Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvilke følelser knytter du opp mot dine ønsker?

Skrevet av Sindre | 06. august, 2008

Har du hørt jobbsøkertipset om at dersom du blir kalt inn til intervju så bør du ikke snakke stygt om din nåværende/gamle jobb? Dette kan nemlig gi arbeidsgiveren inntrykk av at du ikke er takknemlig for det du allerede har, og at du dermed like godt kan snakke stygt om din nye jobb. Ingen vil ansette feil person til stillingen.

Dette er sant når det kommer til alt annet i livet også. Hvis vi prøver å oppnå noe, eller står ovenfor et problem, blir vi ofte så opphengt i å løse det at vi glemmer å ta oss tid til å lene tilbake, slappe av, visualisere og rette tankene mot det vi virkelig vil ha ut av livet.

Hva hvis universet var din arbeidsgiver? Handler du i tråd med den personen «universet» ser etter til stillingen av det du ønsker å oppnå for deg selv? Eller sender du ut miksede signaler som gjør universet usikker på din kompetanse?

Når du tenker på det du vil ha, visualiserer, drømmer og slapper av, uten å ha noen «desperate behov» for å få det med en gang, så vil det dukke opp i ditt liv på en eller annen måte. Hvis du derimot foretar handlinger for å oppnå det du vil ha så fort som mulig, fordi du ikke orker situasjonen av det motsatte, så vil du bare oppnå mer av det samme – fordi majoriteten av dine tanker rettes mot det du ikke vil ha. Dermed får du mer elendighet, mer avstand fra dine mål og større frustrasjon.

Universet «ansetter deg» i den stillingen du vier majoriteten av tankene dine til. Hvis du vil søke om en ny stilling er det bare opp til deg selv.

Hvis ikke tankene dine har rett utgangspunkt og ligger på linje med det du vil ha, kan du foreta alle handlinger i hele verden, og det vil likevel føles som at du kjemper i en oppoverbakke. For hvert skritt du tar vil det føles som at du tar to tilbake. Du er desperat etter å komme deg ut av din nåværende situasjon, og tiltrekker deg derfor mer av det samme.

Vil ha, vil ha, vil ha

Når vi blir introdusert for Law of Attraction og hører biten om at man må være takknemlig for det man allerede har for å få det man vil ha, så tenker mange av oss: «Right… Så jeg må være takknemlig for det jeg har. Hva f**n har jeg som jeg kan være takknemlig over da? La oss se… Jo, dette tastaturet er jo fint… Men ikke noe å rope Halleluljah for. Nei, de lurer ikke meg med dette LoA-preiket. Faktisk kan de bare stappe det opp i #@X%&!!»

Det kan være vanskelig å føle seg takknemlig for det man har dersom man hopper litt for raskt til konklusjonen om at man ikke har noe å være takknemlig for. De fleste nordmenn kjenner seg nok igjen. Når man vil ha noe, glemmer man fort det man allerede har. Man blir besatt av tanken på å få stadig noe nytt.

Det er helt greit å ville ha noe. Men vil du, på et dypere nivå innerst inne, ha det? Eller kommer du til å glemme at du har det etter et par dager?

La oss ta et eksempel fra virkeligheten. Jeg er (noe så sjeldent som?) en gutt som faktisk kjøper meg klær av og til. Jeg har ikke noe imot å gå innom butikker, og jeg kjøper av og til klær jeg har lyst på fordi jeg anser klærne til å passe inn i det som må kunne kalles «min stil». De siste 2-3 årene har jeg kjøpt ganske mye klær og dilldall, men de siste månedene har jeg derimot tatt det med ro. Hvorfor? 2 gunner:

  • Fordi jeg ikke har sett noe jeg har hatt lyst på
  • Fordi jeg er veldig godt fornøyd med de mange klærne jeg har fra før

Men for noen dager siden så jeg en genser jeg likte godt, og hadde lyst på. For første gang på lenge følte jeg virkelig at jeg hadde lyst på en genser, men jeg lot meg stoppe av prisen (hvorfor er gutteklær så mye dyrere enn jenteklær?!). Jeg konkluderte med at prisen var høyere enn jeg var villig til å gi for den akkurat da, og at pengene mine ville vært bedre investert i noe annet.

Det var litt surt – jeg har fortsatt lyst på genseren. Men det jeg innså var at genseren i seg selv ikke ville gjort meg lykkeligere. Dette vet jeg erfaringsmessig. Nesten hver gang jeg har gått til innkjøp av et nytt plagg eller noe annet, så har jeg «glemt det» etter en stund. Når jeg kler på meg om morgenen glemmer jeg hvor heldig jeg er som har akkurat de klærne jeg kler på meg. En gang ville jeg kanskje virkelig ha de klærne. Men nå som jeg har dem, glemmer jeg å tenke over hvor heldig jeg faktisk er. Jeg er stadig på jakt etter noe nytt, bare for å glemme alt det nye jeg måtte få, så snart jeg får det.

Kjenner du deg igjen?

«Det e’kje lurt å gå rundt å sjå etter det som en alt har fått»Bjørn Eidsvåg

Vi som bor i dette velferdssamfunnet glemmer å tenke over hvor heldige vi er. Vi er ikke dumme, men vi har likevel en tendens til å gjøre ting langt mer komplisert enn det trenger å være. Så mye som jeg personlig hater å innrømme det, innser jeg stadig at jeg tar ting for gitt. Jeg prøver å være bevisst på det motsatte, men det viser seg vanskelig mange ganger.

Jeg ville altså ha den genseren på et overfladisk nivå. På et dypere nivå visste jeg derimot at pengene hadde vært bedre investert i noe annet. Fordi jeg, som sagt, allerede har rikelig med klær til å klare meg. Jeg trenger absolutt ikke den genseren, og innser dette. Jeg er inni en periode hvor jeg blir mer bevisst og takknemlig for det jeg allerede har, og ironien er jo at nettopp derfor vil jeg sannsynligvis kunne få den genseren likevel. Så lenge jeg ikke blir helt besatt av den.

Men klær er en flott ting. Så sant vi fortsetter å bruke de klærne vi kjøper, fortsetter de å bringe oss verdi. Det er vi som glemmer å verdsette dem. For å oppnå mer av det vi vil ha, enten det er snakk om klær, penger, forhold eller andre ting, så må vi bli mer bevisst på og takknemlig for det vi allerede har. Vi må se på det vi allerede har og kunne si: «Jeg vil ha det der».

Jeg har, jeg har, jeg har

Se f.eks. på sofaen din og si: «Jeg vil ha en fin sofa». Deretter sitter du deg ned i sofaen og føler følelsen av at du vil ha den, og dermed har du den i livet ditt. Hvis du ikke lenger syns sofaen er fin eller føler at du vil ha den, ville du vel for lengst ha kastet den ut. Men du har den der, så da må vel bety at du vil ha den?

Hvis du har en Pioneer flatskjerm, så sier du til deg selv: «Jeg vil ha en Pioneer flatskjerm», for så å glede deg over det faktum at du allerede har den. Eller la oss si at du går med et par sko du liker. Si til deg selv: «Jeg vil ha et flott par med sko», og gled deg over at du vil ha flotte sko, og dermed at du har flotte sko.

Det kan virke som en litt tøysete oppgave, men på denne måten lærer du deg hvordan du skal føle og tenke når det gjelder å manifestere de tingene du ikke allerede har i dette øyeblikket. Når du virkelig tar deg tid til å være takknemlig for de tingene du allerede har, vil du innse at det du ikke har tilhører minoriteten. Utfordringen vår er å ikke glemme og ignorere det vi ville ha så snart vi har fått det, som om vi aldri ville ha det likevel.

Hemmeligheten er å innse at vi fortsatt vil ha de tingene vi har, og å innse at denne følelsen av å ville ha noe i full visshet om at vi allerede har det, er den samme følelsen som vil gi deg alt du vil ha som du ennå ikke i realiteten har.
:!: *Setning-bør-leses-på-nytt-alarm* :!:

Men hvordan kan man seriøst innbille seg hvordan det føles å ha noe som man i den harde og brutale realiteten ikke har? Vel, et eksempel kan jo være dette:

Tenk deg at det kommer ut en ny DVD om 2 uker. Når den kommer ut, vil du gå og kjøpe den, og se filmen når du kommer hjem. Du vil ha den filmen, og du kan ha følelsen av å «ha den» selv om du ikke faktisk har den. Hvorfor? Fordi du vet at straks den kommer ut, vil du gå til butikken og kjøpe den, og dermed har du den. Med andre ord er troen på at du skal få den så sterk at selv om du ikke holder den fysisk i hendene enda, vet du allerede sikkert at du vil komme til å ha den.

Den følelsen av å ville ha noe, er den følelsen du vil knytte begrepet «jeg vil ha» opp mot. Ikke fokuser på mangelen eller frykten i forbindelse med å ikke ha noe. Fokuser på den vissheten om at du allerede har det, som om det er en DVD som kommer ut om 2 uker. Hvis du vil ha noe, men du samtidig, innerst inne, «vet» at du aldri kommer til å få det, er det den følelsen universet responderer på når du til stadighet fortsetter å ikke få det du vil ha. Du må knytte «vil ha» opp mot følelsen av visshet over at du kommer til å få det.

Så hemmeligheten er å slappe av i visshet om at du får (har) alt det du vil ha. Ønsk noe, forvent at du får det, og foreta inspirert handling i visshet om at du kommer til å få det. Det blir ikke nødvendigvis i dette øyeblikk, i dag, eller den neste uken, men det spiller ingen rolle. Den raskeste måten å få det du vil ha er å ønske deg det på bakgrunn av at du har troen på at du skal få det.

Hvilke følelser du knytter til dine ønsker er vesentlig. Ikke undervurder det.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 06. august 2008 klokken 10:10 i kategoriene: Bevissthet, Law of Attraction, Suksess,

LESERNE MENER:
14 kommentarer så langt

1. Anne
06.08.08

Wow.. en fantastisk artikkel! Jeg har aldri sett dette bedre forklart enn her! Hvilke følelser man knytter opp mot sine ønsker er helt avgjørende, som du beskriver.

Jeg har mange ganger manifestert akkurat det jeg ville ha i livet fordi jeg var sikker på at jeg skulle få det. Men med noen ting har jeg litt vanskelig med å føle følelsen av å allerede ha det. Heldigvis vet jeg av erfaring at når jeg tror på et dypere nivå og visualiserer at jeg har det jeg vil ha, så vil det dukke opp i mitt liv!

2. Marius
06.08.08

Flott artikkel, Sindre! Jeg likte hvordan du foreslår at man skal legge merke til det man har som man engang ville ha, som man nå har og fortsatt vil ha! :P Det er ikke lange steget derfra til å legge merke til det jeg vil ha og å føle at det allerede er mitt! Kan man først gjøre dette en gang, kan man gjøre det mange ganger.

06.08.08

Innmari viktige fokus, men den som har forsøkt «å tenke positivt » og leve som om man har alt det man ønsker, vet hvordan det føles å falle ned i virkeligheten med et brak! Da er man enda mer frustrert, enda mer «ujordet» og misfornøyd enn tidligere.

Enhver overgriper eller psykopatisk arbeidsgiver vil selvsagt elske at flere og flere ansatte unnlater å fortelle om overgrepene og fanteriet på tidligere arbeidsplass! The law of attraction kan være en farlig lov, fordi den bidrar og oppfordrer til at man heller undertrykke det negative og skaper enda større frustasjon og skyldfølelse hos seg selv, noe som igjen i verste fall fører til sykdom eller annen fysisk- eller psykisk ubalanse.

Universet lar seg ikke manipulere!

Og ja takk, jeg er på rett plass til rett tid, og jeg gjør det som er rett for meg, og mine valg er perfekt for meg og for alle andre, så slik er det! :-D

06.08.08

Vil påstå at du kjære gutt, du sviktet både deg selv og du sviktet universet da du lot være å bruke penger på en genser som du hadde innmari lyst på!

Skal man følge prinsippene i the law of attraction så var det jo nettopp universet som talte til deg gjennom hjertet ditt, gjennom lysten din! Universet sa denne genseren er din, den er en gave til deg, du behøver ikke bekymre deg, du har penger nok til å kjøpe den, universet forteller gjennom lysten din at om ikke du ser det akkurat der og da, så er pengene på vei til deg.

I stedet stoppet du flyten. Du tvilte på universet som talte gjennom hjertet og lysten din.

Du lot fornuften, din indre kritiker styre deg bort fra det som hjertet ville ha og universet ville gi deg. Du bråstoppet flyten, ved å fortelle deg noe så negativt at genseren var for dyr, pengene kunne du heller investere på «bedre» måte.

Hvem og hvor har du lært HVA som er «bedre» investeringer enn det universet styrer deg mot via ditt hjerte via din lyst?

5. Sindre
06.08.08

@ Viktor Viktorsen: Vet du, faktisk så visualiserer jeg meg selv med den genseren og ser for meg at jeg går med den. Jeg tror på at den vil dukke opp i mitt liv, somehow.. Det kan være så enkelt som at jeg går og kjøper den selv, eller at jeg får den. Men den står på listen min nå, og jeg har jo tidligere hatt god suksess med lister.

Poenget var at jeg ved første anledning kun ville ha den på et mer overfladisk nivå. Nå har jeg derimot valgt å føle følelsene av å ville ha den på et dypere nivå, ved å visualisere og ønske meg den, så da gjenstår det egentlig bare å se hvordan den faktisk manifesteres inn i mitt liv. Jeg tror universet ville gi meg litt ekstra betenkningstid, og jeg er ikke enig med deg i at jeg hindret noen flyt.

Law of Attraction sier at man tiltrekker seg hva man enn tenker på. Hvis mine dominante tanker begynner å bli rundt den genseren, men på en avslappet og god (ikke desperat og «trengende») måte, så vil den attraheres inn i mitt liv.

6. Marius 15 år
06.08.08

Denne artikelen var kjempe bra!
Du har nettop fått deg en fast lese:p

7. Hufsa
06.08.08

Ganske fantasisk deilig skrevet artikkel. Det er uttrolig hvordan jeg føler du får kontakt med meg, når jeg leser. Felles opplevelser er nøkkelordet. Jeg også har tenkt på dette med materialistisk lykke, det varer bare i en par dager, så er det over.

Ny mobiltelefon, man er lykkelig i en uke, så er det normalt igjen. Samme med klær også. Vi mennesker er egostiske og bortskjemte, eller?

8. Sindre
06.08.08

@ Hufsa: Takk for det, hyggelig at vi oppnår en god kontakt!

Jeg vil våge å påstå at vi har det veldig godt og at vi til stadighet glemmer å tenke over det. Jeg vet jo dette for min egen del også. Det er lett å klage over noe som i realiteten ikke egentlig burde være et problem. Mange av oss ville hatt godt av å bo noen dager i et falleferdig «hus» bygget av pinner og tøystykker i Afrika, uten tilgang til innlagt vann, uten penger, uten mat, og oppleve hvordan det er å selv jakte på sin egen mat, selv måtte skaffe vann, og ingen mulighet til å benke seg foran en giga-TV om kvelden og glemme alle bekymringer.

Etter en sånn opplevelse ville vi ha ankommet Norge med et fornyet syn på verden, og ville lært oss å bli forferdelig takknemlige over alle godene vi har. Sannsynligvis ville vi også jobbet for å gjøre verden bedre for de som har det verre enn oss, og puttet våre egne behov til side.

Nå sier jeg ikke dette for å gi noen dårlig samvittighet. Du skal absolutt føle deg tilfreds med deg selv. Du skal nyte godt av de godene vi har tilgang til. Men ved mange tilfeller trengs det en kontrast for at vi skal innse hvor fantastisk heldige vi egentlig er. Tenk over det. Gjør noe med det. Gjør det du kan for å etterlate deg den best tenkelige arven til denne verden. Gi av deg selv, og du vil også motta.

9. Erik
06.08.08

Bra! :)

Likte serlig vissheten om at det var faktisk en gang vi hadde veldig lyst på akkurat denne tingen. Veldig lett å glemme..

06.08.08

Følelser er tanker. Hvilke negative tanker skjuler seg bak de negative følelsene? Omforme disse til positive tanker/ bekreftelser, og fokuserer slik på det positive. Jeg har nå den perfekte deilige genseren. Jeg eier den perfekte boligen. Jeg tiltrekker meg penger som en magnet. Den perfekte bilen er min. Jeg har den perfekte kjæresten…hm….osv. Slik er det! :-D

Men det er ganske utfordrende når man ikke har nok likevel til å betale husleien, eller når drømmejobben eller hvilken som helst jobb likevel ikke manifisterer seg…og frykten og skammen for å være «mislykket» lammer en, og sosialkontoret er neste utvei, hvis ikke tyveri eller prostitusjon blir utveien. Det er i slike situasjoner man virkelig får kjenne the law of attraction at work. Da gjelder det å vite at man likevel er på rett plass, gitt! :-D

11. Sindre
06.08.08

@ Viktor Viktorsen: Nja, tanker og følelser er ikke det samme. Du kan tenke at du vil oppnå noe, men innerst inne føler du negative følelser av at det ikke vil gå. Eventuelt kan du tillate deg å tenke en negativ tanke i blant, selv om du føler deg flott. Sånn er det å være menneske, vi er ganske komplekst sammensatt.

Jeg ser hva du sier, men jeg ser at det bunner i en frykt for at Law of Attraction faktisk ikke nødvendigvis vil fungere. Det er helt forståelig når man er vant til å tenke på en annen måte fra før. Du må huske å gi det tid. Ofte er det slik at det er stille før stormen, og like etter du går lei, og avbryter intensjonen din med motstridende tanker, kan det faktisk hende du ville oppnådd en manifestering. Law of Attraction er en øvelse i å bli fokusert, og det er ikke gjort over natten. Det kan ta årevis før man blir dreven på dette. Men de årene vil passere uansett, så hvorfor ikke begynne å øve seg allerede nå, og sette ut intensjoner, visualisere, og vente på at universet gir deg en reaksjon? Det flotte med å sette seg klare målsettinger er at du blir fokusert, og blir flinkere til å gjenkjenne muligheter når du ser dem. Men øvelse gjør mester – lykke til!

12. Eplebiten
07.08.08

Nå er det en del år siden jeg kom fram til et tilsvarende syn på materialisme. Jeg kjøper ikke mer enn jeg trenger,( også fordi jeg er en sann kapitalist og kaotiker,) og jeg har ikke lest boken The Secret eller tror på Law of Attraction. For meg så handler det kun om å gjøre det jeg trives med, og resten har kommet av seg selv.

Betyr dette at jeg later meg? Nei, jeg arbeider sannsynligvis mer enn de fleste, og uten å tjene store penger på dette arbeidet.(De har kommet på andre måter.) Men som sagt; jeg trives, så jeg er lykkelig.

13. Nelly
13.06.09

Jeg er enig med Hufsa :) Du skriver på en slik måte at jeg lettere oppnår kontakt med deg, og forstår dine tanker og ditt utgangspunkt ganske godt. Og det synes jeg er fantastisk! Helt ærlig, akkurat dette mener jeg :D

Det er mange utrolig gode bloggere der ute, men du er den første som minner meg om en slags gjenkjennelighet. Kanskje du skjønner hva jeg mener også?

14. Per
28.07.10

Det Nelly sa :) Jo mer jeg leser på bloggen din jo mer blir jeg dratt inn og kjenner meg igjen. Desidert beste bloggen i Norge!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere