Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

50 grunner til å bli mer takknemlig

Skrevet av Sindre | 08. juli, 2008

Hvorfor klage når det er så mye å være takknemlig over? Innerst inne vet du at du egentlig har det godt, og at du ikke har så mye å klage over. Jeg kan ikke se noe annet enn at klaging er bortkastet tid og energi. Denne tiden og energien kunne vært bedre anvendt ved å f.eks. begynne å verdsette og anerkjenne alt du har å være takknemlig over. Innse at livet er ment til å være fantastisk, og at klaging bare gir deg mer å klage over. Hvis du derimot klarer å være takknemlig, sender du ut en mer positiv energi og mottar mer av det du virkelig vil ha. Så etter mitt syn er takknemlighet noe av det beste du kan bidra med til deg selv, de du omgås med og resten av verden.

Men å slutte å klage er ikke gjort over natten. Derfor har jeg skrevet en liste over 50 ting å være takknemlig over, som du kan bruke når du føler at hele livet går imot deg. Kanskje ikke alt på listen vil føles riktig for deg, men husk at ting ofte blir hva du gjør det til. Så her er en liten takknemlighetsliste fra meg til deg som jeg håper du finner noe verdifullt i:

 1. Jeg er takknemlig for at universet ble til
 2. Jeg er takknemlig for at liv oppsto
 3. Jeg er takknemlig for at vi havnet på planeten Jorden
 4. Jeg er takknemlig for hvordan dette solsystemet fungerer og gir oss den verden vi har i dag
 5. Jeg er takknemlig for alle mine forfedre
 6. Jeg er takknemlig for alt som førte til at jeg ble skapt
 7. Jeg er takknemlig for at jeg ble født som et velskapt og normalt menneske
 8. Jeg er takknemlig for at jeg ble mottatt og oppdradd med kjærlighet og omsorg
 9. Jeg er takknemlig for hele min familie
 10. Jeg er takknemlig for alle mine venner
 11. Jeg er takknemlig for skolen og alt jeg lærte der
 12. Jeg er takknemlig for alle opplevelsene jeg har hatt
 13. Jeg er takknemlig for at jeg husker godt
 14. Jeg er takknemlig for at jeg har øyne som kan se
 15. Jeg er takknemlig for at jeg har ører som kan høre
 16. Jeg er takknemlig for at jeg har en nese som kan lukte
 17. Jeg er takknemlig for at jeg har en munn som kan smake
 18. Jeg er takknemlig for at jeg har en velfungerende hjerne som styrer hele kroppen
 19. Jeg er takknemlig for det fantastiske maskineriet jeg innehar, kalt kroppen
 20. Jeg er takknemlig for at jeg har et tak over hodet
 21. Jeg er takknemlig for at jeg lever i trygge omgivelser, kalt Norge
 22. Jeg er takknemlig for alle de utrolige godene jeg har tilgang på
 23. Jeg er takknemlig for alle som arbeider med å opprettholde at disse godene fortsetter å være tilgjengelig hver dag
 24. Jeg er takknemlig for maten jeg kan få fra butikken
 25. Jeg er takknemlig for veien som er laget for at jeg kan komme meg dit
 26. Jeg er takknemlig for å kunne velge mellom å gå, jogge, løpe, sykle eller kjøre
 27. Jeg er takknemlig for alle former for transport jeg kan benytte for å komme meg et sted
 28. Jeg er takknemlig for å kunne velge
 29. Jeg er takknemlig for at jeg er fri
 30. Jeg er takknemlig for å leve i en verden med så mange muligheter
 31. Jeg er takknemlig for pengene jeg tjener
 32. Jeg er takknemlig for klærne jeg har
 33. Jeg er takknemlig for at alt er tilrettelagt for meg
 34. Jeg er takknemlig for alle som har funnet opp ting jeg har nytte av
 35. Jeg er takknemlig for alt det dagligdagse jeg omgir meg med
 36. Jeg er takknemlig for hvordan mennesker har klart å utnytte ressursene på denne planeten
 37. Jeg er takknemlig for å være medlem av den smarteste arten på vår planet
 38. Jeg er takknemlig for alle mennesker
 39. Jeg er takknemlig for alle dyr
 40. Jeg er takknemlig for alle planter og trær
 41. Jeg er takknemlig for alle vakre ting
 42. Jeg er takknemlig for at jeg er bevisst nok til å kunne være takknemlig over ting de aller fleste tar for gitt
 43. Jeg er takknemlig for at verden noen ganger kan være grusom fordi det gir en kontrast og gjør det lettere å være takknemlig for det jeg allerede har
 44. Jeg er takknemlig for at verden noen ganger kan være grusom fordi det gjør det lettere å vite hva jeg ikke vil ha, og definerer dermed bedre hva jeg vil ha
 45. Jeg er takknemlig for at verden noen ganger kan være grusom fordi en perfekt verden aldri ville gitt meg noe å være takknemlig over
 46. Jeg er takknemlig for livets mysterier
 47. Jeg er takknemlig for ild, luft, jord og vann
 48. Jeg er takknemlig for musikk
 49. Jeg er takknemlig for at jeg er her for å oppleve det hele
 50. Jeg er takknemlig for alt som er

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 08. juli 2008 klokken 2:03 i kategoriene: Bevissthet, Law of Attraction,

LESERNE MENER:
14 kommentarer så langt

08.07.08

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW! Jeg er takknemlig for at du skrev denne posten! :-)

2. Jonas
08.07.08

Du må være litt forsiktig med hva du sier her Sindre. Selv om dette tydeligvis er din personlig oppfatning av hva du er takknemlig for, er det ikke alle har som kan være like takknemlig for en velfungerende hjerne som styrer hele kroppen, at jeg ble født som et velskapt og normalt menneske, at jeg husker godt, fungerende øyne og ører. (Det ble en veldig lang setning). Alle er heller ikke like priviligerte som deg og kan velge mellom å gå, jogge, løpe, sykle eller kjøre. Syntes faktisk noe av innlegget var litt overfladisk og håper du tar det til etterretning.

Missforstå meg rett. Jeg syntes bloggen din er veldig inspirerende og jeg er en av de som er innom daglig. Fortsett det gode arbeidet, men vær litt forsiktig!

mvh, Jonas

3. Sindre
09.07.08

@ Jonas: Jeg har skrevet et innlegg som tar for seg ting de absolutt aller fleste av oss kan være takknemlig for. Hadde jeg vært personlig her hadde jeg tatt med ting som kjæresten min, etc. Men jeg ville heller lage en liste som også f.eks. single også kan bruke.

Jeg tok definitivt hensyn til flertallet under skrivingen av dette innlegget. Flertallet har det veldig bra og er normale, friske mennesker. Poenget er å minne om at man har mye å være takknemlig over uansett hvor vanskelig livet virker. Jeg var veldig forsiktig når jeg skrev dette innlegget og sier i innledningen at kanskje ikke alt vil gjelde for alle. Men det du sier om overfladisk skulle jeg likt å ha utdypt?

Ellers, takk for at du daglig besøker bloggen min. Håper du skjønner poenget med dette innlegget bedre nå, og at du ikke trenger å føle deg mer støtt enn du gjør det til! ;)

10.07.08

Jeg har ikke lest gjennom hele denne lista, men må ærlig innrømme jeg er sjokkert over at du virkelig har tatt deg tid til og skrive slikt noe :P

Ellers, @Jonas: Slike lister som dette baserer seg ALLTID på gjennomsnittet! Det er en ting man bør tenke på før man leser dem!

5. Erik
11.07.08

Jeg synes disse «10/50 grunner til…»-artiklene ikke burde skrives som oppramsing, men heller flettet poengene inn i en god tekst med noen som eksempler og andre som argumenter osv. Poeng nr 43-45 kunne for eksempel godt vært dypere omdiskutert, handler om mer enn bare å være takknemmelig. Der kommer du med meninger som har et budskap som burde utdypes, imens mange av de andre poengene ikke var mye annet enn oppramsing av ting å være takknemlig over.

Ellers veldig bra innlegg :D Takknemlighet ftw!

[...] Når du innser at du har mye å være takknemlig over, og føler deg takknemlig for det, så vil du garantert heve energinivået og begynne å føle deg bedre. Klikk her for en utfyllende liste med forslag over ting du kan være takknemlig for. [...]

7. Rah
09.12.08

37. Jeg er takknemlig for å være medlem av den smarteste arten på vår planet

Kan vi virkelig si dette? Hva med foreksempel delfinene? +

Anywayz bra artikkel, stå på!

07.05.09

nice:) tenk positive tanker og det positive gror vettu:)

[...] 50 grunner til å bli mer takknemlig [...]

[...] Når du selv begynner å ta ansvar over eget liv, fremfor å klandre dine omstendigheter for at du er der du er, vil du få muligheten til å ta bevisst kontroll over livet igjen. Denne prosessen kan begynne med noe så lite som å være takknemlig for noe du allerede har. Det kan være takknemlighet for en evne du har (sanser, egenskaper, etc.) eller noe fint du eier, noe du kan gjøre eller oppleve, som du selv finner «fred» i. Noe personlig for deg. [...]

[...] Disse opplevelsene har alle fått meg til å innse at jeg ofte glemmer hvor heldig jeg er og hvor mye jeg har å være takknemlig for. Det er synd at det må slike drastiske opplevelser til for å bli påminnet hvor fantastisk man egentlig har det, men det er sånn de fleste mennesker er koblet. [...]

[...] I stedet for å fokusere på hvor mange timer søvn du kommer til å få lørdag og søndag, vær takknemlig for at du faktisk våknet og fikk se mandag! Ikke alle får den muligheten. [...]

[...] Law of Attraction er ingen garanti for at du alltid vil lykkes i alle livets områder for evig og alltid, selv om du tror på teorien, selv om du “visualiserer“, selv om du er “takknemlig” og selv om du “mottar“. [...]

[...] Ikke legg merke til skjønnhet. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere