meg verdt.. 0 oppvask i et år for 600,-

Og alt det jeg hadde av porselenservise stod pent og rent i skapet.. trengte en støvpuss etterhvert da, men tok dama seg av da hun flyttet inn :)

5. Sindre
30.06.08

Hahaha! :D Årets mest inspirerende kommentar? ;) Vel, vi har også gått til innkjøp av papptallerkener og bestikk, men vi tenkte aldri på det i så store dimensjoner som du åpenbart gjorde…! Hmm, absolutt noe å vurdere! Men litt oppvask blir det jo uansett, da det ikke er så lurt å prøve å steike/koke mat på en papptallerken… :P

30.06.08

Ett år med plast og papptallerkener??? hehe! Du får kjøpt SMÅ oppvaskaskiner benkoppvaskmaskiner, liten som en micro og funker som det!

[...] I henhold til oppvaskesystemet jeg tidligere har skrevet om, var det min tur til å ta den, og det var allerede natt til mandag, så jeg var på overtid. Da jeg bestemte meg for å utsette den litt til, var det, uten at jeg visste det, begynnelsen på en lang og skummel rekke med stadige utsettelser som medførte at jeg ikke fikk tatt den før like før jeg begynte å skrive dette innlegget. Det skulle altså bare ta et døgn til. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere