Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Bloggintervju: Picxx

Skrevet av Sindre | 28. juli, 2008

‘Picxx’ er etterhvert et velkjent navn i blogg -og internettmiljøet her til lands. Men hvem er denne mannen egentlig? Glabladet ønsket å bli bedre kjent med ham, og tok derfor kontakt for et intervju.

Picxx er aliaset til 34 år gamle Ingar Harsvik fra Fosenhalvøya vest for Trondheim. Han picxx.jpghar bosatt seg på andre siden av kloden – nærmere bestemt Thailand. Der driver han bl.a. Norske Plugins og nysatsingen Bloggforum.com. Han har også gjort seg bemerket på en rekke forum hvor han stadig deler sine kunnskaper og erfaringer med oss andre. Dersom du har vært litt aktiv på internett og blogger i det siste, er det en god sjans for at du har havnet innpå en av hans mange sider, eller sett hans navn i et kommentarfelt.

Glabladet: Vi kan jo begynne med litt generell info… Hva drev du med før du ble «nettoman»?

Picxx: Om jeg skal skrive en CV om tidligere yrkesliv hadde nok denne blitt veldig lang, men for enkelhetens skyld kan man si jeg har vært innom salgsyrket, industriyrket, vekteryrket og rukket å gått gradene fra matros til styrmann på en fiskebåt i Norge.

Glabladet: Hvordan «begynte» du med internett?

Picxx: En kan vel egentlig ikke si jeg «begynte» med internett, men mere at det
kom som en naturlig følge av at jeg tok avgjørelsen om å bosette meg på andre siden av kloden.

Jeg begynte å bruke internett som et verktøy i å selge produkter, stort sett klær, via kanaler som qxl.no og finn.no

Glabladet: Hvor mange nettsider driver du egentlig totalt?

Picxx: Pr. i dag driver jeg rundt seksti nettsider med smått og stort. Jeg er også webmaster/administrator for 4 andre nettsider på heltid og tar på meg periferi oppdrag om noen trenger assistanse.

Glabladet: Hva motiverer deg til å stadig drive med dette?

Picxx: Det korte svaret er: friheten til å være sin egen sjef, og selv bestemme sin arbeidsrytme.

Glabladet: Hvordan tjener du penger online?

Picxx: Jeg har drevet en god del med adult affiliate markedsføring, og selv om det nå er snart 8 måneder siden jeg rørte noe som har med adult å gjøre, kommer det til stadighet innskudd på kontoen fra dette arbeidet. Så om en vil starte med noe langsiktig som gir langsiktig avkastning, vil jeg anbefale alle (de som er gamle nok) til å titte litt på hvilke muligheter man har i adult markedet online. Jeg vil også etterhvert dele litt tips og triks omkring adult på bloggen http://pengerogporno.com/, men denne er kun på barnestadiet enda, og satt litt på vent.

Ellers driver jeg vel mest det man kan kalle blogger. Jeg har rundt 20 norske blogger som blir oppdatert mer eller mindre regelmessig, og den desidert enkleste måten å begynne sin karriere som «internettgrunder» er å begynne med blogging.

I tillegg til blogging har jeg så smått begynt med email markedsføring, og også PPC kampanjer (betalt annonsering som sendes til landingssider). Dette er dog ikke noe jeg vil anbefale for noen i startfasen, men kan være et godt supplement når man begynner å bli litt våt på beina.

Glabladet: Vil du fortelle litt om hvor mye du tjener på dette i måneden?

Picxx: Dette varierer stort sett veldig mye med hvor aktiv jeg selv er, og hvor mange prosjekter jeg har på gang på siden av mitt eget nettverk, men en kan vel si at jeg i snitt tjener mellom 15-30.000 / mnd. fra egne nettsider.

Glabladet: Hvordan markedsfører du dine nettsider?

Picxx: Dette kommer helt an på hvilke nettsider vi snakker om. Om en snakker om blogging, som kanskje er mest interessant i dette tilfellet bruker jeg stort sett diggkloner og pingtjenester. Det har også blitt noen virale videoer, og submitting til forskjellige nettkataloger.

Glabladet: Blir du noen ganger lei?

Picxx: Om jeg svarer nei lyver jeg. I perioder blir jeg utrolig lei av alt som har med internett å gjøre, og ville helst bare bestilt en taxi til nærmeste strand og tatt meg to uker fri. Likevel, det er en jobb, og om man istedet for å hamre på det man synes er kjedelig kan man komme opp med nye ideer man kan forsøke å sette ut i livet, og heller sette det
man synes er mest kjedelig på vent en stund, om det ikke er noe som må prioriteres.

Glabladet: Hvordan utspiller en typisk hverdag seg for deg?

Picxx: Nå er det vel neppe to dager som er like, men en gjennomsnittlig arbeidsdag blir vel å stå opp i 0700-0800 tida. Gå gjennom de sidene man administrerer pluss å lese litt på diverse forum for å se om det er noe intressant der. Deretter blir det ofte en lunsjpause med litt online filmtitting før man begynner å oppdatere og markedsføre nye artikler og sider. En «arbeidsdag» varer stort sett 12-18 timer, alt etter hvor mye man må gjøre.

Glabladet: Du bor i Thailand. Hva var det som fikk deg til å flytte rundt halve jordkloden, og bli fastboende der?

Picxx: Dette blir nok også et enkelt svar. Familie. I tillegg er det jo ikke negativt at omtrent alt er en sjettedel billigere enn i Norge, og mange ganger billigere enn det også.

Glabladet: Savner du Norge?

Picxx: Jeg har en datter boende i norge, så jeg savner henne. I tillegg savner jeg grandiose med pizza og løk ;) Norge som sådant kan jeg ikke si jeg savner.

Glabladet: Fortell om din nye satsing Bloggforum, hva er formålet med nettstedet og hvem passer det for?

Picxx: Selve ideen med bloggforum kom vel etter at jeg over lengre tid hadde surfet forskjellige norske forum hvor spørsmål omkring blogging til en stadighet dukket opp. Det begynner jo å bli en god del norske bloggere, og det er vel daglig mange som starter opp med blogging, så jeg mente et forum som omhandlet blogging hadde livets rett. De fleste bloggere liker jo en diskusjon i eget kommentarfelt, men det er ikke alt man diskuterer med sine lesere, og da kan et slikt alternativ være godt å ty til.

Forumet passer i grunnen for alle som er opptatt av blogging, enten du er en som har blogget siden begynnelsen av 2000 tallet, eller er helt ny, og har lyst til å starte opp din egen blogg. Forumet har allerede en god del ressurspersoner som kan svare på dine spørsmål, og med tiden vil jo også de som er nye vokse og bli en ressurs for nettstedet. Forumet er for bloggere av bloggere, og håper det over tid kan bli en viktig samlingsplass for norske bloggere.

Du kan ta en titt på forumet her, eller du kan melde deg inn her.

www.Glabladet.no takker for intervjuet! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 28. juli 2008 klokken 0:58 i kategoriene: Blogging, Business, Inspirasjon, Internettmarkedsføring, Intervjuer, Jobb & Karriere, Kultur & Media, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

1. Drea
28.07.08

Imponerende. : ) Hørtes ut som mye jobbing, men samtidig hørtes det herlig ut. Hvem har vel ikke drømt om å bo i et land som Thailand? igjen; imponerende.

2. Rage
28.07.08

Kult intervju Sindre….

Jeg må få nevne at jeg leser stort sett det meste Picxx skriver og har til nå hatt mye nytte av dette…

Selv om jeg nå har blogget i 3 år er jeg vel fortsatt ganske færsk i faget og da er det kjelt å ha noen med litt mer erfaring å spørre :)

28.07.08

Så kult!

Jeg har lagt godt merke til Picxx den tiden jeg har blogget selv, og flere ganger har han vært til god hjelp.

Forumet håper jeg blir en suksess, jeg har stor tro på det! : )

28.07.08

Dere er litt i samme båt dere to? Begge lever av internett, og i stor grad blogging.
Selv om det nok ikke er en dans på roser må jeg si at det hadde vært en drøm, å kunne leve av noe sånt!

28.07.08

Wow, 60 nettsteder! Jeg blir stressa av å ha 4-5 ;)

Forøvrig et interessant intervju.

28.07.08

Jeg har stor tro på bloggforum.com, men forløpig er det for liten aktivitet der. Hvorfor?

29.07.08

Jeg savnet spørsmålet – hvorfor nicket «Picxx»? Så jeg håper jo å få et svar på det her i kommentarfeltet :)

8. picxx
29.07.08

@ Lucas: Grunnen til at det ikke er den helt store aktiviteten på bloggforum er vel for det første at forumet er ganske(veldig) nytt, og et forum vokser sakte, men sikkert, over tid. For det andre ble det startet midt i nordmenns ferietid, og selv om det nok er mange som kanskje benytter ferien til å bli mere aktiv på internett er det nok også en stor del som faktisk drar på ferie og er borte fra nettet.
For det tredje har jeg ikke annonsert forumet fryktelig mye enda, så det å ha fått 52 medlemmer i løpet av såpass kort tid, i en såpass liten nisje, synes jeg faktisk er veldig bra :)

@ MEM : Du kan jo google ‘picxx’ ;)

29.07.08

Fint å lese om bloggere eller «nettfolk» som har fått det til. Kjempebra!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere