Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

En samtale om Law of Attraction

Skrevet av Sindre | 07. august, 2008

Law of Attraction kan fremstå som komplisert læring. Det er overveldende mye å sette seg inn i for de som hører om dette for første gang. Selv de som har hørt om det ganske lenge kan ha vanskeligheter med å forstå det fullt ut. Dette skjønner jeg utmerket godt, ettersom jeg selv ikke enda er på et stadie hvor jeg forstår alt så godt som jeg burde. Det har tatt meg snart et år å forstå så mye som jeg forstår i dag.

Jeg tenkte derfor å dele utdrag fra en samtale jeg hadde med en venn av meg, Ida, på MSN. Her blir det stilt helt vanlige spørsmål som jeg regner med mange andre har, og som jeg prøver å gi et utdypende svar på. Det slo meg at dette kanskje kunne være en enklere eller bedre, i hvert fall annen, måte å lære om LoA på for Glabladets lesere. Samtalen begynner med utgangspunkt i noe jeg tidligere hadde skrevet på Glabladet, og tar etterhvert for seg Law of Attraction på et mer generelt plan. Samtalen er selvsagt gjengitt med tillatelse.

Bare ha i bakhodet at jeg ikke nødvendigvis snakker fra et synspunkt hvor jeg er overbevist om det jeg sier. Jeg kommer simpelthen med mine egne tolkninger av Law of Attraction og prøver å komme med eksempler og forklaringer på hvordan den faktisk kan eksistere og virke i praksis, og hvordan ting utspiller seg i forhold til den. Jeg håper du blir litt klokere av å lese dette. Om dette reiser enda flere spørsmål hos deg, så har jeg kommentarfeltet for en grunn! :)

Da setter vi i gang. (PS. «loa» = Law of Attraction).

 • Ida sier: jeg skjønner ikke jeg:/
 • Sindre sier: øhm, skjønner ikke hva da?
 • Ida sier: hehe
 • Ida sier: leser på glabladet da vettu men jeg bare skjønner ikke helt.. vent da
 • Sindre sier: hehe  
 • Ida sier: «Dersom du ikke har det noe bra akkurat nå, må du innse at du selv skaper dette.»
 • Ida sier: skjønner jo forsåvidt det..
 • Ida sier: meeen.. med meg selv som eksempel.. grunnen til at jeg ikke har det bra er pga den store skaden i ryggen, hvordan kan det være min feil?
 • Ida sier: kanskje litt dårlig forklart, og prøver ikke å leke dum her, men jeg bare skjønner ikke hvordan du kan skrive så bestemt at uansett hvordan du har det er det din egen feil..
 • Ida sier: skjønner?
 • Sindre sier: nei, men jeg sier ikke det. jeg foreslår (på bakgrunn av prinsippene i LoA) at man setter ut en intensjon om å ville ta mer ansvar for alt som skjer i ens liv. dermed blir klaging overflødig. og når man får slutt på klagingen, og den stadige konstateringen av smertene/problemet i en negativ setting, så er man på rett sted til å skape noe nytt, og «helbrede» eller få bukt med problemet
 • Ida sier: men det syns jeg ikke du får frem godt nok, for når du skriver det sånn så virker det litt mer gjennomtekt.. du nevner det flere ganger at det er din egen feil hvordan du har det, og det blir nesten litt provoserende når jeg IKKE skjønte helt hvorfor
 • Sindre sier: men hvis du ser det på en litt annen måte.. så har jeg en forklaring på hvordan ting kan være din «feil». det er ikke din feil som i at du gikk inn for, og ønsket å ha en vond rygg. MEN.. du, som de aller fleste andre, meg selv inkludert, har jo hittil levd i en virkelighet hvor vi oppfatter «realiteten» som noe tilfeldig. man blir opplyst om farer, frykt, sorg, men også gleder, og gode ting. man blir sosialt kondisjonert til å skjønne at det er logisk at «alt kan skje». og nettopp derfor kan det hende man tiltrekker seg sykdommene.. skjønner du?
 • Ida sier: helt ærlig, nei..
 • Sindre sier: når man tror at alt som skjer er tilfeldig, så kan jo nettopp «alt skje». tror man derimot at «jeg kommer alltid til å være frisk og alt kommer til å gå min vei», og OVERBEVISER seg selv om dette, og har disse tankene hver dag.. så vil man, for alt vi «vanlige, dødelige» vet, faktisk tiltrekke seg nettopp det livet man ønsker. skjønner du nå?
 • Ida sier: ja
 • Ida sier: så du tror at hvis jeg hadde vært «lært opp» til at det ikke finnes noe som heter sykdom og vært overbevist om at jeg alltid kom til å være frisk, så hadde jeg ikke måtte operere ryggen nå? 
 • Sindre sier: å faen.. bare vent litt, renate kom hjem :P
 • Ida sier: okej
 • Ida sier: btw, syns ikke du skal ønske henne velkommen hjem på den måten
 • Sindre sier: hæ? hvilken måte?
 • Ida sier: «åh faen.. kom du nå»
 • Sindre sier: haha
 • Sindre sier: neida.. det var bare så overraskende, fordi hun pleier å slutte kl. 16 ;)
 • Ida sier: hehe, okej
 • Sindre sier: det var ikke sånn «klage»-faen liksom :P
 • Ida sier: hehe
 • Sindre sier: jo.. men hvor var vi.. skal vi seeee
 • Sindre sier: «så du tror at hvis jeg hadde vært «lært opp» til at det ikke finnes noe som heter sykdom og vært overbevist om at jeg alltid kom til å være frisk, så hadde jeg ikke måtte operere ryggen nå»
 • Sindre sier: ja jeg tror det. se på de fattige barna i afrika. de er født inn i fattigdom og kjenner ikke til annet. derfor er det svært få av de som noengang vil oppleve noe annet enn fattigdom. dette har ingenting med at de ønsket dette for seg selv å gjøre. det har heller ingenting med at «de fortjener det» å gjøre. men, det er den virkeligheten de blir født inn i. dette vil være svært vanskelig å komme seg ut av, på samme måte som det er vanskelig å avslutte vanen av å klage, og å «tenke seg frisk» når man først er blitt syk
 • Ida sier: okej, da skjønner jeg hva du mener i hvert fall, selv om jeg ikke skjønner hvordan du kan mene det da men det er en annen sak..
 • Sindre sier: det ER jo law of attraction :P  det er jo en forklaring på hvorfor vi faktisk har fattigdom i verden. når folk hører om loa og at man «skaper sin egen virkelighet» så høres det jo ut som at verden kunne blitt et drømmested, men sånn vil det jo ikke bli over natten. men kanskje, og forhåpentligvis, vil dette ordne seg en gang i tiden
 • Sindre sier: misforstå meg rett.. verden kan bli et drømmested for hver enkelt som tar i bruk disse prinsippene. men det er opp til hvert enkelt individ å skape _sin_ egen «drømmevirkelighet» for seg selv. ingen andre kan gjøre det for deg. og nettopp derfor er det så vanskelig å gjøre noe med sult og fattigdom. dersom afrikanske barn hade blitt opplyste om dette fra et tidlig punkt, så ville det så absolutt sett lysere ut, sånn som jeg ser det
 • Ida sier: så alle sykdommer kunne blitt borte, kreft hadde ikke fantes?
 • Ida sier: ingen ulykker ville forekommet dersom alle tenkte på den måten?
 • Ida sier: og igjen, jeg prøver ikke å være vaskelig jeg bare lurer veldig på om det er dte du mener, for jeg har vanskelig for å forstå det her…
 • Ida sier: for det virker som det er det du mener, i prinsippet… og det bare fatter jeg ikke..
 • Sindre sier: det tok meg evigheter å forstå, men jeg innser nå at jeg forstår loa bedre og bedre. for dem som tenker på «riktig» måte, vil ikke sykdommer og ulykker være noe å frykte engang. det strider mot all logikk, ikke sant? ja. men dette er en helt annen måte å se realiten på enn den vi er vant til. det er dog vanskelig å forestille seg en virkelighet uten kreft og ulykker, og kanskje de tingene må være der for at vi skal kunne ha en kontrast for å skjønne hva vi ikke vil ha. hadde ikke sånne ting eksistert, hadde vi heller aldri kunne bli så takknemlig som det man kan bli når man tenker over hvor heldig man egentlig er
 • Ida sier: skjønner forsåvidt hva du mener.. men likevel.. jeg kommer nok aldri til å SKJØNNE det, nei… en verden uten kreft og ulykker eller hva det skulle være går bare ikke
 • Sindre sier: men det tror jeg heller ikke ville vært sunt
 • Ida sier: så den som fikk blodkreft som 19åring og dør 2 mnd senere kan «skylde seg selv»?
 • Ida sier: på en måte? at han/hun kunne unngått det hvis man tenkte annerledes?
 • Ida sier: det her blir bare for «stort» for meg.. blir helt sliten av å tenke på det her
 • Sindre sier: ja, man kan si det sånn, MEN det er ikke personen sin feil i seg selv, likevel. er det din feil at du ble født? ikke akkurat. er det din feil at du ble lært opp til å tolke virkeligheten på den måten du gjør? nei, det er jo ikke det. det er aldri offerets «feil» i den forstand at man ville det eller fortjente det, men på bakgrunn av den virkelighetsoppfattelsen av at «alt kan skje» fordi «alt er tilfeldig» og at «alt er utenfor vår kontroll», så er det kanskje nettopp derfor noe sånt skjedde i første omgang
 • Ida sier: ja, skjønner hva du mener..
 • Sindre sier: men jeg skal ikke gå ut og si at alt av tragedier kunne vært unngått ved å bare forandre tankegang. jeg har ikke sett tilstrekkelig med direkte «bevis» for dette, så da blir det litt vel bastant å hevde det. det jeg sier til deg nå reflekterer bare min oppfattelse av hva som er LoA, og hvordan det hele kan forklares. det betyr ikke at jeg er overbevist om at det er sånn det er  
 • Ida sier: men mener du at fordi du tenker som du gjør har du en garanti for at du aldri vil bli syk og aldri havne i en ulykke?
 • Sindre sier: det du spør om der er det jeg gjerne vil finne ut av..
 • Sindre sier: på bakgrunn av alle de som uttaler seg om LoA på en overbevisende måte, når man ser på deres «suksess», enten økonomisk, helsemessig eller andre ting, så ser det ut til å stemme. men felles for mange av de samme er at de har hatt det vanskelig i barndommen og oppveksten, som så mange andre. de er ikke mer unike enn deg og meg. men de begynte å praktisere dette, og kan bekrefte at det virker ut fra sine egne erfaringer
 • Ida sier: hmm, ja..
 • Ida sier: syns likevel det høres for utrolig ut.. og sikkert derfor kommer jeg aldri til å oppleve det
 • Sindre sier: men til tross for at du syns dette høres for utrolig ut, syns du det høres forlokkende ut? hvis du visste eller fikk bevist på en overbevisende måte at det virkelig fungerer, ville du da ha benyttet deg av det?
 • Ida sier: jeg ville jo ha prøvd
 • Ida sier: det høres jo «fantastisk» ut
 • Sindre sier: og DER viste du at du hadde det lille «jeg-er-interessert-i-dette-og-har-lyst-til-å-prøve»-frøet i deg! det var sånn det begynte med meg også. jeg syntes det var interessant men hadde svært vanskelig for å akseptere at det kunne være reelt. så jeg begynte å studere, lese mer, prøve å forstå.. og jeg forstår bedre og bedre, og har allerede manifestert samtlige 3 punkter fra en liste.
 • Sindre sier: så jeg er bare spent på hva fremtiden kan bringe for meg nå!
 • Ida sier: ja, absolutt, har jo til og med prøvd jeg og, men er nok for skeptisk enda.. men er ganske skeptisk sånn generelt jeg, så det tar nok litt tid før jeg kommer til å virkelig skjønne det og kunne benytte meg av det…
 • Ida sier: i hvert fall skjønne de «store» tingene
 • Sindre sier: jeg skjønner! det har tatt meg godt over et halvt år.. og jeg er enda langt fra noen manifesteringsekspert
 • Ida sier: jepp, det der er så omfattende.. selv om det egentlig er så enkelt..
 • Sindre sier: det handler om å ha det frøet i seg, som sagt. å ha et åpent sinn, og å åpne for muligheten for at dette virkelig kan være noe som har noe for seg. selv om det høres aldri så fantastisk og utrolig ut. og, hvis du selv ble dreven på dette, hva gjør det vel da om resten av verden fremdeles ikke tror på det? du VET jo at det funker, og du nyter godt av det hver dag. jeg gleder meg til jeg kan nå dette punktet av overbeviselse.. og å leve ut LoA hver dag
 • Ida sier: du har jo et poeng der
 • Sindre sier: selv om du skulle bli dreven så trenger du ikke å fortelle hele verden om det, som jeg gjør :P  ha det for deg selv, hvis du vil det. vel å merke hvis du finner en måte du kan klare å ha det for deg selv, når du ser at alle venninnene dine fortsatt sliter med sine små problemer
 • Ida sier: hehe
 • Ida sier: da skal jeg bare henvise til glabladet
 • Sindre sier: ikke dumt :D
 • Takk til Ida for at jeg fikk dele denne samtalen! Hun var en smule bekymret for at hun skulle fremstå som «den idioten», men som jeg sa, jeg regner med de fleste kjenner seg mer igjen i henne, enn han hjernevaskede tullingen med de store, flotte ordene og de tykke, blå bokstavene… :cool:

   


 • | | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

  Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

  Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 07. august 2008 klokken 19:58 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Law of Attraction, Penger, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
14 kommentarer så langt

1. Magnus
07.08.08

Jeg kan så absolutt innrømme at jeg kjenner meg igjen i mye av det Ida sier ;)

2. Linn
08.08.08

Herlig lesning, kjenner meg igjen i ida’s spørsmål fra da jeg selv akkurat hadde blitt informert om the law of attraction! Jeg syns du viser at du vet hva du snakker om her, sindre. Jeg liker spesielt din måte å begrunne hvorfor noen deler av verden er fattige, for mye av kritikken har jo gått på nettopp dette med at det blir fokusert på overflod og forbruk, og da er det mange som reagerer. Du forklarer også ida ypperlig hvordan hun kan ha tiltrukket seg en vond rygg. Jeg har selv tiltrukket meg en rekke lidelser før jeg skjønte hvordan universet fungerte, og ida, det finnes håp. Jeg kan bekrefte dette fordi det har skjedd meg meg. Jeg tror positive tanker har hatt en betydelig skyld i dette.
Nei, dette skriver du om bedre enn jeg klarer å forklare det! Jeg kan bare si at jeg opplever stor suksess i skrivende stund etter å ha tatt i bruk lærdommene fra the secret :)

3. Sindre
08.08.08

@ Linn: Tusen takk for skryt! Flott at du kan bekrefte at metodene fra The Secret virker, selv om du egentlig bare føyer deg inn i rekken av uendelig mange andre! Men det skal litt til for å nå ut til den generelle norske befolkningen med dette budskapet fordi vi her i nord ser ut til å være forhåndsprogrammert med programvaren «Skepsis».

Ønsker deg lykke til videre! :)

08.08.08

Selv tror jeg ikke på The law of attraction, og tankegangen har lite å gjøre med tradisjonell kristen tro. Men blant mange frikirkelige i USA tenker mange slik. «Positiv tenkning» har blitt et så sterkt slagord, og om du av en eller annen grunn ikke lykkes med oppskriften, blir man sett på som en dårlig kristen.

Dette er helt «nytt» innenfor Kristendommen, dvs at tankestrømmningene har blitt popularisert og lagd troslære av de siste 100 årene eller til og med knappere tid enn dèt. Det er vranglære og ubibelsk og alt for enkelt.

At du – og mange med deg – tror blindt på det greiene anser jeg som skremmende. Det innebærer f.eks at mennesker som blir syke har skyld i det selv, uten unntak, så vidt jeg har forstått. Det blir svært elitistisk.

Med en slik holdning til livet og til andre menneskers problemer, hva skal jeg da si til nære i min familie som har opplevd dårlig helse. Mennesker som har vært positive, gode, og til og med levd sunt?

Nei, Kristendommen tar arvesynd med i beregningen så det blir en mye mer realistisk tilnærmelse. Law Of Attraction derimot er virkelig triste greier, når man først ser hva det handler om og gjennomskuer det.

5. Sindre
08.08.08

@ Tankekorset: Selv tror jeg ikke på kristendommen og syns det er mye verre at folk tror blindt på det greiene der. ;)

Law of Attraction har absolutt ingenting med religion å gjøre. Law of Attraction beskrives som en lov på linje med tyngdekraften, man må bare lære seg å benytte seg av det på best mulig måte for å oppnå det man vil ha.

Nå har jeg tydelig forklart i denne artikkelen (og flere andre) nøyaktig hvorfor folk tiltrekker seg sykdommer – på bakgrunn av hvordan jeg tolker Law of Attraction. Det har med virkelighetssyn å gjøre. Men jo eldre og mer hjernevasket man er til å tro noe annet, jo verre vil det være å forstå og akseptere dette her.

Kristendom er virkelig triste greier, når man først ser hva det handler om og gjennomskuer det. :)

08.08.08

:P akk…Sindre, du kan gjerne kalle Kristendommen for tull men du høres ikke særlig troverdig ut når du på samme tid kommer med din høyst uvitenskapelige tanke om at «ting ikke hadde eksistert om vi hadde fornektet dem».

7. Sindre
08.08.08

@ Tankekorset: Wow… Er det sånn du tolker det jeg skriver? Jeg sier at med riktig tankegang, så trenger man ikke bekymre seg for sykdommer og ulykker. Jeg sier ikke at det «ikke eksisterer». ;)

08.08.08

Til Sindre: Forskning viser at det du sier stemmer. MEN da bare på en veldig overfladisk måte og ikke så omfattende som du vil ha det til. Altså, sjansen for at man blir syk blir mindre av at man tenker positivt. Da styrkes vårt immunforsvar. Dette er sikker kunnskap.

Men problemet ditt, er at du går lengre enn dette når du tror på Law Of Attraction. Mye lengre. Da sier du nemlig at mennesket helt garantert får et bedre liv om det fokuserer positivt. Det vil si ingen fattigdom, ingen sykdom osv. Dèt skal man overhodet ikke si for sikkert. Spesielt ikke når mange skjebner taler mot dette.

Jeg beklager gjerne for min heller ufine førstekommentar her inne, men den «PT»-tanken («Positive Thinking»), som startet i new age-miljøer og som også har påvirket den amerikanske trosbevegelsen i stor grad, har ødelagd mange liv. Det er derfor jeg blir opprørt når folk tror blindt på dette. Det passer simpelthen ikke sammen med erfaringen til svært mange mennesker som har prøvd den veien.

Det er klart, det blir nok verre når det knyttes sterkt opp mot gudstro – at man er en dårlig troende om ting ikke går ens vei selv om det var det fine en fokuserte på. Så det var nok det jeg hadde i bakhodet da jeg skrev min første kommentar her. De som tar vekk den personlige Guden, men heller snakker om en «universell kraft» som vi tar i bruk, blir nok heller før eller siden skuffet over seg selv som menneske.

«Åh, jeg tenkte visst ikke godt nok». Problemet til mennesker som det går gale for kan faktisk være akkurat det motsatte. Har man f.eks opplevd å miste en nær, er det helt naturlig og sunt å oppleve en sorg. I noen tilfeller er det berettiget å få ut aggresjon. Å leve i en lykkeboble kan virkelig gjøre oss, bokstavelig talt, sinnsyke.

Du kunne snakket med prestene jeg jobber sammen med. De har hatt mange sjelesorgsamtaler med mennesker som har kommet fra frikirkelige bevegelser der man har snakket om det «positive» prinsippet du snakker om her. Det blir for endimensjonalt i lengden. Og da er det utrolig ekkelt, når virkeligheten går opp for en..

9. Sindre
08.08.08

@ Tankekorset: Først av alt: Kristendommen i seg selv har forårsaket enormt mange lidelser opp gjennom historien. «Alt er greit», så lenge det gjøres i Guds navn, har sett ut til å være den gjennomgående filosofien. Så ikke kom her og si at positiv tankegang er verre enn alle lidelsene kristendommen har stått for.

Å oppleve sorg når man mister noen er selvsagt helt naturlig, selv om man er aldri så superpositiv. Law of Attraction gjør deg ikke fritatt fra å oppleve negative følelser, og noen ganger (som når man mister noen), så er det naturlig og sunt, og viktig å få utløp for sorg og savn. Helt klart.

Men loven om tiltrekning er en universal kraft, og den gjelder for kristne like mye som muslimer eller ikke-troende. Den sier bare at det du vier majoriteten av dine tanker til, vil du oppleve mer av. Er ikke dette ganske logisk, selv for dere som er aldri så kristne?

De du refererer til som har opplevd å gå på en smell når det gjelder positiv tankegang, var nok ikke klar for det. De ble sannsynligvis fristet av dette med «positiv tankegang» i seg selv, og trodde at det skulle være nok til å løse alle problemer. Det er ikke det jeg snakker om her, og det er ikke det Law of Attraction går ut på. Man må ha et sunt og realistisk virkelighetssyn, men ganske enkelt innse at positiv tankegang tiltrekker positive resultater. Og dette med intensjoner og manifestering tar faktisk litt tid. De som uansett har et «klagefrø» i seg selv fra før, vil gi opp før de opplever de resultatene de ønsker. Dette skyldes ganske enkelt at ens grunnleggende følelser for det hele forble negative, men man bestemte seg likevel for å prøve.

Jeg har aldri sagt at man kan kunne forvente positive forandringer over natten. Det har noe med hvordan man tenker fra før også. Jeg oppfordrer ikke alle og enhver til å ta i bruk disse prinsippene, jeg skriver bare om dem. Folk må ta dette for det det er, nemlig en personlig blogg som omtaler muligheter som kan passe for noen, men ikke nødvendigvis alle.

10. Wenche
09.09.08

Jeg har mange tanker om dette med LoA. Jeg har lest The Secret og synes den er inspirerende, men der finnes andre bøker som er bedre. Kanskje dere kjenner til ekteparet Esther og Jerry Hicks? Esther kanalierer et ukjent antall ikke fysiske bevisstheter /eksistenser som kaller seg Abraham (for at de skal være enklere å forholde seg til). Dette kan i utgangspunktet høres suspekt ut, men når man leser det de har å formidle, blir man forundra over den visdommen de presenterer.

Jeg har nettopp lest den siste boka deres, Likt tiltrekker likt, som egentlig tar for seg de første «samtalene» med Abraham, og som forklarer det meste av problemstillingene rundt loven om tiltrekning. Blant annet forklares dette at du ikke oppnår resultater «over natta»; Det du opplever i dag er det du har tiltrukket deg i fortida. Når du skaper noe, må du alltid regne med en tidsbuffer. De tankene og følelsene du har i øyeblikket, kan manifestere seg i fremtiden, – dersom du ikke i mellomtiden gjør nye endringer.

Noen ganger kan det ta lang tid å skape det du ønsker, andre ganger tar det kort tid. Det kommer helt an på de følelsene du har og den frekvensen de svinger på. Når dine følelser svinger på samme frekvens som det du ønsker, da vil du oppnå det.

Dette er en ufravikelig lov. Den gjelder over alt og til alle tider. Du skaper konstant og intensiteten i følelsene berstemmer grad og hastighet på det du tiltrekker deg. Du skaper alt du gir oppmerksomhet til, både det du ønsker og det du ikke ønsker. Du kan ikke unngå denne loven, men du KAN velge å anvende den mer bevisst.

De fleste lar tilfeldighetene råde fordi de ikke kjenner loven. De tiltrekker seg litt av det de ønsker og litt av det de ikke ønsker. Men noe skapes konstant. Du behøver bare å følge med på hva du føler i øyeblikket for å vite om det du nå er iferd med å tiltrekke deg er noe du ønsker eller ikke ønsker.

Når du skaper bevisst, går du inn for å føle størst mulig grad av lykke og tilfrdshet. Disse følelsene og tankene svinger på en høyere frekvens og tiltrekker seg opplevelser som svinger på en tilsvarende høy frekvens – hyggelige ting! Når du er intenst lykkelig, tiltrekker du deg bare opplevelser som du ønsker og tidsbufferen er minimal. Men ved den første lille tvil eller forandring i følelsene dine, vil opplevelsen din forandre seg.

Hvis din situasjon i dag er heller bedrøvelig, kan du ikke forvente deg at alt skal være rosenrødt i morgen. Du vil ikke rekke å opparbeide følelser som svinger på en høy nok frekvens. Du må ta det i ditt eget tempo og heile tida sjekke hva du føler, for følelsene avslører om det er noe du ønsker eller noe du ikke ønsker. Men fortvil ikke om du merker at du har en klump i magen, for tidbufferen vil sørge for at det ikke nødvendivis er iferd med å skape din egen undergang! Du behøver bare å tenke tanker som gir en bedre følelse, så unngår du å trekke noe negativt inn i din opplevelse. Du unngår å invitere de negative hendelsene inn i opplevelsen din.

Følelsene er kompasset som du må ha oppmerksomheta di retta mot. Og mer om dette og mye annet i samme retning kan du lese mer om i LIKT TILTREKKER LIKT av Esther og Jerry Hicks. (Du må gjerne lese alt du kan komme over av disse to, for det er ei billig og god investering!!)

Et lite foredrag…
fra Wenche

11. Sindre
09.09.08

@ Wenche: Nydelig foredrag. Der beskrev du Loven om tiltrekning på en klar og perfekt måte. Jeg har selv lest litt av Esther og Jerry Hicks, samt sett opptak (ligger mye på YouTube) av disse kanaliseringene med Abraham. Dette er ganske intense greier, men jeg tror absolutt det er noe i det.

Veldig bra, du viser at du har forstått nøyaktig hvordan loven fungerer! :)

12. Wenche
09.09.08

Hyggelig at du svarte så raskt!! Men du skjønner at der er MER ved Loven om tiltrekning…

For i møtet med andre mennesker kan du risikere at de vil forsøke å snakke deg til «fornuft», og deres eksempel kan få deg til å tvile på det du egentlig vet. Da er det viktig å være en TILLATER, dvs. at du ikke trekker deres syn inn i din egen forståelse og din opplevelse, men lar dem leve i sin.

Du blir stødig og fast når du ser at deres liv ikke har betydning for deg, de tiltrekker seg SIN opplevelse. Den har ikke betdning for din opplevelse med mindre DU trekker den inn i DIN opplevelse. Det kan skje ved at du gir deres syn oppmerksomhet, enten ved at du liker det de sier/mener, eller ved at du MISLIKER det. (Du har følelser rundt deres innspill.)

Å være en tillater vil si at du ikke forsøker å forandre på andres opplevelse, men anerkjenner at dette er deres domene. Du må la dem tiltrekke seg det de selv velger, for loven om tiltrekning byr på total frihet. Du har nok med å skape for deg selv og har ingen ting med å skulle bedømme deres verdier og deres valg. Men du kan gjennom ditt eksempel inspirere og være så overbevisende at andre velger å gjøre endringer i sine prefeanser.

Det finnes ikke rett og galt, det fines bare ønsket og uønsket. Hvert enkelt menneske velger for seg selv, -hva ønsker de og hva ønsker de ikke. Dette er ikke så enkelt å forstå med vår kulturbakgrunn, men det er viktig å gjøre klart for seg selv at man har frihet til å velge selv! Jeg behøver ikke å la meg influere av noen annen hvis jeg ikke ønsker det. Jeg følger mine følelser for å opnå det JEG ønsker. Og jeg tillater andre å gjøre nøyaktig det samme.

13. Sindre
09.09.08

Nydelig fortsettelse også. Burde nesten hatt deg som gjesteskribent. ;)

Jeg prøvde å svare på begge mailene du sendte meg, men jeg fikk bare opp en feilmelding begge gangene. Så jeg får tydeligvis ikke sendt deg mail. Men jeg har i hvert fall lest dem, og vil bare si tusen takk for ros! Veldig hyggelig å lese! :)

14. Tyler Durden
15.09.08

Intressant. Har lest litt om dette emnet sånn sporadisk og kjenner meg igjen med disse energiene som flyter og som en bare må fange. Satser på å tenke mer positivt da jeg har hatt en tendens til å tenke pessimistisk hele livet. De siste ukene har en større åpenbaring manifistert seg føler jeg, så jeg får bare jobbe på.

Folk har en tendens til å være opphengt i sine subjektive oppfattelser av virkeligheten og avfeier det meste som ikke passer inn i sin syn på livet. Jeg har alltid hatt en undring til den kristne tro og arvesynden som i seg selv er negativt. Det er problematisk å skulle akseptere en virkelighet på jorden som skyldtes ens stamfar sine feil, dog kristendommen forfekter et positivt budskap om tilgivelse og nestekjærlighet. Det er vel her LoA er litt på kollisjonskurs med kristendommen siden en skaper sin egen virkelighet og ikke er «avhengig» av en større makt. Veldig farlig tanker for en organisasjon som hevder å ha monopol på verdens sannhet. Selv mener jeg at alt spiller inn i en større sammenheng, men der er vanskelig å få tak på et metaperspektiv.
Alle føler at de manifisterer sannheten, men ut fra subjektive opplevelser vil jeg tro at veien til frelse har flere veier, noe enkeltmennesket vanskelig kan begripe.
Dette være seg om en tror på Nibirus tilbakekomst og romvesener befolkning av jordkloden, en annen religiøs tro, new-age relaterte retninger, eller fullestendig ateisme. Dette metaperspektivet vil vel de færreste inneha før de oppnår en større oppvåkning fra «matrixet».

Takk for en intressant artikkel, fortsett og spre «det glade budskap».

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere