Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Er det nok til alle?

Skrevet av Sindre | 09. juli, 2008

Finnes det nok til alle der ute? Ja, så absolutt. Tidligere hadde jeg en begrensende tankegang om at det neppe er nok penger etc, til at alle er i stand til å bli rik. Samtidig, når det gjaldt jenter, tenkte jeg at det finnes så sykt mange fisk i havet, så jeg burde da vel være i stand til å finne meg en jente? Og ganske riktig, det klarte jeg. Så, hvis det går an med jenter, så går det vel an med penger?

La oss gå tilbake til dette havet. Hvis vi innbiller oss at alle pengene som eksisterer i hele verden tilsvarer havet vårt, så vet vi at havet er en uendelig kilde til vann. Dersom du tar en håndfull vann fra havet, så merker ikke havet akkurat forskjell. Dersom formuen til alle rikfolk tilsvarer en håndfull vann fra havet, får man et litt annet perspektiv på ting. Forsvinner havet bare fordi noen tar bort en håndfull av det? På samme måte, vil vi gå tom for penger dersom alle skulle bli rik?

Nå tror jeg ikke at alle noensinne vil bli rik uansett, så da er det jo i hvert fall fritt frem for å utnytte de mulighetene man har. Sett deg ned og finn ut hvordan du kan skape verdi for andre, vel vitende om at du fint kan oppnå økonomisk uavhengighet du også.

Jeg har ikke noen eksakt statistikk foran meg, men jeg våger å tro at antall mennesker som befinner seg i et parforhold i verden i dag er langt større enn antall mennesker som ser på seg selv som «rik». Dermed kan man konkludere med at det å finne seg en partner er litt lettere enn å bli rik. Men, dette skyldes egentlig ikke annet enn våre økonomiske begrensningstanker. Kan du oppnå overflod i kjærlighetslivet, kan du oppnå overflod i det økonomiske livet også. Tro meg. Alt du kan tenke er mulig. Det gjelder bare å finne en måte å gjøre det mulig på, uten å la seg overkjøre av den gamle troen om at kun et fåtall «heldige utvalgte» er i stand til å bli rik, «og det blir i hvert fall ikke meg». :)

Jo, visst f**n kan det bli deg! Beklager banningen, men voks litt opp og ha litt tro på deg selv, mann/kvinne! :P Vi lever nuh, så benytt sjansen mens du kan.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 09. juli 2008 klokken 6:38 i kategoriene: Law of Attraction, Penger, Samliv, Suksess,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

10.07.08

Skal man bli rik, om det er noe mål i seg selv, så må man jobbe hardt for det, og gjerne starte en bedrift selv. Man blir sjelden rik i ordets rette forstand av å jobbe for andre. Men så må man også definere rik. Hvor mye i kroner og øre må man tjene for å kunne karakteriseres som rik?

En annen interessant problemstilling er om de rike er lykkeligere enn folk flest? Jeg tror ikke rikdom og lykke henger direkte sammen.

Hilsen Per

2. Sindre
10.07.08

Den problemstillingen har jeg faktisk skrevet litt om før. :)

3. Elin
10.07.08

Jeg er forsåvidt enig med Per, men synes ligningen med havet er fin. På toppen av behovspyramiden finner vi selvutfoldelse -og selvutfoldelse koster som regel penger. Penger er imidlertid kun en illusjon vi mennesker har skapt oss og er ikke noe verdt med mindre man bruker dem, altså har tid og energi til å bruke dem -selvutfoldelse. Det som er så spennende med vann er jo at det ikke blir borte, det resirkuleres hele tiden. Hvis alle skulle tatt sin håndfull med vann og knuget lenge og vel på den, ville det blitt ganske teit, mindre vann ville det blitt også. Man må slippe det ut igjen, som når man bruker pengene. Og da er det nok til alle veit du :)

Om man jobber for andre og har frihet nok til å bruke lønna si på de hyggelige tingene er man i mine øyne rikere enn om man jobber vettet av seg for å samle opp en million til i banken, bekymrer seg for avkastninger og betaler på eksklusive ting man strengt tatt ikke har tid til å glede seg over likevel. Eller man blir for overfladisk og mister evnen til å glede seg over de små tingene. Vi har ett liv hver å leve ut, og livet består ikke av penger.

4. Erik
11.07.08

Livet består ikke av penger, men er enig med sindre at økonomisk uavhengighet er et mål som bør oppnås for å sikre seg selv og sin familie stabilitet og trygghet. Da står ikke pengene i veien for behovspyramiden, og man kan fokusere livet sitt på nytelser, utfordringer og gleder til å fylle det.

5. Kristian
11.07.08

Lenge siden jeg har lag igjen noen kommentar nå, så tenkte det var på tide;)

Ikke av de mest spennende artikklene dine, men absolutt bra! (Du har jo bedt om feedback?:)

Ang. likningen med havet;
Det er nå mange som tar langt mer enn en håndfull!

6. Sindre
12.07.08

@ Kristian: Alt har sin naturlige forklaring! ;) Dette var en såkalt «ferieartikkel», en av flere jeg hadde forhåndsskrevet for å ikke la det være dødt mens jeg var på ferie. Derfor er denne artikkelen en smule lame. Håper jeg er tilgitt, poenget var bare å få frem et enkelt lite poeng om hvordan man tenker om det å bli rik.

7. Artisten
26.10.08

Husk at dess flere som får penger, dess mindre blir pengene verd.

8. mobu.no
02.12.08

Nei, det er ikke nok til alle. Når penger hoper seg opp på et sted, vil det alltid bli mindre av dem på et annet sted. Men, vi alle har en mulighet til å forsøke å skaffe oss så mye vi kan av disse ressursene som i vår verden er manifistert som penger. (Rikdom hos Masaiene i Afrika måles i antall kuer og geiter og koner.)
Som en forlengelse av det Artisten over skriver, har jorda ikke et ubegrenset hav med ressurser. Hvis alle i hele verden ble millionærer, ville pengene bli mindre verdt. Summen av verdien av alle pengene vil derfor ikke blir større.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere