Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Stol på deg selv, ikke ekspertene

Skrevet av Sindre | 14. juni, 2008

Ekspertråd høres kanskje ut som en fornuftig ting å la seg veilede av, men har du noengang opplevd at ekspertrådet ikke funker? Hvordan føler du deg da? Det er sikkert lett å tro at det er deg det er noe galt med, siden dette «burde» virke, i følge eksperten. Du er vel bare inkompetent du da?

Feil. Som oftest virker ikke disse tipsene fordi det er dårlige tips. Det vil si at det er dårlige tips fra ditt synspunkt. Det som virker for eksperten trenger da ikke å virke for deg? Selv om mange andre også følger ekspertens metoder, så betyr det fremdeles ikke at det kommer til å virke for alle.

Noen har kanskje prøvd å gå ned i vekt, ved å følge en diett eller råd fra en lege eller ekspert som kanskje har aldri så mye erfaring. Du bestemte deg gjerne for å prøve dette, bare for å finne ut at det ikke virket. Enten gikk du ikke ned i vekt, eller så gikk du ikke ned så mye som forventet, eller kanskje du faktisk gikk opp i vekt!

Jeg har sagt dette så lenge jeg kan huske (jeg må ha vært en klok gutt :P ) – folk er forskjellige! Vær forsiktig med å la deg forføre av et fantastisk ekspertråd, spesielt hvis selvtilliten ikke er den beste fra før, eller usikkerheten er stor. Skuffelsen blir desto større når det ikke virker! Selvtilliten blir i hvert fall ikke bedre, og usikkerheten enda større.

Innse at folk er forskjellige. Jeg har gitt mange tips og råd gjennom denne bloggen, og for enkelte vil disse rådene virke ypperlig, mens andre ikke vil komme noen vei. Hvis noe som virker for visse mennesker ikke virker for deg, ikke innbill deg selv at du er evneveik. Innse at fra ditt perspektiv er det ganske enkelt dårlig råd.

Vi er alle unike. Jeg er ikke din typiske, gjennomsnittlige nordmann. Er du? Hvor mange studier gjort på den generelle befolkningen gjelder egentlig for deg? Passer du perfekt inn i den gjennomsnittlige flokken når det gjelder ting som kosthold, vekt, økonomi, utdanning, livssyn, familiesituasjon, bosted, osv? Eller gjenkjenner du et område eller to hvor du skiller deg fra mengden? Nok til at du kanskje går innunder de 00,1% i undersøkelsen hvor noe gjelder for 99,9% av befolkningen?

Stol aller mest på deg selv. Hvis ekspertene sier én ting, mens din personlige erfaring sier noe annet, stol heller på din egen erfaring. Bruk bare ekspertrådene som en generell guide. Notér deg hva som virker for deg, og hva som ikke virker. Dette er bedre for din personlige utvikling enn å bekymre deg for å være inkompetent når ekspertrådet går galt igjen.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 14. juni 2008 klokken 1:50 i kategoriene: Helse, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

1. Magnus
14.06.08

Eksperter gir gjerne generelle råd, og du finner sjelden noen mirakelråd; særlig hvis det gjelder å tjene penger. På Internett kan hvem som helst fremstå som en «ekspert» eller god rådgiver. Rådene går ofte ut på at du må gjøre ting eller kjøpe noe (vare/tjeneste) som eksperten da vil tjene penger på. Folk som har lykkes; evt. ved å tjene penger på internett, gir gjerne råd. Mange av disse rådene er innlysende og allment kjent for de fleste som driver med nettsider/blogger. Rådene som gjør at eksperten har lykkes uteblir som regel. Man ønsker jo ikke å dele de beste tipsene, og dermed lære opp andre til å konkurrere mot seg selv. De viktigste rådene i livet får du fra familien og venner, og med det som grunnlag kan man lettere sortere ut informasjon/råd som blir gitt fra de utallige «ekspertene» som – i større eller mindre grad – ønsker å hjelpe deg.

14.06.08

Nå er man jo ekspert på noe for en grunn da. Med slanking, viagra og diverse helserelaterte greier kan det ofte være lurt å ikke følge ekspertråd da dem høyst sannsynlig bare vil selge deg et produkt. Men om en lege sier det lønner seg å operere bort en svulst NÅ og ikke etter du har vært på ferie eller en økonomiekspert sier det lønner seg å betale skatt og ikke prøve å snike den unna.. da kan det kanskje være en ide å følge et ekspertråd?

3. Sindre
14.06.08

@ Kenneth: Selvsagt fjerner man en svulst hvis man har en. De færreste vil vel gå rundt med en svulst? :) Selvsagt betaler man skatt hvis man vil unngå trøbbel. Poenget med denne artikkelen var: Dersom din egen erfaring sier noe annet enn en eksperts uttalelser, så stol mer på deg selv.

[...] Hvorfor vil noen gjøre noe sånt? Kun 2-3 timer søvn hvert døgn er ganske langt fra de ‘visstnok‘ anbefalte 8. Jeg vil prøve dette av flere årsaker. Først og fremst er det av nysgjerrighet. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere