Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Passive inntekter

Skrevet av Sindre | 14. juli, 2008

Livsstilen som blogger passer meg utmerket. I tillegg til at den er fleksibel, genererer den passive inntekter. La meg forklare litt hva jeg mener. Jeg har tilbakelagt en ferie på 11 dager. Jeg hadde i utgangspunktet ikke lyst på noen ferie fordi jeg ville jobbe med bloggen. Jeg var litt bekymret for hva som ville skje med besøkstallet hvis jeg ikke kunne være til stede over en så lang periode uten å skrive nye innlegg og å markedsføre disse på steder som Kudos, Bloggrevyen og MSN Reporter.

Det som skjedde var at besøkstallet gikk ned, som jeg regnet med. Jeg hadde riktignok forhåndsinnstilt en del ferdigskrevne innlegg til å postes automatisk, men de ville kun bli lest av de som frivillig måtte ta turen inn på siden eller abonnerer på Glabladets RSS.

Noen hundre mennesker tok likevel turen innom hver dag (tusen takk til dere). Og inntektene siden har hatt mens jeg var borte viste seg å være langt større enn jeg våget å håpe på. Fra 1.-11. juli var jeg så og si ikke innom bloggen, og på den samme perioden hadde siden generert 73 dollar i passive Adsense-inntekter. Jeg hadde med andre ord tjent penger mens jeg var på ferie.

Jeg er jo blitt vant til dette nå. Jeg driver en nettside som tjener penger for meg mens jeg sover, spiser, ferierer og gjør alt annet enn å jobbe. For all del, det kreves jobbing for å holde siden i live, men man kan likevel tjene penger når man ikke jobber. Og jeg må si dette er en fantastisk businessmodell. Jeg kan skrive et blogginnlegg i dag som fortsetter å generere inntekter for meg om 50 år fra nå! Mitt aller største mål er å hjelpe andre med mine artikler, og jeg setter enda større pris på at en artikkel kan være i stand til å hjelpe et menneske flere år etter jeg skrev den, enn pengene jeg kan tjene. Men det er ikke til å legge skjul på at jeg setter stor pris på pengedelen også.

Hvorfor skal man bare få betalt for en viss tid av dagen? Hvem eller hva bestemmer hvor mye en time av din tid er verdt? Er det ikke bedre å kunne få betalt når som helst, uavhengig av hva du gjør? Så lenge du har skapt noe av verdi som ligger tilgjengelig for andre, er det jo ganske logisk at du bør kunne få betalt for dette uavhengig om hvorvidt du befinner deg på et visst sted og utfører en viss jobb på en viss tid. Jeg foretrekker definitivt denne modellen fremfor den vanlige «arbeidsmodellen».

Foruten Adsense, tjente jeg penger via Tradedoubler, selv om det var på langt nær så mye. Et par partnerprogrammer tjente jeg også penger på, samt at jeg mottok en ny donasjon! Jeg kan bare tenke meg hvordan denne siden kan tjene penger for meg i fremtiden, når den gjør det så bra allerede nå, og atpåtil i en periode hvor jeg ikke selv har vært tilstede.

Tidligere har jeg anbefalt Joel Comms eBok Adsense Secrets 4 som omhandler hemmelighetene til å få mest mulig ut av Adsense. Boken kommer med flere forslag til oppsett av Adsense, plasseringer og fargevalg. Alt avhenger av hvilken side man driver, og Joel dekker det aller meste. Boken er på engelsk men er lett leselig for alle som kan helt grunnleggende engelsk. Etter at jeg tok i bruk Joel Comms tips opplevde jeg å nesten tredoble Adsense-inntektene på én måned. Dermed var prisen på 9.95 dollar (ca. 50 kroner) inntjent før jeg visste ordet av det. I mai og juni tjente jeg nesten 300 dollar pr. måned på Adsense, noe jeg kan si meg godt fornøyd med.

Jeg tror ikke jeg ville tjent så mye på Adsense hvis jeg aldri hadde investert i Joel Comms bok Adsense Secrets 4. Jeg ser frem til å nå nye høyder med Adsense, og gleder meg til jeg kan få utbetalt mitt første 4-sifrede dollar-beløp! Jeg føler at det bare er et spørsmål om tid. Så lenge jeg opprettholder denne bloggen og fortsetter i samme bane som nå, vil jeg utvilsomt være i stand til å tjene mer enn nok på bloggingen til at jeg aldri trenger å se meg tilbake etter en «vanlig jobb» igjen.

Passive inntekter er genialt. Hvis du har en blogg eller nettside kan du ta del i fordelene av passive inntekter selv. Skap verdi for andre, skriv godt innhold og respekter dine lesere. Da kommer du deg inn i en god spin-off-effekt som gjør at alle parter får noe ut av det. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 14. juli 2008 klokken 17:44 i kategoriene: Blogging, Business, Jobb & Karriere, Penger, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
16 kommentarer så langt

1. Morten
14.07.08

Jeg leser det du skriver med stor begeistring Sindre. Du er et forbilde for meg og helt sikkert mange andre! Jeg ble interessert i den Adsenseboken. Hvordan fungerer det? Hva skjer når jeg bestiller? Får man tilgang til eboken i digitalt format? Jeg har ikke helt greie på dette her, så beklager hvis jeg spør fryktelig dumt nå!

Med vennlig hilsen
Morten

2. Sindre
14.07.08

@ Morten: Veldig relevant spørsmål det! Det som skjer er at du bestiller eBoken digitalt. Du må trykke inn kortnummeret ditt, som om du skulle bestille hva som helst annet på nettet. Du betaler kun 9.95 dollar (ca. 50 kroner), og dette blir trukket først når du trykker «submit» (eller noe i den dur). Når dette er gjort (det er trygt, bare slapp helt av) – så får du umiddelbart tilgang til å laste ned eBoken i PDF-format. Dette betyr at du får tilgang til å lese boken digitalt på din egen datamaskin. Du kan laste den ned, lagre den, printe den ut. Det eneste du trenger for å lese den er Adobe Reader, som du kan laste ned her.

Så hvis du nå har bestemt deg for å investere i denne boken, klikker du her.
God fornøyelse! :)

3. Rage
14.07.08

Genialt….

Velkommen tilbake fra ferien da :p

Jeg er nok ikke så aktiv at jeg kan skryte på meg særlig stort besøkstall uansett, men jeg har nå over tid blitt påvirket så mye at jeg har fokusert på markedsføring også.

Vet ikke om det er et godt tegn, men det er nå et faktum..

For en tid tilbake så sa jeg at jeg gav fullstendig F#%¤ i besøkstall, men jeg har endret litt mening over tiden… huff….

4. Bjørn
14.07.08

Hei Sindre. Har du noen andre blogger eller websider, bortsett fra Gladbladet som du tjener penger på? Du nevner tre sider du markedsfører deg på, er det andre sider også?

5. Sindre
15.07.08

@ Bjørn: Jeg har kun Glabladet. Det er åpenbart et potensiale i å drive enda flere sider, men for min del hadde det bare blitt altfor mye å holde styr på. Jeg fokuserer heller på å bruke all min kreative energi på Glabladet fremfor å spre kreativiteten over flere sider, og dermed jobbe lenger og hardere på hver side. Jeg bygger Glabladet sakte men sikkert, i mitt eget tempo. Når jeg klarer å nå et punkt hvor en viss inntekt går på autopilot hver måned kommer jeg til å se på andre idéer.

Foruten markedsføring på de 3 stedene jeg nevner i artikkelen bruker jeg også noen ganger Twingly via Dagbladet. I det siste har jeg også brukt Nettby en del. Ellers ingenting annet! :)

6. Miriel
15.07.08

Kjempebra inntjening på Adsense! Du har en utrolig god blogg – og det vitner vel også det daglige besøkstallet ditt om! Jeg tror nok du når målet ditt om firesifret dollarbeløp ganske snart!
Selv bruker jeg nesten bare Bloggrevyen til markedsføring av innleggene mine – Kudos synes jeg ikke gir noe særlig trafikk og MSN reporter har jeg faktisk ikke hørt om før nå.
Hvilken av disse tre synes du gir best trafikk til bloggen din?

7. Magnus
15.07.08

Kjekt å høre at det går bra med deg Sindre. Noe av det kjekkeste med adsense er at inntektene bare øker og øker etterhvert som man publiserer mer. Det vil alltid svinge litt, men det mest riktige bildet får man nok når man sammenligner med tilsvarende periode året før. Når man har skrevet en post, så ligger den jo der og plukker noen cent i ny og ne. Å lage nettsider/blogger er på en måte å jobbe for fremtidig inntekt. Man vet ikke hva som vil gi inntekt, hvor mye det vil gi eller når man vil få betalt for jobben – man må bare ha tro på at det vil skje. Tror at mange gir opp på et tidlige tidspunkt fordi man ikke ser umiddelbare økonomiske resultater. Det trengs tålmodighet og en evne til ikke å gi opp. Over tid vil man da oppdage det du har oppdaget: Det tikker inn litt her og der, også når man er bortreist eller om man har perioder der man ikke produserer noe nytt. Lykke til videre!

8. Sindre
15.07.08

@ Magnus: Ja, det er dette som er så fint med Adsense. Supert system!
Takk skal du ha! :)

@ Miriel: Tusen takk for det! Jeg begynte å skrive svar på kommentaren din, men fant ut at det like godt kunne postes som et nytt innlegg. Her er det:
http://www.glabladet.no/2008/07/hvordan-skaffe-kvalitetstrafikk-til-din-blogg

9. Aliquantulus
15.07.08

Ikke bare positivt med reklame heller.
Reklame kan i mange tilfeller føre til at folk går derifra (janteloven lenge leve?) i tillegg til at du som blogger føler press til å hele tiden offentliggjøre noe, som igjen fører til kvantitet over kvalitet.

10. Wackamole
15.07.08

hvor mye tjener du på tradedoubler adsene, i gjennomsnitt per mnd? :)

11. MacNytt
15.07.08

Selv har jeg fjernet Adsense fra nettsiden min (vil ikke akkurat kalle den en blogg), men dette gjør jeg mest for å fokusere mer på å gjøre nettsiden til tjeneste for flest mulig brukere som jeg finansierer gjennom nettbutikken min.

Men selvfølgelig så ønsker jeg å ha inntekter på siden, men fremfor å benytte meg av en utstrakt bruk av reklame så velger jeg å kun promotore eplebiten.no. Jeg brukte tidligere blant annet adsense, og så noe inntekter av dette, men jeg har nå bestemt meg for at jeg vil heller bygge opp en gratis tjeneste for alle uten for mye støy. Rett og slett konsentrere meg mer om innholdet.

Så jeg får se hvordan det går fremover.

Mvh

Thor B

12. Jannekake
17.07.08

Det er faktisk helt genialt! Det må være deilig å vite at du fortsatt tjener penger på noe du gjorde for flere dager siden :)

Skal vurdere å kjøpe boken, men foreløpig har jeg ikke satt opp Adsense på bloggen engang. Men det kommer nok snart..

Må forresten si at jeg har lest bloggen en stund, men det har vært lite med kommentarer fra min side. Du er nok en stor inspirasjonskilde for mange, og du gjør en god jobb med bloggen din! Jeg tror og håper at du snart tjener nok til å virkelig leve av bloggen din, det må jo være drømmen for de fleste bloggere. Lykke til :D

13. Sindre
17.07.08

@ Jannekake: Tusen takk skal du ha! Du må bare kommentere, det er hyggelig det. Jeg har sett dine kommentarer på Bloggdesigns og husker vel dette spesielt fordi du har et så genialt nick… Litt irriterende faktisk, blir småsulten hver gang! :P Har også vært innom bloggen din og lest uten å kommentere, men må si at du er en av de som imponerer meg. Du virker så blid også, og det er viktig! :)

Du får ha lykke til med å sette opp Adsense, så er det bare å spørre hvis du skulle lure på noe. Adsense Secrets 4 kan i hvert fall anbefales altså, Joel Comm fremstår som en hyggelig fyr som virkelig mener å hjelpe – og faktisk får det til!

14. Jannekake
17.07.08

Nåww, tusen takk skal du ha! Har vel skrevet noen kommentarer på bloggdesigns ja, klarer ikke la være :p En blogg jeg liker utrolig godt, og jeg vet hvor gøy det er å få kommentarer selv.. Så ja, jeg skal prøve å huske å kommentere litt oftere her, jeg leser tross alt bloggen din så godt som daglig :)

Er veldig hyggelig sagt av deg, og flott at du liker nicket mitt! Har lurt på om det er lett å huske, og det virker heldigvis sånn på mange. Litt rart at folk har begynt å kalle meg Jannekake IRL også, men det får jeg nesten bare leve med :p Og veldig gøy at du liker bloggen min, jeg som et stoort kompliment da det kommer fra deg :D

Du får ha en fin dag, og lykke til videre med bloggingen : )

15. Cathrine
01.08.08

Hei!
Kjempeflott innlegg dette her, og jeg må si jeg deler din fasinasjon av gjentagende inntekt. Jeg har det på annet vis da, nemlig ShineClub. Jeg kan også ta en lengre ferie uten å gå ned i lønn, og det er jo en fantastisk følelse!:)

Keep up the good work!:)

[...] Du tjener passive inntekter, mens du sover, spiser eller ferierer [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere