Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Brukbarbok.com

Skrevet av Sindre | 11. juli, 2008

Det gis ut ca. 20 000 bøker i Norge hvert år. Men hva skjer når forlagene ikke lenger har kapasitet til å ha bøkene på lager? De forsvinner fra butikkhyllene, og kan kun kjøpes brukt. Tidligere måtte man da sette sin lit til de lokale bruktsjappene og loppemarkedene rundt omkring. Men nå har brukte bøker fått sin egen lagrinsplass på internett – www.brukbarbok.com.

Brukbarbok er et samlingssted for brukte bøker på internett. Siden drives av Linn Charlotte Pettersen og Ståle Edstrøm. Målet med siden er å bli ledende på å selge billige, brukte bøker til de som er glad i å lese.

- Alle bøkene vi selger er i god stand og kan leses mange ganger. De skal ikke være for slitte til å kunne stå i bokhyllen din, forteller Edstrøm.

Paret har begynt å livnære seg på å saumfare loppemarkeder for brukte bøker, kjøpe dem, og selge dem billig på nettsidene. Prisene settes mer med hjertet enn fornuften, ifølge Edstrøm, og er et uttrykk for hva de selv kunne tenke seg å betale for bøkene.

- Vi startet med den typiske norske «husmorspornoen» – norske serier av forfattere som Margit Sandemo. Vi er sannsynligvis fortsatt den største på denne typen bøker, men blir stadig større på vanlige romaner og andre bøker, både for voksne og barn, sier Edstrøm.

Paret har alltid vært glad i bøker. Helt siden de var små og frem til de nå jobber med bøkene fulltid. Historien til den nye arbeidsplassen begynte å ta form i 2006, da paret var på leting etter en del seriebøker til sine egne bokhyller. De oppdaget raskt at det ikke var enkelt å finne bøkene de manglet. Da de endelig kom over et loppemarked som hadde alle bøkene de var ute etter, og mere til, slo det dem at de kunne ta med seg disse bøkene og selge dem. 200 kroner ble brukt til å kjøpe inn de ekstra bøkene, og den spede begynnelsen til Brukbarbok var et faktum.

- Bøkene solgte godt, og vi passet på at alle pengene fra de solgte bøkene gikk til å kjøpe inn enda flere bøker, forteller Edstrøm.

En sen høstkveld fikk de idéen om å lage sin egen nettbutikk.

- Det slo meg at pengene vi brukte på alle annonsene på finn.no, kunne vært bedre brukt på å lage en egen nettside.

Og etterhvert var de 200 kronene de startet med blitt til 10 000 bøker.

- Til slutt ble det så mye bokjobb at vi måtte gjøre et valg. Enten måtte vi legge ned Brukbarbok, eller vi måtte satse på heltid med bøker. Vi er sikre på at mange bokglade mennesker er glade for at vi valgte bøkene.

Brukbarbok kan tilby en rekke titler som ikke lenger finnes hos bokhandelen, og det til en snittpris på litt over 30 kroner! Dermed er Brukbarbok midt i blinken for dem som ikke ønsker å betale all verden for bøkene, eller låne dem på bibliotek for så å være nødt til å levere dem tilbake igjen.

- Det er sjeldent at en stor eske med bøker hos oss koster over 1000 kroner. Hos din bokhandel får du rundt 3-4 bøker for den prisen, forteller Edstrøm.

De som vil kjøpe bøker kan besøke www.brukbarbok.com – der finner man alle bøkene de har inne. Stort sett oppdateres siden hver dag med nye titler. Ønsker du å selge bøker kan du kontakte post@brukbarbok.com eller ta kontakt via nettsidene deres.

Ønsker du ditt produkt omtalt og foreviget på Glabladet? Mer info…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 11. juli 2008 klokken 8:08 i kategoriene: Business, Jobb & Karriere, Kultur & Media, Omtaler, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
3 kommentarer så langt

11.07.08

Rå idé! Håper det fungerer – lenge!

Tror dere det er for sent med 8-tracks eller VHS? :)

2. Atle
11.07.08

Siden ambefales på det sterkeste

3. Kristian
11.07.08

Geniale folk!

Synes det er flott at du skriver om/anbefaler slike sider!
Alltid interresant og inspirerende å lese om andre som virkelig går inn for sånne type prosjekter :D

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere