Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan skaffe kvalitetstrafikk til din blogg

Skrevet av Sindre | 15. juli, 2008

Folk spør meg ofte hvilke kilder som gir meg mest trafikk. Er det Kudos, Bloggrevyen eller MSN Reporter? Faktum er at jeg faktisk ikke er helt sikker på hvilke av de 3 stedene som gir meg mest trafikk. Jeg har sjekket opp i dette tidligere, og da så det ut til at Kudos og Bloggrevyen vekslet mellm å gi meg mest trafikk.

Men det som gir den aller beste trafikken er når man skriver en knakende god overskrift som tirrer folks nysgjerrighet. «10 grunner til hvorfor du ikke trenger høyere utdanning» er et kroneksempel på dette. Jeg gjorde som jeg pleier, markedsførte kun på Kudos, Bloggrevyen og MSN Reporter, men besøkstallet gikk rett til værs! Jeg hadde flere tusen innom den dagen. De fleste var riktig nok piss-sure, men det er nå så! :P Vanligvis når jeg drar trafikk i så stort antall er det pga. en sak jeg har linket til Dagbladet via Twingly, men det gjør jeg nesten aldri. En annen metode som fungerer godt er hvis man klarer å få en sak høyt opp på nyhetslisten på Nettby. Dette skjedde bl.a. med «Hvordan gi ut sitt eget album«.

Så nok en gang koker det ned til å skrive godt innhold som lesere setter pris på. Dette er den definitivt beste måten å skaffe seg trofaste lesere på! Jeg ser også at folk benytter «Send til en venn«-funksjonen i større grad de dagene jeg trekker mange besøk. Som regel viser dette at «word of mouth» er i full sving. Selv om det også kan tenkes at noen skriver «Haha, har du lest dette mølet?» – men husk at all PR er god PR! :)

Hvis du skriver kontroversielt, pass på å være i stand til å backe opp dine påstander, for det er ikke alle som blir like blid av samtlige artikler! Jeg observerer at på mine mest kontroversielle artikler, som f.eks. «10 grunner til hvorfor du ikke trenger høyere utdanning«, «Gjenforent etter 24 år» og «Monster eller menneske?«, har jeg alltid vært i stand til å argumentere såpass godt at de fleste kommentarskriverne må gi seg til slutt. Kanskje tenker de «det er jo ikke håp å få noe fornuft inn i hodet på den fyren uansett», eller kanskje de innser at jeg har et poeng. Uansett så er ikke målet mitt å «vinne» en diskusjon, men å polarisere folk til å selv velge hva de mener om en sak. Ikke alle innser dette, men de aller fleste som kjefter mest i et kommentarfelt får faktisk noe ut av hele opplevelsen! ;)

Så, igjen: Skriv godt innhold. La det skinne igjennom at hele formålet med bloggen din virkelig er å hjelpe andre mennesker. Når du skriver en artikkel, tenk gjennom hva du selv ville ha lest på den gjeldende bloggen akkurat nå, og hvordan den burde blitt skrevet for å best mulig fange leserens oppmerksomhet! Dette kan ta litt tid før man blir flink til, men det flotte med blogging er at du lærer og utvikler talentet ditt underveis. På samme måte vil inntektene også øke etterhvert, så lenge du ikke gir deg!

De aller fleste bloggere som prøver å oppnå noe med bloggen sin, som f.eks. å tjene penger på den, hjelpe andre, eller å generelt forandre verden, gir seg altfor tidlig. «Dette virker jo ikke», og andre utsagn hvor utålmodigheten skinner gjennom, kommer oftere og oftere. Man mister troen på seg selv, bloggen og potensialet som ligger i å oppnå de målene man har satt seg.

Men alle strever i begynnelsen. 6 måneder!? Det er ingenting. Glabladet er inne i sin 5 og en halvte-måned akkurat nå, og jeg kommer ikke til å gi meg. Hvorfor? Fordi jeg ser at dette gir resultater. Selv de dagene besøkstallet er relativt lavt, vet jeg at det er forbigående. Jeg vet at dersom jeg bare ikke gir opp, vil denne bloggen bevise at den er i stand til å gjennomføre alle de målene jeg har satt for den i det lange løp. Konkurransen er tilnærmet null! Hvor mange andre steder har du sett en blogg i nettavisforkledning, uten bilder, som skriver personlig utviklingsartikler som er mer dype og gjennomtenkte enn det du finner i de fleste nettaviser?

Med det første jeg kom hjem etter ferien opplevde jeg en liten nedtur. Jeg følte meg helt tom. Jeg skjønte ikke hva jeg burde gjøre for å komme i gang med å skrive gode artikler til bloggen igjen. Jeg manglet motivasjon og begynte å tvile på at dette var et klokt valg for meg. Men (bare rolig/dessverre), jeg tok til fornuft igjen. Dette skjer ofte når man har hatt en lang pause fra noe. Det var tross alt en grunn til at jeg ikke egentlig ville ha noen ferie. Takket være et par mail jeg mottok, som spurte meg om tips til å lykkes med bloggen, etc., så innså jeg nok en gang hva jeg liker aller best å gjøre: Hjelpe andre mennesker. Jeg svarte på disse mailene til tastene begynte å gløde rødt, og fikk idéer til nye bloggartikler underveis. Det viktigste var at skrivingen kom ordentlig i gang igjen, fordi jeg var såpass ute av trening etter min lille ferie.

Så hold motet oppe, selv i tøffe perioder. Uansett hvilken nisjé du driver i, så har du egentlig ingen konkurranse. Du er unik, og din forretning eller blogg blir akkurat hva du gjør det til selv. Ikke vær en taper, og bli et offer for statistikken. Statistikken sier ikke noe om hva du er i stand til. Gå for nye høyder, og du vil lykkes etterhvert. «Gjør det du elsker og pengene vil følge» er nok en smule forenklet, men når alt kommer til alt er det faktisk helt sant. På samme måte kan man enkelt si: «Skriv gode artikler og trafikken vil øke».

Og hvordan vet du at du skriver gode artikler? Hvis du nærmest mishandler tastaturet når du skriver, fordi du er så ivrig etter å få utløp for dine idéer og vil dele dem med folk fortest mulig, er det som regel et godt tegn. Når du kjenner at det du skriver resonnerer dypt med den du er, så er du på rett vei! Vær obs på de gangene du blir sittende og tenke for lenge. Hvis du ikke har noe å dele – la vær! Ta deg heller en pause fra bloggen, legg prosjektet på vent, klarne tankene dine, og fortsett. Inspirasjonen og skrivelysten kommer når du minst venter det. Og kvalitetsartikler genererer kvalitetstrafikken du vil ha!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 15. juli 2008 klokken 14:58 i kategoriene: Blogging, Inspirasjon, Suksess,

LESERNE MENER:
18 kommentarer så langt

15.07.08

Takk, det var akkurat dette jeg trengte å lese akkurat i dag! :)

2. Rage
15.07.08

mange gode tips å ta med seg her ja….

Man trenger forresten ikke ha fasit svaret på alt Sindre…
Det er mye morro i en god diskusjon, og enig er det jammen ikke alltid man blir…

Som den gangen jeg ble kraftig provosert av en artikkel i avisen og skrev at noen ønsket seg syke barn. Saken handlet om barn med Downs syndrom.

Se saken her: http://litt.sinna.no/2008/01/12/sykt-barn-onsket/

Jeg fikk seriøst mye kjeft for den saken der…. :.p

3. Miriel
15.07.08

Tusen takk! Her ga du meg akkurat de svarene jeg var ute etter – og nok en gang har bloggen din gitt meg mye inspirasjon! Og morsomt at et av spørsmålene mine inspirerte deg til å skrive en egen artikkel om det :)
Når det gjelder det med bloggsperre så har jeg skrevet noen få tips om det i bloggen min du kan jo ta en titt og se om du får noen nye tips eller en liten reminder.
http://miriel.mymanythoughts.com/?p=20

4. Sindre
15.07.08

@ Hjemmemamma: Bare hyggelig det! Flott side du har forresten, stå på videre!

@ Rage: Det er nettopp det jeg vil frem til noen ganger i kommentarfeltet også. Det er ingen som sitter med noe fasitsvar. Det er opp til deg å finne ut av ting. En god diskusjon klargjør de egentlige synspunktene man selv sitter inne med, så jeg syns bare det er positivt. Så lenge det gjøres på en saklig og voksen måte! :)

@ Miriel: Flott å høre at du fikk de svarene du var ute etter! Jeg skal sjekke ut tipsene i artikkelen du linket til! Grunnen til at jeg skrev dette som en egen artikkel er rett og slett at da blir den lest av flere, enn dersom jeg skulle svart deg i kommentarfeltet til «Passive inntekter«. Jeg foretrekker å ikke bruke for mye energi i kommentarfeltet fordi det er så få som leser kommentarene. Mens i et blogginnlegg går kunnskapen og informasjonen min ut til enda flere! Hvis noen har flere gode spørsmål så er det bare å stille dem. Skal ikke se bort ifra at det blir et nytt blogginnlegg av det også! :P

[...] fra Glabladet skriver om kvalitetstrafikk idag. Og som vanlig skrev Sindre for langt til at jeg gidda å lese det han skrev, så jeg gir deg [...]

6. Drea
16.07.08

Gode tips! : ) Jeg har også hatt en slik periode nå – en periode hvor hodet er helt tomt, og jeg nesten får panikk for at jeg ikke har hatt noe å skrive om. Nå har det blitt bedre, og jeg er tilake. Da stiger besøkstallene med en gang! Så, nå har jeg lært meg å slappe litt mer av. Ikke tenk for mye på besøkstall og kommentarer. Ha det gøy i stedet, da kommer jeg nok til å lykkes bedre med målene mine også! : )

Takk for gode tips. Interessant artikkel som fenget oppmerksomheten min med en gang. : )

7. Sindre
16.07.08

@ Drea: Supert, det er akkurat det du nå har innsett som jeg prøver å si til folk! :)

8. Erik
16.07.08

Om du sliter med å skrive så kan det kanskje ha med mangel på inspirasjon. Du må ut i verden for å kunne skrive noe om verden på en måte. Og man må diskutere med andre mennesker, ta noen småjobber her og der, oppsøke feil ved samfunnet, snakke med utlendinger, tiggere, innsatte, eller lignende. Kanskje gå inn i Røde Kors og høre med tilstandene der, osv. Kanskje kan det hjelpe med å sette tankene i sving i en hard periode. For eksempel har min siste måned ved hjemmesykepleien inspirert meg til å skrive litt ^^

Ellers er det selvfølgelig viktig med en god tittel for å lokke leserene, men vennligst ikke gjør som avisene, med drittinnhold, eller som nevnte eksemplene om «10 grunner til at man ikke trenger utdannelse» eller selveste anti-downs har gjort. Det er ikke så mye å skryte av artikler som ikke var så godt skrevet som de burde være. Skal man provosere noen andre, så må innholdet være veldig godt skrevet og formulert. Det mener jeg ingen av disse artiklene var. Og da blir man bare oppfattet som en dust. Hvem som helst kan skrive at «alle diabetikere burde drepes» og få masse respons, men å skryte av det blir litt feil i mine ører/øyne. Skjønner dere hva jeg mener? :)

9. Sindre
16.07.08

Jeg vet allerede ditt synspunkt på utdanning, Erik, så jeg skjønner jo godt hvorfor du mener at «10 grunner til hvorfor du ikke trenger høyere utdanning» ikke hadde godt innhold. Men i realiteten kan ikke du bedømme hva som er «godt innhold» for andre enn deg selv. De fleste som kommenterte den artikkelen var «uenig», mens mesteparten av det jeg skriver baserer seg på faktiske forhold og egne erfaringer og observasjoner av hva som kan bli konsekvensen av høyere utdanning for noen.

Meningen med den artikkelen var å gjøre andre oppmerksom på at det finnes alternativer, og til dette fungerer artikkelen helt suverent. De som allerede er forkjempere av utdanning kommer jo til å fortsette å mene det de alltid har gjort uansett, og det er flott! Det var ærlig talt ikke dere budskapet i artikkelen var ment for! :)

Noen videre diskusjon av artikkelen «10 grunner til hvorfor du ikke trenger høyere utdanning» bes vennligst rettes mot kommentarfeltet til den gjeldende artikkel.

17.07.08

hehehe…akkurat nå som jeg nesten hadde gitt opp! Takk! DU ER VIKTIG! :-)
Hadde 6 besøkende i går… Og hue har tatt ferie. Greit nok det.

11. Erik
17.07.08

Det er ikke det at jeg ikke er enig i poengene dine, jeg synes bare ikke at artikkelen var skrevet så bra. For den var skrevet på en måte som gjorde den lett mistolkelig, noe som gjorde den provoserende, men hvis det var det du ville så fungerte den jo. Artikkelen fikk på en måte det synspunktet at «Utdanning er noe dritt» frem da du startet med strofer som «Du er kanskje blitt lurt til å tro..», «Utdanning er en dårlig ide i de fleste tilfeller». Å skrive slike ting i en tid hvor man nesten er avhengig av utdanning for å kunne konkurere på arbeidsmarkedet kan gi dårlige ideer til overbeviste lesere, ikke at det nødvendigvis er det. Det er bra å ha perspektiv på ting, men å provosere dem frem med å overdrive synes jeg kan virke som et desperat virkemiddel for å trekke lesere. Det er bare det jeg ikke ønsker at du skal drive med, enten det er for eller imot utdanning. I tillegg provoserte artikkelen så mye at de som allerede trodde på utdanning ikke ville «la seg lure» og du nådde ikke disse med poengene dine.

Et eksempel:
«Du er kanskje blitt lurt til å tro at narkotika er farlig, at livet ditt havner på kjøret om du tar en pille ecstasy. Sannheten er at ecstasy er et langt mindre farlig rusmiddel enn alkohol og presenterer langt færre problemer i forhold til antall brukere på daglig basis. Derfor burde ecstasy være lovlig.

Kilde: http://youtube.com/watch?v=bR3gIuWYnQo »

Det er jo ganske mye sannhet i det som jeg skriver i eksempelet, og uten å kjøre oss fast i en lang debatt om narkotiske stoffer, så er poenget at å skrive noe som dette er ureflektert og risikabelt fordi det er ingen lett måte å avgjøre hvorvidt dette er smart eller ikke. Kanskje går det så galt at jeg overbeviser en stakkar til å prøve narkotika, kanskje får han en bra opplevelse, men han kan også havne på kjøret. Jeg vet ikke dette, så derfor må jeg være forsiktig med hva jeg skriver og hvordan man skriver det. En person som deg, Sindre, blir hørt og trodd. Folk lytter og vet at du er smart, så det er derfor du må være forsiktig. Kanskje leser noen innlegget ditt og velger å ikke ta utdannelse men angrer på dette senere og skylder på deg for at de hørte på deg. Ganske urealistisk, men du har fortsatt et ansvar. Det er bedre å heller skrive en reflektert artikkel om hvorvidt man trenger en utdannelse eller ikke enn å gi seg ut for å være en ekspert som sier at utdannelse er sansynligvis en dårlig ide. For jeg vet du hater eksperter ^^

Det ble litt langt kanskje, men føler at jeg ikke nådde helt frem med poengene mine forrige gang :)

12. Sindre
17.07.08

Mye bedre forklart, Erik. Jeg kunne sagt mye her… Så jeg sier bare litt. :P

Jeg håper, når denne bloggen vokser seg enda større og mer berømt, at helhetsinntrykket skal være at jeg ønsker å få folk til å tenke selv. Ikke nødvendigvis blindt følge det samme mønsteret som alle andre bare fordi man tror det er en god idé. Da vil «10 grunner…»-artikkelen fremstå som et godt eksempel på dette for de som vet hva jeg vil med denne bloggen. Det vil fremstå som en av de artiklene som nok var «litt på kanten» men som funker utmerket til å få folk til å faktisk tenke over sine holdninger til utdanning og hvorfor de mener det de gjør.

Dersom noen faktisk skulle la være å ta utdanning på grunnlag av et sånt innlegg, så er det på leserens eget ansvar. Når jeg leser på andre blogger eller aviser så er jeg høyst bevisst om at man ikke nødvnedigvis skal tro alt man leser, eller være enig i det, hvor klokt det enn høres ut. Hadde jeg lest «10 grunner…» et annet sted, uten å ha reflektert gjennom det først, så ville den artikkelen så absolutt fått refleksjonene i gang. Hadde dette ført meg inn på en vei som gjorde at jeg droppet høyere utdanning, så ville jeg gjort det fordi jeg så hvilke andre muligheter jeg kunne benytte i stedet. Gjerne med hjelp fra noe av det som nevnes i artikkelen, eller ved å dykke enda dypere inn i dette selv. F.eks. hvis jeg alltid hadde drømt om å begynne for meg selv, men ikke helt turde, og trodde det krevdes utdanning etc., ville jeg kanskje funnet ut at det ikke trenger å være tilfelle. Dersom jeg ville bli «ekspert» eller bare mer belest om et tema som kunne vært interessant i en eventuell utdanning jeg hadde ofret, så hadde jeg faktisk visst hvor biblioteket lå hen. Man kan komme langt på egenhånd også – det er ingen som har sagt at man må binde seg til et visst antall år, en stor pengesum og oppmøte på et visst sted for å lykkes og bli flink her i livet.

Men som jeg sa, gi meg tid til å skrive haugevis med nye artikler fremover, og bygge opp et enda større og bedre helhetsinntrykk av bloggen, så skal du se hva jeg mener. I korte og enkle trekk handler det om å finne ut hva man egentlig vil drive med, hva man elsker å gjøre, hva som gir en mest glede, og finne en måte å gjøre dette til en inntekt som går an å leve av. Ser man på veldig mange som er blitt rike, finner man ut at de har drevet med noe de virkelig elsket, og de har som regel skildt seg litt ut fra mengden. Felles for dem alle er at ingen hadde troen på dem i begynnelsen (eller at de møtte mye motstand), men til slutt klarte de å lykkes, fordi de fulgte sin intuisjon, gjorde det de elsket, og fant en måte å tjene masse penger på dette. Det er altså gode sjanser for at man kan tjene godt av å drive med det man virkelig elsker. Å si at det er umulig å leve av det man elsker vitner bare om en altfor begrensende tankegang – noe jeg også skal jobbe med å utslette fra allmennheten i denne bloggen fremover. :)

13. Jannekake
17.07.08

Et veldig godt innlegg, og gode tips :) Jeg merket selv at inspirasjonen var borte for noen uker siden, og da hadde jeg bare vært borte en liten uke på Hove. Heldigvis fikk jeg tenkt meg litt om, fikset nytt design og fikk nye idéer til tema. Nå har lesertallet mitt gått opp, og jeg føler også at bloggen har blitt bedre :)

14. Erik
18.07.08

Hehe, sant som du sier, og bra at det kommer frem tanker som får andre til å tenke seg om.

Det er allkevel en liten ting. Jeg synes «Er du sikker på at utdanning er noe for deg?» høres som en bedre overskrift enn «10 grunner til at utdannelse er dritt». Da sår man tvil hos en leser og vekker nysgjærrighet på samme måte. Jeg vil heller lese en reflektert artikkel med argumenter for og imot enn en ensidig artikkel. Man fremstår da som klokere og at man vet hva man snakker om. Har man en god konlusjon, så kan folk være uenig eller enig med den uten at den trenger å være allment tilfredstillende.

Så et ønske fra meg er at du dropper «10-grunner-til» artikkeler, for jeg synes ikke de er noe bra i forhold til en god tekst. Opp til deg og andre lesere selvsagt :)

Ellers mener nå jeg at du har et ansvar overfor dine lesere og menneskene rundt deg. Som en smart formynder går det utover andre om du driter deg ut. Å unnskylde seg med at alle er ansvarlige for sine egne liv blir å fraskrive seg både lykken og ulykken du kan påføre andre, selv om du ikke er direkte årsak. Men men.. vi er kanske uenige der :)

15. Sindre
18.07.08

Vi er nok uenige der. Du snakker om «når jeg driter meg ut» som om at hvis jeg gjør det, så vil alle mene det. Det er ikke nødvendigvis tilfelle. Jeg føler ikke akkurat at jeg har tråkket skikkelig i salaten her på bloggen enda. Og om jeg så skulle gjøre det, så er jeg ikke bekymret for det. Vi er bare mennesker alle sammen. Leserne til Glabladet vil skjønne det, eller stille spørsmålstegn til dersom jeg skulle skrive noe som kan betraktes som å «drite seg ut» for de fleste. Jeg har en blogg, den er personlig, og åpen for alle som skulle være interessert i å lese den. Her kan jeg skrive hva jeg vil. Jeg skjønner at det jeg skriver kan påvirke noen lesere, men i de fleste tilfeller vil det bare kunne være bra. Selv om jeg skulle være en «negativ» påvirkning ved et tilfelle kan også dette være bra, fordi leseren vil ta lærdom av det, og vokse og utvikle seg som følge av opplevelsen.

Jeg er heller ikke enig med deg i at man fremstår som klokere hvis man skal reflektere over begge sider av en sak i samtlige artikler. Veldig ofte har jeg gjort nettopp det, men ikke alltid, og sånn kommer det til å være. Det kommer til å bli flere «10 grunner…»-artikler fremover. Jeg syns det er veldig gøy å skrive dem, fordi det setter i gang en kreativ tankeprosess hos meg. Og som regel gjør de det samme for leseren, pga. det jeg har sagt før, at man virkelig begynner å tenke over og definere sine egne meninger. Alt i alt så er alt sammen bare en del av «gjenfødelsen» jeg ønsker at mine lesere skal gjennom. Du har sett Matrix, regner jeg med? Tenk på det litt sånn. Målet mitt er å «free andres mind» nok til å tenke selv og ikke følge de samme gamle mønstrene og kanskje ende opp med å leve et middelmådig (eller værre) liv. Men som Neo i The Matrix, så er det ikke sikkert at alle er klar for dette, spesielt ikke de som er over en viss alder. :)

Jeg har nok et litt utradisjonelt syn på ting. Poenget er ikke å påtvinge andre hvordan de skal tenke, men å få dem til å innse muligheter der de tidligere så hindringer, lære dem om hvordan de kan få det bedre dersom de vil det selv, og bli mer bevisst, noe som øker selvtilliten og troen på seg selv og at «alt er mulig».

16. Erik
18.07.08

Hehe, selvfølgelig. Jeg er med på å vise at en sak har flere sider. Jeg tenker bare så komplisert som at alle valg en person tar har mange bakenforliggende årsaker. Din blogg, som en av disse årsakene, kan være med på å vippe lasset den ene eller andre veien, og sansynligvis tror jeg at i ditt tilfelle vil dette telle positivt. Så jeg liker bedre ideen om at du aksepterer et ansvar, selv om du aldri vil bli anklaget for noe. Det var ikke noe mer enn det. Du vet jo hva jeg mener om menneskers valg osv. ^^

Ellers må du skrive som du vil, er bare min mening. Ikke så mye å ta hensyn til alltid. :D

[...] Hvordan skaffe kvalitetstrafikk til din blogg av Sindre [...]

18. Petter
02.06.09

Gode tips, fokus på kvalitet er antageligvis det beste tipset av dem alle. Har laget en liten liste over bloggere som skriver om hvordan man skaffer trafikk her: http://bloggeblogging.blogspot.com/2009/06/hvordan-fa-lesere-til-bloggen.html

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!



Sponsorer

Tekstlinker

Partnere