Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Tilgivelse

Skrevet av Sindre | 06. juli, 2008

For å komme seg ut av en ond sirkel og begynne å manifestere mer av det man fortjener, vil man i noen tilfeller være nødt til å tilgi. De aller fleste av oss har blitt utsatt for ting som dårlig oppførsel, krangling, mobbing, trakassering, mishandling, skuffelser, uheldige hendelser, dødsfall hos noen som sto oss nær, alvorlig sykdom, lidelser, etc. Dette kan ha mange navn, men som regel er fellestrekket at det er vonde minner som ikke føles godt. Jo mer av dette man har opplevd, jo mer vil man risikere å stadig bringe det opp igjen i tankene.

Et annet fellestrekk som du kanskje vil kjenne deg igjen i ved disse tingene er at du føler at dette var noen andre sin feil. Det var ikke din feil… Eller?

Den ekte sannheten kan noen ganger være hard å svelge. Spesielt når man tror at alt som skjer er tilfeldig og at alt er utenfor din egen kontroll. Jakten på en syndebukk har blindet deg fra det som er den egentlige sannheten: Det er deg!

Du tiltrakk disse hendelsene inn i livet ditt på grunn av den energien du sendte ut. Det var ingen andre sin skyld. Og du vil måtte lære deg å tilgi de menneskene som utsatte deg for de vonde minnene, fordi dette er den eneste måten du kan komme deg videre i livet på. Hvis du konstant går og drømmer om et bedre liv, men aldri ser ut til å komme noen vei, kan tilgivelse være helt avgjørende.

«Du kan drømme og håpe så mye du vil. Men så lenge du stadig bringer opp igjen all denne ulykkeligheten i tankene dine, kansellerer du samtidig muligheten til å oppnå et bedre liv.»

- Law of Attraction

Men hva vil det egentlig si å tilgi noen? Skal man late som om det ikke har skjedd? Nei.

Se på det på denne måten: Hvis du klarer å tilgi, gir du det mindre energi. Du blir mer fokusert på det du virkelig vil ha, og har større sjans for å komme deg videre i livet. Du blir glad og takknemlig for at du er der du er i dag, og innser at erfaringen disse menneskene påførte deg faktisk har gjort deg klokere. Det har gjort deg til et bedre menneske. Du er nå i stand til å ta valget om å leve et mye bedre liv, men du trengte de erfaringene, hvor vonde de enn var, for å komme deg dit du er i dag.

Ser du? Dette er en god sirkel. Du bryter en ond med en god. Du kan ikke være takknemlig for det ene, uten å samtidig anerkjenne og være takknemlig for det andre.

På denne måten kan du oppnå den virkeligheten du ønsker deg, samtidig som du tillater alle andre å oppleve sin egen virkelighet samtidig.

Er du virkelig våken nå, innser du at den du faktisk tilgir her – er deg selv. Ikke de du mener påførte deg de vonde minnene. Det var du som sto ansvarlig. Det var ingen andre. Det var deg.

Hvordan kan jeg si dette? Det var da ikke din feil at noe tragisk skjedde med noen andre, grunnet hendelser som åpenbart var utenfor din kontroll?

Selvsagt har du rett. Men det er du som føler følelsene. Følelsen av smerte, følelsen av urettferdighet, følelsen av lengsel, savn og sorg. Poenget er at det ikke er andre det handler om. Det er deg, 100% deg selv.

Når du oppriktig kan si: «TAKK for at du ga meg den opplevelsen», og virkelig mene det, da har du oppnådd ekte tilgivelse. Når du har gitt opp håpet om at fortiden kunne ha vært noe annerledes «hvis bare…». Når du er glad og takknemlig for at det skjedde, på grunn av alt det gode som har kommet ut av det i ettertid… Når du virkelig føler dette… Da er du på vei til å kunne skape deg akkurat det livet du vil ha!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 06. juli 2008 klokken 0:02 i kategoriene: Bevissthet, Law of Attraction, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

1. Elin
06.07.08

Det var fint skrevet det..

2. Silly
06.07.08

Dette syns jeg var en bra artikkel, Sindre! De fleste har nok opplevd noe vondt en eller annen gang, og det er ikke alltid like lett å komme seg over vanskeilge ting. Man har kanskje ikke kontroll over alt som skjer en i livet, men man har kontroll over hva man bruker det til. Som du sier, det er i bunn og grunn deg selv som er den eneste som kan få deg til å komme deg videre og snu noe negativt til noe positivt. Kan være hælvettes vanskelig å få det til da, men om man faktisk klarer det, så er det SUPERT! :)

07.07.08

Godt med slike positive poster. TAKK!

4. Erik
11.07.08

Veldig godt innhold. Å kunne tilgi andre er en god egenskap, men det krever også forståelse for hvorfor andre handler som de gjør. Enten om du ser på det slik som i mitt tilfelle hvor ingen har overordnet kontroll over sine handlinger eller ikke. Å kunne tilgi seg selv er en enda større egenskap, men krever å innse sine egne feil og mangler. Godta at andre og deg selv er uperfekte og handler etter beste evne, så ser verden ut som et litt bedre sted.

5. Boris
05.03.09

sitat «Når du oppriktig kan si: “TAKK for at du ga meg den opplevelsen”, og virkelig mene det, da har du oppnådd ekte tilgivelse.»

Jeg ser det vanskelig å kunne si takk for opplevelsen for en som har blitt misbrukt systematisk gjennom hele barndommen, og ikke klarer å ha et seksuelt liv lenger. (Dette gjelder ikke meg personlig). Man kan få bukt med traumer gjennom terapi, men enkelte traumer kan være så alvorlige at det ikke lykkes komme dit du snakker om. Her risikerer du å tråkke noen på tærne ved ikke å se hele spekteret av hva enkelte mennesker faktisk skal tilgi.

6. Sjunett
27.12.09

Dette er jeg helt enig i.
Å tilgi er det viktigste i dette livet!
Når du klarer å bli takknemlig for de vonde følelsene, da er du på vei til å elske dine fiender, og du vil finne ut at du har det godt med deg selv og alle rundt deg. Å tilgi gjør deg ganske enkelt lykkelig!

7. Secace
28.12.09

Jeg kan være enig i tankegangen rundt dette.

Men hvordan kan man tilgi noen som gjorde så mye godt, før man plutselig forsvant – og at man for å tilgi kommer videre for å få det man virkelig vil ha – og den man virkelig vil ha – er den man må tilgi?

Hva hvis det som kjentes så godt, er grunnen til at alt gjør vondt? Og kan man tilgi at noen som sier de har elsket deg – plutselig forsvinner – uten engang å ville svare hvorfor?

Er det i så fall man selv man må tilgi?

[...] For min del handler dette litt om å tilgi seg selv også, og faktisk godta at man ikke er perfekt. [...]

[...] Når noe skjer med deg, som du ellers ville følt var noen andre sin feil, må du heller tilgi deg selv. Du må tilgi deg selv fordi du kjørte et program i underbevisstheten din som var involvert i at det skjedde. [...]

[...] Hva hvis det var noen du brydde deg om som hadde en begrenset tid igjen? Hvordan ville du behandlet dem annerledes? Hva ville du sagt til dem? Hvordan ville dere tilbragt tid sammen? Kunne du tilgitt dem? De som har såret deg gjorde det fordi de ikke visste bedre. Vi er alle «ofre av ofre». [...]

[...] Hvis du vil lese mer om min grunnleggende tankegang rundt disse tingene, anbefaler jeg å lese innlegget mitt om tilgivelse. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere