Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Affirmasjoner

Skrevet av Sindre | 03. juli, 2008

Roger, som driver nettstedet Webartikler.com, spurte meg forleden dag om jeg hadde noe forhold til affirmasjoner. Jeg svarte som sant var at jeg ikke egentlig visste helt hva det var. Men det tok ikke lange tiden før jeg satte meg ned, leste om det, og plutselig så ordet «affirmasjoner» overalt. Jeg har faktisk benyttet meg av affirmasjoner uten at jeg visste hva det het.

Affirmasjoner er et nyttig virkemiddel når det kommer til Law of Attraction. Det går ut på at man rett og slett repeterer et positivt utsagn om igjen og om igjen, slik at tankemønsteret vårt påvirkes. Høres det logisk ut? Hvis du f.eks. gjentar setningen «Jeg mottar penger fort og enkelt» gjentatte ganger, hver eneste dag, vil tankene dine bli vant til dette, sånn at det til slutt ikke vil høres ut som en løgn lenger.

Dette er rett og slett genialt. Det er en unik måte å komme seg nærmere sine mål på. De aller fleste av oss har kanskje en drøm eller noen mål, som vi knapt nok vet hvordan vi skal formulere engang, fordi vi aldri tenker på det i så stor grad at vi virkelig mener det. Ved å ta i bruk affirmasjoner vil man automatisk trekkes nærmere sine mål. Og folk som setter seg krystallklare mål, som vet akkurat hva de vil ha, har en langt større sjans for å lykkes enn de som ikke har like klare mål. Det er derfor det er så viktig å være spesifikk i sine målsettinger.

Hvordan man sier disse affirmasjonene til seg selv er opp til deg. Finn ut hva som virker best. Ettersom jeg bare nylig fant ut om dette her, har jeg ikke noen tips til hva som funker best, men jeg antar at det kan lønne seg å si dem ut høyt, gjentatte ganger… Så mange som føles riktig eller nødvendig for deg. Gjerne mens du ser på deg selv i speilet. Ikke på håret ditt, ikke munnen din, ikke nesen din, men øynene dine.

Enhver tid du ikke har anledning til å se deg selv i et speil kan du skru på strømmen i toppetasjen litt, og tenke det gjentatte ganger i stedet. Eller si det høyt. Jeg skal definitivt begynne å prøve dette ut. Jeg tror det vil hjelpe meg å bli mer bevisst på mine egne mål og hva jeg egentlig vil.

Faktisk var jeg inne på dette med affirmasjoner i en av mine aller første innlegg på Glabladet, «Visualiser det«. Jeg brukte setningen «Nå tjener jeg til livets opphold ved hjelp av nettsiden min» som eksempel. Jeg gjentok setningen 3 ganger, for å illustrere at jeg kontinuerlig tenkte på det, og visualiserte det. Affirmasjoner kan med andre ord være en ypperlig måte å forbedre dine egne visualiseringer på. Si det til deg selv, gjenta det, se deg inn i øynene, føl følelsene av at det er sant, sperr alt annet ute, forestill deg et klart bilde i hodet av hva du vil ha, og gjør dette til en fast rutine hver dag.

Hva har skjedd siden jeg skrev «Visualiser det» 12. februar i år? Vel, jeg har gjort alvor av en av mine tidligste affirmasjoner, og er i dag sannsynligvis Norges eneste blogger som lever av å blogge, kun ved hjelp av én blogg. Jeg er ikke den eneste som tjener penger på det, men jeg er den eneste som har bestemt meg for å klare å leve av det, og jeg gjør det bedre og bedre hver eneste måned! Så visualisering og affirmasjoner virker! Jeg skal innføre affirmasjoner bevisst i mitt liv, og regner med at dette blir en god måte å oppnå enda større suksess på! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 03. juli 2008 klokken 8:00 i kategoriene: Law of Attraction, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
10 kommentarer så langt

03.07.08

Må innrømme jeg ikke visste hva dette ordet var selv før du forklarte det på en så ok måte her i artikkelen.
Dette kan helt klart ha positive virkninger dersom man tenker de riktige tingene, men selv syns jeg affirmasjoner kan være en stor uting i mange tilfeller også. Det kan bli en stor uvane å bruke det i feile sammenhenger..

Jeg skal ikke ta noe eksempel på hva jeg mener her, da det ville sikkert kommet 4 tonn med tekst nedover, men om dere tenker dere om, etter å ha lest det Sindre skriver, så kan faktisk dette også ødelegge mye om man tenker feile tanker! :)

2. Elin
03.07.08

Det er ingen tvil om at affirmasjon (og LoA) virker, men jeg vil gjerne legge til at det kan lønne seg å huske på at ordet «ikke» ikke eksisterer i tankenes verden. Det blir som med telepati, det er ikke uten grunn at katter helst vil sitte på fanget til den ene allergikeren i rommet som har minst lyst til å kose med den. «Ikke kom hit!» blir til et bilde av katten på fanget og en klar beskjed om «kom hit!».

Det er lett for enkelte som ikke er fullt så positive i sjela som det du er å ønske noe med en negativ setning selv om det menes aldri så positivt. Min affirmasjon har lenge vært «det skal i hvert fall ikke skje» i den tro at man omtrent ikke kan bli mer positiv enn meg, og jeg kan skrive under på at både affirmasjon og LoA virker! ;)

03.07.08

Hey!! Godt å se at jeg har noen gode innspill sånn innimellom :D

Og takk for linken!

4. Sindre
04.07.08

@ Alle sammen: Takk for tilbakemeldingene deres! Atle har helt rett, Elin har selvsagt et veldig godt – og ikke minst avgjørende poeng hvis man vil lykkes med LoA, og Roger: You’re welcome! :)

Jeg beklager dette kjappe svaret, men jeg har ikke så god tid akkurat nå! :P

05.07.08

Alle enkle ting har et vanskelig fremmedord…. Og, dette var en av dem….. Jeg kommer helt sikkert til å glemme ordet affirmasjon i løpet av dagen…….
Men, denne metoden er velkjent i idrettsmiljøet spesielt hvor man bruker alle disse tekninkkene som å visualisere, positiv tenking, si det høyt (affirmasjon) etc.

[…] Affirmasjoner er korte setninger som repeteres om igjen og om igjen til hjernen blir vant til tanken. Eksempler på positive affirmasjoner kan være: “Jeg er en vinner”, “Alt går min vei”, “Jeg får alltid det jeg vil ha”, “Dette kommer til å bli en flott dag”, osv. […]

7. OlePe
03.01.09

Hei. Bra artikkel om affirmasjoner! Jeg får affirmasjoner tilsendt på sms fra http://www.skapdinsuksess.no. Det er genialt å våkne opp om morgenen til en positiv affirmasjon på telefonen. Siden jeg begynte med det har livet fått en skikkelig opptur. Affirmasjoner er genialt!

8. Anita
19.04.09

Det er kjempespennende at så mange begynner å bli opptatt av LoA. Fantastisk!

Jeg kjøpte for en tid siden en bok skrevet av Michael Losier, på norsk heter den «Loven om tiltrekning». Forfatteren er utdannet innen NLP (nevrolingvistisk programmering), og har utarbeidet en rekke praktiske øvelser og arbeidsark som man kan benytte seg av.

Jeg merket meg spesielt dette med affirmasjoner. Selv har jeg ikke følt at det har virket så godt, og forklaringen på det fikk jeg gjennom denne boken. Det har seg jo slik at Loven om tiltrekning ikke responderer på ordene du sender ut, men på følelsene som ordene vekker i deg. Sier du f.eks. «jeg er velstående», og situasjonen pr. i dag er at du er klin blakk, vil du skape negative vibrasjoner preget av tvil. Og du får mer av samme vare.

Denne boken gir deg oppskrift på hvordan du skal omformulere affirmasjonene til noe du kan tro på, og følgelig heve vibrasjonene.

Les boken, og hent arbeidsbok på: http://www.lawofattractionbook.com/worksheets.html

[…] Vi blir oppfordret til å visualisere og å henge opp bilder og små affirmasjoner på et «visionboard». Hvorfor? For å hele tiden bli påminnet vår ideelle tilværelse, fordi dette vil sette i gang prosesser i hjernen som gjør oss oppmerksomme på muligheter som til syvende og sist kan føre oss dit. […]

[…] Det var ikke veldig behagelig, for å si det mildt, men på en merkelig måte ble jeg vant til det. Jeg affirmerte til meg selv: «Det blir verdt det, det blir verdt det!» […]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker