Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Retningslinjer for kommentarer

Skrevet av Sindre | 15. juni, 2008

I det siste har det kommet inn mer kommentarer enn noengang på denne bloggen. Derfor tenkte jeg å skrive et innlegg hvor jeg gjør det klart hvilke regler jeg følger når det gjelder kommentarer.

Kommentarer på Glabladet blir moderert. Når du poster en kommentar vil den ligge i en kø og vente på at jeg godkjenner den. Vanligvis er jeg innom og godkjenner kommentarer noen få ganger om dagen. Inntil dette blir gjort, vil kommentaren være synlig for deg, men ikke andre.

De aller fleste kommentarer slippes gjennom. Den generelle regelen er at kommentarer bør holde seg til temaet, med respekt til den gjeldende artikkel. Her er noen eksempler på kommentarer som vanligvis ikke godkjennes:

 • Urelaterte kommentarer – Kommentarer som ikke har noe med artikkelens innhold eller de andre kommentarene å gjøre.
 • Personlige angrep – Glabladets kommentarfelt er ikke stedet å få utløp for at du har en dårlig dag. Ta deg en lang tur i stedet.
 • Personlige beskjeder – Jeg henviser til kontaktskjemaet for dette.
 • Spamming – Akismet tar seg av det meste, men dersom noe slipper gjennom, kommer det ikke lenger enn til slettknappen.
 • Generell syting – Jeg ønsker et så sytefritt liv som mulig. Klaging på innhold, falske anklager, usaklige påstander etc, vil bli terminert. :cool:

Hva jeg derimot godkjenner, som kanskje kan virke på kanten:

 • Kritikk - Jeg skriver ofte ting som maner til debatt og vekker følelser. Kritikk må man regne med. Hold den saklig, pass på at den ikke inngår under «Generell syting» ovenfor, så vil den bli godkjent.
 • Linker til andre sider - Så lenge linken har noe med artikkelen å gjøre, og så lenge det står noe om hvorfor vi skal klikke på den, er det greit.
 • Relevant markedsføring - Hvis du vil promotere dine egne artikler, produkter eller tjenester, tillater jeg det gjerne, så lenge det er relevant i forhold til artikkelen. Dersom promoteringen er irrelevant i forhold til artikkelen, vil det gå under spam, og bli tilintetgjort.
 • Humor – Humor legger ofte til mer verdi, så hvis du absolutt vil tøye grensene, gjør det humoristisk! :)

Og ellers…

 • Ytringsfrihet - Husk at dette er en privateid nettside, og ikke et offentlig forum. Det betyr at din ytringsfrihet er noe begrenset her inne. Ønsker du å klage på dette, se «Generell syting» ovenfor.
 • Svare på kommentarer - Jeg svarer på kommentarer når jeg føler jeg har noe å bidra med. Men jeg svarer ikke på alle kommentarer, selv om de er rettet til meg. De fleste leser ikke engang kommentarene, så jeg foretrekker å investere «skrivetiden» min et annet sted.
 • Kommentarer på gamle innlegg - Jeg svarer sjeldent på kommentarer på innlegg som er mer enn en halv måned gamle, ei heller på spørsmål, oppfordringer eller utfordringer som er tydelig besvart andre steder i artikkelen eller tidligere kommentarer på artikkelen, eller som enkelt kan finnes via søkeboksen.
 • Redigere kommentarer - Kommentarer blir enten godkjent eller slettet. Jeg redigerer dem aldri. Eneste unntak er dersom ÆØÅ fremstår som rare tegn, som f.eks. sp?rsm?lstegn. Da kan det hende jeg tar meg tid til å rette det, så kommentaren blir mer leselig for folk flest.
 • Varsling - Jeg sender generelt sett ikke epost og informerer om at en kommentar er slettet. I 99% av tilfellene er grunnen for slettingen åpenbar.
 • Personlige råd - Jeg svarer sjeldent på oppfordringer om personlig rådgivning, da jeg ikke driver coachingvirksomhet. Jeg prøver å prioritere tiden min slik at jeg fokuserer på selve bloggen når jeg skriver. På den måten kan jeg hjelpe mange samtidig.
 • Mitt eget navn - Jeg skriver alltid kommentarer under mitt eget navn, «Sindre», både på denne bloggen og andre blogger. Jeg har aldri postet anonymt eller under et annet navn, og jeg har heller ingen intensjoner om å gjøre det.
 • Anonyme kommentarer – Du må gjerne skrive en kommentar anonymt eller under et kallenavn. Men, jeg foretrekker å svare på kommentarer som er skrevet under ekte navn. Men jeg innser at personvern er en bekymring for mange, så du står fritt til å poste anonymt hvis du ønsker.
 • Nofollow - Alle linker i kommentarer får automatisk en rel=nofollow-tag. Dette betyr at søkemotorer får beskjed om å ignorere linkene, så ikke forvent en høyere pagerank ved å poste en masse linker til dine egne sider.

Folk flest liker interaktiviteten det medfører å ha et kommentarfelt på en blogg, og jeg liker det selv også. Så lenge de bidrar med noe av verdi kommer jeg til å opprettholde kommentarfunksjonen. Hvis de derimot begynner å bli mer trøbbel enn de er verdt, er det en stor sjans for at jeg fjerner den. Jeg ønsker å opprettholde en nettside med et voksent og saklig innhold, også når det gjelder kommentarene.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 15. juni 2008 klokken 13:16 i kategoriene: Generelt,

LESERNE MENER:
13 kommentarer så langt

15.06.08

Du får jo svært mange kommentarer sindre, sett i lys av at bloggen din ennå er ganske fersk. Tror ikke du bør tenke tanken om å fjerne kommentarfeltet.

Det bidrar til brukerinput, som gjør bloggen din mer levende. Tror du taper mer enn du tjener på å fjerne kommentarfeltet.

2. Sindre
15.06.08

Vel, jeg tror ikke noen trenger å frykte kommentarenes død med det første, men det er jo som du sier, Peter, at jeg får mange kommentarer allerede nå. Når bloggen fortsetter å vokse, vil det jo ikke akkurat bli mindre kommentarer.

Det er en ting som er veldig aktuelt å implementere på Glabladet etterhvert, og noen har allerede ytret et ønske om dette: Forum. Så, dersom kommentarene forsvinner skal ikke nødvendigvis interaktiviteten lide av den grunn, ikke så veldig lenge i hvert fall.

Et forum vil kreve en registrering, og på den måten vil jeg luke ut mange av de useriøse kommentarene jeg ikke ønsker. Jeg har en visjon om et forum bestående av oppegående mennesker som aldri fyker i tottene på hverandre med personlige angrep. ;)

Men inntil videre, så kommer nok kommentarfunksjonen til å bestå.

15.06.08

Tror du burde vurdere dedikert server snart. Forum og slikt krever ressurser. Du får dedikerte servere fra 1000,- i måneden, og det er noe du kan skrive av som utgift på firmaet ditt vettu.

Best å ha alt på ett sted, og med en dedikert server er du klar for veksten som sikkert kommer.

4. Sindre
15.06.08

Ja, jeg kan ikke kjøre forum på det webhotellet jeg har nå, så dedikert server er allerede lagt til på «ønskelisten». :)

5. Erik
15.06.08

Jeg er egentlig også skeptisk til denne godkjenningsprosessen. Det hindrer flyten i kommentarene så det kan ta gjerne to dager før jeg får svart på hendvendelser på mine innlegg osv. Hvis du tar det en ferie, så vil hele siden ligge dø. I tillegg vil det alltid henge over deg at det er lenge siden du stakk innom og godkjente kommentarer.

Ikke at det er så farlig da, men mener det kunne holdt med en varsle-knapp og en advarsel om at innlegg som ikke følger disse (link til retningslinjer) retningslinjene vil bli fjernet. Så kan du heller fjerne innhold som er upassende. Eller et eller annet.

Ideen om et forum er jo enda bedre. Da kan du jo holde hovedartikkelene dine rene for alt som ikke er svada, du kan la andre bidra med innlegg, gladnyheter, og ellers. Du får fastere brukere som må registrere seg for å skrive på forum. Du kan utnevne noen moderatorer mens du er på ferie eller til vanlig. Holdt på litt med forums før, var administrator på et lite et. Det krever en del administrasjon i starten for å få det i gang, men så er det som regel mye morro man kan gjøre med det. Finnes masse layouts, noen sikkert gratis og out there. Og hvis du ikke vil drive med blogging lenger, så har du kanskje et forum som nesten driver seg selv og er en fin bi-inntekt.

15.06.08

En fin listedu har der, men må si meg enig med Peter at det ville være dumt å fjerne kommentarfeltet. Det er jo det so mer interaktiviteten med dine lesere. Et forum vil jeg se på som en tilleggstjeneste.

At du må godkjenne kommentarene er vel bare naturlig i dagens nettverden hvor det hagler med spam hvis du åpner godkjennningsfunksjonen..

7. Sindre
16.06.08

Med fare for å bryte mine egne retningslinjer her… Hva i svarte har skjedd med Adsense’n her på denne siden?! Merkelige greier… :?

8. Kai H.
16.06.08

Det er vel kanskje et noe begrenset antall annonsører som kjøper adwords som «syting», «klaging», «spam» og «begrenset ytringsfrihhet»? :)

9. Sindre
16.06.08

Hvis Adsense’n er så sensitiv, så burde jeg likevel fått opp noen annonser for «humor» i det minste. :P Men dette har skjedd før også, vanskelig å vite hvorfor det skjer.

16.06.08

Først trodde jeg du var utestengt fra google adsense da jeg så denne siden, sindre. Men, det er jo annonser på de andre sidene her på glabladet, så det må være noe rart med akkurat denne posten.

Men hva dette skyldes? Hakke peiling. Aldri sett noe sånt før faktisk..

11. Sindre
16.06.08

Så lenge jeg ikke er utestengt så er det helt greit å ikke ha Adsense på én side. Det ser litt nakent og tomt ut, men det får man tåle. :)

Jeg sjekket de 3 gamle innleggene mine hvor dette har skjedd før, men nå er det plutselig kommet Adsense på dem likevel. Hmm, er vel bare et av livets mange mysterier, dette her. :P

[...] ut første gang for en som legger igjen kommentarer, altså dem modereres på liklinje som inne hos www.glabladet.no for dem som kjenner til [...]

[...] Det kom kanskje litt brått på for mange av mine lesere, men tanken på å fjerne kommentarene har eksistert i hodet mitt nesten like lenge som bloggen. Jeg nevnte det allerede i “Retningslinjer for kommentarer“, skrevet i juni 2008. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere