Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Tenk positive tanker

Skrevet av Sindre | 16. juni, 2008

Er du lei av å høre om Law of Attraction? I så fall kan jeg ikke klandre deg. Jeg klarte ikke helt å følge med på det da jeg begynte å lese om det rundt omkring heller. Jeg fikk en slags vrangforestillende idé om hva det var, men skjønte ikke helt hva det egentlig gikk ut på.

«Loven om tiltrekning», hva er det for noe, liksom? Jeg kan være enig i at filmen The Secret hadde litt for mye fokus på dette med materielle gjenstander og luksus, og at det hele kan høres litt sånn «new age la-la-land» ut.

Så la oss legge alt dette bak oss litt nå. La oss plante beina på jorden igjen. La oss konsentrere oss om det vi vet fra før. Vi liker jo helst ikke å tro på mirakler. Det skjer jo aldri, eller hva? Det er ikke mer enn et år siden jeg kunne ha sagt det selv. For et år siden ville jeg ha kunnet lese om «Loven om tiltrekning» på en slags tulleside som heter «Glabladet», og stilt meg svært så kritisk til hele opplegget, og lurt på om mannen bak var ved sine fulle fem.

På den andre siden så ville kanskje Sindre a’la 1 år siden funnet noe fornuft i dette likevel, og skjønt at dersom man fjerner alt det som virker litt vel «hokus pokus» her, så er det faktisk et godt poeng bak: Å tenke positive tanker.

For hvem har vel tatt skade av det før? Det er en sterk sannhet i at de som klager mye, alltid vil finne mer å klage over. Tidligere i livet ville jeg kjent meg bedre igjen i «klageren» enn i «heldiggrisen». Jeg følte faktisk at jeg var forfulgt av uflaks. Vel, guess what. Etter at jeg begynte å tenke mer positivt, ser jeg tydelig at livet mitt har gått mye bedre. Jeg har hatt mye mindre uflaks, og jeg har styrt livet mitt inn på en bane som virker mye mer tilfredsstillende og meningsfull for meg.

Jeg ser altså en sannhet i dette. Jeg beveger meg mer og mer mot «heldiggrisen», og jeg føler at det er mye sunnere og bedre for meg.

Hvordan man velger å se på hendelser

…er avgjørende. Er du som jeg var, en «klager», vil du være rask med å syte og bli irritert når strømmen går mens du holder på med noe viktig på dataen, som du ikke rakk å lagre. Dette skjedde meg i forrige uke, mens jeg holdt på med aller siste finpussen på innlegget «10 grunner til hvorfor du ikke trenger høyere utdanning«.

Vi hadde en fyr her som skulle reparere kjøleskapet vårt. Det har ikke virket på 3 uker fordi motoren hadde takket for seg. Så i går skulle det endelig fikses. Renate tok seg av kjøleskapsmannen, mens jeg skulle «perfeksjonere» mitt siste innlegg før jeg postet det.

Og så hører jeg bare «Tsjooooiiiiing». Skjermbildet forsvant og rommet ble mørkt.

Sindre a’la 1 år siden våknet opp, og tenkte noe sånt som «%#@&%X?(&)%», og det kom nesten røyk ut av ørene, som i Donald-filmene. Alt jeg hadde skrevet, alt jeg hadde fått så perfekt, forsvant, rett foran nesen på meg. Det var like før jeg skulle trykke på «publiser»-knappen. Så det var jo typisk!

Jeg dro Renate inn på datarommet og spurte «Hva i hel#@te er det han derre kødden driver med?!» og var ikke spesielt blid. Ja, der ser dere, gladgutten kan ha sine utbrudd han også! :)

Vel, strømmen ble slått på igjen, og jeg var lettere irritert. Jeg behersket meg selvsagt, og tenkte at «det er jo ingenting å gjøre med dette». Jeg kunne alltids ha kastet skjermen ut av vinduet og voldtatt hele skrivebordet, men jeg valgte liksom å innfinne meg med situasjonen.

Da jeg logget meg inn igjen på WordPress-panelet, fant jeg igjen innlegget jeg hadde jobbet med. Jeg prøvde å finne ut hva som var gått tapt. Jeg leitet, og leitet. Til min store forbauselse oppdaget jeg at ingenting var tapt! WordPress lagrer automatisk innlegget annenhvert minutt. Det betyr at den akkurat må ha rukket å lagre innlegget før strømmen gikk, for jeg var faktisk midt i å taste en setning da det skjedde, en setning som ikke hadde gått tapt!

Det verste er at jeg vanligvis kladder i vanlig word-dokument, noe som ville betydd at alt virkelig hadde gått tapt. Bare flaks(?) gjorde at jeg denne gangen brukte WordPress.

Så dette var en potensielt kjip, uheldig hendelse, som lett kunne ha ødelagt halve dagen for noen, men som viste seg å faktisk være en fordel for meg! Nå fikk jeg jo noe å fortelle om i dette innlegget, som handler om at det ofte kan lønne seg å tenke positive tanker. Det har noe med at man ofte skaper sin egen virkelighet. Måten man velger å se ting på er faktisk mer avgjørende enn man tror.

Ta styringen selv

Så om du ikke tror på så mye hokus pokus og mirakler, kan det uansett lønne seg å kontrollere tankene sine bevisst. Prøv å ikke gi etter for den gode, gammeldagse måten å reagere på når du plutselig ikke får start på bilen uti ødemarken. Det kan oppleves som utrolig vanskelig, og kanskje umulig å ikke bli irritert. Jeg skal ikke påstå at jeg klarer dette enda. Og noen ganger er det greit å tillate seg å reagere «gammeldags», som en påminnelse om hvordan du helst ikke skal være. Men husk alltid, i enhver situasjon, at du har mye å være takknemlig over.

Folk burde bli flinkere å fokusere på det de har, fremfor det de vil ha. Det er greit å tenke på hva man vil ha, men det vil ofte oppleves som en kamp å oppnå dette. Poenget med Law of Attraction er at det ikke skal oppleves som en kamp. Du skal slappe av, være takknemlig for alt du har, og deretter visualisere det du vil ha, på en sunn og avslappet måte. Du skal «vite at du allerede har det».

Jeg vet f.eks. at jeg allerede «er» økonomisk uavhengig. Ikke fordi jeg er det akkurat nå, for det er jeg i aller høyeste grad ikke. Men fordi jeg har tatt et valg om å bli det. Jeg vet at jeg vil bli det en gang. Dvs. jeg vet at jeg er det allerede. Jeg har ingen spesielle forutsetninger for å tjene spesielt mer enn noen andre, men jeg vet at jeg, på en eller annen måte, skal klare det.

Mine handlinger i dag er avgjørende for hva som skjer i fremtiden. I min fremtid «har jeg allerede oppnådd» økonomisk uavhengighet, fordi jeg allerede nå har tatt valget. Jeg har sakte men sikkert begynt å gå i en retning hvor jeg kommer til å oppleve dette. Jeg skal aldri mer føle at jeg ikke har nok penger, og skal være økonomisk sikret resten av livet.

Kall meg gjerne gal. ;) Jeg klandrer deg ikke. Det høres ekstremt hokus pokus ut. Tingen er at jeg har allerede et avslappet forhold til penger fra før, så jeg har ingen problemer med å tenke på denne måten. Jeg vet at denne kommende suksessen er avhengig av at jeg gjør noe for det selv. Jeg tror ikke jeg bare vil få en haug med penger i fanget mens jeg sitter i sofaen.

Du kan prøve dette selv. Du kan bestemme deg for det samme som meg allerede i dag! Det samme prinsippet kan brukes på helse, relasjoner eller livet generelt. Bestem deg for et mål, og begynn å handle i tråd med dette målet allerede i dag! Hvis du tenker deg en fremtid hvor ditt mål er oppnådd, vil du kanskje lettere begynne å skjønne hva som skulle til for å oppnå det.

Det nytter i hvert fall ikke å tenke negativt hvis du vil komme langt her i livet. Tenk positivt. Ha et åpent sinn. Hold øynene åpen for muligheter, og benytt deg av de du får. Hvis det er lettere sagt enn gjort, med tanke på den situasjonen du er i akkurat nå, så vær klar over at du kan begynne å snu livet ditt rundt allerede nå. Det er ikke tankene som har kontroll over deg, men du som har kontroll over tankene. Utnytt denne kontrollen for hva den er verdt, om du så må «lure» deg selv. Kanskje det er det som må til for at du skal komme noen vei.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 16. juni 2008 klokken 14:01 i kategoriene: Bevissthet, Law of Attraction, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

1. thomas
16.06.08

det er bra! eg bruker the secret sjølv og den har forandra livet mitt totalt:) det er bra att det er andre som tar det seriøst ;)

2. Ithil
16.06.08

Det er i grunn ganske logisk at man føler seg bedre av å tenke positivt. Gode og onde sirkler :)
For noen uker siden skulle jeg på visning. Jeg tenkte at denne visningen skulle gå bra og jeg fant flere tegn som jeg tolket som «garanti» for at visningen kom til å gå bra. To uker senere flyttet jeg inn i rommet jeg var på visning i ^^

3. Liv
16.06.08

The Secret har absolutt noen sannheter som man trenger og bli minnet på.
Og du får sagt det på en så fin måte i innlegget at det fortjener *applaus*.

Velskrevet og nyansert.

Mvh. Liv

20.06.08

Nei. Er IKKE lei av å høre om å tenke positivt. Stå på!

[...] Sindre på Glabladet skriver mye om slik positiv tenking, bl.a sier han: “Jeg har ingen spesielle forutsetninger for å tjene spesielt mer enn noen andre, men jeg vet … [...]

[...] positive tanker. Det er aldri vanskelig å finne positive tanker. Det som er vanskelig er å tillate dem å ha en positiv effekt på humøret, hvis man allerede er [...]

7. Bubba
16.09.09

Veldig bra Sindre.

Det var som om jeg skulle ha skrevet det selv.. Ta kontroll over dine egne handliger og situasjonen, tenk positive tanker og luk vekk de negative. Mye bedre å være blid!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere